319 New Articles

Δελτίο τύπου - 400 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες για την στήριξη δράσεων κοινωνικής συνοχής – Τρίτη σε χρηματοδότηση η Δυτική Ελλάδα με 54,5 εκ. ευρώ

Συνολικό ποσό ύψους 54.526.610,42 ευρώ θα διατεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, για την υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της άμβλυνσης του φαινομένου περιθωριοποίησης ευάλωτων ομάδων.

Το πρόγραμμα αφορά σε περισσότερους από 40.000 ωφελούμενους, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στους οποίους θα παρέχονται δωρεάν τρόφιμα, προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής, καθώς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (συμβουλευτικά κέντρα), ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης ειδικών ομάδων (όπως συμβουλευτική για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας), υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών, όπως π.χ. τα κοινωνικά φροντιστήρια, πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες, διατροφικές συμβουλές και συμβουλές υγιεινής διατροφής, συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού κτλ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδίκησε και πέτυχε να έχει για την νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά άμεσα, αυξημένους πόρους άνω του 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, τους περισσότερους μετά τις Περιφέρειες, Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αύξηση των διαθέσιμων πόρων κατά 50% καθώς κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, υλοποιήθηκαν δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης και αποβολής, στο πλαίσιο του ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους ΤΕΒΑ συνολικού προϋπολογισμού 35,9 εκ ευρώ. Οφείλουμε λοιπόν και σε αυτή την νέα προγραμματική περίοδο, να στηρίξουμε έμπρακτα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, με βήματα ουσιαστικά, σταθερά και αποτελεσματικά. Το βιοτικό επίπεδο κάθε ανθρώπου, καθώς και η δύναμη που έχει η Αυτοδιοίκηση να τον καθιστά μέλος μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών για όλους, αποτελεί καθρέπτη της κοινωνίας μας, αντικατοπτρίζει τις αξίες της και τα ιδανικά της. Είναι χρέος μας και όφελός μας, οι αξίες αυτές - και συνεπώς και ο κάθε άνθρωπος - να μην εγκαταλείπονται, αλλά να ισχυροποιηθούν και να ανθίσουν περαιτέρω. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί και πετυχαίνει να αντλεί πόρους. Πόρους που κατευθύνονται στην κοινωνική συνοχή, στους αδύναμους πολίτες».

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο μοιράστηκαν σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε σχεδόν 60.000 δικαιούχους ΤΕΒΑ, περισσότερα από 4 εκατ. κιλά τροφίμων και σχεδόν 3 εκατ. τεμάχια ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Συμπληρωματικά, για την μείωση του κοινωνικού χάσματος και του στίγματος που διέπει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σχεδιάστηκαν και υλοποιηθήκαν περίπου 100 δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος.

Πολλές από αυτές τις δράσεις γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και απέσπασαν διακρίσεις, όπως το Συνοδευτικό Μέτρο ΤΕΒΑ «LinkUpSkills – Ημέρες καριέρας», που επιλέχθηκε για παρουσίαση από το ΕΕ Δίκτυο CoP on MaterialSupport Social InnovationInitiatives (FEAD ESF+) ως καλή πρακτική Συνοδευτικών Μέτρων και παρουσιάστηκε σε workshop στις Βρυξέλλες στο Social InnovationForum 26 – 27 Οκτώβριου 2023. Στόχος ήταν η βελτίωση προοπτικών απασχολησιμότητας για ανέργους και ιδιαίτερα νέους, δικαιούχους ΤΕΒΑ των ΚΣ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, το Συνοδευτικό Μέτρο mypdeteba.gr, η ψηφιακή εφαρμογή που σχεδιάστηκε με στόχο την εξοικείωση των ωφελούμενων με τα ψηφιακά μέσα, αλλά και για την εξατομικευμένη υποστήριξη και ενημέρωσή τους σε θέματα διανομών τροφίμων/ ΒΥΣ και Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ, επιλέχθηκε ως καλή πρακτική για παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο CoP – Community of Practice on MaterialSupport στις 28.2.2024, σε στο πλαίσιο συνάντησης και με άλλες ΕΕ χώρες με θέμα DigitalSolutions on MaterialSupport.

