219 New Articles

Παρουσιάστηκε χθες στην ΠΕ Ηλείας το σήμα του «Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού» που χορηγείται από σήμερα στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος - Ν. Κοροβέσης: «Το “OLYMPIAN BREAKFAST” στο μπουφέ ξενοδοχείων και εστιατορίων της ΠΔΕ»

Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μας θα προσφέρουν πλέον μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη

 

Στο μπουφέ των εστιατορίων, ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μπαίνουν πλέον και επισήμως τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Ηλείας, της Αχαίας και της Αιτωλοακαρνανίας,  οι  τοπικές συνταγές και ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής , καθώς εντάσσονται πλέον με ετικέτα εντοπιότητας και το  brandname “OLYMPIAN BREAKFAST” στο «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό». Όπως τονίστηκε στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή επιχειρηματικών του τουριστικού κλάδου και τοπικών παραγωγών στο συνεδριακό της Π.Ε Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκου Κοροβέση, σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσης Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», από σήμερα οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί μπορούν να παραλάβουν το σήμα τους και προχωρά η υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος.

Ο κ. Κοροβέσης  στην τοποθέτησή επισήμανε ότι  η Περιφερειακή Αρχή, μελετώντας τις διεθνείς τάσεις επικεντρώνεται στην ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη της Ολυμπιακής Γης, καθώς η διεθνής τουριστική σκακιέρα απαιτεί εξωστρέφεια, ενημέρωση και γνώση.

«Σκοπός μας – τόνισε- είναι να αναδείξουμε την Δυτική Ελλάδα ως έναν προορισμό εμπειρίας, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ήλιο και θάλασσα, να επισκεφθεί μνημεία και αξιοθέατα και να απολαύσει συνταγές της Ολυμπιακής Γης, πλούσιες διατροφικά, ως προς τις πρώτες ύλες και ως προς των τρόπο εκτέλεσης. Με βάση αυτό το «πακέτο» εμπειρίας προσεγγίζουμε υπάρχουσες ή νέες για την περιοχή μας αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, χορηγείται μέσα από το εν εξελίξει πρόγραμμα το «Σήμα του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού ΠΔΕ» πιστοποίηση που θα συνοδεύει τις ετικέτες των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας, στο χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, αποσπώντας κονδύλια τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για Τουριστική Προβολή, κάτι που για πρώτη φορά καταφέρνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και συνεχίζουμε, διεκδικούμε επιπλέον πέντε εκατομμύρια για την τριετία 2024-2026, καθιστώντας την Ηλείαστο επίκεντρο, δίνοντας δυνατότητα προβολής στον τόπο μας που είχαμε στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια.»

Παράλληλα ο κ. Κοροβέσης ανέφερε ότι η εν λόγω δράση απευθύνεται στους ανθρώπους που αποτελούν την καρδιά της οικονομίας μας, που αναδεικνύουν την ελληνική φιλοξενία με σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται σε ξενοδοχεία, σε καταλύματα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε χώρους εστίασης της περιοχής διοικητικής ευθύνης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, απευθύνεται στους ανθρώπους που μοχθούν για να μας προσφέρουν τις ποιοτικές και ξεχωριστές πρώτες ύλες, σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων τα οποία καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρωινό ή ως συστατικά συνταγών για πρωινό.»

Καταλήγοντας τόνισε ότι  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να βαδίζει σε μονοπάτια καινοτομίας και δημιουργικότητας, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάδειξη των χαρακτηριστικών και των δυνατών σημείων της Ολυμπιακής Γης, της Γης της Φλόγας.

Το έργο  του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την φιλοσοφία του παρουσίασε ο Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ τονίζοντας ότι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό 45 τουριστικές επιχειρήσεις από την Περιφέρεια- ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης-  και οι οποίες από σήμερα κιόλας θα παραλάβουν το σήμα «OLYMPIAN BREAKFAST» και κατά συνέπεια τίθεται σε εφαρμογή. Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαδικασίες πιστοποίησης επιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό σήμα, που θα έχει διάρκεια 3 χρόνια, αλλά και οι τρόποι προβολής τους από την ΠΔΕ.

