469 New Articles

Ανδρέας Νικολακόπουλος - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε  του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου,

 

κ. Δήμαρχε,

 

Η σύγκλιση της Κοιν. Ομάδας της Ν.Δ. και μια σειρά από κρίσιμες συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και για τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχετε θέσει και εσείς σε άμεση προτεραιότητα, μου στερούν τη δυνατότητα να βρίσκομαι σήμερα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιό σας.

Θέλω ωστόσο να σας επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζεται και ασφαλώς δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια και η θέληση για την δημιουργία νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Πύργο.

Η Σχολή των ΤΕΦΑΑ όπως και οι υπόλοιπες για τις οποίες προχώρησε σε αναστολή της έναρξης τους το Υπουργείο Παιδείας, θα επανεξετασθεί στη βάση μιας θεσμοθετημένης λειτουργίας που θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια, να φέρει τις απαραίτητες μελέτες, και φυσικά να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες υποδομές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανακοινώσεις αυτών των τμημάτων έγιναν με τον πλέον πρόχειρο και βιαστικό τρόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση σε προεκλογική ουσιαστική περίοδο και για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν υπήρξε ποτέ ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, δεν έγινε ποτέ ουσιαστικά μια οργανωμένη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, δεν παρουσιάσθηκε ποτέ μια επαρκή τεκμηρίωση.

Θα θυμάστε πολύ καλά ότι ξαφνιαστήκατε και εσείς, και όσοι θητεύσατε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τον τρόπο που έγινε αυτή η διαδικασία και τον περιβόητο Νόμο Γαβρόγλου που έβαλε την Ανωτάτη Εκπαίδευση σε «περιπέτειες» ενώ παράλληλα μετέφερε την ευθύνη σε εσάς με το πρόσχημα των υποδομών, όταν για τα ΤΕΦΑΑ οι εγκαταστάσεις και υποδομές, όπως αντιλαμβανόμαστε έχουν κυρίαρχη σημασία.

Αποτέλεσμα όλης της προαναφερόμενης προχειρότητας που ήθελε να υπηρετήσει μικροπολιτικές και μόνο σκοπιμότητες ήταν μετά από τόσο καιρό η εξέλιξη του θέματος να βρίσκεται σε στασιμότητα αφήνοντας την ψευδαίσθηση μιας νέας Πανεπιστημιακής Σχολής για την οποία ο κ. Γαβρόγλου και οι συνεργάτες του δεν είχαν κάνει τίποτε άλλο...

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω με ειλικρίνεια ότι ευθύνη και χρέος μας απέναντι στους νέους μας είναι η παροχή ποιοτικής δημόσιας εκπαίδευσης με γνωστικό αντικείμενο και πτυχία που θα έχουν αντίκρισμα. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας είμαι βέβαιος ότι κατά την επανεξέταση του ακαδημαϊκού χάρτη θα έχουν μια εύστοχη και εφικτή πρόταση δημιουργίας Σχολής στην Ηλειακή Πρωτεύουσα που θα ικανοποιεί τις ανάγκες πρόσβασης στην αγορά εργασίας και τον σκοπό της τοπικής κοινωνίας.

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Βουλευτής Ηλείας

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου : "Δεν υπάρχει άλλη υπομονή " - Δυναμικές αντιδράσεις εδώ και τώρα

Σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δυναμικών Σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δυναμικών ενεργειών, επαφών με τα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα και κινητοποιήσεων στην Ηλεία κατέληξε ομόφωνα  στο σημερινό έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο Πύργου να προχωρήσει ο Δήμος Πύργου αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προβεί στην αναστολή ίδρυσης και έναρξης λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.
  Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο επεσήμανε, μεταξύ άλλων,  ότι  επιβάλλεται να υπάρξει μαχητικό πνεύμα διεκδικήσεων και δυναμικές, μαζικές και συλλογικές κινητοποιήσεις, επειδή το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση, εκ μέρους των Ηλείων για την κατάργηση του Τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.
«Οι Ηλείοι πρέπει να αντιδράσουν για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια» κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πύργου.
Από τη Δευτέρα ξεκινά ο αγώνας για το ΤΕΦΑΑ
  Το ΔΣ  του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Σάββατο αποφάσισε αποχή από την εργασία τους τη Δευτέρα 11/11 και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις- Δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου τη Δευτέρα πλην της Καθαριότητας και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα διεξαχθεί κανονικά
Ουσιαστικά θα κλείσει το Δημαρχείο τη Δευτέρα 11/11 καθώς δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου, πλην του τομέα Καθαριότητας.
   Η Δημοτική αρχή Πύργου σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού θα επιδιώξουν να έχουν διαδοχικές συναντήσεις από τη Δευτέρα τόσο στην Αθήνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και στην Πάτρα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στην απόφαση για το Πανεπιστημιακό τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και να διεκδικήσουν την αλλαγή της απόφασης προς όφελος της Ηλείας.
  Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή Πύργου θα ζητήσει άμεσα από τους βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν την σχετική διάταξη στη βουλή και να κλείσουν ραντεβού με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πύργου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πύργου, οι Βουλευτές του νομού.
 Να επισημανθεί πως οι κινητοποιήσεις των Ηλείων δεν πρόκειται να σταματήσουν στις επαφές αυτές αλλά ανάλογα με τα αποτελέσματα είναι αποφασισμένοι στο δήμο Πύργου να συνεχίσουν με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.
  Τέλος ο Δήμαρχος Πύργου και οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πύργου καλούν όλο τον κόσμο, φορείς, πολίτες κλπ τη Δευτέρα το βράδυ στο Πάρκο Ξυστρή όπου εκεί θα τεθούν και τα μεγάλα θέματα του τόπου, αυτοκινητόδρομος Πάτρα -Πύργος, κόκκινα πυρόπληκτα δάνεια, Ταμείο Μολυβιάτη και Πανεπιστημιακές σχολές στην Ηλεία με στόχο την δημιουργία ενός Πανηλειακού κοινωνικοπολιτικού θεσμικού μετώπου διεκδίκησης των μεγάλων ζητημάτων της Ηλείας γιατί πλέον δεν υπάρχει άλλη υπομονή και ο Νομός έχει πιάσει «πάτο»   

 
 

 
--
 ____________________________________________________________________
Δήμος Πύργου 
Γραφείο Δημάρχου 
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

 Αύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 συγκαλείται ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με μοναδικό θέμα ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (ΤΕΦΑΑ).    

 

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Ελληνική Δημοκρατία

Νομός Ηλείας

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τμήμα Υποστήριξης

Πολιτικών Οργάνων

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ

 

        Λεχαινά  8/11/2019    

               

                    Αριθ. Πρωτ. 15215

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

 Πολυτεχνείου 2

Τ.Κ. 27053 Λεχαινά

 

 

 

 

 

Προς:

1.Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

2.Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

3.Αναπληρώτρια Δ/ντρια Διοικητικών

   Υπηρεσιών

4.Αναπληρώτρια Δ/ντρια Οικονομικών

    Υπηρεσιών 

5.Αναπληρωτή Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο :

Fax :

Αλέξης Γαλάνης

2623360828

2623360810

.email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοιν.:

1.Πρακτικογράφο Δ.Σ.

2.Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ

3.Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ

4.Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

 

 

ΘΕΜΑ:

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

 

Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 15215 /8-11-2019 εγγράφου του Δημάρχου κ. Λέντζα Ιωάννη  για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλώ να προσέλθετε σε νέα δημόσια συνεδρίαση την 13η  του μηνός Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

 1. Ανακήρυξη Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Παυλόπουλου Προκόπη, σε Επίτιμο Δημότη Λεχαινών (Εισηγητής: Δήμαρχος Κος Λέντζας Ιωάννης
 2. Τροποποίηση της αριθ. 233/2019 απόφασης του δ.σ. με θέμα: «Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π. του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με την επωνυμία:  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης» (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 3. Καταβολή εξόδων παράστασης στον Αντιπρόεδρο (άρθρο 242-π1 Ν. 3463/2006) του Ν.Π. του Δήμου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης » (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 4. Καταβολή εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο (άρθρο 242-π1 Ν. 3463/2006) του Ν.Π. του Δήμου με την επωνυμία «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Παιδείας» (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 5. Ανάκληση της αριθ. 246/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Πρόσληψη προσωπικού στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5002101». (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 6. Αναμόρφωση ισχύοντος   προϋπολογισμού  του Δήμου οικ. έτους 2019 (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 7. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο Δίκτυο πόλεων με λίμνες (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 8. Τοποθέτηση ανεμοφρακτών σε υφιστάμενη πέργκολα της πλατείας Αγίου Δημητρίου Λεχαινών (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Κεκάτος Διονύσιος)
 9. Υποβολή πρότασης στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», σχετικά με Ωρίμανση Μελετών ΕΕΛ  & ΔΑ Βάρδας & ευρύτερης περιοχής Βουπρασίας» (Εισηγητής: Αναπληρωτής Δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας Κος Τσουραπάς Γεώργιος)

