371 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση εργασίας της Δ. Αυγερινοπούλου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ στο Μονακό - Στο επίκεντρο η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος

Συνάντηση εργασίας με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό πραγματοποίησε η Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς (Special Envoy for the Ocean), Συντονίστρια της Παγκόσμιας Διάσκεψης «Our Ocean Conference 2024» και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο Μονακό.


Κύριο θέμα συζήτησης στην συνάντηση ήταν η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, δεδομένης και της ευαισθησίας του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ για θέματα φυσικού και θαλασσίου περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στα εν λόγω ζητήματα και να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τις σημαντικές επικείμενες Συνδιασκέψεις για την προστασία των ωκεανών που διοργανώνουν αμφότερες οι δύο χώρες, ήτοι το Monaco Blue Initiative στις 17 και 18 Μαρτίου και η 9η παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference 2024) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 15-17 Απριλίου 2024.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη διοργάνωση της περιβαλλοντικής αποστολής του Μονακό στη Μεσόγειο, η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα. Η εν λόγω αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της Δεκαετίας των Ηνωμένων Εθνών για τις Ωκεανογραφικός Επιστήμες.


Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, η Υπουργός Εξωτερικών του Μονακό, κα Berro-Amadei, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’, κ. Wenden, καθώς και ο Προϊστάμενος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Couma.


Τέλος, η Δρ. Αυγερινοπούλου, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, προσέφερε ως δώρο στον Πρίγκιπα μια κασετίνα τριών νομισμάτων, όπου απεικονίζονται ήρωες του 1821.


ΘΕΜΑ: «Εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και εθελοντές από όλο το Δήμο Ήλιδας αγκάλιασαν την 7η διοργάνωση του “Καρναβαλιού Αμαλιάδας”»

Με μία πρωτόγνωρη συγκέντρωση συλλόγων, σωματείων, εθελοντών και απλού κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, η πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων της φετινής 7ης διοργάνωσης «Καρναβάλι Αμαλιάδας 2024».

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής υποδέχτηκαν τον κόσμο, άκουσαν τις προτάσεις τους και παρουσίασαν το προσχέδιο του προγράμματος και της αφίσας, που θα παρουσιαστούν επίσημα από τον Δήμο Ήλιδας το επόμενο διάστημα σε ειδική συνέντευξη τύπου.

Αυτό που τελικώς αποφασίστηκε είναι η φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και η μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, ενώ όλα τα Σαββατοκύριακα από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι την καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου θα υπάρχουν εκδηλώσεις στην πόλη και τα χωριά, που θα δίνουν έμφαση στην καρναβαλική δημιουργία και στην συμμετοχή των παιδιών.

Το «Καρναβάλι Αμαλιάδας» -όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από την αναβίωσή του- θα ολοκληρωθεί με τα παραδοσιακά Κούλουμα στην Κουρούτα.

Και στις φετινές εκδηλώσεις οι εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και τα χάπενινγκ θα είναι πολλά, με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα να μην αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Όπως αποφασίστηκε, οι συμμετοχές των ομάδων, συλλόγων ή σωματείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στα τηλέφωνα του Δήμου Ήλιδας 2022038526, 527 και 528.

Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν με δικό τους άρμα, καλό θα είναι να κλείσουν νωρίτερα τη συμμετοχή τους!!!


Η ΑΝ. ΟΛ. Α.Ε. ανακοινώνει την προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για το ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2, «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα).

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε Ο.Τ.Α ανακοινώνει την προδημοσίευση στο site: www.anol.gr/, της 1ης Πρόσκλησης για το ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα). Η προδημοσίευση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των δυνητικών δικαιούχων. Η προδημοσίευση γίνεται μετά την έγκριση του σχεδίου της πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 και την εξασφάλιση της Σύμφωνης Γνώμης από την Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων, ενώ η οριστική πρόσκληση αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα, αμέσως μετά την εισαγωγή της στο ηλεκτρονικό σύστημα και την τελική κοινοποίησή της στην Ε.Ε.

Η δημοσίευση της οριστικής Πρόσκλησης εκτιμάται ότι θα αναρτηθεί εντός περίπου 20 ημερών στο site της ΑΝΟΛ Α.Ε: www.anol.gr  του ΠΑΑ: http://agrotikianaptixi.gr και του ΕΣΠΑ: www.espa.gr .

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΑΝΟΛ Α.Ε στην Κρέστενα Ηλείας στο τηλ.2625024990.

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΔΠ

ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