518 New Articles

Κυριότερες Ειδήσεις

Grid List

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Πηνειού, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου οι δύο κατηγορούμενοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, απέρριψαν στο έδαφος μια συσκευασία, που περιείχε 4,3 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, ενώ επιπλέον η οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Πηνειού, από τις μεικτές περιπολίες των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πηνειού και Βουπρασίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε προαύλιο χώρο της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κλεμμένη μπετονιέρα με κινητήρα.

 

Η μπετονιέρα κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

ΕΛΜΕ Ηλείας - Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών

Ηλεία

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

Ηλεία

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής στο Νομό μας υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα χορηγείται άδεια ιδρύσεως υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την Ηλεία, καθώς η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών της Ηλείας και με τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί κοινό τουριστικό προϊόν. Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη που δεν διαθέτει κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών. 

Τα έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο, που αναγνώρισαν την ανάγκη κατασκευής του υδατοδρομίου και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενέκριναν την πιστοποίηση άδειας ίδρυσής του. Στα επόμενα βήματα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου είναι η κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και εν συνέχεια η υποβολή αιτήματος για άδεια λειτουργίας». 

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Hermine Poppeller

Δυτική Ελλάδα

Την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, υποδέχτηκαν σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης και Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης. Μάλιστα, η κ. Poppeller, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και ο θερινός τουρισμός, υπογράμμισε τις ισχυρές δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού όπως και θεματικών μορφών τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν συνεργασίες που μπορούν να υπάρξουν με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπως και με άλλους φορείς για την ανάπτυξη του περιηγητικού, αθλητικού και ιαματικού τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της επισκεψιμότητας από την Αυστρία. Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα πτήσεων από την Αυστρία προς τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, οι Αντιπεριφερειάρχες παρουσίασαν στην κ. Poppeller το παραγωγικό προφίλ της περιοχής, καθώς και τις σημαντικές προσπάθειες εξωστρέφειας και συνεργασιών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο την «Ολυμπιακή Γη» και το σύνολο των δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας στους τομείς του εμπορίου και των μεταφορών, της έρευνας και καινοτομίας, της πρωτογενούς παραγωγής, κλπ.

Την κ. Poppeller συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα Ανδρέας Γεωργόπουλος.


Ν. Φαρμάκης: «Ισχυρό στήριγμα ο Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην εξίσωση: Πιο ισχυρές επιχειρήσεις – πιο πολλές θέσεις εργασίας»

Δυτική Ελλάδα

Τη σημασία που έχει ο Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών στην Αγορά Εργασίας για την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και για τους εργαζόμενους και ανέργους, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του Μηχανισμού.

Ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε τον Μηχανισμό ως ένα «πολύτιμο εργαλείο» ως προς τη γνώση και παρακολούθηση της αγοράς εργασίας στη Δυτική Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Όλοι ξέρουμε ότι για πολλά χρόνια η Δυτική Ελλάδα ζει κάτω από το επίπεδο των δυνατοτήτων της, την ίδια ώρα όμως, όλα αυτά τα χρόνια ακούμε επίσης για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και για προσπάθειες μείωσης της ανεργίας. Και αναρωτιέμαι: Πως μπορούν να συμβούν αυτά εάν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε και τι μας λείπει, σε ποια κατεύθυνση πηγαίνουμε, αλλά και προς τα πού θέλουμε να πάμε; Πως μπορούμε να μιλάμε βάσιμα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας εάν δεν ξέρουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας και τις ανάγκες τους; Και πως μπορούμε να συμβάλλουμε επί της ουσίας στην μείωση της ανεργίας εάν δεν γνωρίζουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται και πρέπει να συνδυαστούν με την τοπική επιχειρηματικότητα; Η Δυτική Ελλάδα, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε έναν μπούσουλα, ένα «εργαλείο» που να μας δίνει όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες και αυτό ήταν ένα διαχρονικό έλλειμμα, μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες ενώ όλοι βλέπαμε το πρόβλημα, κανένας δεν μπορούσε να το λύσει. Ο Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας έρχεται λοιπόν να καλύψει αυτό το έλλειμμα και να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για εμάς στην Περιφέρεια, ως φορέας αυτοδιοίκησης και διαχείρισης των πόρων για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή που παράλληλα πρέπει να στέλνει τα ορθά μηνύματα στην κεντρική εξουσία».

