392 New Articles

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα και χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρας, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 2,2 και 1,6 γραμμάρια κάνναβης, αντίστοιχα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 

 

Σύλληψη άνδρα για κλοπές

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα, ο συλληφθείς χθες το βράδυ, αποπειράθηκε να διαρρήξει αποθήκη ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της και δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ από την προανάκριση που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, σε οικία, γυμναστήριο και αποθήκη.

 

Σύλληψη ημεδαπού για επικινδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς χθες το βράδυ, οδηγώντας μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ενεργώντας επικίνδυνο ελιγμό (σούζες) ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα

 

 

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σήμερα τα ξημερώματα, σε περιοχή της Βόνιτσας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δύο άνδρες, διότι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχαν θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικά συγκροτήματα, συνδεδεμένα με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική, που υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

 

 

Δελτίο τύπου - Επιμορφωτική Δράση για εκπαιδευτικούς «Bring the European Union to your school! Experience it first hand»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν διήμερη επιμορφωτική δράση σχετικά με την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης σε θέματα που αφορούν την Ε.Ε. και την ανάπτυξη της ενεργού ευρωπαϊκής πολιτότητας στην εκπαίδευση με απώτερο στόχο την ενίσχυση του προφίλ του αυριανού ευρωπαίου πολίτη.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στη δράση κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ρόλο του εκπαιδευτικού στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις ευκαιρίες για τους νέους, τις πρωτοβουλίες, τις επιμέρους εκπαιδευτικές εργαλειοθήκες και τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το σκοπό αυτό.

Στο σεμινάριο κεντρική ομιλήτρια ήταν η Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος Jean Monnet Motivating Teachers 4 Europe, Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη ενώ υπήρξαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από όλους τους εισηγητές μεταξύ των οποίων η Επικεφαλής του Europe Direct, Μαρία Βουτσινά, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστήμιου Πατρών, Ευγενία Αρβανίτη, ο τ. Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ Π.Π. Γιάννης Καραντζής, και η προωθήτρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕΔΕ, Έλενα Σαρλή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ, Τάκης Παπαδόπουλος, συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση για το ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η ΠΔΕ μέσω του Europe Direct στην υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών γύρω από τα παραπάνω ζητήματα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε το γεγονός ότι τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και συγκεκριμένα τo Erasmus+ αποτελεί για την εκπαίδευση βασικό παράγοντα εξωστρέφειας και διεθνοποίησης. Έχει εγγενή χαρακτηριστικά του τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και την αλληλοτροφοδότηση.


Δελτίο τύπου - Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Π. Σακελλαρόπουλος

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

O κ. Σακελλαρόπουλος είναι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών. Εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος από το 2011. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης Οικονομικών και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής ΠΔΕ, Βοηθός Περιφερειάρχη -Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν έξι ακόμα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δέκα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

 

Ειδικότερα

 

Α) Στην Πάτρα

 1. Συνελήφθη, χθες, το απόγευμα, μια γυναίκα, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος της, ο σύζυγός της, διότι τον χαστούκισε στο πρόσωπο.

 2. Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, ένας αλλοδαπός, διότι χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο τη σύντροφό του. Την παθούσα συνόδευσαν αστυνομικοί στην οικία της.

 3. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, στην Πάτρα, τον οποίο κατήγγειλε η αδερφή του, διότι την απείλησε και την εξύβρισε, παραβιάζοντάς περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με δικαστική απόφαση.

 4. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, στην Πάτρα, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του, διότι την απείλησε και την εξύβρισε.

 5. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μια γυναίκας, στην Πάτρα, την οποία κατήγγειλε ο εν διαστάσει σύζυγός της, διότι τον απείλησε λεκτικά.

 

Β) Στο Αίγιο

 1. Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, ένας άνδρας, διότι εξύβρισε και προκάλεσε σωματικές βλάβες στην μητέρα του, ενώ παράλληλα εξύβρισε και χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι τον αδερφό του.

 

Γ) Σε περιοχή του Πύργου Ηλείας

 1. Σχηματίσθηκε δικογραφία από παθούσα γυναίκα σε βάρος ενός άνδρα (πρώην πεθερού της) και μιας γυναίκας, (αδερφή του πρώην συζύγου της), έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος τους, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.

 

Δ) Στο Αγρίνιο

 1. Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, ένας άνδρας, για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, διότι εισήλθε στην οικία της μητέρας του, παραβιάζοντας απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι της μη προσέγγισης και επικοινωνίας με την παθούσα μητέρα του, για ενδοοικογενειακή βία.

 

Ε) Στο Μεσολόγγι

 1. Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία της συζύγου του, για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και απειλή.

 


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δελτίο τύπου - Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00. Το Σώμα θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής, στην Πάτρα), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr).

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16202

-Σε άλλο αρχείο επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.


Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 

 

 

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 9,3 γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου και το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

 

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι προχθές το βράδυ αφαίρεσε φορτηγό αυτοκίνητο.

Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων και σε κατάστημα, όπου χτύπησε τις τζαμαρίες, εισήλθε στο εσωτερικό τους και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, προξενώντας παράλληλα φθορές που υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, στον Πύργο και αφού κατασχέθηκε θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα

 

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, σε περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική, που υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε το θεματικό πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα» στη Δυτική Ελλάδα

(1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο

Το Θεματικό Πάρκο λειτούργησε από τις 27 Μαρτίου έως και τις 18 Απριλίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», που λειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και ολοκληρώθηκε σήμερα 18 Απριλίου στη Ναύπακτο.

Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονται τρεις βιωματικές - διαδραστικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικού περιεχομένου, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τη νεανική παραβατικότητα:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

 • Δραστηριότητα 1η : Νέοι και Παραβατικότητα, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

 • Δραστηριότητα 2η : Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων– on line παιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και

 • Δραστηριότητα 3η : Βιωματικό παιχνίδι: Συνομιλώντας με τον θύτη, θύμα, θεατή από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας


Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιήθηκαν από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, υπό την Αιγίδα των Δήμων Πύργου, Πατρεών και Αγρινίου και του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου. 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.