 

Τέλος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της των τρόπων προβολής των εταιρειών που συμμετέχουν στη δράση από την CHOOSE A.E. από την εκπρόσωπο της κ. Ειρήνη Ψηφίδη η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στην προώθηση της επικοινωνίας του Ελληνικού Παραδοσιακού Πρωινού μέσω  της ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε με την επωνυμία ¨OLYMPIAN BREAKFAST” που θα συνδέεται με την ιστοσελίδα OLYMPIAN LAND της ΠΔΕ, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην προβολή του μέσω των socialmedia. Όπως τόνισε μόλις τεθεί σε λειτουργία, φιλοδοξούν να γίνει γνωστή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους – Έλληνες και ξένους- όπου θα προβάλλονται οι επιχειρήσεις που διαθέτουν το Ελληνικό πρωινό στο μπουφέ τους, συνταγές, προϊόντα και παραγωγοί των πρώτων υλών.

Έρευνα στις ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού της ΠΔΕ για την μέτρηση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης Covid-19

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έρευνα στις ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη συνεχιζόμενη πανδημική κρίση του COVID-19 και της συνέπειές της. Επιχειρείται γενικότερα, με τη χρήση ημί-δομημένων ερωτηματολογίων, η διερεύνηση του κατά πόσο η πανδημική κρίση έχει επηρεάσει και θα επηρεάσει την καθημερινότητα των νοικοκυριών και ιδιαίτερα αυτών των νοικοκυριών που έχουν μέλη που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην έρευνα θα αναζητηθούν ιδέες και προτάσεις των στελεχών των Δήμων και της Περιφέρειας για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης τοπικά. Κυρίως όμως η έρευνα αποσκοπεί στη μελέτη του κατά πόσο η εξέλιξη της πανδημικής κρίσης και οι πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις που τη συνοδεύουν, μπορούν έστω και εν μέρει, να αντιμετωπιστούν από πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα τροφοδοτήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, την ΕΥΣΕΚΤ αλλά και τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η εν λόγω έρευνα θα συμβάλλει στην καλύτερη διάγνωση των προβλημάτων των ευάλωτων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού.

Το ερωτηματολόγιο για τη διεξαγωγή της έρευνας είναι διαθέσιμο από τις 17/02/2023 στην ιστοσελίδα του Μηχανισμού/ Κοινωνικής Πολιτικής,www.socialpolicy-pde.gr

Οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έρευνα μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο παρακάτω link: https://socialpolicy-pde.gr/cpt_erotimatologia/ereyna-metrisis-ton-epiptoseon-tis-ygeionomikis-krisis-covid-19-se-omades-ofeloymenon-toy-ths9/

 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού Ferien Messe Wien 2023, ITTB Warsaw 2023 και στην αθλητική έκθεση Athens Half Marathon 2023.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των ετήσιων δράσεων τουριστικής προβολής 2023 και της ανάδειξης του brand name της Ολυμπιακής Γης, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία το διάστημα από 16 έως 19 Μαρτίου 2023, στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Ferien Messe Wien 2023, ITTB Warsaw 2023 και στην αθλητική διεθνή έκθεση Athens Half Marathon 2023.

Οι τουριστικές εκθέσεις Ferien Messe Wien 2023 και ITTB Warsaw 2023 αποτελούν τις κορυφαίες τουριστικές διεθνείς εκθέσεις στην Αυστρία και Πολωνία. Στις εκθέσεις αυτές συμμετέχουν επαγγελματίες και φορείς της αυστριακής, πολωνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες προς αναζήτηση ιδιαίτερων τουριστικών προορισμών. Οι συμμετοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εστίασαν στην προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας της, αλλά και των σύγχρονων τουριστικών προϊόντων της.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με αυστριακούς, πολωνικούς και άλλους ξένους φορείς του τουρισμού προκειμένου να κάνουν γνωστή την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα της περιοχής μας, τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, την αίσθηση ασφάλειας που παρέχει, τη φιλοξενία και την τοπική γαστρονομία.