                    

                                                                                                                  Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

             

                                         ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ» ΔΑΝΕΙΑ - «Από τα σημερινά τραπεζικά κουφάρια προς ένα υγιές και ανταγωνιστικό τραπεζικό σύστημα»

Λυπάμαι που για λόγους ανεπίδεκτων αναβολής κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων δεν μπορώ παρά τη θέλησή μου να συμμετέχω στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηλείας, η οποία αφορά την προστασία των πυροπλήκτων δανειοληπτών του 2007 απέναντι στη βουλιμία των τραπεζών για αναγκαστική είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών για τα εν λόγω δάνεια.

Επιθυμώ όμως να εκφράσω την εντονότατη ανησυχία μου για την επιθετικότητα που έχουν αναπτύξει οι συστημικές τράπεζες της Ελλάδας εναντίον των δανειοληπτών, παρόλο που η ελληνική κοινωνία για 10η συναπτή χρονιά υποφέρει από τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας πρωτοφανούς σε ένταση και βάθος οικονομικής κρίσης.

Μιας οικονομικής κρίσης που ως γνωστόν, ενώ υποδιπλασίασε τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών βίαια και απρόβλεπτα, δεν οδήγησε σε ανάλογη μείωση των απαιτήσεων των τραπεζών, κατά παράβαση κάθε αρχής αναλογικότητας και κάθε λογικής δικαιοκρατίας. Ευτυχώς, απέναντι στα επανειλημμένα αιτήματα που έχουν τεθεί σε δημόσιο διάλογο για την αναλογική συμμετοχή και των τραπεζών στις ζημιές που έχουν συνολικά προκύψει από την οικονομική κρίση, εντούτοις μέχρι σήμερα το κράτος δεν επέδειξε την πολιτική βούληση που χρειάζεται για τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Για αυτό μέχρι σήμερα, το τραπεζικό σύστημα στηρίζεται μόνο στην αξιοποίηση των προνομίων που είχε αποσπάσει από την πολιτεία τους καιρούς των παχιών αγελάδων. Με τα όπλα αυτά, στη σημερινή εποχή των ισχνών αγελάδων επιτίθεται εναντίον της κοινωνίας με τρόπο ανάλγητο και πολλές φορές απάνθρωπο. Οι εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν για λογαριασμό τους, συστηματικά προσβάλλουν και κακοποιούν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και του πολίτη, που με βάση τη διάταξη του άρθρου 2 του Συντάγματος, το κράτος υποχρεούται να προστατεύει.

Παράλληλα, οι τράπεζες, συστηματικά και χωρίς καμία τιμωρία, προσβάλλουν άξια προστασίας συμφέροντα του Έλληνα καταναλωτή, που ομοίως το κράτος με την ισχύουσα νομοθεσία οφείλει να προστατεύει.

Τα καταναλωτικά δάνεια και τα λεγόμενα «δάνεια από πιστωτικές κάρτες», που τοκίζονται με ληστρικά επιτόκια 25% ετησίως, ανατοκιζόμενα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό αγγίζουν τοκογλυφικού χαρακτήρα ύψη, με την ανοχή τόσο των κρατικών αρχών, όσο και των ανεξαρτήτων διοικητικών αρχών. Καθημερινά στον «Τειρεσία» καταχωρούνται ανακοινώσεις από τράπεζες, που σε πολλές περιπτώσεις παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Όμως το χειρότερο δείγμα αντισυναλλακτικής συμπεριφοράς εκ μέρους των τραπεζών εντοπίζεται σε εκείνες τις περιπτώσεις που οι καταχωρημένοι στον «Τειρεσία» ταλαίπωροι δανειολήπτες επιτυγχάνουν με μύρια βάσανα να εξοφλήσουν το χρέος, αλλά οι τράπεζες παρόλο που είναι υποχρεωμένες, δεν φροντίζουν για τη διαγραφή του από τα κατάστιχα του «Τειρεσία», απαιτώντας ειδική αμοιβή για να εκπληρώσουν τη νόμιμη αυτή υποχρέωσή τους (ν.3816/2010).

