434 New Articles

Απόστολος Κατσιφάρας: Ωμή παρέμβαση στη διαχείριση των περιφερειακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της μεταφοράς πόρων στο κεντρικό ταμείο

Είναι αδυναμία διαχείρισης των οικονομικών συνεπειών της κρίσης και έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης των πόρων ή κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα που έχει στον πυρήνα της ιδεοληψίες ενίσχυσης του κεντρικού κράτους έναντι της αυτοδιοίκησης;

Οι περιφέρειες της Χώρας έδειξαν δείγματα πολιτικής ευθύνης και αποτελεσματικής διαχείρισης των πόρων μέσα στη δεκαετή κρίση και απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως και να έχει όμως, εάν υλοποιηθεί τώρα η προωθούμενη πολιτική της κυβέρνησης θα είναι μια, βαθιά, αντιδημοκρατική και αντιθεσμική κίνηση η οποία θα μείνει στην ιστορία ως μια ευθεία καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου του θεσμού.

Απόστολος Κατσιφάρας

Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Συνελήφθη 52χρονοςγια διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε φαρμακεία στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο και στη Λευκάδα

Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαοκτώ κλοπές σε καταστήματα και φαρμακεία στο Αγρίνιο, στη Βόνιτσα, στην Πάργα και στην Λευκάδα

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος του δράστη ανέρχεται στις (420.000) ευρώ περίπου

Κατασχέθηκαν 7.500 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και επτά καταγραφικά μηχανήματα

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στους Αμπελόκηπους Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η σύλληψη του δράστη, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι τον εντόπισαν να οδηγείαυτοκίνητο στους Αμπελόκηπους Αττικής, έξω από φαρμακείο.  

Ειδικότερα, ο52χρονος, χθες τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, διέπραξε πέντε κλοπές σε ισάριθμα φαρμακεία, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.260) ευρώ, καθώς και δυο καταγραφικά μηχανήματα.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε, ότι ο δράστης είχε διαπράξει ακόμηδώδεκακλοπές σε φαρμακεία, καταστήματα, τουριστικό γραφείο και βενζινάδικο στη Βόνιτσα, στην Πάργα και στην Λευκάδα,  αφαιρώνταςσυνολικά το χρηματικό ποσό των (284.458) ευρώ, καθώς καικαταγραφικάμηχανήματακαι κοσμήματα αξίας (132.860) ευρώ.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την διάπραξη των κλοπών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (419.578) ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία του 52χρονου δράστη επισημαίνεται ότι διερρήγνυε τα φαρμακεία, παραβιάζοντας τα μεταλλικά προστατευτικά ρολά, ενώ στις περιπτώσειςπου διέθεταν καταγραφικά μηχανήματα, τα αφαιρούσε και γυρνούσε παράλληλα τις κάμερες ασφαλείας σε άλλη κατεύθυνση, προκειμένου να μην καταγράφονται οι κινήσεις του. 

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του δράστη, καθώς και σε βοηθητικό χώρο γκαράζ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

 • το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ,
 • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
 • χρυσές λίρες,
 • επτά καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας και
 • δυο πιστόλια κρότουλάμψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα του ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

 

 

Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στη Δυτική Ελλάδα - 293 παραβάσεις στην Ηλεία, από την αρχή εφαρμογής των μέτρων

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και σήμερα 9-4-2020 και ώρα 06:00 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.919 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ως εξής :

Ανά Διεύθυνση Αστυνομίας :

 • Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας : 852 παραβάσεις
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας : 506 παραβάσεις
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας : 293 παραβάσεις
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας : 268 παραβάσεις

Χθες 8-4-2020 στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 157 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παρακαλούμε τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις προϋποθέσεις των μετακινήσεων.

https://forma.gov.gr/

 

Προσλήψεις 34 ατόμων, ως έκτακτο προσωπικό, στην ΠΔΕ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες και επείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου COVID-19.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα κατατίθενται από την Παρασκευή 9 Απριλίου 2020 έως και την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, στις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες.

Την πρόσληψη τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων ως έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, υπό τον πρόεδρο, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊου COVID-19», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού και συγκεκριμένα 15 ατόμων για την Περιφερειακή Ενότητας Αχαΐας, 12 για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και 7 για την Περιφερειακή Ενότητας Ηλείας.

