389 New Articles

Δελτίο τύπου - Παράταξη Καρπέτα: Στη Λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής οι καταγγελίες για αντιδημοκρατικές εκτροπές

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, φέρνει προς συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2024, τις αντιδημοκρατικές εκτροπές που προσβάλλουν βάναυσα το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, μετά τις καταγγελίες πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης σε βάρος του Προέδρου του Σώματος. Στην εισήγηση του θέματος, που υπογράφουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, ζητείται από τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, για το σοβαρό αυτό θέμα.

Στην εισήγηση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας (επικεφαλής), Δημήτρης Μασούρας, Αυγέρης Σάββας, Δημήτρης Κωστακιώτης, Νίκος Κοτρωνιάς, Κώστας Διαμαντόπουλος, αναφέρουν τα εξής:

«Πρόσφατα οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έγιναν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, για τα αυτοδιοικητικά χρονικά της Περιφέρειας, δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Λάμπρου Δημητρογιάννη και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και συμβούλου της πλειοψηφίας Χρήστου Παΐσιου με φόντο τη δρομολογούμενη από την κυβέρνηση αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη, κατά την οποία τα δύο στελέχη της παράταξης «Μπροστά για Όλους», αντάλλαξαν δημόσια βαριές κατηγορίες και άφησαν σαφή υπονοούμενα για τη στάση του καθενός στο σημαντικό αυτό θέμα.

Σε αυτή τη δημόσια αντιπαράθεση, η περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προς τους πολίτες, για το τι ακριβώς συμβαίνει με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η αλλαγή του δικαστικού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα.

Επειδή,

Το Σώμα δεν έχει πλήρη γνώση του περιεχομένου των επαφών που καταγγέλλονται από τον κ. Δημητρογιάννη.

Επειδή,

Eίναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών οι οποίοι και πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας και στους εκπροσώπους τους.

Επειδή,

Ο Περιφερειάρχης οφείλει ναι είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να εκπροσωπεί αξιοπρεπώς τα συμφέροντα της περιοχής μας.

Παρακαλούμε να εισαχθεί ως θέμα για τη λογοδοσία που θα  λάβει χώρα στην 25η Απριλίου 2024».

 

 

Δελτίο τύπου - Αρμοδιότητες σε νέους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους ανέθεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

Για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της Περιφερειακής Αρχής και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ανέθεσε καθήκοντα σε εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του. Οι νέοι, άμισθοι, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες, είναι:

Τηλιγάδης Αριστείδης με αρμοδιότητα την σύνδεση της περιφερειακής αρχής με τους εμπορικούς συλλόγους εντός των ορίων της ΠΕ Αχαΐας.

Μπούνιας Χρήστος με αρμοδιότητα την ενημέρωση κοινού και την προώθηση των προγραμμάτων Ιnteregg Eλλάδα – Ιταλία.

Δαουτίδης Κων/νος με αρμοδιότητα την σύνδεση της περιφερειακής αρχή με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιοτροφικό τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ θα προταθεί και για Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ.

Σταυρουλόπουλος Λυκούργος με αρμοδιότητα τα θέματα Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3) για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Φούντας Αθανάσιος με αρμοδιότητα την ενημέρωση για θέματα περιβάλλοντος εντός της ΠΕ Ηλείας.

Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης με αρμοδιότητα την ενημέρωση για τις Χωρικές Στρατηγικές ΟΧΕ – ΒΑΑ

Επίσης για την υποστήριξη του έργου της Περιφερειακής Αρχής ορίστηκε η Αγγελική Ρούση -Ντζιμάνη άμισθη σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα σύνδεσης της Περιφερειακής Αρχής με τους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού και ο Γεράσιμος Μπελεβώνης άμισθος σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα αθλητισμού.Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη

ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλεια Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 

 • 13,5 γραμμάρια σπόροι κάνναβης,

 • 1,5 γραμμάρια κάνναβης (φούντα),

 • 1 λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας και

 • δυο φυτά κάνναβης.

