357 New Articles

Ενισχύεται ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας με άλλα (70) νέα οχήματα

Κατανέμονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Στερεά Ελλάδα,  Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο

Από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά  (564) οχήματα

 

Παρελήφθησαν (70) νέα οχήματα υπηρεσιακού χρωματισμού, τα οποία εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά κατανέμονται:

 • (20) στην Πελοπόννησο,
 • (15) στην Αττική,
 • (9) στη Θεσσαλονίκη,
 • (6) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • (5) στη Στερεά Ελλάδα,
 • (4) στη Δυτική Μακεδονία,
 • (4) στα Ιόνια Νησιά,
 • (4) στην Ήπειρο και
 • (3) στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά (564) οχήματα στα οποία περιλαμβάνονται:

 • (195) οχήματα που παραλήφθηκαν τον Ιανουάριο, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο. (σχετικό το από 31-01-2020 Δελτίο Τύπου)
 • (35) οχήματα τον Μάρτιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία. (σχετικό το από 24-03-2020 Δελτίο Τύπου)
 • (264) οχήματα τον Απρίλιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο. (σχετικό το από 14-04-2020 Δελτίο Τύπου)

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύθηκε σημαντικά και αναβαθμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώθηκε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Θ. Βασιλόπουλος: «Μεγαλύτερη ώθηση στις Ελιές Καλαμών»

Τις επαφές με τους παραγωγικούς φορείς και τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις  στην Δυτική Ελλάδα συνεχίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, καθώς σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 επισκέφθηκε την επιχείρηση εμπορίας-επεξεργασίας και διάθεσης ελαιών καλαμών «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η στήριξη και ισχυροποίηση του προϊόντος στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Για την εξέλιξη της παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Κώστας Ζούκας.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την διεύθυνση και τους εργαζόμενους  μιας σημαντικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη Δυτική Ελλάδα. Ξεναγηθήκαμε στην γραμμή παραγωγής και για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής για να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στις ελιές καλαμών και να ισχυροποιήσουμε την θέση τους στην αγορά» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος.

Τον Αντιπεριφερειάρχη στην επίσκεψή του συνόδευαν ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας και ο  Διευθυντής της  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΕΒ - Ν. Φαρμάκης: «Το μέλλον της άρδευσης των ελληνικών καλλιεργειών περνάει μέσα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Την πρόταση που όπως τόνισε, «διασφαλίζει ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από τα χρέη του παρελθόντος για τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, αλλά και ένα καλύτερο μέλλον για τους παραγωγούς» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου 2020, και στην οποία συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Φαρμάκης, ως εισηγητής εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, παρουσίασε προς τα κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της ΔΕΗ την πρόταση για σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων από τους ΤΟΕΒ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, ώστε μέσω της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, κλπ), αφενός να επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας που απαιτείται για την άρδευση των καλλιεργειών και αφετέρου, οι ΤΟΕΒ ως προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, να εξοφλήσουν σε βάθος μερικών ετών, γύρω στα 10, τις παλαιές και ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο κ. Φαρμάκης, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλήρως κοστολογημένη πρόταση που έχει διαμορφωθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί και μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, με αποτέλεσμα οι ΤΟΕΒ να μπορούν να προχωρήσουν σε έργα συντηρήσεων και εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων, αλλά και οι Έλληνες αγρότες να εξοικονομούν χρήματα και τα ελληνικά προϊόντα να είναι περισσότερο ανταγωνιστικά.

«Οι διακόπτες πρέπει να σηκωθούν τώρα! Η ΔΕΗ, όπως αντιμετώπισε την περίπτωση των οφειλών των εταιρειών ύδρευσης κατανοώντας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει και την περίπτωση των ΤΟΕΒ, καθώς και το αρδευτικό νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Οι αγρότες μας πρέπει να καλλιεργήσουν. Γιατί αν δεν καλλιεργήσουν θα αφανιστούν. Και μαζί τους θα αφανιστούμε όλοι καθώς στην χώρα δεν πρόκειται να υπάρχει ούτε η στοιχειώδης επάρκεια αγροτικών προϊόντων» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των Περιφερειαρχών ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των ΤΟΕΒ, όπως επίσης τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέψει στις Περιφέρειες να συνεργαστούν με τους Οργανισμούς για την υλοποίηση της καινοτόμας πρότασης που παρουσίασε.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Στάσσης αντιμετώπισαν με πολύ θετικό τρόπο την πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ενώ ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι θα αναλάβει να εξετάσει και να διαμορφώσει το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου η πρόταση του κ. Φαρμάκη να πάρει «σάρκα και οστά». Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επικοινωνία, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και συνολικότερα για την εθνική οικονομία.

