219 New Articles

Παρούσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση «Κυνηγεσία 2023»- Με την συμμετοχή Θ. Βασιλόπουλου και Π. Σακελλαρόπουλου

Στην έκθεση «Κυνηγεσία 2023» που πραγματοποιήθηκε  στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας το διάστημα  31 Μαρτίου& 1-2 Απριλίου 2023, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Ενδιαφέρουσα υπήρξε και  η συμμετοχή της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, καθώς στο περίπτερο προβλήθηκε  το επιστημονικά τεκμηριωμένο έργο της παράλληλα με την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας  και  την  ενεργή παρουσία  σε φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις  με προγράμματα   βελτίωσης των βιοτόπων,  την λειτουργία εκτροφείων,  την απελευθέρωση χιλιάδων θηραμάτων κ.α. 

Στη διάρκεια της έκθεσης χιλιάδες επισκέπτες είχαν την  δυνατότητα να ενημερωθούν για  προϊόντα και αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο και όχι μόνο για την άσκηση της θήρας.

Στα εγκαίνια της εκθέσεως  που  πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος,ΓιώργοςΑμυράς,ανέπτυξε το σύνολο των κοινών δράσεων και πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο  Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τονΑντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης,Θεόδωρο Βασιλόπουλο, καιτον Εντεταλμένο Σύμβουλο / Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο.  

 

 

Ημερίδα για τα Αδέσποτα και Δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς τη Δευτέρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ενημερωτική Ημερίδα για τα θέματα των «Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων συντροφιάς» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσης, θα συζητηθεί το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς ενώ θα αναλυθούν οι υποχρεώσεις ιδιοκτητών και Δήμων.

H Περιφέρεια συνεχίζει μετά το Αίγιο τις εκδηλώσεις ενημέρωσης σε συνεργασία με τους εκάστοτε Δήμους, τις φιλοζωικές οργανώσεις και το Υπουργείο Εσωτερικών τις εν λόγω δράσεις ευαισθητοποίησης.

Με 63 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται 1.689 Νέοι Γεωργοί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του ΠΑΑ 2014-2020

Στην υπογραφή της δεύτερηςαπόφασηςένταξης  δικαιούχων στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών (3η Πρόσκληση Υπομέτρου 6.1) του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, προχώρησε σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ο εντεταλμένος σύμβουλος και βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση εντάσσονται στο πρόγραμμα 1.689 Νέοι Γεωργοί και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 63.180.000,00 €.

Με αφορμή την έκδοση της 2η Απόφασης Ένταξης Πράξεων ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε:

«Είμαι πανευτυχής που ολοκληρώθηκε η ένταξη των δικαιούχων Νέων Γεωργών στο εν λόγω πρόγραμμα. Μέσω του προγράμματος των Νέων Γεωργών δίνουμε  την ευκαιρία σε 1.689 νέες και νέους ανθρώπους να ασχοληθούν ενεργά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία σε μία αγροτική Περιφέρεια όπως χαρακτηρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην οικονομική στήριξη όλων των δικαιούχων που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αγρότες. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ιδιαιτέρως ότι αποτελεί πάγιο αίτημά μας η ένταξη όλων των επιλαχόντων Νέων Γεωργών στο πρόγραμμα». 

 

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη σε συνέδριο του AirportRegions Council (ARC)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμης, συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο «Η Ποιότητα του αέρα στις περιοχές των αεροδρομίων: Ένα μέλλον χωρίς ρύπανση και θόρυβο» που διοργάνωσε το AirportRegions Council σε συνέχεια της Γενικής του Συνέλευσης, τα οποία πραγματοποιήθηκαν υβριδικά στις 20 και 21 Μαρτίου 2023 στην Γκραν Κανάρια (Κανάριες Νήσοι).

Στο Συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης, παρουσίασε «Το Στρατηγικό όραμα της μελλοντικής αεροπλοΐας στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδα και νέες πηγές ενέργειας». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα αεροδρόμια που βρίσκονται στη Δυτική Ελλάδα (Ακτίου, Αράξου, Αγρινίου, Ανδραβίδας, Επιταλίου, Μεσολογγίου) και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε νέες πηγές ενέργειας τόσο σε σχέση με τα αεροσκάφη όσο και με τις εγκαταστάσεις τους, καθώς και σε πρωτοβουλίες της ΠΔΕ για drones (ευρωπαϊκά έργα, UIC2, παραχώρηση drones στα σώματα ασφαλείας κ.ά.)