Κατά ειδικότητα οι προσλήψεις ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι:

Αιτωλοακαρνανία

 

Ειδικότητες

Αριθμός ατόμων

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ και εν ελλείψει ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ άνευ ειδικότητας

1

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

1

ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

3

ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ / ΥΓΕΙΟΝΟΛΟΓΩΝ

3

ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

1

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ και εν ελλείψει

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ / ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

2

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ / ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

1

 

Αχαΐα

 

Ειδικότητες

Αριθμός ατόμων

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ και εν ελλείψει ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ άνευ ειδικότητας

2

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

2

ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

2

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ και εν ελλείψει

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ / ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

4

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ / ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

3

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ

2

 

 

 Ηλεία

 

Ειδικότητες

Αριθμός ατόμων

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ και εν ελλείψει ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ άνευ ειδικότητας

1

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

1

ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

1

ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

1

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ και εν ελλείψει

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ / ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

1

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ

1

ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ - ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

1

 

Η ανακοίνωση και οι λεπτομέρειες για την κατάθεση αιτήσεων έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr

Θ. Βασιλόπουλος: «Καθήκον μας να βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δίπλα στους αγρότες μας…»

Κοντά στους πληττόμενους αγρότες βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο, πραγματοποιεί επισκέψεις σε αγροτικές περιοχές ώστε να ενημερωθεί και δια ζώσης για τα καθημερινά ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε περιοχές στην βόρεια αγροτική ζώνη της Ηλείας συγκεκριμένα την Μυρσίνη, τα Λεχαινά, την Βάρδα, τον Κόροιβο, το Κέντρο Πηνείας, όπου συζήτησε με παραγωγούς, ενώ εποικοδομητική συνεργασία είχε και με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστο Παλαιολόγο, ο οποίος τον ενημέρωσε για  την πορεία της νέας αρδευτικής περιόδου.

Ο κ Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας επεσήμανε: «Η δική μας Περιφερειακή Αρχή αντιλαμβάνεται τον πρωτογενή τομέα ως πρώτη προτεραιότητα. Διεκδικούμε και παρεμβαίνουμε με θετικά αποτελέσματα στα αγροτικά προβλήματα που ανακύπτουν και στέκουμε κοντά στους αγρότες μας. Τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε επισκέψεις και περιοδείες και σε άλλες αγροτικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας».

Συνεχίζεται η καταγραφή των προβλημάτων

Εξάλλου συνεχίζεται η καταγραφή των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα που έχουν παρουσιαστεί μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Η καταγραφή γίνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είτε μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 2613 613 540. Παραγωγικοί φορείς του αγροτικού κλάδου, αγροτικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί στη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους στην γραμμή επικοινωνίας που άνοιξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Η πρώτη, θα πραγματοποιηθεί στις 2 μ.μ, προκειμένου να ενσωματωθεί ο προϋπολογισμός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης στον ήδη ψηφισθέντα της Περιφέρειας.

Θα ακολουθήσει στις 3 μ.μ, η επόμενη, στην οποία μεταξύ άλλων θα εγκριθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής δικαιούχων ΤΕΒΑ στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Εφόσον όμως δεν επιτευχθεί απαρτία, εξαιτίας αδυναμίας σύνδεσης μελών που επιθυμούν να συμμετέχουν, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παραγρ.1 της ΠΝΠ της 11.3.2020 (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και του άρθρου 167 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, με τα ίδια θέματα.

-Σε αντίστοιχα αρχεία επισυνάπτονται οι Ημερήσιες Διατάξεις των δύο συνεδριάσεων.  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

Πάτρα, 07/04/2020

Α.Π.: ΠΔΕ/ΓΠΠΣ/85906/203

Ταχ. Δ/νση          

:

N.E.O. Πατρών- Αθηνών

ΠΡΟΣ:

Συνημμένο πίνακα αποδεκτών

Ταχ. Κώδικας      

:

26441

 

(μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

Πληροφορίες

:

Β. Μολφέση - Γ. Αγγελοπούλου

 

 

Τηλ.