Τα «πυρόπληκτα» δάνεια, ως γνωστόν, δόθηκαν με απόφαση της πολιτείας για κάλυψη των ζημιών που είχαν υποστεί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Η παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου υπέρ της συγκεκριμένης κατηγορίας δανειοληπτών δεν έγινε στο πλαίσιο της ελευθερίας συναλλαγών που επικρατεί στην αγορά, αλλά στο πλαίσιο της προστασίας του ελληνικού κράτους απέναντι σε μερίδα πολιτών που ζημιώθηκαν από θεομηνία. Ήταν δηλαδή -και εξακολουθεί να είναι- μέτρο κρατικής πρόνοιας και όχι μέσο συναλλακτικής πίστης.

Απέναντι σε όλα αυτά οι τράπεζες έχουν ορθώσει έναν τοίχο, πάνω στον οποίο μέχρι σήμερα προσκρούουν και καταρρέουν όλες οι απόπειρες φορέων και πολιτών για την υπεράσπιση της κοινωνίας σε ένα απολύτως δίκαιο ζήτημα, που αφορά τη λήψη μέτρων για την προστασία των δανειοληπτών απέναντι στην αχαλίνωτη επιθετικότητα των τραπεζών.

Ως γνωστόν οι τράπεζες έχουν συστήσει μεταξύ τους την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, που ενώ προβάλλεται ως επιστημονικού χαρακτήρα οργάνωση, εντούτοις λειτουργεί επί της ουσίας ως συντονιστικό όργανο εναρμόνισης της συμπεριφοράς των τραπεζών στην αγορά των χρηνματοπιστωτικών υπηρεσιών και απόκρυψης της σύμπραξής τους στην οικοδόμηση ενός ιδιότυπου καρτέλ, που παραβιάζει και νοθεύει συστηματικά και διαχρονικά τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δεν υπάρχει απόκλιση σε επιτόκια, χορηγήσεις και πρακτικές. Σε όλες συναντάμε μια ομοιομορφία εναρμονισμένων πρακτικών, που προφανώς αποτελούν προϊόν μιας μεταξύ τους συνεννόησης. Επανειλημμένως με ερωτήσεις μου στη Βουλή τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω αναδείξει τον αθέμιτο αυτό χαρακτήρα της οικονομικής δραστηριότητας των τραπεζών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προσποιείτο ότι δεν καταλαβαίνει το θέμα και είχε αναγνωρίσει πλήρη αυτονομία στη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις δανειοληπτών και δανειστών. Έπρεπε τελικά να έρθει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει τη δουλειά της. Με την ηγεσία της η Επιτροπή πήρε την πρωτοβουλία να ελέγξει για σύσταση καρτέλ τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτω  ερώτηση στη Βουλή με ανάλογο περιεχόμενο και ζητάω από τους αρμόδιους υπουργούς να με ενημερώσουν για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για την προστασία των καταναλωτών από τις εναρμονισμένες  πρακτικές  που έχουν υιοθετήσει απέναντί τους οι τράπεζες. Καλώ το Επιμελητήριο Ηλείας και όλους τους φορείς, με αναφορές  και αιτήσεις τους προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να ενισχύσουν τον αγώνα για τη δημιουργία ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, που χρειάζεται αυτές τις κρίσιμες ώρες η οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Ένα τραπεζικό σύστημα ανταγωνιστικό, το οποίο θα ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και όχι για την οικονομική αφαίμαξη των επιχειρήσεων και το οποίο θα αντικαταστήσει τα σημερινά τραπεζικά κουφάρια, που η μόνη ζωντανή επιχειρηματική τους δραστηριότητα εξαντλείται στο να επισπεύδουν αναγκαστικά μέτρα εναντίον των δανειοληπτών, να πωλούν σε θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης ληξιπροθέσμων απαιτήσεων από τραπεζικά δάνεια, που λειτουργούν στο εξωτερικό (τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια)  με τίμημα που κυμαίνεται από 3% έως 5% της αξίας τους, ενώ  αρνούνται πεισματικά να τα μεταβιβάσουν με τους ίδιους  όρους στους δανειολήπτες.