Στις 10-11 Απριλίου 2024 το σύνολο των Συνοδευτικών Μέτρων της ΠΔΕ και ευρήματα κοινωνικών ερευνών βάσης παρουσιάστηκαν ως καλές πρακτικές για την ουσιώδη ενδυνάμωση και ενεργητική συμμετοχή των ωφελούμενων στην συνάντηση εμπειρογνωμόνων και μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου στην Αθήνα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στο Αιτωλικό

Κατασχέθηκαν 100 γραμμάρια κάνναβης, τρία ναρκωτικά δισκία και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης

 

Συνελήφθησαν, στις 11-04-2024, το απόγευμα στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες να κινούνται με μοτοποδήλατο και σε έλεγχο που τους ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του πρώτου και κατάσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε 100 γραμμάρια κάνναβης, που είχε προμηθευτεί από το δεύτερο κατηγορούμενο.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του πρώτου συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έναν μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας, τρία ναρκωτικά δισκία και ένα φιαλίδιο με μικροποσότητα κάνναβης.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ κατασχέθηκε το μοτοποδήλατο ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

 

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, στην Κατούνα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου τρεις άνδρες, διότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, δύο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 2,4 γραμμάρια κάνναβης και και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού κάνναβης.

Δελτίο τύπου - Αρμοδιότητες σε νέους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους ανέθεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

Για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της Περιφερειακής Αρχής και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ανέθεσε καθήκοντα σε εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του. Οι νέοι, άμισθοι, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες, είναι:

Τηλιγάδης Αριστείδης με αρμοδιότητα την σύνδεση της περιφερειακής αρχής με τους εμπορικούς συλλόγους εντός των ορίων της ΠΕ Αχαΐας.

Μπούνιας Χρήστος με αρμοδιότητα την ενημέρωση κοινού και την προώθηση των προγραμμάτων Ιnteregg Eλλάδα – Ιταλία.

Δαουτίδης Κων/νος με αρμοδιότητα την σύνδεση της περιφερειακής αρχή με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιοτροφικό τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ θα προταθεί και για Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ.

Σταυρουλόπουλος Λυκούργος με αρμοδιότητα τα θέματα Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3) για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Φούντας Αθανάσιος με αρμοδιότητα την ενημέρωση για θέματα περιβάλλοντος εντός της ΠΕ Ηλείας.

Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης με αρμοδιότητα την ενημέρωση για τις Χωρικές Στρατηγικές ΟΧΕ – ΒΑΑ

Επίσης για την υποστήριξη του έργου της Περιφερειακής Αρχής ορίστηκε η Αγγελική Ρούση -Ντζιμάνη άμισθη σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα σύνδεσης της Περιφερειακής Αρχής με τους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού και ο Γεράσιμος Μπελεβώνης άμισθος σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα αθλητισμού.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επτά δικογραφίες και επτά συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαϊας, Ακαρνανίας και Ηλείας σχηματίσθηκαν επτά δικογραφίες και συνελήφθησαν επτά άτομα για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

 

Ειδικότερα

 

1) Στην Πάτρα

Α) Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του για ενδοοικογενειακή σωματική βία και απειλή.

Β) Συνελήφθησαν, ένας άνδρας και μια γυναίκα, διότι η γυναίκα υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του συζύγου της για απειλή μέσω τηλεφώνου και ο άνδρας σε βάρος της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή και ψευδή καταμήνυση.

 

2) Στην Αιγιαλεία

Συνελήφθησαν, χθες στην Αιγιαλεία, δύο άνδρες - αδέρφια, διότι αλληλομηνύθηκαν για πρόκληση σωματικών βλαβών και απειλές.

 

3) Στη Δυτική Αχαΐα

Συνελήφθη, χθες σε περιοχή της Δυτικής Αχαϊας, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του η σύντροφός του για πρόκληση σωματικών βλαβών και απειλές, τη στιγμή που βρίσκονταν στο εσωτερικό οχήματος.

4) Στη Γαστούνη

Συνελήφθη, χθες σε περιοχή της Γαστούνης ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγός του για πρόκληση σωματικών βλαβών και απειλές.

5) Στην Αμφιλοχία

Συνελήφθη, χθες σε περιοχή της Αμφιλοχίας, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλαν σε βάρος του η αδερφή του και η μητέρα του για ενδοικογενειακή απειλή.

 

6) Στη Βόνιτσα

Σχηματίσθηκε χθες στη Βόνιτσα, δικογραφία σε βάρος μιας γυναίκας, έπειτα από καταγγελία του πατέρα της για ενδοοικογενειακή απειλή, καθώς και για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με τασάκι σε προγενέστερο χρόνο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο τύπου - Παράταξη Καρπέτα: Στη Λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής οι καταγγελίες για αντιδημοκρατικές εκτροπές

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, φέρνει προς συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2024, τις αντιδημοκρατικές εκτροπές που προσβάλλουν βάναυσα το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, μετά τις καταγγελίες πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης σε βάρος του Προέδρου του Σώματος. Στην εισήγηση του θέματος, που υπογράφουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, ζητείται από τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, για το σοβαρό αυτό θέμα.

