319 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα στην Πάτρα για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου

Οι συλληφθέντες έπαιζαν σε κατάστημα παράνομο τυχερό παίγνιο

Κατασχέθηκαν 19.000 ευρώ, 178 μάρκες και ζάρια

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δεκατέσσερις άνδρες, (δώδεκα ημεδαποί – δυο αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συνέλαβαν δεκατρείς άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες σε παράνομο τυχερό παίγνιο και έναν ακόμα άνδρα, που λειτουργούσε το κατάστημα ως προσωρινά υπεύθυνος.

Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα τους στο κατάστημα και στους συλληφθέντες βρήκαν και κατέσχεσαν ως πειστήρια (19.000) ευρώ, (18) πεσσούς, (178) μάρκες και δύο τράπουλες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αναδιπλούμενα μαχαίρια.

Σύλληψη ημεδαπής για παραμέληση της εποπτείας ανήλικου

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου της, ηλικίας 11 ετών.

Ειδικότερα, ο ανήλικος ενεργώντας από κοινού με τρείς άγνωστους δράστες, μετέβησαν χθες το μεσημέρι, σε οικία, όπου εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν κοσμήματα.

 

Άμεσα μετέβησαν στο τόπο του περιστατικού αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον  ανήλικο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν τα κλεμμένα κοσμήματα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

 

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευματου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το  οποίο διατάσσεται η σύλληψη του, προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο ποινής (1 έτος και 6 μήνες), για μη συμμόρφωση σε επιβολή περιοριστικών όρων.

 

Σύλληψη ημεδαπώνγια παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

 

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 13,9 γραμμάρια κάνναβης.

 

Σύλληψη

ημεδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 5,7 γραμμάρια κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας.

 

 

Δελτίο τύπου - ΠΔΕ - «Υλικά – Βιομηχανία – Μικροηλεκτρονική» στην τρίτη θεματική ημερίδα Έξυπνης Εξειδίκευσης στη Δυτική Ελλάδα

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά ημερίδα Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στο πλαίσιο της εξειδίκευσης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) στην Δυτική Ελλάδα, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 και ώρα 9:30 το πρωϊ, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Αριστοτέλους 18), στην Πάτρα

Η θεματική ημερίδα αφορά το τρίπτυχο «Υλικά – Βιομηχανία – Μικροηλεκτρονική» και εξειδικεύει σε κρίσιμους τομείς όπως η καινοτομία για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης έχει χαρακτήρα διαβούλευσης με στόχο την αποτύπωση και τεκμηρίωση της δυναμικής που εμφανίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας στην Δυτική Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς , επιχειρήσεις, Οργανισμοί Έρευνας και Διάδοσης Γνώσης καθώς και μεμονωμένοι πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν μπορούν να εγγραφούν μέσω του συνδέσμου https://forms.office.com/e/M8YjM4YPci. (Το πλήρες πρόγραμμα επισυνάπτεται σε άλλο αρχείο).

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν συγκεκριμένα ερευνητικά/καινοτομικά θέματα/έργα, για τα οποία εκτιμούν ότι θα προωθήσουν την οικονομική δραστηριότητα και την προοπτική ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.

Με την θεματική ημερίδα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος, καθώς θα ακολουθήσουν νέοι τομείς προς διερεύνησης, όπως Τουρισμός - Πολιτισμός - Δημιουργική Βιομηχανία", "Περιβάλλον – Κυκλική Οικονομία", "Αειφόρος Ενέργεια "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις απατών στην Πάτρα

Συνελήφθη,στις 27-02-2024, το βράδυ, στηνΠάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία,κακουργηματικού χαρακτήρα,για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

 

Ειδικότερα, ο συλληφθείς με συνεργούς του, που αναζητούνται,στις 27-02-2024 στην Πάτρα, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκακαι με το πρόσχημα της εμπλοκής τέκνου τηςτους, σε σοβαρό ατύχημα, το οποίοχρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου. Η ηλικιώμενη πείστηκε από τους ισχυρισμούς των απατεώνων και τοποθέτησε καθ υπόδειξή τους σε κάδο απορριμάτων μια συσκευασία, που περιείχε 7.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια αφαίρεσαν οι κατηγορούμενοι.

 

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου ένω προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σε τέσσερις ακόμη περιπτώσηςαποπειράθηκαν να αφαιρέσουν συνολικά περισσότερα από 240.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε υποθέσεις απατών και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάτρα

Ταυτοποιηήθηκαν τα στοιχεία μια αλλοδαπής γυναίκας που διέπραξε την απάτη

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση απάτης και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος μιας αλλοδαπής γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

 

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη με συνεργούς του, που αναζητούνται, στις 06-02-2023 στην Πάτρα, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της εμπλοκής τέκνου της, σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου. Η ηλικιώμενη πείστηκε από τους ισχυρισμούς των απατεώνων και τοποθέτησε καθ υπόδειξή τους σε κάδο απορριμάτων μια συσκευασία, που περιείχε 8.000 ευρώ σε χρήματα, λίρες και κοσμήματα τα οποία στη συνέχεια αφαίρεσαν οι κατηγορούμενοι.

