319 New Articles

Δελτίο τύπου - Ν. Φαρμάκης: «Δικαίωση για τον τόπο μας, αλλά και την ίδια την Ελλάδα, η απόφαση του ΣτΕ για τις ελιές τύπου Καλαμών»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με την ελιά Καλαμών εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς συνιστά δικαίωση για το το 98% των ελαιοπαραγωγών που καλλιεργούν την επιτραπέζια ποικιλία ελιάς “Καλαμών/ Καλαμάτα” και το σύνολο των μεταποιητικών-τυποποιητικών - εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας που εξάγουν με την ονομασία “Κalamata Οlives”.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) και έκρινε πλέον οριστικά, ότι η ονομασία «ΚalamataΟlives», νόμιμα και μόνιμα καταχωρίζεται ως συνώνυμο της ποικιλίας «Καλαμών»

«Η απόφαση βάζει τέλος στην αγωνία χιλιάδων παραγωγών και επιχειρήσεων του τόπου μας, διασφαλίζοντας εξαγωγές που φτάνουν στα 250 εκ. ευρώ ετησίως. Αισθανόμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξη αυτή, που βάζει τέλος σε μία περίοδο αβεβαιότητας και σε μία έριδα που ποτέ δεν έπρεπε να έχει υπάρξει, ανοίγοντας νέους δρόμους βιώσιμης προκοπής για όλους. Η απόφαση της Δικαιοσύνης συνιστά μια δικαίωση για όλους όσους πιστέψαμε σε αυτό το σπουδαίο εθνικό προϊόν που δεν έπρεπε να χαθεί για τη χώρα» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Συμβούλιο από την πρώτη στιγμή προσέγγισαν το ζήτημα εθνικά και τάχθηκαν απέναντι σε τοπικισμούς, διεκδικώντας μία καθαρή και δίκαιη λύση που θα δικαιώνει χιλιάδες παραγωγούς σε όλη τη χώρα, πολλοί εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται στη Δυτική Ελλάδα που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ελιάς της συγκεκριμένης ποικιλίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κώστας Καρπέτας: Ανέφικτη η ομαλή λειτουργία της πόλης των Πατρών εξαιτίας των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, κατάθεσε επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάσταση με τους φωτεινούς σηματοδότες στην Πάτρα. Η επερώτηση απευθύνεται προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μετά τα φαινόμενα καθημερινής δυσλειτουργίας των φαναριών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα σε οδηγούς οχημάτων και πεζούς και καθιστά ανέφικτη την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Ο κ. Καρπέτας στην επερώτησή του αναφέρεται στη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και εργολάβου, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, για τη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες και ζητά από τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει για τις ενέργειες της Περιφέρειας, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών της Πάτρας.

Το πλήρες κείμενο της επερώτησης του κ. Καρπέτα έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, το θέμα των φωτεινών σηματοδοτών και η συνεχής δυσλειτουργία τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ειδικότερα στην πόλη των Πατρών, απασχολεί τους συμπολίτες μας εδώ και χρόνια.

Στις 18 Οκτωβρίου 2023, υπογράψατε σύμβαση ύψους 3.000.000€ με ανάδοχο για την αποκατάσταση βλαβών διάρκειας δύο ετών (ενεργή εργολαβία) με στόχο την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία των υφιστάμενων σηματοδοτικών εγκαταστάσεων σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, προβλέπονται παρεμβάσεις προληπτικής συντήρησης, με ελέγχους στο σύστημα σηματοδότησης και εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών και αντικατάσταση εξοπλισμού όπου απαιτείται.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι στην πόλη της Πάτρας η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, αλλά μάλλον επιδεινώνεται με τη συνεχή και καθημερινή δυσλειτουργία των φαναριών, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Επερωτάσθε:

Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να αναλάβετε για την εξάλειψη των κινδύνων που προκύπτουν από τις συνεχείς βλάβες των φαναριών, ειδικά στην Πάτρα;

Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε μια συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών που, όπως παρατηρείται είναι ευάλωτες σε βροχή και καθιστούν προβληματική, αν όχι ανέφικτη, τη λειτουργία της πόλης;»

