434 New Articles

ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ - Ν. Φαρμάκης: «Ειδικά φέτος, ας μην υπάρξει σπίτι και μπαλκόνι χωρίς τη γαλανόλευκη!»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι με  βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», ματαιώνονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, καθώς επίσης όλες οι επετειακές παρελάσεις στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12 Απριλίου 2020.

Επίσης, δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, δεν θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, για προληπτικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε μήνυμά του για τη φετινή εθνική επέτειο, αναφέρει τα εξής:

«Οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν φέτος, ακυρώνουν τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της εθνικής παλιγγενεσίας. Δεν ακυρώνουν όμως την ιστορία και την περηφάνια μας. Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία, αναδεικνύεται ένας νέος πατριωτισμός και ένας διαφορετικός, ίσως και πιο ουσιαστικός, τρόπος να τιμήσουμε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα. Είναι ο πατριωτισμός της σύγχρονης πανεθνικής αντίστασης σε έναν αόρατο εχθρό αλλά και της διαφύλαξης της υγείας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Γι’ αυτό, ιδιαίτερα φέτος, ας μην υπάρξει σπίτι και μπαλκόνι χωρίς τη γαλανόλευκη! Ας κρατήσουμε όλοι ψηλά αυτό το σύμβολο λευτεριάς, ενότητας και νίκης. Μέχρι τη τελική νίκη… Για να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με την πιο μεγάλη λαμπρότητα, τα 200 χρόνια από την επανάσταση. Από καρδιάς, χρόνια πολλά και καλά!»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Φ. ΖΑΙΜΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Ανάγκη ενημέρωσης για τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ε.Ε.

Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ζητάει μέσω κατεπείγουσας επιστολής ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, σχετικά με τη μετακίνηση προϊόντων διευρωπαϊκά. Η ανάγκη για ενημέρωση προέκυψε μέσω Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» και της Επιτροπής Μεταφορών που συντονίζει η Μαρία Κυριακοπούλου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης οι κατά τόπους  αρχές (τελωνεία, λιμάνια, κλπ) δεν έχουν πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση σε  ευρωπαϊκό  επίπεδο  λόγω των συχνών αλλαγών των αποφάσεων των κρατών – μελών της Ε.Ε. (στα πλαίσια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού), με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα αβεβαιότητα στους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι αναβάλλουν προγραμματισμένα δρομολόγια με  μεγάλες παραγγελίες. 

Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, να δημιουργούνται δυσκολίες στην εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων, ειδικά ευπαθών, με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και σοβαρών ελλείψεων στην αγορά.

«Παρακαλούμε για άμεση, έγκυρη και επίσημη ενημέρωση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδοσία της αγοράς και να μειωθεί στο ελάχιστο η όποια ζημία στον κλάδο των μεταφορών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε  Προγραμματική Σύμβαση με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, το ΙΤΥΕ-Διόφαντος και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Creative Hubs". Για το σκοπό αυτό σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των συμβαλλομένων μερών, με στόχο να προχωρήσει η δημιουργία και λειτουργία τεσσάρων hubs, καλύπτοντας και τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

«Εργαζόμαστε και για την επόμενη μέρα. Μπορεί στις σκέψεις και στη δράση μας αυτή τη στιγμή να κυριαρχεί η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όμως η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν αναστέλλει τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Στόχος μας, μέσα από το συγκεκριμένο έργο, η δημιουργία συνεργαζόμενων κυψελών, ιδιαίτερα στους τομείς του βιομηχανικού design, της αξιοποίησης της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της ψυχαγωγίας, των κοινωνικών και τουριστικών εφαρμογών, της διαφήμισης, της μόδας. Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος, γεμάτος ιδέες και προκλήσεις. Και η Δυτική Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή…» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά τη τηλεδιάσκεψη.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί το υφιστάμενο κτιριακό της απόθεμα παρέχοντας τις υποδομές στον κλάδο των  Δημιουργικών Βιομηχανίών (creative industries) που χαρακτηρίζεται ως πολλά υποσχόμενος και αναπτυσσόμενος πανευρωπαϊκά, αλλά και τοπικά.

Τα hubs θα λειτουργήσουν στο ισόγειο του Διοικητηρίου Ηλείας, στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα γραφεία του στο Αγρίνιο, ενώ σε ό,τι αφορά την Πάτρα ο βασικός χώρος hub θα λειτουργήσει σε κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή Κοτρώνι.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των hubs ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωσή τους θα επιτευχθεί η λειτουργία ενός συνεργατικού κόμβου επιχειρήσεων  του κλάδου (CreativeHub) διαρθρωμένου και στις τρεις περιφερειακές ενότητες, που θα αποτελέσει σημείο αιχμής για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας  Κωνσταντίνος Νικολούτσος, εκ μέρους του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου ο Γιάννης Ψυχάρης και ο Βασίλης Αυδίκος, από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος οι Γιάννης Γαροφαλάκης, Ανδρέας Κοσκέρης, Σωτήρης Μιχαλόπουλος, ενώ από την ΠΔΕ   ο Προϊστάμενος του τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Σπυρίδων Παπασπύρου και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη Σοφία Καϊάφα.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο  CREATIVE@Hubs, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020.  Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και την  Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλία). Το έργο  CREATIVE @Hubs εντάσσεται στον  Άξονας 1.1 με τίτλο «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs» - CREATIVE@HUBs), και αφορά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την δημιουργία συνεργατικών χώρων – κόμβων (hubs) για δημιουργικές επιχειρήσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

