549 New Articles

Κυριότερες Ειδήσεις

Grid List

Δήμος Πύργου - Μύνημα αντιδημάρχου Παιδείας για την έναρξη των προαγωγικών εξετάσεων

Ηλεία

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των λυκείων της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας ενώ σε μερικές μόλις μέρες (από την 1η Ιουνίου) στην μάχη των εξετάσεων θα μπουν και οι μαθητές των γυμνασίων. Οι μαθητές μας καλούνται για μία ακόμα χρονιά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό αποδεικνύοντας ουσιαστικά ότι ο χρόνος ο οποίος πέρασε από τις 13 Σεπτεμβρίου, όπου ξεκίνησε το σχολικό έτος, μέχρι και σήμερα ήταν ένας χρόνος δημιουργικός κατά τη διάρκεια του οποίου απέκτησαν τις απαιτούμενες γνώσεις, κάτι το οποίο θα επιβεβαιωθεί και από την θετική έκβαση των εξετάσεων. Θέλω αρχικά να ευχηθώ στο σύνολο των μαθητών Καλή Επιτυχία ωστόσο οφείλω να υπενθυμίσω τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς ότι ακόμα και μία αποτυχία δεν σημαίνει την λήξη μιας προσπάθειας και μιας διαδρομής που έχει γίνει με πολύ κόπο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και μαθήτρια σε κάθε νέο και νέα της πόλης μας στηρίζοντας τις προσπάθειες και τα όνειρά τους.

Ιωάννης Παν. Πλεμμένος Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου μάθησης

Δωρεάν εξέταση rapid test την Δευτέρα (23/05) στην Βαρδα

Ηλεία

Η  Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
 
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
 
Την Δευτέρα 23 Μαΐου, στην Βαρδα, στο Δημαρχείο,
Από τις 09:45 έως τις 15:30.
 
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.
 
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!

Σύλλογος Νοσοκομείου - ΚΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - Ευχαριστήριο στην κ. Αυγερινοπούλου για τις δράσεις της για το Νοσοκομείο - Κ.Υ. Κρεστένων

Ηλεία

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου ΚΥ Κρεστένων ψηφίσαμε ομόφωνα συνάντηση με την Βουλευτή Ηλείας τη Ν.Δ. Αυγερινοπούλου Διονυσία, για το ενδιαφέρον της και τις προτάσεις που έχει καταθέσει για το Νοσοκομείο - ΚΥ Κρεστένων. Στα πλαίσια της προσπάθειάς της για ανάπτυξη του Ιστορικού και κρίσιμου για την Υγεία της περιοχής Νοσοκομείο - ΚΥ Κρεστένων και ενόψει της επαφής των μελών του ΔΣ μαζί με την Βουλευτή, θέλουμε να την συγχαρούμε πρωτίστως για την έγκριση ενός επιβατικού αυτοκινήτου για τις υπηρεσιακές ανάγκες του Νοσοκομείου - ΚΥ, γιατί γνωρίζουμε οτι με δικές της ενέργειες καθώς και του συνεργάτη της Νικόλαου Σπανόπουλου έφτασε το θέμα στην 6η ΥΠΕ και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Μαζί με τους φίλους του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κρεστένων η κ. Αυγερινοπούλου μπορεί να βρει συμμάχους δημιουργίας και επίλυσης πολλών προβλημάτων.

Εμείς από την πλευρά μας συγχαίρουμε όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν από την πλευρά τους να γίνει ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης και προβολής του Νοσοκομείου - ΚΥ Κρεστένων, καθώς το Καλοκαίρι με την έλευση των ομογενών μας θα γίνει η μεγάλη Γενική συνέλευση και θα επιδιωχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα από το Δήμο, την Πολιτεία και την κοινωνία.

 

 

Δήλωση προέδρου ΟΕΕ για την μνήμη και τιμή για την ποντιακή γενοκτονία

Δυτική Ελλάδα

"Ο Ποντιακός Ελληνισμός ταυτίστηκε με το μεγαλείο αλλά και τη βαριά μοίρα του Μικρασιατικου Ελληνισμού.
Η εξόντωση του Ποντιακού στοιχείου από τους Νεότουρκους είναι τεκμηριωμένη από τα Αρχεία Υπουργείου Εξωτερικών της Αγγλίας, των ΗΠΑ και της τότε Σοβιετικής Ένωσης.
Η εξόντωση 353 χιλιάδων ανθρώπων δεν είχε καμία ψευδοεπιστημονική ή πολιτική δικαιολόγηση.
Σκόπευε αποκλειστικά στην εκκαθάριση των αρχέγονων και πατρογονικων εστιών των Ποντίων από κάθε τι Ελληνικό.
Βλέπουμε ολοένα και συχνότερα πως γίνονται κινήσεις διεθνώς στην πολιτική σκακιέρα για την αναγνώριση της γενοκτονίας.
Ακόμα όμως είμαστε μακριά και πρέπει να γίνουν πολλά.
Προσωπικά θα είμαι αρωγός σε όποια κίνηση χρειαστεί που θα κινείται στην βάση της δικαίωσης των θυμάτων.
Πάντα με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες δικαίου που επιμένει μέχρι και σήμερα να καταπατά η Τουρκία".
 

"Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο" - Η Αλήθεια για το Φυσικό Αέριο

Δυτική Ελλάδα

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα και νιώθουμε μεγάλη  χαρά  με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων και την έλευση του Φυσικού Αερίου στην ΠΑΤΡΑ το ΑΓΡΙΝΙΟ τον ΠΥΡΓΟ και την ΒΙΠΕ Πατρών.

Ένα έργο  αναπτυξιακό, βαθιά  κοινωνικό και με περιβαλλοντικό αποτύπωμα έρχεται να δώσει νέες ευκαιρίες στην περιφέρειά μας και να βελτιώσει τη ζωή μας. 

 

Η περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη καθώς και η Κυβέρνηση της ΝΔ το βρήκαν έτοιμο, όσο και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για το αντίθετο. Πλέον, αυτή η πρακτική τους είναι τόσο συνηθισμένη που δεν εκπλήσσει και δεν πείθει κανέναν.

 

Πελαγοδρόμησαν στην αρχή, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα και προσπάθησαν μεθοδικά  να απαξιώσουν την δουλειά μας, αλλά η προετοιμασία μας και ο σχεδιασμός μας είχαν γερά θεμέλια.

 

Προφανώς πρόσθεσαν , προφανώς συνέβαλαν αλλά τα Θεμέλια ήταν τόσο γερά και η στρατηγική τόσο σωστή που ξεπέρασε την όποια σκοπιμότητα.

Επίσης, προφανώς ένα έργο αυτού του βεληνεκούς ξεπερνά τα όρια μιας περιφερειακής αρχής και μιας Κυβέρνησης.

 

Η κρίσιμη απόφαση πάρθηκε το 2011 όταν τολμήσαμε μα πάμε απέναντι στα μέχρι τότε δεδομένα  πού έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι ‘’ ο Αγωγός δεν είναι βιώσιμος ξεχάστε τον ‘’ .

 

Εμείς όμως αποφασισμένοι  αντιτάξαμε, ότι:

 

Α.  Δεν συμβιβαζόμαστε με την άρνηση των Αθηνών , θέλουμε το έργο και το παίρνουμε πάνω μας.

 

Β.  Ενώνουμε δυνάμεις , προετοιμαζόμαστε τεχνικά και μελετητικά άρτια , συμμετέχουμε οικονομικά και Ξεκινάμε να βρίσκουμε συμμάχους πάνω στα νέα δεδομένα.

 

Γ.  Αλλάζουμε την μέχρι τότε Στρατηγική που ήταν  η έλευση μόνο με αγωγό και εξετάζουμε επίσημα την περίπτωση κατασκευής των δικτύων και εφοδιασμό με υγροποιημένο αέριο μέσω σταθμών  ανεφοδιασμού.

Κινηθήκαμε σταθερά, με συνέπεια πάνω σε δύο αρχές και δεν παρεκκλίναμε καθόλου.

 

Δίκτυα και στους τρείς νομούς στα πλαίσια της Ισόρροπης ανάπτυξης και όχι μόνο στην Πάτρα που αρχικά μας είχαν προτείνει και κυρίως  συμμέτοχή οικονομική στο 50 % του προϋπολογισμού του έργου από το κεντρικό κράτος.

Η στρατηγική μας απεδείχθη Ρεαλιστική, Οραματική, Υλοποιήσιμη. Σήμερα δε αποδεικνύεται και πρωτοπόρα αν δούμε τι συμβαίνει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό φυσικού αερίου μετά την ενεργειακή κρίση.

 

Υπεγράφη η  προγραμματική Σύμβαση με ΔΕΠΑ , ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδος), ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας) και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να προετοιμάσουμε μεθοδικά όλες  τις απαραίτητες μελέτες.

 

Προβλέπαμε πόρους από το ΠΕΠ 2014 – 2021 της  Περιφέρειά μας  και ταυτόχρονα  διεκδικήσαμε και πετύχαμε την συμμέτοχή του κράτους στο 50% όπως είχαμε βάλει κεντρικό στόχο της πολιτικής μας παίρνοντας  ΣΑΕ τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Η νέα περιφερειακή Αρχή προφανώς συνέλαβε στα πλαίσια της συνέχειας της διοίκησης και ορθά έπραξε. Και το αναγνωρίζουμε χωρίς μεμψιμοιρίες.

 

Η ιστορία κύριοι δεν παραγράφεται και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να απαξιώσει την δουλειά, την προσφορά, τον κόπο και την παρακαταθήκη μας. Ιδιαίτερα δε για το φυσικό αέριο που το πήραμε όχι από το ΜΗΔΕΝ  αλλά από το ΜΕΙΟΝ.

