319 New Articles

Δελτίο τύπου - ΠΔΕ - 25η Μαρτίου: Οι επετειακές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιος Μπαλέρμπας και στον Πύργο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Καλάβρυτα.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Πάτρα, καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, θα παραστεί στο Μεσολόγγι και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, στον Πύργο.

Ακόμα, στην Π.Ε. Αχαΐας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας, στα Καλάβρυτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος, στο Αίγιο, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου στην Χαλανδρίτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Παναγιώτης Αντωνόπουλος στην Κάτω Αχαΐα και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα στο Αίγιο.

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Παϊσιος στη Ναύπακτο, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Στυλιανός Μπλέτσας στην Αμφιλοχία, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Νικόλαος Κατσακιώρης στο Αγρίνιο, η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη για θέματα ισότητας, άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων και των φυλετικών διακρίσεων, Αμαλία Βούλγαρη, στον Αστακό και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Κοντογιάννης, στο Θέρμο, ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Δαουτίδης στη Βόνιτσα.

Στην Π.Ε. Ηλείας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος στον Πύργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος στον Πύργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στο Πανόπουλο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα υγείας, Γιώργος Παναγούλιας, στην Γαστούνη.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στην Πάτρα:

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

 • 9 π.μ. Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα ΘΥΣΙΑΣ Πατρών - Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από το Νέο Λιμάνι Πατρών, τερματισμός στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων (11.45 π.μ. Απονομή επάθλων).

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

 • 7 π.μ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων.

 • 8 π.μ. Έπαρση σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.

 • 11.40 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. (Τέλος προσέλευσης επισήμων 11.30 π.μ.). Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.

 • 12 π.μ. Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και το λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου από το ύψος της οδού Αράτου και τερματισμό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.

 • 6.42 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

 

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου:

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

 • Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτωντων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών, των οικιών, των οδώνκαι των πλατειών της πόλης, από το πρωί του Σαββάτου 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2024.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

 • Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτων τωνΝομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών κατά τις βραδινές ώρεςτης 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

 • 8 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.

 • 9 π.μ. Κωδωνοκρουσία σε όλους τους ιερούς Ναούς της πόλης.

 • 10.15 π.μ. Πέρας προσέλευσης των προσκαλεσμένων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ι.Π. Μεσολογγίου, για την τέλεση της επίσημης δοξολογίας

 • 10:25 π.μ. Άφιξη επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

 • 10:30 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ. Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από την κ. Αριστέα ΠΟΥΛΗ, καθηγήτρια Φιλόλογο του 2ου Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου.

 • 11.20 π.μ.Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

 • Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 • 11.45 π.μ. Παρέλαση επί της οδού Σπύρου Μουστακλή της Ι.Π. Μεσολογγίου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίωνκαι Λυκείων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και Τμήματος Ε.Ε.Σ(τμήματος Μεσολογγίου) και του Στρατού. Κατά την παρέλαση οι Ανάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση στην εξέδρα των επισήμων.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Τσακαλίδης Χαράλαμπος, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγήςτης Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Αιτ/νίας και ο κ. ΣωτηρόπουλοςΑντώνιος, υπάλληλος της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

 • 7:00 μ.μ. Επίσημη υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

Στον Πύργο:

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

10.00-10.30: Αντιπροσωπεία Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας παρίσταται στην τελετή της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

7 π.μ. Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

8 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Επαρχείο).

10 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου του Β’. Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την εκπαιδευτικό εκπρόσωπο της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Διονυσία Χρονοπούλου.

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Επαρχείο)και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11.00 π.μ Παράθεση δεξίωσης από τον Δήμο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

11.30 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μανωλοπούλουμαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, τμήματος του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Σωματείων, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ..

18.00 Υποστολή σημαίας.

Δελτίο Τύπου ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας - Πρώτο βήμα για το ΘΩΡΑΚΖΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

«Ως ένα πρώτο βήμα που μπορεί ν’ αποτελέσει τη βάση ευρύτερων πρωτοβουλιών για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των ιδιωτικών κτιρίων και την αντισεισμική θωράκιση του συνόλου των κατασκευών» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει κίνητρα φορολογικών ελαφρύνσεων για μελέτες και εργασίες ενίσχυσης της στατικότητας των ιδιωτικών οικοδομών.