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ARC, ErichValentin, ο Γενικός Διευθυντής, SergiAlegre, η Δήμαρχος του Ingenio, AnaHernandez, ο Σύμβουλος του Δήμου για αεροπορικές σχέσεις και εκπρόσωποι των υπόλοιπων μελών του ARC για αεροπορικά θέματα οι οποίοι μίλησαν για το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αεροπλοΐα, την ηλεκτρική αεροπλοΐα-ένα μοντέλο για τις απομονωμένες περιοχές και τα νησιά, τον θόρυβο και την εναέρια μόλυνση γύρω από τα αεροδρόμια, τις νέες πηγές ενέργειας, όπως το Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο (SAF) και το Υδρογόνο.

Υπενθυμίζεται ότι το AirportRegions Council είναι μια ένωση περιφερειακών και τοπικών αρχών με ένα διεθνή αερολιμένα εντός ή κοντά στην επικράτειά τους και ιδρύθηκε το 1994 με έδρα τις Βρυξέλλες.

Σε Διεθνές Συνέδριο Τυροκομίας και Φεστιβάλ τυριού ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Βασιλόπουλος

Εγγύηση για το μέλλον της κτηνοτροφίας αποτελούν τα ποιοτικά διατροφικά προϊόντα που κερδίζουν συνεχώς τις απαιτητικές αγορές σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Διεθνούς συνεδρίου τυροκομίας και Φεστιβάλ τυριού  που πραγματοποιήθηκε  29-31 Μαρτίου 2023  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Στο συνέδριο που προσκλήθηκε και  συμμετείχε - με τον ρόλο του αντιπροέδρου της οργανωτικής επιτροπής - ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης,Θ εόδωρος Βασιλόπουλος τονίστηκε ιδιαίτερα  η δικτύωση και συνεργασία κτηνοτρόφων και  τυροκόμων , η συμμετοχή σε εκθέσεις για την  προβολή  των τοπικών τυριών καθώς και η τουριστική αξιοποίηση των “δρόμων τυριού” των Βαλκανίων.

Μετά και την επίσκεψη που πραγματοποίησε  στον Δήμο Καλαβρύτων και στις εγκαταστάσεις  του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού  σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι:«ειδικά για τον τομέα της κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  που δραστηριοποιείται ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών  θέλουμε να δώσουμε υπεραξία στα  γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής μας μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης»

 

 

 

 

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε  σήμερα το πρωί, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς ΚΕΤΧ Πατρών Ταξίαρχος Ευάγγελος Τούντας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, τον Βοηθό του κ. Γενικού Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κακούση και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Θεόδωρο Τσάτσαρη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς ΚΕΤΧ Πατρών, ενώ συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής συνεχάρη τον νέο Ανώτερο Διοικητή και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη, τονίζοντας ότι η συνεργασία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και κοινωνικής ευημερίας θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.

Ο Φ. Ζαίμης στο 9οForum Διαπεριφερειακής Συνεργασίας του Προγράμματος INTERREG EUROPE

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε εκδήλωσης δικτύωσης, παρουσίασης ιδεών για μελλοντικά έργα συνεργασίας μέσα από την διαπεριφερειακή συνεργασία και τις προτεραιότητες της ΕΕ, στο πλαίσιο του 9ουForum Διαπεριφερειακής Συνεργασίας του Προγράμματος INTERREG EUROPE, που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 15 Μαρτίου 2023.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσει τις ευκαιρίες συνεργασίας που προσφέρει το Πρόγραμμα Interreg Europe στους δυνητικούς δικαιούχους. Η εκδήλωση συγκέντρωσε συμμετέχοντες εκπροσωπώντας εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς φορείς χάραξης πολιτικής και άλλους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς από την Ε.Ε
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe διοργάνωσε σεμινάριο για τους επικεφαλής εταίρους των νέων εγκεκριμένων έργων σε συνέχεια της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Το διαδραστικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, 14 Μαρτίου 2023. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις απαιτήσεις του προγράμματος και τις σχετικές διαδικασίες.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει σε τρία ευρωπαϊκά έργα του Προγράμματος Interreg Europe, σε ένα εκ των τριών ως επικεφαλής.
«Με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές θα ενημερωθούμε σχετικά με τις νέες διαδικασίες του Interreg Europe αλλά κυρίως δίνουμε το παρόν στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταίρων - περιφερειών», δήλωσε ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.