389 New Articles

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ - Από σήμερα στην Πάτρα το θεματικό συνέδριο της ΕΝΠΕ | Link Ζωντανής Μετάδοσης

Στην Πάτρα πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το θεματικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη».

Οι εργασίες ξεκινούν στις 11.00’ το πρωί στον πολυχώρο Royal (Ακτή Δυμαίων 53) και μεταδίδονται ζωντανά, μέσω της ΕΝΠΕ:

https://www.enpe.gr/el/drastiriotites/synedria-kai-ekdiloseis/1377-thematiko-synedrio-oi-perifereies-brosta-stis-prokliseis

  • Σε άλλο αρχείο επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου 22,23 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ - Ν. Φαρμάκης στο θεματικό συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Πάτρα: «Μετάγγιση ευθύνης και δύναμης στις τοπικές κοινωνίες για ένα καλύτερο κράτος»

Στη δύναμη της Αυτοδιοίκησης, αλλά και στην ανάγκη να ενισχυθεί, να θωρακιστεί και να αποκτήσει τον θεσμικό και δημοσιονομικό «χώρο» που θα μεγαλώσει την αποτελεσματικότητά της, εστίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη και αύριο (22 και 23/5) στην Πάτρα.

«Ειδικά, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει την ικανότητά της να δρα τοπικά και να σκέφτεται εθνικά. Γι’ αυτό και ειδικά σήμερα, οι Περιφέρειες επιζητούμε την ευθύνη. Η μεταρρύθμιση του κράτους πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς και σημαντικός πυλώνας αυτής της μεταρρύθμισης πρέπει να είναι η επένδυση στην “εθνική Ελλάδος των Περιφερειών”, η οικονομική και θεσμική ολοκλήρωση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τελικά, αυτό που αποκαλείται, Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Αυτό σημαίνει μετάγγιση ευθύνης και δύναμης στις τοπικές κοινωνίες, ώστε αφενός να υπηρετούνται οι εθνικές στρατηγικές επιλογές και αφετέρου, οι τοπικές προτεραιότητες να μετατρέπονται σε εθνικές επιλογές. Σημαίνει, με άλλα λόγια, μείωση της απόστασης όλων των βαθμών εξουσίας από την κοινωνία και άρα, ένα καλύτερο και ποιοτικότερο στη λειτουργία του, κράτος» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Σημαντικό μέρος της εναρκτήριας τοποθέτησής του, ο Περιφερειάρχης αφιέρωσε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας και στα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

«Η Δυτική Ελλάδα, ως γεωγραφική και διοικητική ενότητα που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του δυτικού άξονα της χώρας, συνδέοντας τον βορά με τον νότο, επί σειρά ετών βίωσε την απομόνωση και την υπανάπτυξη και αναγκάστηκε να ζει κάτω από τις πραγματικές της δυνατότητες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι οι δράσεις ενίσχυσης του δυτικού άξονα που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια πρέπει να ενταθούν ακόμα περισσότερο, καθώς η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας, αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» επιτυχίας όλης της Ελλάδας.

Επίσης, με την ευκαιρία και των ευρωεκλογών, σημείωσε τη διαχρονική ώσμωση της Δυτικής Ελλάδας με την Ευρώπη, αναφερόμενος στο παράδειγμα του λιμανιού της Πάτρας ως «πύλη προς τη δύση», στην Αρχαία Ολυμπία που «προίκισε» τον δυτικό πολιτισμό με κάποιες από τις πιο σημαντικές ηθικές και πολιτισμικές αξίες, ακόμα και στη ναυμαχία της Ναυπάκτου που σηματοδότησε την επιβίωση και αναζωογόνηση του δυτικού πολιτισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία ανάπτυξης των Περιφερειών μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Μιλώντας για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη Δυτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είπε ότι δεν είναι πια η εσωστρεφής και αδύναμη Περιφέρεια που ήταν κάποτε, αλλά μία Περιφέρεια που αναδεικνύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ισχυρές αναπτυξιακές της δυνατότητες, ανοίγεται στην Ευρώπη και στον κόσμο και δημιουργεί ισχυρές συνεργασίες. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε τη δύναμη της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς, με τις άλλες Περιφέρειες, αλλά και με την κεντρική εξουσία, ενώ παρουσίασε τους γενικούς δείκτες επιτάχυνσης των έργων και των δράσεων, καθώς και τη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους δείκτες ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου, με κυριότερη την θεαματική πτώση του δείκτη ανεργίας.