Δελτίο τύπου - Η κουλτούρα της πρόληψης κυρίαρχο μέλημα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κουλτούρα της πρόληψης κυρίαρχο μέλημα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Σεμινάρια σε Πάτρα, Πύργο και Ζάκυνθο για Προσεισμικό Έλεγχο & επεμβάσεις σε υφιστάμενες κατασκευές

 

Τρεις ενημερωτικές ημερίδες/σεμινάρια σε Πάτρα, Πύργο και Ζάκυνθο, με θέμα τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων, οργανώνει το προσεχές διάστημα το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητήριου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ανωτέρων στελεχών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Οι ημερίδες, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων θ’ ανακοινωθεί απ’ το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας τις επόμενες μέρες, θα γίνουν την Τετάρτη και Πέμπτη 10-11 Απριλίου στην Πάτρα (διημερίδα), στον Πύργο το Σάββατο 13 Απριλίου και στη Ζάκυνθο την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι Καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΠ Βασίλης Μώκος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Αντισεισμικών Κατασκευών και Τεχνικής Σεισμολογίας του ΟΑΣΠ Στέφανος Δρίτσος.

«Στόχος των ενημερωτικών ημερίδων που οργανώνει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι η διεξοδική ενημέρωση και επιμόρφωση των συναδέλφων σχετικά με τον προσεισμικό έλεγχο στα δημόσια κτίρια» αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος, ενώ τονίζει ότι «η σημασία της ανθεκτικότητας στις κατασκευές και στο σχεδιασμό είναι κυρίαρχο μέλημα του ΤΕΕ Δυτικης Ελλάδας. Μόνο με την πρόληψη σώζουμε ζωές και περιουσίες σε βάθος χρόνου»

Ο κ. Καραχάλιος σημειώνει, επίσης, ότι απ’ τις αυτοψίες των μηχανικών στα δημόσια κτίρια, μέσω του Προγράμματος που υλοποιείται απ’ τον ΟΑΣΠ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θα γίνει μια καταγραφή των υφιστάμενων κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς χρήσης όπου συναθροίζεται το κοινό, όπως για παράδειγμα τα Νοσοκομεία της χώρας, τα Σχολεία, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Αστυνομικά Τμήματα κ.ο.κ. και ακολούθως θα διακριβωθεί μία πρώτη εκτίμηση της σεισμικής διακινδύνευσής τους προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο και αποκατάσταση μέσω κινήτρων και συγκεκριμένων πόρων.

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Καραχάλιος, πέραν του απολύτως αναγκαίου προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων έχει προτείνει την δυνατότητα διερεύνησης ενός αντίστοιχου προγράμματος ελέγχου και παρεμβάσεων και στις ιδιωτικές κατασκευές.

Πρόκειται για την πρόταση του που έχει τίτλο «Θωρακίζω κατ’ οίκον». Δηλαδή την πρόταση κατάρτισης ενός χρηματοδοτικού προγράμματος το οποίο θα επιδοτεί τον προσεισμικό έλεγχο κάθε οικοδομής (με προτεραιότητα τα παλιά κτίρια) και στις περιπτώσεις που υπάρχει διαπίστωση δομικών προβλημάτων όπως ρηγματώσεις σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία, εκτεθειμένος ή διαβρωμένος οπλισμός λόγω ελλιπούς συντήρησης, κακοτεχνίες, καθιζήσεις κτλ. θα επιδοτεί και ένα σημαντικό μέρος των δαπανών επέμβασης και θωράκισης των κτιρίων αυτών.

 

 

Δελτίο τύπου - Η εξωστρέφεια της Δυτική Ελλάδας, αντικείμενο της οικονομικής διπλωματίας της χώρας

Η διαρκώς αυξανόμενη εξωστρέφεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυσή της, εντός του πλαισίου κατευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης που είχαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος με την Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Μάιρα Μυρογιάννη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της σύσκεψης του Πολιτικού Γραφείου του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) και κατά τη διάρκειά της, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την κ. Μυρογιάννη για τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κύριους στόχους, αφενός την αύξηση αναγνωρισιμότητας της περιοχής και αφετέρου, την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και προϊόντων της.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη διάθεση του ιδίου και της Περιφερειακής Αρχής για στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών εντός του πλαισίου της οικονομικής διπλωματίας που ασκεί, σημειώνοντας πως οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάδειξης των ισχυρών τοπικών πλεονεκτημάτων που παράλληλα αποτελούν και εθνικά πλεονεκτήματα.