:

2613 613536,537

 

 

Fax

:

2613613538

 

 

E-mail

:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

           

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στηντακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την 13η Απριλίου 2020, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 15:00, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11.3.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και τις σχετικές διατάξεις του άρθρ.168 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, για τη συζήτηση  και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

 

 

ΘΕΜΑ 1ο

 

Έγκριση Α΄ Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2020.

 

 

(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης)

ΘΕΜΑ 2ο

 

Έγκριση διαχειριστικής έκθεσης χρήσης 2013 και έγκριση Ισολογισμού Διαχειριστικής χρήσης 2013 και του προσαρτήματος του Ισολογισμού της 31.12.2013 βάσει των διατάξεων της παραγράφου 4.1.501 του άρθρου 1 του Π.Δ.315/29.12.1999.

 

 

(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης)

 

ΘΕΜΑ 3ο

 

Παροχή σύμφωνης γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον    Απολογισμό οικονομικού έτους 2019, του Ιδρύματος Στήριξης    Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

 

 

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης

κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης)

ΘΕΜΑ 4ο

 

Έγκριση αναγκαιότητας υλοποίησης ετήσιου σχεδίου δράσης και έγκρισης αναγκαιότητας δαπανών του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης “Europe Direct Patras-Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας’’  για  το έτος 2020.         

 

 

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας

κ. Ζαΐμης Φωκίων

ΘΕΜΑ 5ο

 

Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης του Έργου «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016» - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»  με Κωδικό ΟΠΣ 5000218, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020» προϋπολογισμού 1.233.970,29€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. με την διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων, της παρ. γ' του άρθρου 5 του Ν.4412/2016.

 

 

(εισηγήτρια : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Σαλμά Μαρία

ΘΕΜΑ 6ο

 

Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης του Έργου «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016» - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5000168, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020» και μέχρι του ποσού των 1.749.604,75€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. με την διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων, της παρ. γ' του άρθρου 5 του Ν.4412/2016.

 

 

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας

κ. Μπονάνος Χαράλαμπος

ΘΕΜΑ 7ο

 

Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης του Έργου «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016» - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ»  με Κωδικό ΟΠΣ 5000150, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020» προϋπολογισμού 400.601,44€  συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. με την διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων, της παρ. γ' του άρθρου 5 του Ν.4412/2016.

 

 

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος

ΘΕΜΑ 8ο

:

Έγκριση σύναψης σύμβασης συντήρησης με την εταιρεία «Υπηρεσίες Ανοιχτής Τεχνολογίας» OTS A.E.», για την υποστήριξη λογισμικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020, συνολικής δαπάνης 39.077,36€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της παρ. 2γγ του άρθρου 32 του Ν.4412/2016.

 

 

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης

κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης)

ΘΕΜΑ 9ο

 

Έγκριση διαδικασίας προμήθειας υλικών και υπηρεσιών για την επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Δ.Ε. της Π.Ε. Αιτωλ/νίας 2020 μέχρι του ποσού των 70.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με σκοπό τη λειτουργική ετοιμότητα τους και με δεδομένο ότι το ποσό αυτό είναι απαραίτητο για την κάλυψη των δαπανών των οχημάτων και των μηχανημάτων για το έτος 2020.

 

 

(εισηγήτρια : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Σαλμά Μαρία

 

 

 

 

 

Επισημαίνουμε ότι η Π.Δ.Ε. διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο λογισμικό και έχει θέσει στη διάθεσή σας όλα τα αναγκαία μέσα για την υλοποίηση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη από τον δικό σας χώρο.

Εφόσον όμως δεν επιτευχθεί απαρτία εξαιτίας της αδυναμίας σύνδεσης μελών που επιθυμούν να συμμετέχουν, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παραγρ.1 της ΠΝΠ της 11.3.2020 (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και του άρθρου 167 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, με τα ίδια θέματα.


 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

 

 

 

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

 

 

 

       


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

Αποδέκτες Πρόσκλησης:

 1. κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
 2. κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
 3. κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Κοινοποίηση:

 1. κ.κ. Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 2. κ.κ. Δημάρχους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 4. Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης
 5. M.M.E.
 6. Γενικούς Δ/ντές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 7. Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

Πάτρα, 07/04/2020

Α.Π.: ΠΔΕ/ΓΠΠΣ/85890/199

Ταχ. Δ/νση          

:

N.E.O. Πατρών- Αθηνών

ΠΡΟΣ:

Συνημμένο πίνακα αποδεκτών

Ταχ. Κώδικας      

:

26441

 

(μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

Πληροφορίες

:

Β. Μολφέση - Γ. Αγγελοπούλου

 

 

Τηλ.