«Η εξίσωση της αγοράς εργασίας, στη βάση της, είναι πολύ απλή: Μεγαλύτερες και πιο ισχυρές επιχειρήσεις – περισσότερες θέσεις εργασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα στοιχεία που εμπεριέχονται στον Μηχανισμό και εμφανίζουν σαφή βελτίωση των δεικτών απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη μελέτη, η Δυτική Ελλάδα είχε το 2021 τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε σύνολο απασχολούμενων από το 2011, δηλαδή εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια. Επίσης, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων – ποσοστό πάνω από 90% - είναι πλήρους απασχόλησης. Ακόμα, το ποσοστό ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα έφτασε το α’ τρίμηνο του 2022 στο 14,6%, ποσοστό που φέρνει τη Δυτική Ελλάδα στην 5η θέση με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, ενώ την ίδια ώρα καταγράφεται και μία αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων.

«Κάτι αλλάζει στον τόπο μας προς το καλύτερο… Και αισθάνομαι ότι ένα μερίδιο σε αυτή τη θετική αλλαγή έχουμε και εμείς, που εν μέσω πανδημίας, στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε την τοπική επιχειρηματικότητα, επιταχύναμε όλα τα προγράμματα και θέσαμε ως προμετωπίδα των προσπαθειών μας την ανάδειξη της δυναμικής των τοπικών παραγωγικών μονάδων και την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πάντως: «Αυτά τα πρώτα, πολύ θετικά στοιχεία, δεν πρέπει να μας παρασύρουν, όμως. Γιατί δεν φτάσαμε ακόμα εκεί που θέλουμε. Θα έλεγα μάλιστα ότι είμαστε μόνο στην αρχή του δρόμου και μπροστά μας υπάρχουν πολλές και μεγάλες ανηφόρες. Άλλωστε, όσο ανεβαίνεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η πορεία προς τα πάνω. Όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε λοιπόν, αλλά τώρα που έχουμε στα χέρια μας και κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες, θα επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο. Και θα προσανατολίσουμε τις προσπάθειές μας στις δομικές αδυναμίες που παρατηρούνται».

Μεταξύ των αδυναμιών της περιοχής, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας των νέων και των γυναικών, καθώς και την αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ των θέσεων εργασίας που ζητάει η αγορά και των ειδικοτήτων που έχουν οι άνεργοι της περιοχής. «Μπορούμε να ξέρουμε πια, ποιοι είναι οι πιο δυναμικοί κλάδοι και ποια είναι τα πιο δυναμικά επαγγέλματα. Μπορούμε να δούμε πολύ καθαρά πλέον ότι περίπου μία στις τέσσερις επιχειρήσεις του τόπου μας έχει κενές θέσεις εργασίας, αλλά δεν βρίσκει τον κατάλληλο εργαζόμενο. Ή ότι είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό επιχειρήσεων που γνωρίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα εκπαίδευσης ή μετεκπαίδευσης του προσωπικού, από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν. Έχοντας πλέον μπροστά μας το νέο ΕΣΠΑ και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που μας δίνει, αλλά και κάθε άλλη πηγή χρηματοδότησης που θα αξιοποιήσουμε, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τόπου μας» τόνισε.

Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαϊμης, εστίασε την χρησιμότητα που έχουν τα συμπεράσματα του έργου, καθώς θα συμβάλουν για να διαμορφωθούν στοχευμένα προγράμματα τα οποία μέσω νέων προσκλήσεων θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερευνών που διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις στις οποίες καταγράφηκαν οι ανάγκες της αγοράς εργασίας με βάση τις υπάρχουσες καιζητούμενες δεξιότητες και ικανότητες, ενώ παράλληλα χαρτογραφήθηκαν πλήρως τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και εξειδικεύονται σε επίπεδοΔήμων. Επιπλέον, έχουν χαρτογραφηθεί οι τομείς, οι ομάδες στόχοι και οιηλικίες που με χρειάζονται παρεμβάσεις με κατάλληλα προγράμματα.Έχουν πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται έρευνεςπεδίου στο σύνολο των φορέων της αγοράς εργασίας, στις
επιχειρήσεις, στους εργαζομένους και στους ανέργους, από τις οποίεςπροκύπτουν σημαντικά ευρήματα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καιοι οποίες θα επηρεάσουν σε καθοριστικό βαθμό τον αναπτυξιακό σχεδιασμόγια την αγορά εργασίας

Παράλληλα από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεγεί έχει δημιουργηθεί ένα πληροφοριακό σύστημα που συμβάλλει στην παρακολούθηση της αγοράς εργασίας και κυρίως στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών.


*** Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/7xxDQfB2zu0

Εντοπίστηκε εργαστήριο με πλήθος απομιμητικών προϊόντων σε περιοχή της Πάτρας

Δυτική Ελλάδα

Κατασχέθηκαν περίπου (3.800) απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών και (30.000) εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών

 

Το ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς των εταιριών υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ

 

 

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε άτομα (τέσσερις ημεδαποί - ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον Τελωνειακό Κώδικα και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

 

Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε εργαστήριο εντύπωσης ενδυμάτων, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες τη στιγμή που εμφόρτωναν τα απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο του εργαστηρίου καθώς και στα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • (30.000) έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών

  • (2.387) ενδύματα, τα οποία έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)

  • (1.368) ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων

  • (1) εκτυπωτή («φούρνος»)

  • (3) ηλεκτρικές πρέσες

  • (1) ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας

  • (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και

  • (1) ένας εκτυπωτής

 

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους κατηγορούμενους βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.110) Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από Οκτώβριο υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα οχήματα

Ελλάδα

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των οδηγών

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με αντιολισθητικά μέσα, με στόχο την προστασία των οδηγών όταν κυκλοφορούν σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/24/greece/apo-oktovrio-ypoxreotikes-oi-alysides-sta-oximata/

Προσωπικός γιατρός: Ερχονται δωρεάν εξετάσεις για χρόνια νοσήματα

Ελλάδα

Οσοι έχουν ενταχθεί στον θεσμό θα έχουν τη δυνατότητα να ελεγχθούν για διαβήτη και για καρδιαγγειακά νοσήματα

Σε ένα πακέτο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν άμεσα τέσσερα εκατομμύρια πολίτες που έχουν ήδη «κλειδώσει» τον προσωπικό γιατρό τους. Ετσι, στο μικροσκόπιο μπαίνουν χρόνια νοσήματα, όπως είναι τα καρδιαγγειακά και ο διαβήτης, ώστε παράλληλα με τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να ξεκινήσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα screening στον γενικό πληθυσμό.

Πηγ'η, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/24/health/health-news/prosopikos-giatros-erxontai-dorean-eksetaseis-gia-xronia-nosimata/

Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει η μάσκα;

Ελλάδα

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η αύξηση των κρουσμάτων. «ΤΑ ΝΕΑ» συνομιλούν με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη για το σενάριο επανενεργοποίησης μέτρων κατά του κοροναϊού.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/23/b-science/sars-cov2/poso-pithano-einai-na-epistrepsei-maska/

Ιράν: Ο στρατός απειλεί να βγει στους δρόμους – «Θα έρθουμε αντιμέτωποι με τους εχθρούς»

Κόσμος

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι «αυτές οι απέλπιδες ενέργειες εντάσσονται στη σατανική στρατηγική του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος».

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/23/world/iran-o-stratos-apeilei-na-vgei-stous-dromous-tha-erthoume-antimetopoi-tous-exthrous/

Ιράν: «Πορεία ενάντια στο χάος» – Αντιδιαδήλωση των Φρουρών της Επανάστασης

Κόσμος

Στην αφίσα εμφανίζονται χέρια Ιρανών να ενώνονται πάνω από τις φλόγες των διαδηλώσεων.

Καζάνι που βράζει το Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών της χώρας.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/22/world/iran-poreia-enantia-sto-xaos-antidiadilosi-ton-frouron-tis-epanastasis/

Πούτιν: «Νίκη ή κλιμάκωση» – Η στρατηγική που μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο

Κόσμος

Το διάγγελμα Πούτιν για μερική επιστράτευση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Δύση, ενώ υπάρχει φόβος ότι αυτή η επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/21/world/poutin-niki-klimakosi-stratigiki-pou-mporei-na-odigisei-se-pyriniko-polemo/