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωρίζουμε καλά τη δύναμη της εξωστρέφειας, όπως γνωρίζουμε και τα ισχυρά πλεονεκτήματα του τόπου μας, που αδιάλειπτα προσπαθούμε να αναδείξουμε και στο εξωτερικό. Είμαστε βέβαιοι πως η Δυτική Ελλάδα ως Ολυμπιακή Γη, μπορεί να αποτελέσει μέρος και της εθνικής οικονομικής διπλωματίας, καθώς λειτουργούμε πάντοτε με το αξίωμα “δρούμε τοπικά, σκεφτόμαστε εθνικά”. Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν να βγούμε μπροστά και να συνεργαστούμε στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών, υλοποιώντας στρατηγικές που θα έχουν τοπικό αλλά και υπερτοπικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά τη συνάντηση.

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

 

 

 

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 5,6 γραμμάρια κάνναβης.

 

 

 

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

 

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια μεταλλική σιδερογροθιά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, δυο άτομα, διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ημεδαπές γυναίκες, διότι ενεργώντας από κοινού με δυο άγνωστες συνεργούς τους, αφαίρεσαν από κατάστημα προϊόντα, συνολικής αξίας 53 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού

για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

 

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

Συλλήψεις δύο ημεδαπών για διακεκριμένη κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ο ένας 16χρονος, διότι εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν, ένα φορητό υπολογιστή και μία κιθάρα, συνολικής αξίας (550) ευρώ.Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι την 24-03-2024 στη Ναύπακτο, διέπραξαν ακόμα τρεις κλοπές (μια σε οικία και δυο σε οχήματα) αφαιρώντας τιμαλφή, προσωπικά αντικείμενα και μπαταρίες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος (1.200) ευρώ.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής του 46ου Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ»

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας ανακοινώνονται οι παρακάτω αποφάσεις που αφορούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 46ου Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Μαρτίου 2024 στην Αχαία.

 

 

1.ΣΑΒΒΑΤΟ 23/03/2024

-Την μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λάππα –Μετοχίου – Καλόγριας και στο προαναφερόμενο τμήμα της (από Τείχος Δυμαίων έως Λάππα), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καλόγρια προς Λάππα, που θα κινούνται οι συμμετέχοντες στον αγώνα ποδηλάτες, κατά τις ώρες 14:30-18:30.

 

2.ΚΥΡΙΑΚΗ 24/03/2024

Α) Την μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 09:30 έως πέρατος καθ΄ όλο το μήκος της διαδρομής, ως παρακάτω:

-Στην οδό Ακτή Δυμαίων, από την συμβολή της με την οδό Γλαύκου έως την συμβολή της με την οδό Καλαβρύτων.

-Στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, από την συμβολή της με την οδό Καλαβρύτων έως την συμβολή της με διασταύρωση Καμινίων (ύψος ΒΙ-ΠΕ).

-Στην οδό Αγ. Κων/νου, από την συμβολή της με την οδό Αιόλου έως την οδό Ηλείας.

-Στην οδό Ηλείας, από την συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου έως την συμβολή της με την οδό Πολυτέκνων.

-Στην οδό Πολυτέκνων, από την συμβολή της με την οδό Ηλείας έως την συμβολή της με την Λ. Δημοκρατίας.

-Στην Λ. Δημοκρατίας, από την συμβολή της με την οδό Πολυτέκνων έως την διασταύρωση Κουρλαμπά (Ε.Ο. Πατρών Τριπόλεως).

Β. Την μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας στη διασταύρωση Γολέμι της Ε.Ο. (111) Πατρών - Τριπόλεως με κατεύθυνση αριστερά προς διασταύρωση Κουρλαμπά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από ώρες 10:00 έως 10:30.

Γ. Την μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην θέση ¨Κουρλαμπά¨ επί της Ε.Ο. (111) Πατρών - Τριπόλεως και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 10:30 έως 11:00.

Δ. Την μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη περιμετρική Χαλανδρίτσας επί της Ε.Ο. Πατρών - Καλαβρύτων - διασταύρωση για Φαρραί

κατά τις ώρες 10:30 έως 11:30.