 

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της κατηγορούμενου και η δικογραφίαπου σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Παράλληλα,συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε υποθέσεις απατών και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δελτίο τύπου - ΠΔΕ - Δράση προσομοίωσης με θέμα την έμφυλη βία και την ισότητα των φύλων από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξένησε δράση προσομοίωσης με θέμα την έμφυλη βία που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με τα σχολεία του προγράμματος, Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: ΕΕΕΕΚ Ναύπακτου, ΓΕΛ Βούναργου Ηλείας, ΓΕΛ Ρίου, 5ο ΓΕΛ Πάτρας, 13ο ΓΕΛ Πάτρας, Γυμνάσιο Ρίου, Ιδιωτικό Λύκειο θεμέλιο και το ΕΠΑ.Λ. Κάτω Αχαΐας που ανέλαβε και το συντονισμό της δράσης .

Η επιτυχημένη δράση προσομοίωσης της ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 100 περίπου μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Το θέμα που ανέπτυξαν αφορούσε την έμφυλη βία και την ισότητα των φύλων ενώ ο απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τις γνώσεις των μαθητών σχετικά με την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωπαϊκές αξίες. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει επίσης τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη δράση συντόνισαν η Επικεφαλής του Europe Direct της ΠΔΕ, Μαρία Βουτσινά και η εκπαιδευτικός από το ΕΠΑ.Λ. Κάτω Αχαΐας, Μαρία Καρδάμα όπου είχαν και συμβουλευτικό ρόλο στη δράση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ερευνάς & Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος υποδέχτηκε τους μαθητές, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική διαδικασία και αποτιμώντας τη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η προσομοίωση ως εκπαιδευτικό μέσο επιτυγχάνει να εξοικειώσει τους αυριανούς πολίτες με τον τρόπο λήψης αποφάσεων μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης και να ενισχύσει τη συμμετοχή των νέων στη δημόσια ζωή. Οι μαθητές είναι καταρτισμένοι και ακούγοντας το λόγο τους νιώθουμε ότι θέλουν με τις προτάσεις τους να επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές.»

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Ευρωβουλεύτρια, Έλενα Κουντουρά επισημαίνοντας την αξία της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωπαϊκές δημοκρατικές διαδικασίες.

Δελτίο τύπου - Πρώτη Συνάντηση Ενδιαφερόμενων Μερών του Ευρωπαϊκού Έργου “WeSTEMEU”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Συνάντηση Ενδιαφερόμενων Μερών στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «Women for Science, Technology, Engineering, and Mathematics in Europe - WeSTEMEU»  (https://www.interregeurope.eu/westemeu) του Προγράμματος INTERREG EUROPE, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Η ΠΔΕ συμμετέχει ως εταίρος στο έργο WeSTEMEU για την προώθηση της αυξημένης συμμετοχής των γυναικών στους τομείς του STEM (Φυσικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) σύμφωνα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ατζέντας Δεξιοτήτων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την οδηγία της ΕΕ για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας συμμετοχικής διαβούλευσης με φορείς πολιτικής, επιχειρήσεις και αναπτυξιακούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, στην 1η Συνάντηση Ενδιαφερομένων Μερών συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκης  Παπαδόπουλος, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την προώθηση ενός από τους σημαντικότερους στόχους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της προώθησης της ενεργού ένταξης, των ίσων ευκαιριών, της μη διάκρισης και της ενεργού συμμετοχής καθώς και τη βελτίωση της απασχόλησης και την ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για αυτές τις θέσεις εργασίας και ότι δεν εμποδίζονται από αρνητικά στερεότυπα, διακρίσεις και από εχθρικά εργασιακά περιβάλλοντα.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα ισότητας φύλων,Αμαλία Βούλγαρη, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ΠΔΕ  ενώ ακολούθησε συνοπτική παρουσίαση του αντικειμένου και των δράσεων του έργου από τις εκπροσώπους του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» Μαρία Ξύγκα και Δήμητρα Τζούκα καθώς και του ρόλου της Ομάδας Ενδιαφερομένων φορέωνπου αποτελείται από εκπροσώπους του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) (Καθ. Χρ. Στύλιο), του Πανεπιστήμιου Πατρών ( Καθ. Ε. Παπαδημητρίου) και του ΕΑΠ.

H Ομάδα Ενδιαφερομένων του WeSTEMEU θα πραγματοποιήσει επόμενη συνάντηση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, για την περαιτέρω πρόοδο των εργασιών της  με βάση και τα αποτελέσματα της επερχόμενης 2η Μελέτης Επίσκεψης του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

 

 

 

 

 

.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.