Ο κ. Φαρμάκης έκανε λόγο για τη «μεγάλη επιστροφή» της Δυτικής Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως η σκληρή δουλειά συνεχίζεται καθώς είναι βέβαιο πως η περιοχή δεν έχει αξιοποιήσει ακόμα ούτε το 20% των δυνατοτήτων της. «Είμαστε βέβαιοι πως ανεβήκαμε μόνο τα πρώτα σκαλιά μίας σκάλας που φτάνει πολύ ψηλά και στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν μας αρκεί η κάθετη πτώση της ανεργίας. Πρέπει να φανεί πως η Δυτική Ελλάδα γίνεται πιο παραγωγική, πιο πλούσια, πιο όμορφη. Οι δείκτες πρέπει να μεταφραστούν σε μία καλύτερη πραγματικότητα για κάθε πολίτη. Ακόμα περισσότερες δουλειές, ακόμα περισσότερες επενδύσεις, ακόμα περισσότερα και καλύτερα μεροκάματα. Και ακόμα καλύτεροι δρόμοι, ακόμα πιο ανθεκτικές πόλεις και χωριά, ακόμα πιο σύγχρονες εργαζόμαστε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε» κατέληξε.

Στην δική του τοποθέτηση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε για ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο που αποτυπώνει την κεντρική φιλοσοφία της ΕΝΠΕ. Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Νεκτάριο Φαρμάκη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, καθώς το έργο που έχει κάνει στην περιοχή, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας και τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι ευτύχημα γι’ αυτόν τον μοναδικό τόπο, Περιφερειάρχης να είναι ένας άνθρωπος όπως ο Νεκτάριος, ένας βαθιά αυτοδιοικητικός άνθρωπος που βάζει πάνω και πρώτα απ’ όλα, τον τόπο και την προκοπή του, έχοντας ως μοναδικό μέλημα, αυτή η προικισμένη πλευρά της πατρίδας μας να γίνει καλύτερη, γιατί πραγματικά το αξίζει».

Ακόμα, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, τόνισε πως οι Περιφέρειες μπορούν και πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σημερινή εποχή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το 60% των δημοσίων επενδύσεων, το 30% των δημοσίων δαπανών, το 90% των δράσεων για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και συνολικά, το 60% του προϋπολογισμού και το 70% των δράσεων της Ε.Ε. πραγματοποιούνται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Ευρώπης.

«Πρέπει να ενισχύσουμε, να εξελίξουμε και να θωρακίσουμε τον θεσμό των Περιφερειών» επεσήμανε, προσθέτοντας πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ, στην οποία προεδρεύει ο κ. Φαρμάκης, έχει μία πλήρη εισήγηση με συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις, για την μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, στην δική της ομιλία, αφού επίσης ευχαρίστησε τον κ. Φαρμάκη και την ΕΝΠΕ για την φιλοξενία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι στόχοι της Αυτοδιοίκησης αποτελούν στόχους και της Κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από την προηγούμενη θητεία για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε σε τρεις δέσμες μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την στελέχωση των Περιφερειών όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 1.864 προσλήψεις τακτικού προσωπικού, ενώ τόνισε και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για να εξορθολογιστεί το σύστημα προσλήψεων και να συντμηθούν οι χρόνοι που απαιτείται από το ΑΣΕΠ για να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις. Επίσης, μίλησε για το Εθνικό Σύστημα Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης που έχει τεθεί σε λειτουργία, αναφέροντας πως «στόχος είναι όλοι μαζί να βάλουμε κάτω τις αρμοδιότητες και να δούμε που υπάρχουν επικαλύψεις», αλλά και για την αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας των ΟΤΑ. Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για κατακερματισμένο νομοθετικό πλαίσιο στην Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως το υπουργείο προωθεί το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός «βιώσιμου κρατικού οικοσυστήματος» που θα σχεδιάζει από πριν, με τη βοήθεια και της τεχνητής νοημοσύνης που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία για τις στοχοθεσίες των δημοσίων λειτουργών, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στη συνεργασία των Περιφερειών και των Δήμων στις επικείμενες ευρωεκλογές, όπου για πρώτη φορά θα υπάρχει και η επιστολική ψήφος.

Μάλιστα, σημείωσε πως στο ειδικό εκλογικό κέντρο επιστολικής ψήφου που έχει δημιουργηθεί, έχουν ήδη φτάσει πάνω από 30.000 ψήφοι.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του Συνεδρίου τοποθετήθηκε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, καθώς επίσης πλήθος Περιφερειαρχών, ενώ υπήρξαν και χαιρετισμοί από προσκεκλημένους.

Το Συνέδριο συνεχίζεται το απόγευμα με την παρουσίαση της εισήγησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ στην οποία προεδρεύει ο Ν. Φαρμάκης, για την θεσμική και λειτουργική ενίσχυση των Περιφερειών, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά και τη θεματική συνεδρίαση για την Αγροτική Ανάπτυξη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.


*** Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη, στο λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=N9oES-YgumM


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνελήφθη γυναίκα που εκβίαζε δυο άνδρες για να αποσύρει καταγγελία βιασμού

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση.

 

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη στις 18/5/2024 συναντήθηκε με γυναίκα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να παραλάβει χρήματα προκειμένου να αποσύρει καταγγελία βιασμού, που είχε υποβάλλει σε βάρος του συντρόφου της δεύτερης γυναίκας και ενός ακόμη άνδρα.