Αντίστοιχα, η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην αθλητική έκθεση Athens Half Marathon 2023 αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για να αξιοποιηθούν και προβληθούν τα εξειδικευμένα θεματικά τουριστικά προϊόντα της περιοχής και να ευοδωθούν εν δυνάμει συνεργασίες. Στο παραπάνω πλαίσιο, η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εστίασε στην ανάδειξη της τουριστικής της ταυτότητας ως αθλητικού προορισμού που διαθέτει τη δυναμική και τις κατάλληλες υποδομές για προσέλκυση εξειδικευμένου τουριστικού κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις παραπάνω εκθέσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού,Νίκος Κοροβέσης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Απευθυνόμενοι σε αγορές που ταιριάζουν στη δυναμική της περιοχής μας, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την τάση επισκεψιμότητας στη Δυτική Ελλάδα. Είναι γεγονός πως οι ανάγκες των επισκεπτών έχουν αλλάξει, κάτι που το αντιληφθήκαμε νωρίς και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Ο Τουρισμός εμπειρίας βρίσκεται στο προσκήνιο, σκοπός είναι να αναδείξουμε όλα τα χαρακτηριστικά της Ολυμπιακής Γης, αειφόρο τουρισμό, διασκέδαση, γαστρονομία, μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος. Συνεχίζουμε δυναμικά να προσεγγίζουμε τις αγορές με αυτό το σκεπτικό, κάτι που λειτουργεί».

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις άνω εκθέσεις εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος,Έφη Γρινού, τα στελέχη  της Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού-Τουρισμού και Απασχόλησης  Ανδρέας Ματθιόπουλος, Λαυρέντιος Βασιλειάδης και Γεωργία Παπασπύρου, η Ανδριάνα Ζερβού από το  Γραφείο Περιφερειάρχη, Γεωργία Τράπαλη και Ανδρόνικος Αντωνίου από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επικαιροποιημένα αποτελέσματα για 1.689 δικαιούχους του προγράμματος «Νέων Γεωργών», συνολικής δημόσιας δαπάνης 63.180.000 ευρώ

 

Στην υπογραφή απόφασης προχώρησε οΕντεταλμένος Σύμβουλος / Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, για την έκδοση επικαιροποιημένων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν:

  • Πίνακας 1.689 δικαιούχων με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 63.180.000 ευρώ, για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών.
  • Πίνακας 158 αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, καθώς δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων, παρότι από το διοικητικό έλεγχο δεν έχει προκύψει λόγος απόρριψης.
  • Πίνακας αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο έχει προκύψει λόγος απόρριψης.

Με αφορμή την έκδοση της επικαιροποιημένης απόφασης αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και η ανάδειξή του σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας. Μέλημά μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες και να τους ενθαρρύνουμε να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό χώρο και, παρέχοντάς τους όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών», να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Διότι, το αγροτικό επάγγελμα θα πρέπει να αποτελεί επιχειρηματική επιλογή και όχι ανάγκη για επιβίωση. Παραμένει πάγιο αίτημα της Περιφερειακής Αρχής η ένταξη και των 158 επιλαχόντων του προγράμματος Νέων Γεωργών.  Ευχαριστώ θερμά όλο το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας που υλοποιούν επιτυχώς το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.)» 

 

Ακόμη δεν πρόλαβε να υπογραφεί η σύμβαση για την υλοποίηση της πρώτης φάσης εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ο Περιφερειάρχης σπεύδει να ανακοινώσει τη δεύτερη μέσω σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα

Επιλέξαμε να μην σχολιάσουμε το πανηγυρικό κλίμα που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, σεβόμενοι την παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων και την αγωνία των Καλαβρυτινών για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή και το Νομό Αχαΐας. Δεν σχολιάσαμε την καθυστέρηση των 3.5 ετών για την εγκατάσταση (!!) αναδόχου ενώ παρέλαβαν ένα έργο έτοιμο για δημοπράτηση. Άλλωστε, αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι τα έργα ανήκουν στο λαό και όχι σε αυτούς που προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν επικοινωνιακά, όταν το μόνο το οποίο συνεισέφεραν σε αυτά είναι ολιγωρίες και καθυστερήσεις.

 

Και οι Αχαιοί γνωρίζουν ότι το έργο ξεκίνησε και ωρίμασε σε βαθμό δημοπράτησης μέσω της συνεργασίας της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής και της Δημοτικής αρχής Καλαβρύτων.