Ε. Την μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας που θα κινούνται οι συμμετέχοντες στον αγώνα ποδηλάτες, από τον Κόμβο Κουρλαμπά κατεύθυνση Χαλανδρίτσα έως και την Διασταύρωση Μίχα – Τσαπουρνιά της Επαρχ. Οδού Πατρών – Καλαβρύτων.

ΣΤ. Την απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων, στην Επαρχιακή Οδό Ι.Μ Αγίας Λαύρας – Σκεπαστού, από την Είσοδο της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας μέχρι την διασταύρωσή της με την Επαρχιακή Οδό Καλαβρύτων- Πριολίθου (εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου), κατά τις ώρες 10:30 έως 14:00.

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, από και προς την Ι.Μ Αγίας Λαύρας, από την Επαρχιακή Οδό Καλαβρύτων – Αγίας Λαύρας.

 

3. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/03/2024

- Την μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας που θα κινούνται οι συμμετέχοντες στον αγώνα ποδηλάτες, ήτοι : Α) από την Πλατεία Παπαγιαννοπούλου – οδός Δεξαμενού – οδός Ωλένου έως την Π.Ε.Ο. Πατρών -Πύργου (διασταύρωση με την Επαρχ. Οδό Κάτω Αχαΐας- Άρλας),

Β) Π.Ε.Ο. Πατρών -Πύργου , από την διασταύρωση της με την Επαρχ. Οδό Κάτω Αχαΐας- Άρλας έως τα Καμίνια Πατρών (17, 500 χλμ )

Γ) στην Επαρχιακή Οδό ΒΙ.ΠΕ. Πατρών – Σαντομερίου, από την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών (κόμβος της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου) έως Καλαμάκι – Αυγαιρεϊκα Δυτικής Αχαΐας και με την διασταύρωσή της με την Επαρχιακή Οδό Κάτω Αχαΐας- Άρλας-Ελαιοχωρίου

Δ) στην Επαρχιακή Οδό Κάτω Αχαΐας-Άρλας-Ελαιοχωρίου, από την διασταύρωση με την Επαρχ. Οδό ΒΙ.ΠΕ – Σαντομερίου έως την διασταύρωση με την Επαρχιακή Οδό που συνδέει τον οικισμό Άνω Αχαΐας με τον οικισμό Λουσικών (στο ύψος του ελαιοτριβείου ΣΑΦΑΚΑΣ ), με διέλευση από τον οικισμό Άρλα

Ε) στην Επαρχιακή Οδό που συνδέει τον οικισμό Άνω Αχαΐας με τον οικισμό Λουσικών ( στο ύψος του ελαιοτριβείου ΣΑΦΑΚΑΣ ) με διέλευση από τον οικισμό Σπαλιαρεϊκα έως την διασταύρωση της με την Επαρχιακή Οδό Κάτω Αχαΐας- Αλισσού – Λουσικών

ΣΤ) στην Επαρχιακή Οδό Κάτω Αχαΐας-Αλισσού – Λουσικών και συγκεκριμένα από την διασταύρωση της με την Επαρχ. Οδό που συνδέει τον οικισμό Άνω Αχαΐας με τον οικισμό Λουσικών έως τον οικισμό Καλαμάκι και την διασταύρωση της με την Επαρχ. Οδό ΒΙΠ.Ε. Σαντομερίου, με διέλευση από τον οικισμό Λουσικών

Ζ) στην Επαρχιακή Οδό ΒΙ.ΠΕ. – Σαντομερίου με διέλευση στους οικισμούς Πηγάδια – Αμπελάκια – Σανταμέρι έως την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Σπάτων

Η) στην Επαρχιακή Οδό Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Νικολάου Σπάτα – Ματαράγκα , με διέλευση στους οικισμούς Άγιο Νικόλαο Σπάτα – Άγιο Κων/νο- Κεφαλαϊκα έως την διασταύρωση με την Επαρχ. Οδό Καγκαδίου – Ριόλου

Θ) στην Επαρχιακή Οδό Καγκαδίου – Ριόλου, με διέλευση εντός των οικισμών Καγκαδίου και Ριόλου έως την διασταύρωση της με την Επαρχ. Οδό Καραιϊκων – Ριόλου και

Ι) στην Επαρχ. Οδό Καραιϊκων – Ριόλου έως την είσοδο του οικισμού Κρίνου (τερματισμός), κατά τις ώρες 09:00- 13:30.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.