536 New Articles

Κυριότερες Ειδήσεις

Grid List

Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή για τη δημόσια υγεία της Ηλείας: «Τα Νοσοκομεία καταρρέουν και η κυβέρνηση αδιαφορεί»

Ηλεία

Απογοητευτικές ήταν οι απαντήσεις της Αν. Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Ηλείας και Αν. Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού για το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηλείας σε ιατρούς.

Η Αν. Υπουργός Υγείας δεν ανακοίνωσε καμία άμεση λύση για την ομαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας. Αντίθετα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετατραπεί ο νομός σε άγονη περιοχή κατηγορίας Α΄, όπως συνέβη με την Π.Ε. Κέρκυρας, παραπέμποντας την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηλείας σε μελλοντικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης. Μάλιστα, ανέφερε πως η Ηλεία δεν είναι αποκομμένη από στεριά όπως το νησί της Κέρκυρας, επομένως μπορεί εύκολα κάποιος να μετακινηθεί προς μια άλλη περιοχή! 

Κατά την πρωτολογία του ο κ. Καλαματιανός, απευθυνόμενος προς την Αν. Υπουργό, υπογράμμισε την τραγική κατάσταση που βιώνει εδώ και καιρό η δημόσια υγεία στην Ηλεία.

«Έχουμε ακούσει υποσχέσεις στο παρελθόν και από εσάς, αλλά και από τον προηγούμενο υπουργό Υγείας, τον κ. Κικίλια. Τραγική η κατάσταση τότε, ακόμη χειρότερη σήμερα. 

Αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία της Ηλείας λειτουργούν με έναν παθολόγο. Έχουν αποχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από είκοσι ιατροί σε κρίσιμες ειδικότητες. Αυτή τη στιγμή ο Διοικητής έχει παυθεί και σχεδόν για δύο μήνες δεν έχει έρθει αντικαταστάτης. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να μείνει και η ΜΕΘ χωρίς κρίσιμες ειδικότητες. Αυτή τη στιγμή οι συμβάσεις εργαζομένων λήγουν και ακόμα δεν έχετε ανακοινώσει τίποτα για το τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή στην Ηλεία όλοι αγωνιούμε γιατί οι προκηρύξεις για τις θέσεις των ιατρών δεν έχουν αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι απελπιστική.

Πρόσφατα που είχατε έρθει στο νομό μας, είχατε αναφέρει, όταν σας έθεσαν οι επιστημονικοί φορείς το αίτημα να ενταχθεί η Ηλεία στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α΄ Ζώνης, ότι η Ηλεία δεν είναι Καστελόριζο. Όμως, είναι Καστελόριζο η Κέρκυρα που πριν από λίγο καιρό εντάχθηκε σε αυτό το καθεστώς;  Είναι Καστελόριζο η Κυπαρισσία που ακούγεται ότι έχει γίνει διαδικασία για να ενταχθεί; Είναι Καστελόριζο η Ρόδος; Ζητούμε λοιπόν και εμείς, όλοι οι Ηλείοι, να ενταχθούν οι Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας σε αυτό το καθεστώς  της άγονης και προβληματικής περιοχής Α΄ Ζώνης.»

Στη δευτερολογία του, ο κ. Καλαματιανός σημείωσε πως η Ηλεία βιώνει μια υγειονομική ερημοποίηση, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να ανακυκλώνει την υγειονομική φτώχεια. 

«Δηλαδή, τι κάνετε; Φέρνετε με μετακινήσεις ιατρούς από γειτονικούς νομούς, π.χ. παθολόγους, κάνουν μια εφημερία και αποχωρούν. Και μεταφέρετε νοσηλευτικό προσωπικό από τη μια Νοσηλευτική Μονάδα στην άλλη. Αυτό προφανώς δεν είναι η αξιοπρεπής υγειονομική διαχείριση που έχουν ανάγκη και απαιτούν οι πολίτες της Ηλείας. 

