308 New Articles

Παγκόσμιος συναγερμός από ΠΟΥ: Ο κοροναϊός μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται ταχύτατα

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η διασπορά του Covid-19 όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά εξακολουθεί να επιταχύνεται με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό.

Αγία Σοφία: Θλίψη εκφράζει ο Πατριάρχης για τα σχέδια Ερντογάν

Θλίψη και συγκλονισμό εκφράζει σε δηλώσεις του προς την αμερικανική εφημερίδα Washington Post ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στα σχέδια του Ερντογάν για μετατροπή της  Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Πηγή, περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1084370/article/epikairothta/kosmos/agia-sofia-8liyh-ekfrazei-o-patriarxhs-gia-ta-sxedia-erntogan

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Αίγυπτος προειδοποιεί την Τουρκία ότι θα επέμβει στη Λιβύη

Η Αίγυπτος, μετά την πρόταση για ειρηνευτική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, προειδοποιεί τώρα πως ενδεχόμενη απόπειρα των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων στη Λιβύη να επιτεθούν στη Σύρτη αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Νέες ταραχές μετά τον θάνατο 27χρονου μαύρου από πυρά αστυνομικού στην Ατλάντα

Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντας, η Έρικα Σιλντς, υπέβαλε την παραίτησή της χθες Σάββατο, ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης Κίσα Λανς Μπότομς, καθώς διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο από πυρά αστυνομικού ενός νεαρού μαύρου που αποκοιμήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ βρισκόταν στη γραμμή drive-thru εστιατορίου της αλυσίδας Wendy's.

Πηγή, περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1082755/article/epikairothta/kosmos/nees-taraxes-meta-ton-8anato-27xronoy-mayroy-apo-pyra-astynomikoy-sthn-atlanta

Πάνω από 9 εκατομμύρια τα κρούσματα - Σχεδόν 470.000 οι νεκροί

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 469.060 ανθρώπων παγκοσμίως μετά την εμφάνιση του ιού στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Πηγή, περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1083996/article/epikairothta/kosmos/panw-apo-9-ekatommyria-ta-kroysmata---sxedon-470000-oi-nekroi

Παζάρια για τη Λιβύη, ενώ η Τουρκία εδραιώνεται με στρατιωτικές βάσεις

Καθώς η κατάσταση στη Λιβύη φαίνεται να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όσο περνούν οι μέρες, με την Τουρκία -απούσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης- να επιχειρεί να παίξει καταλυτικό ρόλο, νέες συνομιλίες αναμένονται την Κυριακή μεταξύ τούρκων και ρώσων αξιωματούχων.
 
 

ΗΠΑ: Να γίνει σεβαστή η ιστορία της Αγίας Σοφίας

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία καταγράφει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο.

Πηγή, περισσότερα στην https://www.kathimerini.gr/1082180/article/epikairothta/kosmos/hpa-na-ginei-sevasth-h-istoria-ths-agias-sofias

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.