 

Η κατηγορούμενη παρέλαβε από την γυναίκα, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, και της παρέδωσε μια χειρόγραφη δήλωση απόσυρσης καταγγελίας βιασμού.

 

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας και της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας συνέλαβαν την κατηγορούμενη, ενώ σε σωματική έρευνα, που της ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή της και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν άνδρες που εκβίαζαν έμπορο στη Δυτική Αχαΐα

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το αυτοκίνητο των κατηγορούμενων και σχημάτισαν κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους για εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών

 

 

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, υπόθεση εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος εμπόρου στη Δυτική Αχαΐα.

 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση, σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, για σωματικές βλάβες και εκβίαση κατά συναυτουργία.

 

Για τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στις 9/5/2024 σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

 

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας προέκυψε ότι οι δυο κατηγορούμενοι στις 19-04-2024 παρέλαβαν αυτοκίνητο, που τους παραχώρησε ο τρίτος κατηγορούμενος και μετέβησαν σε επιχείρηση στην Κάτω Αχαΐα, όπου εντόπισαν τον ιδιοκτήτη και αφού του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, τον εκβίασαν με απειλές, ώστε να μην πωλεί τα εμπορεύματα του σε μικροπωλητές σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, προκειμένου οι τελευταίοι να ωθούνται στην αγορά εμπορευμάτων από επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής.

 

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των κατηγορούμενων βρήκαν και κατέσχεσαν είδη ένδυσης, που φορούσαν οι κατηγορούμενοι κατά την τέλεση των πράξεων τους, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που επέβαιναν ως μέσο διευκόλυνσης των παράνομων ενεργειών τους.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αρχαία αντικείμενα Μυκηναικής και Ρωμαικής Περιόδου κατασχέθηκαν από αστυνομικούς στην Πάτρα

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν άνδρα κατηγορούμενο για αρχαιοκαπηλία, ενώ κατέσχεσαν μεταξύ άλλων αμφορέα, αγγεία και νομίσματα

 

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Γ΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και πραγματοποίησαν έρευνα σε αυτοκίνητο που κατείχε, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν :

 

  • Ένα ευρύστομο μικρό αμφορέα Ρωμαικής Περιόδου,

  • Τέσσερα θραύσματα αγγείων Μυκηναικής Περιόδου ,

  • Δυο μπρούτζινα νομίσματα οξειδωμένα,

  • Ένα δαχτυλίδι με μακρόστενη επιμήκυνση Βυζαντινών Χρόνων,

  • Ένα μεταλλικό σουγιά ελβετικό πολυεργαλείο και

  • Μια μεταλλική σφαίρα.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 1.050 ευρώ, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 495 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο που εντοπίστηκαν τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δήλωση Βαγγέλη Καραχάλιου, επικεφαλής παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών -ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Σε δήλωση του, μετά την γνωστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών Βαγγέλης Καραχάλιος αναφέρει τα εξής:

«Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και με την ψήφο τους ενίσχυσαν τη φωνή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Να ευχαριστήσω όλους όσοι ήσαν υποψήφιοι σ’ όλους τους συνδυασμούς και να συγχαρώ όλους όσοι εκλέγονται στα όργανα του ΤΕΕ. Και φυσικά να ευχαριστήσω θερμά όσους εμπιστεύθηκαν την παράταξη μας και μάς τίμησαν με την προτίμηση τους.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών συγκεντρώνει 905 ψήφους σε Αχαϊα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, τους περισσότερους ψήφους που έχει πάει ποτέ παράταξη στο Περιφερειακό Τμήμα. Το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει το έργο που συντελείται στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα επικυρώνει το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα.

Ένα σχέδιο με γνώμονα αφ’ ενός την πολύπλευρη στήριξη των συναδέλφων μηχανικών και αφ’ ετέρου την διαρκή αναβάθμιση το ρόλου και του λόγου του ΤΕΕ στα μεγάλα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής και της πατρίδας αλλά και στις βασικές προτεραιότητες μας για το Αύριο.

Η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών, όπως συνέβη στο παρελθόν, όπως συνέβη και σ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, θα συνεχίσει χωρίς περισπασμούς στο δρόμο της ενότητας δυνάμεων, της συσπείρωσης, του σεβασμού στο επιστημονικό και κοινωνικό διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες. Κοντά στην κοινωνία, με έργο και όραμα, για ένα ΤΕΕ ισχυρό, μαχητικό και σύγχρονο».


 Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα

 

 

Συνελήφθη, χθες, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική που υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα

 

 

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική που υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

Σύλληψη ημεδαπής για επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε έλεγχο αλκοολομέτρησης που της ενήργησαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

 

Επιπλέον, η συλληφθείσα κινούταν αντίθετα στην οδό με το όχημα της, οδηγώντας επικίνδυνα.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.