Μας λέτε για νησιωτικότητα. Και ερωτώ: Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας βιώνει τόση μεγάλη ερημοποίηση όσο του Πύργου και οι υπόλοιπες Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού;  

Δύο χρόνια τώρα, παρά την πανδημία δεν ενισχύσατε το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν ενδιαφερθήκατε να αυξήσετε τις αποδοχές των ιατρών, δεν τους δώσατε επιπλέον επιστημονικά κίνητρα. Και αυτό που κάνετε τι είναι;  Να τους δίνετε τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις για να πηγαίνουν σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας ή της Αθήνας, χωρίς προηγουμένως να έχουν παραιτηθεί από την προηγούμενή τους θέση. Πρέπει να μας απαντήσετε πως θα επιβιώσουμε οι πολίτες της Ηλείας μέχρι να υλοποιηθούν αυτά μου μας λέτε. 

Ζητάμε την ένταξη στο καθεστώς της άγονης περιοχής κατηγορίας Α΄, γιατί τουλάχιστον για πέντε χρόνια θα δοθούν κίνητρα για να έρθουν ιατροί. Το καθεστώς της άγονης περιοχής δεν είναι η βέλτιστη λύση. Είναι, όμως μια λύση στο αδιέξοδο που έχετε δημιουργήσει. Η βέλτιστη λύση θα ήταν να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις και να έρθουν ιατροί με αυξημένες αποδοχές και επιστημονικά κίνητρα. Να επιλέξουν την Ηλεία και να μείνουν σε αυτή. Αν δε γίνει αυτό, πείτε μας άμεσα τι θα γίνει και μη μας λέτε για μελλοντικό σχέδιο νόμου. Είμαστε στο και πέντε, όχι στο παρά πέντε.»

 

Μ. Κατρίνης: Η δημόσια υγεία στην Ηλεία εκπέμπει SOS και η κυβέρνηση αδιαφορεί.΄΄

Ηλεία

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχ. Κατρίνης για την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές δημόσιας υγείας στην Ηλεία και ιδιαίτερα το νοσοκομείο Πύργου, τονίζοντας την ανασφάλεια και την αγωνία που βιώνουν οι Ηλείοι πολίτες από την υποστελέχωση, ιδιαίτερα σε ιατρικό προσωπικό.

Η Αν.Υπουργός Υγείας κ.Γκάγκα δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση , σε ό,τι αφορά στα ζητήματα που έθεσε ο κ.Κατρίνης, όπως:

-Την αναγκαιότητα ένταξης των νοσοκομείων της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένα κίνητρα για τους γιατρούς και να επιλέξουν να υπηρετήσουν στην Ηλεία. Όλες οι προκηρύξεις στην παθολογική κλινική έχουν αποβεί άγονες από το 2020, ενώ στις περισσότερες ειδικότητες που προκηρύσσονται τα νοσοκομεία της Ηλείας βρίσκονται χαμηλά στη σειρά προτίμησης των ιατρών.

-Την προτεραιοποίηση της Ηλείας στις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού επικουρικού προσωπικού, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται.

-Την προκήρυξη των κενών θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία και στις δομές δημόσιας υγείας της Ηλείας.

-Την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με απόσπαση επικουρικού ιατρικού προσωπικού από νοσοκομεία της Αττικής (όπου παρατηρείται πλεονασμός επικουρικού ιατρικού προσωπικού) για 6 ή 12 μήνες με κίνητρο την επιπλέον μοριοδότηση όσων ιατρών αποσπαστούν για μόνιμη πρόσληψη, για να σταματήσει η καθημερινή παρουσία διαφορετικού ιατρού πχ στην παθολογική κλινική του ΓΝ Πύργου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία της κλινικής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σε δήλωση του, ο κ.Κατρίνης τονίζει:

‘’ Για την κυβέρνηση , η Ηλεία και τα προβλήματα της είναι αόρατοι.

Η δημόσια υγεία εκπέμπει SOS και η κυβέρνηση αδιαφορεί.