Στον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού COVID-19, αλλά και την έμπρακτη στήριξη που έχει παράσχει στις νοσηλευτικές δομές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και εθνικής σύμπνοιας, αλλά και ενιαίας ευρωπαϊκής αντιμετώπισης, προκειμένου να δοθούν πόροι και να διαμορφωθούν πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον κ. Παπανδρέου για τρία ιδιαίτερης σημασίας ζητήματα που συνδέονται με την περιοχή, την έλευση του φυσικού αερίου, την όδευση της νέας γραμμής του τρένου και την κατασκευή της Πατρών – Πύργου. 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Σύρμος και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας.

 

Ξεκίνησαν από τον Μάρτιο και συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών στη Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Οι εργασίες για τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν από τις αρχές Μαρτίου και συνεχίζονται καθημερινά μέχρι τον Νοέμβριο, με κύριο στόχο τη διαρκή προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τον περιορισμό της όχλησης του πληθυσμού .

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί ψεκασμοί προνυμφοκτονίας σε πάνω από 6.500 στρέμματα με επίγεια ψεκαστικά συστήματα, με την χρήση  ψεκαστικών drones και ελικοπτέρου. Οι εργασίες υλοποιούνται από τριάντα επιστήμονες και τεχνικούς, που υποστηρίζονται και κατευθύνονται από επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης της αναδόχου εταιρίας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πέραν των παραπάνω, το έργο περιλαμβάνει ολοκληρωμένη εντομολογική και επιδημιολογική επιτήρηση που πραγματοποιείται με ένα πυκνό δίκτυο παγίδων συλλογής ακμαίων κουνουπιών και τον έλεγχο παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου στα συλλεχθέντα ακμαία, ενώ θα πραγματοποιηθεί έλεγχος παρουσίας του και σε πτηνά δείκτες. Παράλληλα, υλοποιούνται και δράσεις καταπολέμησης στο αστικό περιβάλλον πλέον των 300 πόλεων και οικισμών.

Το έργο, στα πλαίσια του οποίου διενεργούνται περισσότερες από 2.500 δειγματοληψίες προνυμφών κάθε εβδομάδα σε εν δυνάμει εστίες 350.000 στρ. υγροτόπων, 15.000 στρ. πλημμυρισμένων εκτάσεων και 1.600 χλμ. καναλιών και ρεμάτων, αποτελεί οργανωμένη δράση, που υποστηρίζεται επιστημονικά από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της χώρας.

Αξιοποιούνται όλα τα σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και καινοτόμες μέθοδοι, όπως δορυφορικές εικόνες και ειδικές λήψεις από drones για την ανεύρεση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στους υγροτόπους και  προγνωστικά μοντέλα για τον εντοπισμό των προνυμφών. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκαπέντε ψεκαστικά οχήματα, τρία ψεκαστικά  drones, ελικόπτερο και  αμφίβιο όχημα. Για πρώτη φορά φέτος, τα ποικίλα δεδομένα που συλλέγονται, σε συνδυασμό με σειρά άλλων παραμέτρων που συλλέγονται από δορυφόρους και μετεωρολογικούς σταθμούς, θα οδηγούν πιλοτικά σε πρόβλεψη της πιθανότητας εμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Την ευθύνη για το σχεδιασμό του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια, το κοινό μπορεί να απευθύνεται από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 800-11-244-24 (χωρίς χρέωση) από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.

 

"Δικαίωμα στην Πρόοδο": Άμεση παρέμβαση για την στήριξη των επιχειρήσεων με “πυρόπληκτα” δάνεια

Την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων με “πυρόπληκτα” δάνεια, ώστε να διατηρηθεί η εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και η ευνοϊκή ρύθμισή τους, ζητά η παράταξη “Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο” με επερώτηση που κατέθεσε ενόψει του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας, Παναγιώτης Μπράμος. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επερώτησης.