 

 

Δελτίο τύπου - Συνάντηση εργασίας για την Στρατηγική ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας

Συνάντηση εργασίας για την Στρατηγική ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, του Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού και του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Στην συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Κεκάτος και Γιώργος Σκλαβενίτης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων.

Στο πλαίσιο εκπόνησης της Στρατηγικής ΟΧΕ «Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας» έχουν ολοκληρωθεί τα κάτωθι βήματα:

 • Ορισμός τοπικής ομάδας διακυβέρνησης της Στρατηγικής.
 • Προσδιορισμός υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή παρέμβασης.
 • Προσδιορισμός οράματος, στρατηγικών στόχων, αξόνων προτεραιότητας της Στρατηγικής.
 • Διαδικασίες ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης.

 

Ακολουθεί η ολοκλήρωση των κάτωθι βημάτων:

 • Εσωτερική καταγραφή και ιεράρχηση των έργων προς συμπερίληψη στην Στρατηγική.
 • Ολοκλήρωση συγγραφής του τεύχους της Στρατηγικής.
 • Ψήφιση του τεύχους Στρατηγικής από το Δημοτικό Συμβούλιο και υποβολή της Στρατηγικής και των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων στην αρμόδια ΕΥΔ.

 

Το έργο επικαιροποίησης της Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-20» (Άξονας Προτεραιότητας «Τεχνική Βοήθεια ΕΤΠΑ», Κωδικός ΟΠΣ: 5217114).

 

 

Δελτίο τύπου - Σύνδεσμος των απανταχού Αχαιών "Αχαιών πολιτεία" - Πραγματοποίηση εκδήλωσης βράβευσης του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου και ομιλία του με θέμα: «Το στρες στη ζωή μας»

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών «Αχαιών Πολιτεία», με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, διοργανώνουν Συνέδριο με διεθνή ακτινοβολία και σημασία, κατά τις εργασίες του οποίου, θα τιμηθεί ο Καθηγητής Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ. του Συνδλεσμου, κ. Γεώργιος Χρούσος, για την εκλογή του ως Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και για την αξιοθαύμαστη προσφορά του στην ανθρωπότητα, μέσω της Ιατρικής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, (έναρξη εργασιών: 10:30 π.μ.).

Ο αξιότιμος Επιστήμων Γεώργιος Χρούσος, με καταγωγή από την Αχαΐα, είναι μέλος του Δ.Σ και ένα από τα ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών και αποτελεί από τους πλέον πολύτιμους συνοδοιπόρους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, να ενωθεί η φωνή και η δύναμη Αχαιών στην καταγωγή, οι οποίοι διαπρέπουν σε κάθε «γωνιά» της Ελλάδος και του κόσμου, σε τομείς όπως η Επιστήμη, η Οικονομία, ο Πολιτισμός, η Πολιτική κ.α..


 • Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα συντονίσει ο Γ.Γ. του Συνδέσμου, κ. Θεόφιλος Βασιλείου.

 • Για τον σκοπό του Συνεδρίου και της εκδήλωσης θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Φωκίων Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

 • Την τελετή βράβευσης του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου θα προλογήσει ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής, κ. Χάρης Κατσαρδής.

 • Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου με θέμα: «Το στρες στη ζωή μας».


Με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αχαιών Πολιτεία» κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, τόνισε:

«Με την παρουσία του, ο κ. Γεώργιος Χρούσος κοσμεί τον Σύνδεσμό μας και τον τιμά. Όπως τιμά, χρόνια τώρα, τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέσα από την στάση ζωής του, την εξέχουσα Ιατρική και Ερευνητική του δράση και την επιστημονική του παρακαταθήκη με διεθνή εμβέλεια. Για όλους εμάς, τα Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών, αποτελεί το ελάχιστο ηθικό μας χρέος να αναγνωρίσουμε εμπράκτως αυτή του την επιστημονική προσφορά».ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Έναρξη του Θεματικού Πάρκου «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα» στην Αιτωλοακαρνανία

Το θεματικό πάρκο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 8-04-2024 και θα συνεχιστεί έως και τις 10-04-2024 στο Αγρίνιο

Ολοκληρώνοντας την πορεία του το θεματικό πάρκο θα φιλοξενηθεί στις 12 και στις 18 Απριλίου 2024 στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο αντίστοιχα

Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου, Πατρέων και Αγρινίου και του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου

Στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται το Θεματικό Πάρκο : «Χτίζουμε Τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα», που ξεκίνησε τη λειτουργία του, στις 08-04-2024 και θα συνεχιστεί έως τις 10-04-2024, στο Αγρίνιο, στην πρώην Δημοτική Λαχαναγορά, Πλατεία Δημάδη.