Δεν κάνει αυτό που έκανε στην Κέρκυρα και πιθανόν θα κάνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να προσελκύσει ιατρούς στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Όταν είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να θεσπιστούν κίνητρα για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, δεν μπορεί να υπάρχει ολιγωρία, ούτε η κυβέρνηση να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και των εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα, όπως η προσέλκυση ιδιωτών ιατρών για ένταξη στο ΕΣΥ που δοκιμάστηκε στην πανδημία και οδήγησε μόλις 2 ιδιώτες ιατρούς να υπηρετούν στα νοσοκομεία της Ηλείας)

Ακόμα και η ρεαλιστική πρόταση για να ενταχθούν τα νοσοκομεία της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α΄Ζώνης του Π.Δ 131/1987, κάτι που θα αύξανε το ενδιαφέρον των ιατρών για να δηλώσουν τα νοσοκομεία της Ηλείας, δε συγκινεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για την κυβέρνηση, η Ηλεία δε θεωρείται άγονη υγειονομικά, ακόμα και αν ελάχιστοι ιατροί έρχονται στα νοσοκομεία ’’

Αυγερινοπούλου – Πέτσας: Σημαντικές αποφάσεις χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών - Στο επίκεντρο η Αρχαία Ολυμπία, καταρράκτες Νεμούτας και ο Πύργος

Ηλεία

Τρεις, ακόμη, σημαντικές αποφάσεις χρηματοδότησης για την Ηλεία και την αποκατάσταση και θωράκιση του Νομού έναντι των φυσικών καταστροφών, υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, όπως ενημερώνει η Βουλευτής Ν. Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε συνέχεια της νεότερης επικοινωνίας τους.

1.200.000,00€ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση θεομηνιών

Με 1.200.000,00€ επιχορηγείται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο της Πράξης “Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας»”, με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025».

211.782,00€ για την ανάδειξη των καταρρακτών Νεμούτας

Με το ποσό των 211.782,00€ ενισχύεται, ακόμη, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την άρση της επικινδυνότητας και την ανάδειξη των καταρρακτών Νεμούτας, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Η έγκριση του εν λόγω ποσού γίνεται στο πλαίσιο της επιχορήγησης των Δήμων της Χώρας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021.

Παράταση της ισχύς της απόφασης χρηματοδότησης του Δ. Πύργου για την υλοποίηση έργων πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες

Με την υπ.’ αριθμ. 62323 απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του ΥΠΕΣ, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 η ισχύς της υπ. αριθμ.’ 55284 απόφασης του 2018 για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Με την παράταση της εν λόγω απόφασης δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο Πύργου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και να προβεί στην πληρωμή των εργολάβων.


Η κυρία Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Με τρεις αυτές αποφάσεις αποδεικνύεται εμπράκτως η δέσμευση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και το γενναίο και εκτεταμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από την πλευρά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την στήριξη των Δήμων στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των θεομηνιών, αλλά και της προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, για τις ενέργειές του και τη διαρκή στήριξη του στο Νομό και τις πυρόπληκτες περιοχές.

Η χρηματοδότηση δράσεων για την προστασία και την ανάδειξη της περιοχής των καταρρακτών Νεμούτας, ενός μοναδικού τοπίου απαράμιλλης ομορφιάς, συνιστά δε μια σημαντική απόφαση που ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων και τις επί σειρά ετών προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για την αποκατάσταση των φυσικών μας τοπίων».Δελτίο Τύπου Παράταξης Απόστολου Κατσιφάρα σχετικά με την δίκαιη διεκδίκηση των κατοίκων της Ανθούπολης για διαμόρφωση πλατείας δίπλα στα σχολεία σε πρόσφατα απαλλοτριωμένο χώρο

Δυτική Ελλάδα

Με αφορμή την δίκαιη διεκδίκηση των κατοίκων της Ανθούπολης για διαμόρφωση  πλατείας δίπλα στα σχολεία σε πρόσφατα απαλλοτριωμένο χώρο, επαναφέρουμε στην δημόσια  συζήτηση

 

Το ΟΡΑΜΑ μας, το ΣΧΕΔΙΟ μας, την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ μας  για ένα Πάρκο ευρωπαϊκών διαστάσεων  στην βόρεια είσοδο της Πάτρας που θα αλλάξει τα δεδομένα της πόλης.

 

Το πάρκο μελετήθηκε χωροταξικά και αρχιτεκτονικά στην είσοδο της Πάτρας. Επίκεντρο το Αρχαιολογικό Μουσείο, οι χώρους του ΕΘΙΑΓΕ, η γέφυρα Ρωμανού, τα οικόπεδα πέριξ του μουσείου ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων της αστυνομίας και οι της γεωργικής σχολής.