Πύργος 7 Μαρτίου  2020

Προς

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

κ. Νεκτάριο Φαρμάκη

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε.

Η εμφάνιση του κορονοϊού συνιστά απειλή όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την εθνική και παγκόσμια οικονομία, οι συνέπειες της οποίας μέχρι στιγμής είναι απρόβλεπτες. Η υγειονομική κρίση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η ελληνική οικονομία απειλείται και οι επιπτώσεις της πανδημίας θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Ήδη σημαντικοί τομείς έχουν πληγεί, ενώ οι ανησυχίες για οικονομική ύφεση είναι αυξημένες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, έδωσαν μια άνιση μάχη για την  προστασία της Δημόσιας Υγείας, η οποία κερδήθηκε.Έρχεται λοιπόν στο προσκήνιο η μάχη της επανεκκίνησης της οικονομίας, με κύριους στόχους την διοχέτευση κεφαλαίων κίνησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 

 

Τα μέτρα στήριξης, που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της Ηλείας προσκρούουνστα δάνεια που ελήφθησαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μετά τιςφονικές πυρκαγιές του 2007.Η δανειοδότηση αυτή είχε ως στόχο αφενός την αποκατάσταση των ζημιών και αφετέρου την διατήρηση της επαγγελματικής και οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Η οικονομική κρίση που ακολούθησε,προκάλεσε μείωση εισοδημάτων και αδυναμία  αποπληρωμής  των δανείων προς τις τράπεζες, με αποτέλεσμα τα δάνεια αυτά να καταστούν μη εξυπηρετούμενα και ληξιπρόθεσμα. Επιπρόσθετα συμβάσεις δανείων που καταγγέλθηκαν κατέπεσαν στο Δημόσιο Ταμείο και αναζητούνται προς είσπραξη κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν προβλεφθεί με τον Ν.4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, με τον νόμο 4549/14.6.2018, με την Υ.Α. 2/43758/0025/29-06-2015 (ΦΕΚ Β΄ 1289) με τίτλο: Όροι και προϋποθέσεις διατήρησης της ισχύος της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου σε περιπτώσεις ρύθμισης δανείων, παρά την υποχρεωτικότητά τους, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, λόγω απροθυμίας των τραπεζών να συμπράξουν με τους δανειολήπτες.

Το σχέδιο Ηρακλής, που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, για τη ριζική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και την μείωση του όγκου τους μέσωτιτλοποίησης, δεν εξαιρεί τα «πυρόπληκτα» παρά τον προνοϊακό χαρακτήρα και τον σκοπό που χορηγήθηκαν, ενώ η διαχείριση της είσπραξής τους μεταφέρεται εκτός της δανείστριας Τράπεζας, με άμεση συνέπεια την αναγκαστική εκτέλεση προς ικανοποίηση της απαίτησης από εταιρείας διαχείρισης.

Ως εκ τούτου υποχρεούμαι δια τής παρούσης επιστολής μου και σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό τού Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την διαδικασία των Επερωτήσεων να ζητήσω σχετική ενημέρωση:

Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Π.Δ.Ε για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων των δανείων των πυροπλήκτων, την διατήρηση της εγγυοδοσίας του Ελληνικού Δημοσίου και της ευνοϊκής ρύθμισής τους, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Χ. Μπράμος

Δικηγόρος

Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας

Με την Παράταξη «Απόστολος Κατσιφάρας – Δικαίωμα στην Πρόοδο»

 

Δράσεις ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων της ΠΔΕ

Τη δυνατότητα να αναδειχθεί το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δίνει η πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων της ΠΔΕ» που άνοιξε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε. Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας άνοιξε τη διαδικασία για τη δράση, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ και δίνει την ευκαιρία στους δυνητικούς δικαιούχους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν αν χρηματοδοτηθούν έργα και ενέργειες αξιοποίησης, αποκατάστασης, ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών πόρων και των τριών Περιφερειακών ενοτήτων, όπως  Μνημεία, Σύνολα και Αρχαιολογικοί Χώροι, πολιτιστικές διαδρομές με έμφαση στη βελτίωση τόσο της επισκεψιμότητας και αντιληπτότητας των μνημείων και των χώρων, όσο και της ελκυστικότητας των μουσειακών εκθέσεων, καθώς και στην αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Αχαΐας, Ηλείας, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, η Διεύθυνση αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, όπως επίσης το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.