Ο κ. Καραχάλιος έχει εδώ και καιρό καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία ενός εκτεταμένου προγράμματος, υπό τον ενδεικτικό τίτλο «Θωρακίζω κατ’ οίκον», το οποίο μέσα από αυστηρές διαδικασίες (κριτήρια, επιλεξιμότητα δαπανών, εισοδηματικό στάτους και μέγεθος ακίνητης περιουσίας πιθανών δικαιούχων κ.λπ.) θα επιδοτεί τον έλεγχο αντισεισμικής ασφάλειας κάθε οικοδομής και στις περιπτώσεις που υπάρχει απολύτως πιστοποιημένη ανάγκη θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των δαπανών επέμβασης και αποκατάστασης της ανθεκτικότητας και αντισεισμικής θωράκισης των οικοδομών.

Όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) και το ΤΕΕ βρίσκονται στη φάση επεξεργασίας ενός σχεδίου που αποβλέπει στην ενθάρρυνση και κινητροδότηση των προσεισμικών ελέγχων σε ιδιωτικές κατασκευές μέσω φορολογικών απαλλαγών (ΦΠΑ μελετών, υπηρεσιών ελέγχου κ.λπ.) και ελαφρύνσεων.

«Είναι ένα πρώτο βήμα πάνω στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε ακόμα γενναιότερες πρωτοβουλίες», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος. Σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρόταση ενός μεγαλύτερου προγράμματος κατά τα πρότυπα του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θα είναι η αποτελεσματικότερη απάντηση στην ανάγκη εκτεταμένου ελέγχου στατικής επάρκειας του συνόλου των κατασκευών.

«Θεωρώ ότι με την κατάλληλη επιχειρηματολογία κι επιμονή οι όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν θα καμφθούν και θα εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι κοινοτικοί πόροι για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος» επισημαίνει ο κ. Καραχάλιος.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Πάτρα την πρώτη ημέρα της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδήλωσεων

Ελέχθησαν (1.052) άτομα, προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες (124) άτομα και συνελήφθησαν (43) άτομα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας σχεδίασαν και έλαβαν αυξημένα μέτρα, στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, με σκοπό την παροχή ουσιαστικών αστυνομικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστηκαν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παραεμπορίου, ενώ παράλληλα, λήφθησαν μέτρα Τροχαίας στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο αλλά και στα αστικά κέντρα, για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών.

Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, χθες 16-03-2024, πρώτη ημέρα της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στην Πάτρα, είχαν τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: ( 1.052) άτομα,

Προσήχθησαν: ( 124 ) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ελέχθησαν : (650) οχήματα

Συνελήφθησαν : ( 43 ) άτομα, από τα οποία:

 • (30) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,

 • (6) άτομα για υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι αδείας αρμόδιας αρχής,

 • (5) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περι βεγγαλικών

 • (1) άτομα για κλοπή

 • (1) άτομο για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι και τα τροχονομικά θα συνεχιστούν και σήμερα για την ασφαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού στην Πάτρα.

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


 

 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Ανδραβίδα, από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

 

 • (11,8) γραμμάρια κάνναβης

 • (1,1) γραμμάρια κοκαινης

 • (10,55) γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας και

 • (1,44) γραμμάρια κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (mdma)

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι αφαίρεσε από αποθήκη (110) λίτρα ελαιόλαδο και ένα αλυσοπρίονο.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη

ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και νομοθεσία περί όπλων


 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

 

 • (3,6) γραμμάρια κάνναβης

 • (1) πολεμικό τυφέκιο

 • (2) κυνηγετικά όπλα και

 • (74) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου

 

ΓΕ.Π.Α.Δ. Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ - Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Πάτρα κατά το διήμερο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδήλωσεων

Ελέχθησαν (1.848) άτομα, προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες (213) άτομα και συνελήφθησαν (88) άτομα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας σχεδίασαν και έλαβαν αυξημένα μέτρα, στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, με σκοπό την παροχή ουσιαστικών αστυνομικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστηκαν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παραεμπορίου, ενώ παράλληλα, λήφθησαν μέτρα Τροχαίας στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο αλλά και στα αστικά κέντρα, για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών.

Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, στις 16 & 17 – 03 - 2024, κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στην Πάτρα, είχαν τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: ( 1.848) άτομα,

Προσήχθησαν: ( 213 ) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Ελέχθησαν : (1260) οχήματα

Συνελήφθησαν : ( 88 ) άτομα, από τα οποία:

 • (51) άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών,

 • (23) άτομα για υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι αδείας αρμόδιας αρχής,

 • (11) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περι βεγγαλικών

 • (1) άτομο για κλοπή

 • (2) άτομα για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι και τα τροχονομικά θα συνεχιστούν και σήμερα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων Καθαράς Δευτέρας στη Δυτική Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών στην Πάτρα

 

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (153) γραμμάρια κοκαίνης, περίπου (27) γραμμάρια κάνναβης, (2.770) ευρώ και δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

 

Παράλληλα, συνελήφθησαν δυο ακόμα ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τον ένα κατηγορούμενο διακινητή να πωλεί συνολικά 1,9 γραμμάρια κοκαίνης και 1,2 γραμμάρια κάνναβης στους δυο αγοραστές και τους συνέλαβαν, ενώ ο έτερος συλληφθείς εντοπίστηκε στην οικία του κατηγορούμενου ως διακινητή και συνελήφθη.

 

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον κατηγορούμενο για διακίνηση, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και (320) ευρώ.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω κατηγορούμενου, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν (151,3) γραμμάρια κοκαίνης, (26) γραμμάρια κάνναβης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 2.430 ευρώ, ενώ στην κατοχή του έτερου συλληφθέντα που εντοπίστηκε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε ένα όχημα και μια μοτοσικλέτα ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών.

 

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Δελτίο τύπου - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλου σε Ολυμπία, Πύργο και Καράτουλα

Στην Ηλεία βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Πύργου, στις οποίες, είτε έχουν ολοκληρωθεί έργα, είτε πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αναπλάσεων και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόταν από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, Χρήστο Καραγιάννη και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Συγκοινωνιακών Έργων, καθώς και Μελετών και Τεχν. Προδιαγραφών, Θεόδωρο Τζόλα και Δημήτρη Κακογιάννη αντίστοιχα, με τους οποίους επισκέφθηκε τις παραπάνω περιοχές, πραγματοποιώντας αυτοψίες σε σημεία των δύο δήμων στα οποία έχουν προκληθεί ζημιές και προβλήματα, κυρίως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Στην Ολυμπία, ο κ. Γιαννόπουλος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο, ανταποκρινόμενος στο αίτημά του - μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Πάτρα και με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη - για στήριξη του δήμου στις προετοιμασίες του, ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Άλλωστε, το ενδιαφέρον του κ. Φαρμάκη για την Ολυμπία είναι γνωστό και έμπρακτο, καθώς η Ολυμπιακή Γη, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις με εμφαντικό τρόπο, αποτελεί το σημείο αναφοράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Π.Π Γιώργου Λινάρδου, του προέδρου της Τ.Κ Τάκη Παρασκευόπουλου και των στελεχών των δυο Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, συζήτησαν για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην είσοδο της Ολυμπίας, στο σημείο διασταύρωσης της νέας με την παλαιά Ε.Ο, ξεκινώντας άμεσα με την αποκατάσταση του οδοστρώματος, παρέμβαση η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια αλλά και την αισθητική εικόνα της εισόδου.

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ

Εξάλλου, με την ολοκλήρωση των εργασιών, παραδόθηκε και επίσημα στους κατοίκους και στα παιδιά του Καράτουλα και της ευρύτερης περιοχής, ένας νέος χώρος αναψυχής. Ο κ.Γιαννόπουλος συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πύργου Νίκο Θεοδώρου, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ωλένης και Αγροτικής Οδοποιίας Σπύρο Κωνσταντόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ Γιώργο Τσατσαμπά, μέλη του Τ.Σ και κατοίκους της περιοχής, τους οποίους ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας για τις λειτουργικές δυνατότητες του χώρου. Πρόκειται για έναν πανέμορφο χώρο αναψυχής, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα-Μαγούλας, και στα όρια με την Τ.Κ Μαγούλας, με όργανα γυμναστικής, τραπέζια παιχνιδιών (σκάκι, πινγκ πονγκ), συμβατικά αλλά και ηλιακά παγκάκια φόρτισης κινητών τηλεφώνων, ενώ ακόμα και ο φωτισμός του χώρου γίνεται με φωτιστικά σώματα τα οποία αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες δημιουργίας και άλλων τέτοιων χώρων αναψυχής, οι οποίοι, όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Γιαννόπουλος, θα παραδοθούν στις Τ.Κ και στους κατοίκους τους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.