 

Χώροι ελεύθεροι και δημόσιοι, που δεν έχουν οικοπεδοποιηθεί ακόμη. Ενοποιούμενοι φθάνουν τα 150 στρέμματα περίπου στο ποιο εμβληματικό σημείο της πόλης.

 

Ο ενιαίος χώρος που διαμορφωνόταν και με πιθανή υπογιοποίηση της εθνικής οδού από την Αμερικής μέχρι την Αρέθα θα ένωνε τις συνοικίες της Ανθούπολης, των κάτω Συχαινών, του Ζαβλανίου και της Μέσης Αγιάς.

 

Το Μάιο του 2017 συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας από το περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με πρόεδρο την κ Σπυράκη  Λένα δντρια της δνσης χωροταξίας και περιβάλλοντος της περιφέρειας και μέλη την Αργυριάδη Ειρήνη και Τσιατούρα Αλεξάνδρα έμπειρα τεχνικά στελέχη της ίδιας δνσης.

 

Το αντικείμενο της μελέτης ήταν Αναγνωριστική μελέτη ανάδειξης – ανάπλασης της βόρεια εισόδου της πόλης των Πατρών πέριξ του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

 

Η ομάδα εργασίας είδε τις ιδιοκτησίες, τα χωροταξικά χαρακτηριστικά,  τα εμπόδια, τις ευκαιρίες και δυνατότητες της περιοχής με βάση το θεσμικό πλαίσιο και προετοίμασε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

 

Τον Ιούνιο του 2018,  προκηρύχθηκε ο ανοικτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών με κεντρική ιδέα και περιεχόμενο την πρόταση της αναγνωριστικής μελέτης.

 

Τον Μάρτιο του 2019, παρουσιάσαμε σε δημόσια διαβούλευση παρουσία όλων των φορέων της πόλης των Πατρών τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και βραβεύσαμε τις καλύτερες προτάσεις. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 12 αρχιτεκτονικά γραφεία από όλη την Ελλάδα.

 

Το Μάιο του 2020, ο περιφερειάρχης  κ Φαρμάκης βάζει τέλος στο όνειρο για μια σύγχρονη είσοδο της Πάτρας.

 

Με τυμπανοκρουσίες παρουσίασε τις απλές παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και νησίδες ως μεγάλη αλλαγή για τη Βόρεια είσοδο. Ένα έργο των οκτώ ( 8 ) εκ που το βρήκε έτοιμο και αυτό από την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα αλλά ήταν ανεξάρτητο από το όραμά μας ,το σχέδιό μας και την προετοιμασία μας.

 

Όμως, για την Πάτρα η μεγάλη αλλαγή ήταν άλλη και για αυτήν ο Περιφερειάρχης δεν είπε κουβέντα ήταν η συνολική ανάπλαση στη Βόρεια είσοδο της Πάτρας. Έτσι θάφτηκε το μεγάλο όραμα των Πατρινών, που παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2019.

 

2020 - 2021και μέχρι σήμερα καμία πρωτοβουλία για αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που βρίσκεται αραχνιασμένος στα συρτάρια της περιφέρειας και το κυριότερο καμία διεκδίκηση από του φορείς της πόλης που γνώριζαν όλο το σχέδιό μας και συμμετείχαν σε όλα τα βήματα προετοιμασίας.

 

Το 2022 εμείς, η παράταξή μας που σήκωσε τος βάρος της ιδέας επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση θέλουμε το περιαστικό πάρκο που οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μεθοδικά για την υλοποίησή του.  

 

Θεωρούμε ότι είναι μια Οραματική προσέγγιση για την Πάτρα του αύριο.

 

Θεωρούμε ότι η Πάτρα θα ανοίγει τα φτερά της μόνο αν βάλει τον πήχη ψηλά.

 

Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες - Όχι άλλοι συμβιβασμοί που κρατούν καθηλωμένη την πόλη.

 

Όραμα, σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας.