 

Σχέδιο Δράσης με το Πανεπιστήμιο συνυπέγραψε η Περιφέρεια, στα πλαίσια του έργου GPP4Growth

Η βελτίωση και εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την οικολογική καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη είναι ο βασικός στόχος του έργου «Green Public Procurement for resource-efficient regional growth - GPP4Growth (https://www.interregeurope.eu/gpp4growth/)»,  στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο πλαίσιο του έργου, ένα από τα σημαντικότερα παραγόμενα-παραδοτέα από κάθε Περιφέρεια είναι το Σχέδιο Δράσης. Πρόκειται για ένα κείμενο που παρέχει λεπτομέρειες για το πώς θα αξιοποιηθούν οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από τη μέχρι τώρα συνεργασία μέσα στο έργο, προκειμένου να βελτιωθεί το μέσο πολιτικής που ενεργεί στην περιοχή.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνυπέγραψαν το Σχέδιο Δράσης  το οποίο περιλαμβάνει την επιλογή τριών συνολικά δράσεων οι οποίες είναι οι εξής:

  • Δράση 1: Δημιουργία προτύπων με προεπιλεγμένα πράσινα κριτήρια για μια συγκεκριμένη σειρά προϊόντων
  • Δράση 2: Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε Δημόσια Κτήρια
  • Δράση 3: Αλλαγή δημόσιου φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας LED

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης υπέγραψε το σχετικό Σχέδιο Δράσης κατόπιν συζητήσεων με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τροποποίησε σημαντικές κατευθύνσεις του αρχικού κειμένου με βάση τον προγραμματισμό της νέας περιφερειακής αρχής.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την ευκαιρία με μετρήσιμα αποτελέσματα. Επιθυμεί να προχωρήσουν όχι μόνον μελέτες, αλλά και συγκεκριμένα έργα στο θέμα της οικολογικής καινοτομίας, καθώς το έργο αυτό μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά τόσο στην καθιέρωση προτύπων για πράσινες συμβάσεις, όσο και στην προώθηση μελετών στα επιλεγέντα θέματα αλλά και στην ωρίμανση έργων για το ΕΣΠΑ 2021-2027» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση και εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την οικολογική καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη μέσω Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (ΠΔΣ). Ο γενικός στόχος είναι να υποστηριχθούν οι εταίροι του GPP4Growth, έτσι ώστε να μεταφέρουν τα διδάγματα σε περιφερειακές πολιτικές και σχέδια δράσης, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα αύξηση κατά 7% του αριθμού των επιχειρήσεων στις περιφέρειες των εταίρων που ενσωματώνουν περιβαλλοντικά κριτήρια κατά την παραγωγή αγαθών ή/και κατά την παροχή προμηθειών, υπηρεσιών και έργων».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομίας και Διοίκησης Πάνος Σακελλαρόπουλος που συνυπέγραψε το εν λόγω Σχέδιο, υποσχέθηκε την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών για τα συμπεράσματα του έργου, επισημαίνοντας ότι «οι δημόσιες αρχές μπορούν να μοιραστούν πρακτικές και εμπειρίες που σχετίζονται με τα οφέλη και τις μεθόδους για την εφαρμογή των ΠΔΣ, τη χρήση κοινών κριτηρίων ΠΔΣ για βασικούς τομείς και τον εντοπισμό ευκαιριών με στόχο την εφαρμογή ΠΔΣ για την επίτευξη πράσινης ανάπτυξης βάσει περιφερειακών συνθηκών και προκλήσεων».

Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν εννέα εταίροι από αντίστοιχες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ισπανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Μάλτα). To έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Interreg Europe (https://www.interregeurope.eu/), ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

                                                                                                                      

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ - Στήριξη των επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης φράουλας