 

Επειδή η ευγένεια και η γενναιότητα είναι σπάνιο είδος τις μέρες μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όσους συνέβαλαν, τον φίλο Υπουργό Γιάννη Μανιάτη που μας πίστεψε και στήριξε από την πρώτη στιγμή,  τον μετέπειτα υπουργό Γιώργο Σταθάκη, τους πρόεδρους των Επιμελητηρίων  Θανάση Γιανναδάκη, Βασίλη Αϊβαλή  και Λίνο Μπλέτσα, τους αντιπεριφερειάρχες Υφαντή Νίκο, Μπαλαμπάνη Νίκο,  τον συνεργάτη Βαγγέλη Καραχάλιο,  τους προέδρους και Διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΔΑ και ΔΕΠΑ καθώς και την νέα περιφερειακή αρχή.

 

Παράλληλα,

 

Καλούμε  την Περιφερειακή Αρχή να μην αρκεστεί στους πανηγυρισμούς και βολευτεί με ότι βρήκε έτοιμο  αλλά να προετοιμάσει γρήγορα την επόμενη φάση για κατασκευή δικτύων στην Αμαλιάδα το Μεσολόγγι και το Αίγιο καθώς και να παρακολουθεί ώστε το έργο να είναι ωφέλιμο όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και τον απλό Λαό.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ της συνέπειας είναι ΟΔΗΓΟΣ  μας

Αποστολή της ΠΔΕ στην Επαρχία Vorpommern – Greifswald της Γερμανίας

Δυτική Ελλάδα

Για τη Γερμανία αναχώρησε σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρο Δημητρογιάννη, θα επισκεφθούν την επαρχία  Vorpommern-Greifswald, στο πλαίσιο επίσημης αποστολής που οργάνωσε η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Ο κ. Φαρμάκης και τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πρόκειται να συναντηθούν με τον Έπαρχο Michael Sack και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουν για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοικητικών φορέων των δύο περιοχών, καθώς επίσης και την άντληση καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας στους τομείς  της διαχείρισης απορριμμάτων, της ενέργειας,  του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της επίσκεψης προγραμματίζεται επίσκεψη και ξενάγηση της αποστολής της Δυτικής Ελλάδας σε πρότυπες μονάδες αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής καθώς και σε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, καθώς επίσης στο διάσημο ινστιτούτο Friedrich Loeffler, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Τροφίμων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Καταναλωτή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας και είναι αρμόδιο για την υγιεινή των οικόσιτων ζώων και την προστασία από ασθένειες.

Η αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα επιστρέψει την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Ευλογιά των πιθήκων: Η νόσος στην πόρτα της Ελλάδας – Μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία;

Ελλάδα

Οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στην Ελλάδα. Κατά πόσο πρέπει να μας ανησυχεί η νόσος.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/05/21/health/eylogia-ton-pithikon-nosos-stin-porta-tis-elladas-mporei-na-ekselixthei-se-pandimia/

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα

Ελλάδα

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/05/21/economy/epidotisi-ilektrikon-syskeyon-arxes-iouniou-anoigei-platforma-2/

Επιστρέφουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων

Ελλάδα

Τα λειτουργικά προβλήματα στις μονάδες όπου παρουσιάζονται σήμερα περίπου 35.000 φαντάροι ετησίως, αναγκάζουν τον Στρατό Ξηράς να εξετάσει την επαναλειτουργία βασικών Κέντρων Εκπαίδευσης.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/05/20/greece/epistrefoun-ta-kentra-neosyllekton/

Το φάσμα της πείνας πλανάται πάνω από τη Γη

Κόσμος

Ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πείνα επιστρέφει στον πλανήτη. Αυτό δείχνει τουλάχιστον η Παγκόσμια Έκθεση για τις Επισιτιστικές Κρίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Σίτισης, που είναι τμήμα του δικτύου οργανισμών που συνδέονται με τον ΟΗΕ.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/05/22/world/fasma-tis-peinas-planatai-pano-apo-ti-gi/

Ρωσία: Χτύπησε με πυραύλους φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ουκρανία

Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις, νέα ανησυχία για εξάπλωση του πολέμου μετά το χτύπημα της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι χτύπησε φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα στην Ουκρανία.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/05/21/world/rosia-xtypise-pyraylous-fortio-amerikanika-kai-eyropaika-opla-stin-oukrania/

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έπεσε» το Azovstal – Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής

Κόσμος

Αβέβαιη είναι, προς το παρόν, η τύχη των παραδοθέντων, με τη Μόσχα να αναφέρει ότι 900 εξ αυτών έχουν οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης σε ρωσοκρατούμενα εδάφη.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/05/20/world/polemos-stin-oukrania-epese-azovstal-rosia-anakoinose-oti-exei-ton-pliri-elegxo-tis-perioxis/