ΠΔΕ - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για την κακοκαιρία BOGDAN

Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (22/2022) που εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα BOGDAN πουεπηρεάζει την Ιταλία, θα κινηθεί προς την περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη (27-9-2022) θα επηρεαστούν με ισχυρέςβροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμόκεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:

α. Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το
απόγευμα και

β. Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις
προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά καιέκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τολογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδατης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Διαπεριφερειακή συνεργασία και αγροτικά ζητήματα στις συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλου, σε Ελασσόνα και Λαμία

Δυτική Ελλάδα

Συναντήσεις με στόχο την διαπεριφερειακή συνεργασία και την προώθηση θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης, εκπροσώπησε την Περιφέρεια στην πανελλήνια γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» στην Ελασσόνα και στην γενική έκθεση “Lamia Expo 2022” όπου κυριάρχησε ο πρωτογενής τομέας. Το ενδιαφέρον των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη εστιάστηκε στις κυβερνητικές προθέσεις για τα αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα τα οποία έχουν διογκωθεί λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση.

Στην συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά στο περιθώριο της εκθέσεως στην Ελασσόνα, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι κτηνοτρόφοι όπου εκτός από τις δεσμεύσεις για αύξηση του ποσού ενίσχυσης(ξεπερνά τελικά τα 90 εκατ. ευρώ το ποσό που θα δοθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής) επεσήμανε ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών.

Εξίσου ουσιαστικές ήταν και οι επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Νίκο Παυλονάσιο για θέματα που έχουν να κάνουν με τις πληρωμές κοινοτικών ενισχύσεων μέσα στον Οκτώβριο και την εκπαίδευση- κατάρτιση νεοεισερχόμενων στο αγροτικό επάγγελμα.


.


Συντάξεις: Από τον Μάρτιο και αναδρομικά οι αυξήσεις

Ελλάδα

Οι τελικές αποφάσεις αφορούν τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων οι οποίοι θα δουν κατευθείαν αύξηση στη σύνταξή τους.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/27/economy/oikonomikes-eidiseis/syntakseis-apo-ton-martio-kai-anadromika-oi-ayksiseis/

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν ανεμοστρόβιλοι – Δείτε τον χάρτη

Ελλάδα

Η προειδοποίηση του meteo για τη νέα κακοκαιρία

Από απόψε το βράδυ θα «χτυπήσει» μια νέα κακοκαιρία, αλλά όχι σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, πλησιάζουν ισχυρές βροχές, ενώ υπάρχει προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν ανεμοστρόβιλοι.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/26/greece/kakokairia-pou-tha-xtypisoun-anemostroviloi-deite-ton-xarti/

Οι 5 παρεμβάσεις για φθηνή ενέργεια ενόψει δύσκολου χειμώνα

Ελλάδα

«Τα ΝΕΑ» συγκέντρωσαν και παρουσιάζουν αναλυτικά τα μέτρα στήριξης που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/26/greece/oi-5-paremvaseis-gia-fthini-energeia-enopsei-dyskolou-xeimona/

Ιράν: Ο στρατός απειλεί να βγει στους δρόμους – «Θα έρθουμε αντιμέτωποι με τους εχθρούς»

Κόσμος

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι «αυτές οι απέλπιδες ενέργειες εντάσσονται στη σατανική στρατηγική του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος».

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/23/world/iran-o-stratos-apeilei-na-vgei-stous-dromous-tha-erthoume-antimetopoi-tous-exthrous/

Ιράν: «Πορεία ενάντια στο χάος» – Αντιδιαδήλωση των Φρουρών της Επανάστασης

Κόσμος

Στην αφίσα εμφανίζονται χέρια Ιρανών να ενώνονται πάνω από τις φλόγες των διαδηλώσεων.

Καζάνι που βράζει το Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών της χώρας.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/22/world/iran-poreia-enantia-sto-xaos-antidiadilosi-ton-frouron-tis-epanastasis/

Πούτιν: «Νίκη ή κλιμάκωση» – Η στρατηγική που μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος

Το διάγγελμα Πούτιν για μερική επιστράτευση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Δύση, ενώ υπάρχει φόβος ότι αυτή η επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/21/world/poutin-niki-klimakosi-stratigiki-pou-mporei-na-odigisei-se-pyriniko-polemo/

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.