Στη συνέχεια το Θεματικό Πάρκο θα λειτουργήσει στις 12-04-2024 στο Μεσολόγγι, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στις 18-4-2024 θα φιλοξενηθεί στη Ναύπακτο, στο κλειστό γήπεδο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.

Την πρώτη ημέρα λετουργίας του θεματικού πάρκου στο Αγρίνο, τίμησαν με την παρουσία τους και απυήθηναν χαιρετισμό:

 • Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου,

 • Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Γαλαζούλας και

 • Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής.

Παράλληλα, επισκέφθηκαν το Θεματικό Πάρκο στο Αγρίνιο και συμμετείχαν στις δραστηριότητες, μαθητές Γυμνασίων του Αγρινίου.

Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονται τρεις βιωματικές - διαδραστικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικού περιεχομένου, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τη νεανική παραβατικότητα:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

 • Δραστηριότητα 1η : Βιωματικό παιχνίδι: Συνομιλώντας με τον θύτη, θύμα, θεατή από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας

 • Δραστηριότητα 2η : Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων– on line παιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και

 • Δραστηριότητα 3η : Νέοι και Παραβατικότητα, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν προαιρετικά σε δραστηριότητα ζωγραφικής γράφοντας το μήνυμα τους με μαρκαδόρους, πάνω σε τμήμα χάρτου, που φέρει το σχήμα τούβλου.

Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Πύργου, Πατρεών και Αγρινίου και του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.

 

 

Δελτίο τύπου - Ν. Φαρμάκης: Συσσωρευμένα χρέη και αυξημένο ενεργειακό κόστος οδηγούν σε ασφυξία την πρωτογενή παραγωγή και απαιτούν άμεσες και οριστικές λύσεις»

Ισχυρό «sos» για το χρόνιο πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) που σε συνδυασμό με το αυξημένο ενεργειακό κόστος απειλεί την αρδευτική περίοδο και δημιουργεί «θηλιά ασφυξίας» στον αγροτικό κόσμο, αποτελεί η επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, (η οποία κοινοποιείται επίσης, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου).

«Τα συσσωρευμένα από πολλά έτη χρέη και η έως τώρα αποτυχία ικανοποιητικής / βιώσιμης, για όλα τα μέρη, ρύθμισής τους, καθιστούν το ζήτημα επικίνδυνο αφού υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο μη ηλεκτροδότησης των ΟΕΒ. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειάς μας και το σοβαρό πλήγμα στην εθνική οικονομία, λόγω της σημαντικής εισφοράς του εν λόγω τομέα στην εθνική πρωτογενή παραγωγή» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας την ανάγκη να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης, σημειώνει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει σταθεί στο πλευρό των ΟΕΒ με κάθε δυνατό τρόπο, εκτελώντας μεταξύ άλλων πολλά και σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της αρδευτικής δυνατότητας των καλλιεργειών, αλλά και καταβάλλοντας προσπάθειες για την μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω ηλεκτρικής παραγωγής από ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια. «Ωστόσο το πρόβλημα που σας αναφέρω είναι πλέον υφιστάμενο και όχι μελλοντικό και απαιτεί άμεσες και επείγουσες ενέργειες για την επίτευξη μιας κατά το δυνατόν ομαλής αρδευτικής περιόδου» προσθέτει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να υπάρξει και μία συνάντηση εργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για να εντοπιστεί η βέλτιστη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα.

 

 

*Επισυνάπτονται: α) Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη, β) ο πλήρης κατάλογος έργων που έχει εκτελεί ή έχει εκτελέσει η ΠΔΕ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών υποδομών στη Δυτική Ελλάδα

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.