392 New Articles

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TTR 2020 Βουκουρέστι, Ρουμανία».

συνέργιες για μεγαλύτερη παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Ρουμανία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «TTR 2020 Βουκουρέστι, Ρουμανία» που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

Ειδικότερα, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου και επαγγελματιών, με αφορμή και το γεγονός ότι φέτος είναι έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εκπρόσωποι της ΠΔΕ έγιναν κοινωνοί πρότασης του εκεί Γραφείου του ΕΟΤ και της Ελληνικής Πρεσβείας να πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Βουκουρέστι ημερίδα προώθησης επιχειρήσεων και τουριστικής προβολής της Περιφέρειας μεταφέροντας το έντονο ενδιαφέρον των Ρουμάνων για την Αρχαία Ολυμπία.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, «στη Ρουμανία φάνηκε η σπουδαιότητα του ονόματος της Αρχαίας Ολυμπίας η οποία μπορεί να αποτελέσει την αφορμή που ψάχνουμε για να προβάλουμε τον τόπο μας, αλλά και τις επιχειρήσεις μας, προς όφελος του συνόλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Στη  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TTR 2020 Βουκουρέστι, Ρουμανία» συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, καθώς επίσης οι Γεωργία Παπασπύρου και Μαρία Ξένου, υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ - Χ. Μπονάνος: Προτεραιότητα στην προστασία και προαγωγή της Υγείας των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας»

Σε δώδεκα άξονες στηρίζεται το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για την Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, το οποίο καταρτίστηκε έπειτα από διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων από επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Το Σχέδιο Δράσης που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, είναι συνολικού προϋπολογισμού 145.000 ευρώ και «συνιστά μια εργαλειοθήκη χάραξης στρατηγικών και δράσεων που θέτουν στο επίκεντρο την βιωσιμότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  χωρίς δυσμενείς διακρίσεις και αποκλεισμούς», όπως τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Αναλύοντας στη συνέχεια τον σχεδιασμό, είπε ότι «το Σχέδιο Δράσης στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων (εκστρατείες, ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, κ.α), προγραμμάτων, καινοτομιών και συνεργιών που προάγουν την υγεία και θα υλοποιηθούν από επιστημονικούς, συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς ή και με διατομεακή συνεργασία αυτών»,  καθώς - όπως πρόσθεσε-  προτεραιότητα αποτελεί «η προάσπιση, προστασία και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». 

Εξήγησε ότι  διαρθρώνεται σε δώδεκα άξονες με σαφή προσανατολισμό στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις για την Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Ειδικότερα, οι άξονες είναι: Ψυχική Υγεία, Άτομα με Αναπηρία, Παιδιά ,  Έφηβοι και  Νέοι,  Έκτακτες Ανάγκες – Διαχείριση κρίσεων - Διασυνοριακή Δημόσια Υγεία,  Τρίτη Ηλικία – Υγιή Γήρανση, Διατροφή και Προαγωγή Βιοτικού  Επίπεδου, Εθελοντισμός – Προγράμματα  Φορέων & Κοινωνίας Πολιτών για      Υγεία-Κοινωνική Μέριμνα, Περιβαλλοντική  Αειφορία και Υγεία, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) & Δράσεις  Πρόληψης,  και  Διαφώτισης Πληθυσμού, Οικονομικά αδύναμος πληθυσμός - Κοινωνικός Αποκλεισμός – Άρση Ανισοτήτων, Δράσεις Προαγωγής Υγείας με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) – Καινοτομία , Διασύνδεση – Δικτύωση ανταλλαγής τεχνογνωσίας με φορείς Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το Σχέδιο Δράσης  για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, «καταρτίστηκε μέσα από ομαδική διεπιστημονική συνεργασία στελεχών της Περιφέρειας και διαθέτει ισχυρή βιβλιογραφική τεκμηρίωση που πιστοποιεί την έρευνα που προηγήθηκε στις σύγχρονες τάσεις για την υγεία που  θεμελιώνουν την κοινωνική ιδιότητα του πολίτη (social citizenship)  και προστατεύουν το κοινωνικό δικαίωμα για την Υγεία», προσθέτοντας ότι προσβλέπει στη συμμετοχική προσέγγιση, την ενεργοποίηση των φορέων και της κοινωνία των πολιτών.