 

Όμως, το να σπεύδει ο κ. Περιφερειάρχης να ανακοινώσει τη δεύτερη φάση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού και μάλιστα με ΣΔΙΤ, πριν καν στεγνώσει το μελάνι για την εκκίνηση της κατασκευής της πρώτης φάσης, συνιστά αμετροέπεια και καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο τη βαθιά αγωνία του κ. Φαρμάκη να παρουσιάσει κάτι, το οποίο θα έχει την υπογραφή του. Αγωνία η οποία προκύπτει, άλλωστε, από το γεγονός ότι δεν έχει πραγματικά να παρουσιάσει ένα σημαντικό, εμβληματικό έργο για την Περιφέρεια. Μόνο επικοινωνία, οικειοποίηση έργων από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, δημόσιες σχέσεις και απευθείας αναθέσεις.

 

Στην ουσία όμως της ανακοίνωσης, κ. Φαρμάκη έχετε συζητήσει με τη Δημοτική αρχή Καλαβρύτων για την ένταξη του έργου σε ΣΔΙΤ; Συναινεί στην παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Χιονοδρομικού σε ιδιώτη για περίπου 30 χρόνια; Αλήθεια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δέσμευσε 20 εκατομμύρια ευρώ ως «προίκα» για να προχωρήσετε μαζί με την Κυβέρνηση στην παραχώρηση λειτουργίας του σε ιδιώτη, σε δεύτερη φάση; Όλα αυτά πότε θα τα συζητήσετε; Απαξιοίτε να συζητήσετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Δεν αποτελεί σημαντικό θέμα για την Περιοχή; Θα πάτε όπως με την περίπτωση του Λαδόπουλου όπου πάλι χωρίς καμία διαβούλευση προχωράτε σε ΣΔΙΤ;

 

κ. Φαρμάκη, όσο και να προσπαθείτε να παρουσιάσετε κάποιο έργο, η αλήθεια είναι μια και θα σας κατατρέχει. Η συνεισφορά σας για την υλοποίηση των μεγάλων και σημαντικών έργων που χρειάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν και παραμένει ανύπαρκτη.

Τριάντα επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην διεθνή έκθεση FOOD EXPO- Θ.Βασιλόπουλος: “Το μήνυμα της εξωστρέφειας εστάλη ξανά…”

Τριάντα επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των  τροφίμων και ποτών έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην διεθνή έκθεση  FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από  18-20 Μαρτίου 2023, στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Η συνεργασία της Περιφέρειας με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας με δυναμικό περίπτερο  στη  μεγαλύτερη έκθεση στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς  απέδωσε καρπούς. Οι εποικοδομητικές επαφές  που είχαν οι εκθέτες δημιούργησαν εμπορικές συμφωνίες  και  αποτέλεσαν  σημείο αναφοράς για τους αγοραστές  που αναζητούν  ποιοτικά προϊόντα για τις επιχειρήσεις τους.

«Το μήνυμα της εξωστρέφειας εστάλη από τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας  σε μια ακόμα διεθνή έκθεση» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης,Θεόδωρος Βασιλόπουλος, έπειτα από την ολοκλήρωση της εκθέσεως η οποία προσέλκυσε 910 διεθνείς επισκέπτες από 102 αγορές – στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά όπως είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βραζιλία κ.ά.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ 13Η  «AGROTHESSALY»

Στο μεταξύ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, συμμετείχε στην 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, «AgroThessaly» στη Λάρισα στην οποία παρουσιάστηκε το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας και της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα. Στην έκθεση  συμμετείχαν εταιρείες και  επιχειρήσεις και  από την Δυτική Ελλάδα με γεωργικά μηχανήματα,  εφόδια  κ.α.

 

 

 

Ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας για συμμετοχή στην έκθεση FRESKON 2023

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ θα συμμετέχουν στην έκθεση FRESKON 2023 που θα διεξαχθεί μεταξύ 23-25 Απριλίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκη, με στόχο την προβολή του κλάδου των Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών.

Όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στις ΠΕ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και επιθυμούν να προβληθούν μέσω  του εκθεσιακού περιπτέρου της ΠΔΕ, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τουςέως και Δευτέρα 31 Μαρτίου 2023 επικοινωνώντας με το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρου Βασιλόπουλου στα τηλέφωνα 2613 - 613276, 2613 - 613298, 26213 - 60313, 26213 – 60323, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις: th.vasilopoulos@pde.gov.gr, info@agrifoodwest.gr

Σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων τ.μ. θα τηρηθεί προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις-εταίρους της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.