Την ένταξη των επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης φράουλας που βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, στα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, ζητάει με επιστολή του προς τους Υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Φαρμάκης, στις δύο Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας καλλιεργείται φράουλα πρώιμης παραγωγής σε έκταση 12.000 στρεμμάτων περίπου, μοναδική στην Ελλάδα, η οποία διατίθεται τόσο στην εγχώρια όσο και – κυρίως - στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε όλες τις χώρες είχαν ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης, καθώς λαχαναγορές, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ, ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Επίσης, σημαντικά είναι τα εμπόδια ακόμα και για τις μεταφορές προς τις αγορές του εξωτερικού. «Ήδη, αυτές τις ημέρες, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής συγκομίζεται και καταστρέφεται, ενώ για όσες ποσότητες φεύγουν στις αγορές η τιμή είναι εξαιρετικά μειωμένη (έως 0,50 ευρώ το κιλό), κάτι που δεν ανταποκρίνεται επ’ ουδενί στο κόστος συγκομιδής και συσκευασίας» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Για τους λόγους αυτούς και δεδομένου ότι η παραγωγή φράουλας είναι υψηλού κόστους – περίπου 4.000 ευρώ ανά στρέμμα -  ο κ. Φαρμάκης ζητάει την ένταξη των μονάδων παραγωγής και τυποποίησης φράουλας στους κλάδους επιχειρήσεων που θα λάβουν τα μέτρα στήριξης τα οποία  έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, κατ’ αναλογία με τον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας που εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά ισχυρής εξαγωγικής δραστηριότητας και  σημαντικές απώλειες λόγω του κορωνοϊού.

«Προσβλέπουμε από εσάς στην κατανόηση του προβλήματος, ώστε να γίνουν από μέρους σας οι κατάλληλες ενέργειες για την οικονομική στήριξη του δυναμικού αυτού κλάδου του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειάς μας» καταλήγει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε  Προγραμματική Σύμβαση με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, το ΙΤΥΕ-Διόφαντος και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Creative Hubs". Για το σκοπό αυτό σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των συμβαλλομένων μερών, με στόχο να προχωρήσει η δημιουργία και λειτουργία τεσσάρων hubs, καλύπτοντας και τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

«Εργαζόμαστε και για την επόμενη μέρα. Μπορεί στις σκέψεις και στη δράση μας αυτή τη στιγμή να κυριαρχεί η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όμως η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν αναστέλλει τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Στόχος μας, μέσα από το συγκεκριμένο έργο, η δημιουργία συνεργαζόμενων κυψελών, ιδιαίτερα στους τομείς του βιομηχανικού design, της αξιοποίησης της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της ψυχαγωγίας, των κοινωνικών και τουριστικών εφαρμογών, της διαφήμισης, της μόδας. Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος, γεμάτος ιδέες και προκλήσεις. Και η Δυτική Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή…» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά τη τηλεδιάσκεψη.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί το υφιστάμενο κτιριακό της απόθεμα παρέχοντας τις υποδομές στον κλάδο των  Δημιουργικών Βιομηχανίών (creative industries) που χαρακτηρίζεται ως πολλά υποσχόμενος και αναπτυσσόμενος πανευρωπαϊκά, αλλά και τοπικά.

Τα hubs θα λειτουργήσουν στο ισόγειο του Διοικητηρίου Ηλείας, στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα γραφεία του στο Αγρίνιο, ενώ σε ό,τι αφορά την Πάτρα ο βασικός χώρος hub θα λειτουργήσει σε κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή Κοτρώνι.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των hubs ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωσή τους θα επιτευχθεί η λειτουργία ενός συνεργατικού κόμβου επιχειρήσεων  του κλάδου (CreativeHub) διαρθρωμένου και στις τρεις περιφερειακές ενότητες, που θα αποτελέσει σημείο αιχμής για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας  Κωνσταντίνος Νικολούτσος, εκ μέρους του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου ο Γιάννης Ψυχάρης και ο Βασίλης Αυδίκος, από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος οι Γιάννης Γαροφαλάκης, Ανδρέας Κοσκέρης, Σωτήρης Μιχαλόπουλος, ενώ από την ΠΔΕ   ο Προϊστάμενος του τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Σπυρίδων Παπασπύρου και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη Σοφία Καϊάφα.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο  CREATIVE@Hubs, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020.  Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και την  Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλία). Το έργο  CREATIVE @Hubs εντάσσεται στον  Άξονας 1.1 με τίτλο «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs» - CREATIVE@HUBs), και αφορά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την δημιουργία συνεργατικών χώρων – κόμβων (hubs) για δημιουργικές επιχειρήσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

 

Εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μια εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκίνησε σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα που έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιο για θέματα υγείας, Χαράλαμπο Μπονάνο, καθώς και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και συμμετείχαν στην πρώτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του ΠΓΝΠ και Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών. Αντίστοιχες δράσεις θα επαναλαμβάνονται το επόμενο χρονικό διάστημα  σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο.

«Ο κορωνοϊός μας φέρνει αντιμέτωπους με πολλαπλές προκλήσεις. Μία από αυτές είναι η σημαντική έλλειψη αίματος λόγω των περιοριστικών μέτρων και της δυσκολίας των πολιτών να προσέλθουν στα νοσοκομεία. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, οργανωνόμαστε και απαντάμε αποφασιστικά και συλλογικά. Καλώ τους συμπολίτες μας στη Δυτική Ελλάδα να συμμετέχουν στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που θα διοργανώσει η Περιφέρεια. Για να μην μείνει κανείς χωρίς αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής. Και στο αίμα, είμαστε όλοι μαζί…» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.