:

2613 613536,537

 

 

Fax

:

2613613538

 

 

E-mail

:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

           


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στηνειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την 13η Απριλίου 2020, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 14:00, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11.3.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και τις σχετικές διατάξεις του άρθρ.168 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, για τη συζήτηση  και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

 

 

ΘΕΜΑ 1ο

 

Έγκριση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2020, των Πινάκων Στοχοθεσίας της Π.Δ.Ε., οι οποίοι αποτυπώνουν σε συνοπτική μορφή τα οικονομικά στοιχεία του Π/Υ έτους 2020 και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2020, το οποίο αποτελείται από  1) τον Προϋπολογισμό της ΠΔΕ οικ. Έτους 2020, 2) τους Πίνακες Στοχοθεσίας της ΠΔΕ για το οικ. Έτος 2020, 3) τον Προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ της Π.Δ.Ε. με την επωνυμία «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών-Η Ελπίδα» οικονομικού έτους 2020,  4) τους Πίνακες Στοχοθεσίας του ΝΠΔΔ της Π.Δ.Ε. με την επωνυμία «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών-Η Ελπίδα», 5) τον Προϋπολογισμό του ΝΠΙΔ της Π.Δ.Ε. με την επωνυμία «Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» οικονομικού έτους 2020 και 6) τους Πίνακες Στοχοθεσίας του ΝΠΙΔ της Π.Δ.Ε. με την επωνυμία ««Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», για το οικ. Έτος 2020, καθώς επίσης και την έγκριση αναγκαιότητας όλων των δαπανών οι οποίες θα προκύψουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Π.Δ.Ε. οικονομικού έτους 2020.

 

 

(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης,

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης)

 

 

 

 

 

Επισημαίνουμε ότι η Π.Δ.Ε. διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο λογισμικό και έχει θέσει στη διάθεσή σας όλα τα αναγκαία μέσα για την υλοποίηση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη από τον δικό σας χώρο.

Εφόσον όμως δεν επιτευχθεί απαρτία εξαιτίας της αδυναμίας σύνδεσης μελών που επιθυμούν να συμμετέχουν, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παραγρ.1 της ΠΝΠ της 11.3.2020 (ΦΕΚ Α 55/11.3.2020) και του άρθρου 167 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, με τα ίδια θέματα.


 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

 

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

 

 

 

       


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

Αποδέκτες Πρόσκλησης:

 1. κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
 2. κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
 3. κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Κοινοποίηση:

 1. κ.κ. Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 2. κ.κ. Δημάρχους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 4. Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης
 5. M.M.E.
 6. Γενικούς Δ/ντές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 7. Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 

 

 

"Δικαίωμα στην Πρόοδο - Τομέας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Άμεση ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας»

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται, το βάρος της αντιμετώπισής του έχει επωμιστεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των μονάδων υγείας, που αγωνίζεται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του και των οικογενειών τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, μείζον ζήτημα έχει ανακύψει με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Απριλίου 2020 και έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την ανανέωσή τους.

Το έργο που επιτελούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση των απαραίτητων συνθηκών δημόσιας υγείας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε και υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες. Άλλωστε, το υπάρχον προσωπικό έχει εκπαιδευτεί ενδελεχώς και έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες για τον καθαρισμό και την απολύμανση του Covid- 19.

Δεδομένης της κρισιμότητας και της αμεσότητας του θέματος, η παράταξη μας κατέθεσε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Είναι απαραίτητη η παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής προς την Πολιτεία προκειμένου:

 • να ανανεωθούν οι συμβάσεις και των 44 ατόμων
 • να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος
 • να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού.

Οι δομές υγείας χρειάζονται ενίσχυση και υποστήριξη όχι υποβάθμιση.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αποτελεί υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των απασχολούμενων σε θέσεις νευραλγικές για την δημόσια υγεία.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.