«Η συνεργασία και η συμμετοχή αποτελούν ικανές και αναγκαίες συνθήκες για την επιτυχή υλοποίηση του παρόντος σχεδίου δράσης όπως εκφράζει την πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020» κατέληξε ο κ. Μπονάνος, που απεύθυνε ανοικτό κάλεσμα στους φορείς για συμμετοχή.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και συγκεκριμένα οι: Άννα Μαστοράκου Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας,  Λιολιώ Κολυπέρα Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Αχαΐας, Τασία Παπαϊωάννου εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», Αφροδίτη Γκινοπούλου παιδίατρος μέλος του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ»,  Γεώργιος Νιάρος Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Χριστιάνα Σπηλιώτη και Μαρία Σύρακα εκπροσωπώντας τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΕΕΣ, Αικατερίνη Δημητροπούλου Τσιγκάνου Ταμίας της Πανελλήνιας Εταιρίας Γηριατρικής Γεροντολογίας, Ανδρέας Αδαμόπουλος Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών,  Κωνσταντίνος Μαμμασούλας από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος Πρόεδρος Εθελοντών Αιμοδοτών Χαλανδρίτσας, Θεοδώρα Τρομπούκη Γραμματέας ΕΛΕΠΑΠ,  Βασιλική Γούλα Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Γλυκιά Ζωή», Ανδρομάχη Σαλαμαλίκη Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα Αχαΐας (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.),  Νίκος Χουλιάρας Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών -Παράρτημα Αχαΐας, Νίκη Καρακάση Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, Ιουλία Συροκώστα Πρόεδρος Συλλόγου φίλων κλινικής Αποκατάστασης ΠΓΝΠ, Χριστίνα Μπίκου Πρόεδρος ΣΟΨΥ, Διονυσία Σαμαντά Πρόεδρος Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», Στέφανος Κούλης Διευθυντής Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, Δημήτριος Αγγελόπουλος εκπροσωπώντας «Το Χαμογελο του Παιδιού» ως Συντονιστής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Φρέρης Συντονιστής στους Πυλώνες Αλληλεγγύης», Μαρία Φρούντα εκ μέρους του Κοινωφελούς Σωματείου «Φροντίζω».

Προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Αντιπερφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος  ενημέρωσε το Σώμα ότι βρίσκεται στην Πάτρα Κλιμάκιο του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τα μέλη του οποίου και τους επόπτες δημόσιας υγείας είχε ήδη μια πρώτη συνάντηση, ενώ αύριο Τρίτη και ώρα 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στο Λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στον κορονοϊό.

Χρηματοδότηση μελετών για αντιπλημμυρικά έργα

Εξάλλου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τεσσάρων μελετών συνολικού κόστους 6,6 εκατ ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Στην έδρα της ΠΔΕ η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου – Προγραμματισμός έργων για την επόμενη περίοδο

Στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, θα βρεθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να προεδρεύσει μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, σε σύσκεψη σχετικά με την εξέλιξη έργων και δράσεων του Υπουργείου στην περιοχή, καθώς και σε προγραμματισμό δράσης για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Η σύσκεψη προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από πλευράς Υπουργείου, θα συμμετάσχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, οι Γενικοί Διευθυντών των Κεντρικών Υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Τοπικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, παρόντες - εκτός του Περιφερειάρχη - θα είναι οι Αντιπεριφερειάρχες, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Η σύσκεψη της Τρίτης, αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο με τον κ. Διδασκάλου και αποσκοπεί στη λήψη οριστικών αποφάσεων σχετικά με τις προτεραιότητες που θα τεθούν στην Δυτική Ελλάδα, στον τομέα του Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που προγραμματίζονται για την επόμενη περίοδο είναι, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στην Πάτρα, η δημιουργία διαχρονικού μουσείου και χώρου εκδηλώσεων στις πρώην Αποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο, καθώς επίσης και η αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου «Στράτου».

Επίσης, έργα ενταγμένα στο νυν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 5,6 εκατομμύρια ευρώ, είναι μεταξύ άλλων η  αποκατάσταση του Ξενοκράτειου στο Μεσολόγγι και η μετατροπή του σε Μουσείο,  η Ψηφιοποίηση Συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, η Αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Δήμου Αγρινίου και το Σπίτι του Τουρίστα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που αφορά την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών ολοκλήρωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών της περιοχής του Μεσολογγίου.