Στην εισήγηση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας (επικεφαλής), Δημήτρης Μασούρας, Αυγέρης Σάββας, Δημήτρης Κωστακιώτης, Νίκος Κοτρωνιάς, Κώστας Διαμαντόπουλος, αναφέρουν τα εξής:

«Πρόσφατα οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έγιναν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, για τα αυτοδιοικητικά χρονικά της Περιφέρειας, δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Λάμπρου Δημητρογιάννη και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και συμβούλου της πλειοψηφίας Χρήστου Παΐσιου με φόντο τη δρομολογούμενη από την κυβέρνηση αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη, κατά την οποία τα δύο στελέχη της παράταξης «Μπροστά για Όλους», αντάλλαξαν δημόσια βαριές κατηγορίες και άφησαν σαφή υπονοούμενα για τη στάση του καθενός στο σημαντικό αυτό θέμα.

Σε αυτή τη δημόσια αντιπαράθεση, η περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προς τους πολίτες, για το τι ακριβώς συμβαίνει με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η αλλαγή του δικαστικού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα.

Επειδή,

Το Σώμα δεν έχει πλήρη γνώση του περιεχομένου των επαφών που καταγγέλλονται από τον κ. Δημητρογιάννη.

Επειδή,

Eίναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών οι οποίοι και πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας και στους εκπροσώπους τους.

Επειδή,

Ο Περιφερειάρχης οφείλει ναι είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να εκπροσωπεί αξιοπρεπώς τα συμφέροντα της περιοχής μας.

Παρακαλούμε να εισαχθεί ως θέμα για τη λογοδοσία που θα  λάβει χώρα στην 25η Απριλίου 2024».

 

 

Δελτίο τύπου - Σύνδεσμος των απανταχού Αχαιών "Αχαιών πολιτεία" - Πραγματοποίηση εκδήλωσης βράβευσης του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου και ομιλία του με θέμα: «Το στρες στη ζωή μας»

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών «Αχαιών Πολιτεία», με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, διοργανώνουν Συνέδριο με διεθνή ακτινοβολία και σημασία, κατά τις εργασίες του οποίου, θα τιμηθεί ο Καθηγητής Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ. του Συνδλεσμου, κ. Γεώργιος Χρούσος, για την εκλογή του ως Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και για την αξιοθαύμαστη προσφορά του στην ανθρωπότητα, μέσω της Ιατρικής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, (έναρξη εργασιών: 10:30 π.μ.).

Ο αξιότιμος Επιστήμων Γεώργιος Χρούσος, με καταγωγή από την Αχαΐα, είναι μέλος του Δ.Σ και ένα από τα ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών και αποτελεί από τους πλέον πολύτιμους συνοδοιπόρους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, να ενωθεί η φωνή και η δύναμη Αχαιών στην καταγωγή, οι οποίοι διαπρέπουν σε κάθε «γωνιά» της Ελλάδος και του κόσμου, σε τομείς όπως η Επιστήμη, η Οικονομία, ο Πολιτισμός, η Πολιτική κ.α..


  • Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα συντονίσει ο Γ.Γ. του Συνδέσμου, κ. Θεόφιλος Βασιλείου.

  • Για τον σκοπό του Συνεδρίου και της εκδήλωσης θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Φωκίων Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

  • Την τελετή βράβευσης του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου θα προλογήσει ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής, κ. Χάρης Κατσαρδής.

  • Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου με θέμα: «Το στρες στη ζωή μας».


Με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αχαιών Πολιτεία» κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, τόνισε:

«Με την παρουσία του, ο κ. Γεώργιος Χρούσος κοσμεί τον Σύνδεσμό μας και τον τιμά. Όπως τιμά, χρόνια τώρα, τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέσα από την στάση ζωής του, την εξέχουσα Ιατρική και Ερευνητική του δράση και την επιστημονική του παρακαταθήκη με διεθνή εμβέλεια. Για όλους εμάς, τα Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών, αποτελεί το ελάχιστο ηθικό μας χρέος να αναγνωρίσουμε εμπράκτως αυτή του την επιστημονική προσφορά».Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.