219 New Articles

Ενισχύει τον στόλο μηχανημάτων της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τις επιχειρησιακές της δυνατότητες βελτιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς ενισχύει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με νέα μηχανήματα έργου, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά σε παρεμβάσεις επειγουσών εργασιών, αλλά και σε περιπτώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με τον ανάδοχο του έργου για την προμήθεια νέων μηχανημάτων έργου και βαρέων οχημάτων που θα συνεισφέρουν στην
ικανότητά της υπηρεσίας να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές της και στις απαιτήσεις των πολιτών.

Ειδικότερα, ο νέος εξοπλισμός αποτελείται από εκχιονιστικό με αλατιέρα, φορτηγό ανατρεπόμενο τριαξονικό, ρυμουλκό, φορτωτή, διαμορφωτή γαιών (γκρέιντερ), προωθητή γαιών (μπουλτόζα), καθώς επίσης δύο φορτωτές / εκσκαφείς και δύο ανυψωτικά μηχανήματα (κλαρκ), που στο σύνολό τους θα κατανεμηθούν σε όλη την Δυτική Ελλάδα με βάση τις επιμέρους λειτουργικές ανάγκες τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχή, προκειμένου να συνεισφέρουν σε καθαρισμούς και αποχιονισμούς, θα χρησιμοποιούνται για αποκαταστάσεις σε ποτάμια και δρόμους έπειτα από φυσικές καταστροφές, αλλά και για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων σε πρανή.

Ο Φωκίων Ζαΐμης στο Διεθνές συνέδριο της EPLO και του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος

Η διασφάλιση της οικονοµικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας του ευρωπαϊκού τουρισµού και η προώθηση των μακρο-περιφερειακών στρατηγικών συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε ο διεθνής οργανισμός δικαίου EPLO και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε στο συνέδριο μεταφέροντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τις δράσεις που γίνονται ενώ τόνισε τη σημασία να συνεργαστούμε επάνω σε κοινές απειλές, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα προς όφελος της κοινωνίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαϊμης, «Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με Έλληνες και ξένους ειδικούς για το περιβάλλον, τον τουρισμό, την κυκλική οικονομία, την διεθνή συνεργασία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Θα πρέπει να εξηγήσουμε τον σκοπό των έργων και τη σημασία τους, καθώς παρατηρείται ένα κενό ως προς την κατανόηση μεταξύ φορέων και ΕΕ. Η ευθύνη βαρύνει τόσο τους φορείς δημιουργίας πολιτικής όσο και τους φορείς υλοποίησης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, ήτοι ευρωπαϊκό, εθνικό, υπερτοπικό και τοπικό»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας και Αντιπρόεδρος της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης συμμετείχε στην συζήτηση με θέμα «Το μέλλον του αειφόρου τουρισμού στη λεκάνη της Μεσογείου» με συντονιστή τον Γεώργιο Κρεμλή, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής και μέλος του Δ.Σ. του EPLO.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη γνωμοδότηση του σώματος επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου EASTMED -Ελληνικό Τμήμα» συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 και ώρα 15.00.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής, στην Πάτρα), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming από το σύνδεσμο:https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-13984

Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 2021-2027

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει συνάντηση εργασίας με θέμα  την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 11.00– 14.00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Αριστοτέλους 18, Περιβόλα) στην Πάτρα.

Η συνάντηση αποτελεί την έναρξη της υλοποίησης των δράσεων της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Θαπαρουσιαστούν οι βασικοί τομείς της αναθεωρημένης Στρατηγικής για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, τα  αποτελέσματα της μελέτης για το σχεδιασμό και την επιλογή των κατευθύνσεων της Στρατηγικής στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ο προγραμματισμός της εφαρμογής των επόμενων σταδίων υλοποίησης.

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω live-streaming, μέσω του  συνδέσμου:  https://youtube.com/live/CNzqCa5ZGH0?feature=share

 

 

 

 

 

 

 

Αναβάλλεται η συνάντηση εργασίας για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) προγραμματικής περιόδου 2021-2027

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι η συνάντηση εργασίας με θέμα  την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, αναβάλλεται για την Τετάρτη 15 Μαρίου 2023 και ώρα 11.00– 14.00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Αριστοτέλους 18, Περιβόλα) στην Πάτρα.

Η συνάντηση αποτελεί την έναρξη της υλοποίησης των δράσεων της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω live-streaming, μέσω του  συνδέσμου:  https://youtube.com/live/CNzqCa5ZGH0?feature=share

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σε θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα  Φεβρουάριο του έτους 2023, όπως καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα.

 

Πιο συγκεκριμένα από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν συνολικά 916 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

 

Ειδικότερα,

 

 

Είδος παράβασης

 

Αριθμός

  • Στάση και στάθμευση  σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους

347

  • Στάση και στάθμευση  στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ' αυτούς

379

  • Στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης

91

  • Στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές

66

  • Ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα

29

·         Παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους

4

Παρακαλούμε, να τηρείται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβεστε τους πολίτες ως προς την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνησή τους.

Θεωρούμε σημαντικό να σεβόμαστε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, για τους οποίους απαιτούνται ειδικότερες συνθήκες κατά τις μετακινήσεις τους.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι για την ελευθερία κίνησης πολιτών θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

 

 

ΠΔΕ - Μελέτη για τους τουριστικούς λιμένες της Δυτικής Ελλάδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάχθηκε στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η δράση «Παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών για την Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού στην ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η συγκεκριμένη πράξη στόχο έχει να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας. Δεδομένου ότι ο θαλάσσιοςτουρισμός κατέχει υψηλή σημασία, η περιοχή προσφέρεται για την ανάπτυξή του, λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, του ευνοϊκού κλίματος, όπως και της γεωμορφολογίαςμε  ενιαία ακτογραμμή και  εξαιρετικές παραλίες που έχουν διακριθεί και με γαλάζια σημαία.

Σκοπός του χρηματοδοτούμενου έργου με 74.400 ευρώ είναι η υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού μέσω ιεράρχησης των
τουριστικών λιμένων στις τρεις περιφερειακές ενότητες και της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για περαιτέρω αξιοποίηση,κατόπιν διαβούλευσης, τουριστικού λιμένα που θα υποδειχθεί.

Οι επιμέρους στόχοι του έργου αφορούν στην αναγνώριση, ανάλυση και ιεράρχηση των λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας, στην ανάδειξη λιμενικών υποδομών προτεραιότητας και την περιγραφή των κρίσιμων επενδύσεων, όπως επίσης στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας και απόδοσης των επενδύσεων καιστην υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αξιοποίηση της λιμενικής υποδομής μέσω εκπόνησης μελέτηςβιωσιμότητας.

Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξηκαι ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, λαμβανομένου υπ όψη ότιλιμενικές υποδομές (λιμένες και τουριστικοί λιμένες) είναι υψηλής σημασίας, καθώς καθορίζουν τη συνδεσιμότητα της περιοχής, αλλά καιτη δυναμική υποδοχής τουριστών. Επιπλέον ανάμεσα στις προτεραιότητες της RIS3 βρίσκεται και ο τομέας του τουρισμού, ενώ ηανάπτυξη βιώσιμων και έξυπνων υποδομών αποτελεί έναν ακόμα τομέα παρέμβασης στα πλαίσια αυτού.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.