Επιτάχυνση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης των δομών Υγείας στη Δυτική Ελλάδα

H πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στις δομές υγείας της Δυτικής Ελλάδας, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος 2014-2020, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης Καρβέλης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, Άλκηστις Σταθοπούλου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο φορέων.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε σημαντική πρόοδος προκειμένου να ξεπεραστούν διοικητικές και τεχνικές δυσκολίες, ενώ επίσης αναλύθηκαν οι επιμέρους παράμετροι ανά έργο. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν να υπάρχουν τακτικές συναντήσεις και δεσμεύτηκαν σε  συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία των έργων.

Σημειώνεται πως τα έργα αφορούν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, το Νοσοκομείο Αιγίου καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου. Στοχεύουν δε, στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, στην έξυπνη διαχείριση της ενέργειας και στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Κοινός μας στόχος είναι η στήριξη και ενίσχυση των δομών υγείας, η αποδοτικότερη και οικονομικότερη εκμετάλλευση της ενέργειας, καθώς και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των ρυθμών και ενίσχυση των προσπαθειών όλων μας».

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου για πρόληψη από τον ΚοροναϊόCovid 19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Λιμένες Πάτρας και Κατακόλου

Σε σειρά επικοινωνιών βρίσκεται από νωρίς σήμερα η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ.,ώστε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων τα οποία υιοθετεί η Κυβέρνηση, να θωρακιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδος, κυρίως Πάτρας και Κατακόλου, καθώς αποτελούν λιμένες εισόδου πλοίων γραμμών από την Ιταλία. Η Δρ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε, μεταξύ άλλων, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, με τον Υπεάρχη της 6ης ΥΠΕ, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το Γραφείο του Περιφεριάρχη Δυτικής Ελλάδος, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, με το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, θα υπάρχει αύριο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με κλιμάκια από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συναποφασιστούν τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα για όλες τις πιθανές εισόδους του ιού στη χώρα μας. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε τα μέτρα να ληφθούν άμεσα και να παρασχεθεί στα σώματα ελέγχου που θα βρίσκονται στους λιμένες ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ώστε να μπορέσουν να γίνουν άρτια οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος σε εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην  έκθεση Detrop Boutique, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε  22-24 Φεβρουαρίου 2020 παράλληλα με την 9η “ARTOZYMA”, Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων και την έκθεση Αρωματικών - Φαρμακευτικών Φυτών και Υπερτροφών “ΗΕRBAL EXPO” (21-23/2).

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Μιχαλόπουλος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις  με εκπροσώπους από άλλες Περιφέρειες της χώρας.

 Στην έκθεση παρουσιάστηκαν  τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και μεθόδων παραγωγής. Μέσα από αυτή την «deli» έκθεση, τα ανώτερης και διακεκριμένης ποιότητας προϊόντα μικροπαραγωγών που προέρχονται ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας, έγιναν γνωστά σε εμπόρους της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Η έκθεση απευθύνονταν  σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα delicatessen, οργανικών προϊόντων, φούρνους κλπ. τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή αγορά.

Διαδραστικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πέντε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας με την ευκαιρία αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Διαδραστικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή αθλητικών συλλόγων και πολιτών, θα διοργανωθούν σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας με την ευκαιρία αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και για τον λόγο αυτό, ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού – Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, πραγματοποιεί οργανωτικές συναντήσεις με φορείς του αθλητισμού στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Αμαλιάδα και θα αφορούν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ «3 επί 3», street Volleyball, Πινγκ Πονγκ, Ελληνορωμαϊκή πάλη, Tae Kwon Do και αγωνίσματα του στίβου. Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικές πλατείες των πόλεων.

Η πρώτη οργανωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται οι εξής συναντήσεις:

  • Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 με τους αθλητικούς φορείς του Αγρινίου στο Δημαρχείο Αγρινίου.
  • Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00 με τους αθλητικούς φορείς του Μεσολογγίου στο Δημαρχείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
  • Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:00 με τους αθλητικούς φορείς της Ήλιδας και του Πύργου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο κ. Νικολακόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει: «Θέλοντας να προάγουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στους πολίτες και ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές τις αξίες του Ολυμπισμού και της Άθλησης, διοργανώνουμε καινοτόμες αθλητικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πέντε πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αποφασίσαμε η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων να συμπέσει με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς αποτελεί χρέος μας να αναδεικνύουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, το τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας και τη σύνδεσή του με το σήμερα και το αύριο…»

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.