Αυτούς τους δανειολήπτες, που δεν καταδέχονται να τους αντιμετωπίσουν, σε κάθε περίπτωση, με την επιβαλλόμενη από τις δεινές περιστάσεις της οικονομικής κρίσηςεπιείκεια.

 

 

 

Ενημέρωση για ελαιοπαραγωγούς

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πύργος                    08/11/2019

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αριθ. πρωτ.: 331494/26078

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

&  ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

 

ΠΡΟΣ

Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

(προκειμένου να αποσταλεί για δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ταχ. Δ/νση: Μανωλοπούλου 47 Τ.Κ. 27131, ΠΥΡΓΟΣ

Πληροφορίες: Μικέογλου Γ., Στέργιου Β.

Τηλέφωνο: 2621360140, 155

Fax:          2621060150

 

ΔΕΛΤΙΟΥ   ΤΥΠΟΥ   -   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς, ότι:

 

 • έχουν ολοκληρωθεί οι δολωματικοί ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του δάκου στην περιοχή μας.
 • στην περίπτωση που επικρατήσουν το επόμενο διάστημα κλιματικές συνθήκες ευνοϊκές για τη δραστηριότητα του δάκου, και η συγκομιδή του ελαιοκάρπου καθυστερεί, συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να παρακολουθούν τους ελαιώνες τους και εφόσον διαπιστώνουν δακοπροσβολή άνω του 5% να προχωρούν σε φυτοπροστατευτική επέμβαση χρησιμοποιώντας κατάλληλο εγκεκριμένο εντομοκτόνο. Θα πρέπει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες της ετικέτας του σκευάσματος, με ιδιαίτερη προσοχή στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ τελευταίου ψεκασμού και συγκομιδής ελαιοκάρπου, σε συνεργασία πάντοτε με τους τεχνικούς συμβούλους.
 • το επόμενο διάστημα η Υπηρεσία μας θα πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους για τυχόν προσδιορισμό υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο ελαιόλαδο.
 • με νέο Δελτίο Τύπου θα γίνει ενημέρωση για την εισφορά δακοκτονίας για την ελαιοκομική περίοδο 2019-2020, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό έγγραφο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2621360140, 155

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

Διονύσης Καλαματιανός: Συνεχής υποβάθμιση της Ηλείας από την κυβέρνηση

Με τον ίδιο κυνικό τρόπο που καθυστερεί το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και υπονομεύει τη συνέχιση του σχεδιασμού για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην Ηλεία. Αυτή τη φορά αναστέλλει την ίδρυση του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο, μαζί με 37 ακόμη νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την προκλητική αυτή απόφασή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει ένα ακόμη χτύπημα στον κατάφωρα αδικημένο, στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο, νομό μας. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση ίδρυσης των τμημάτων αυτών είχε ως αφετηρία αντίστοιχες προτάσεις των πανεπιστημιακών αρχών, η κυβέρνηση της Ν.Δ., τυφλά υποταγμένη στη ρεβανσιστική της μανία, ουσιαστικά ακυρώνει τις ανάγκες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για εξακτίνωση και διεύρυνση. Ταυτόχρονα, καταφέρνει ένα καίριο πλήγμα στην Ελληνική περιφέρεια, καθώς τα νέα τμήματα θα έδιναν και αναπτυξιακή πνοή σε περιοχές που βιώνουν το μαρασμό και την οικονομική καθίζηση, όπως ο Πύργος και η Ηλεία. Προφανώς επιθυμεί να μην ιδρύονται και να μη λειτουργούν νέα τμήματα των Δημόσιων Πανεπιστημίων, ενώ ταυτόχρονα «τακτοποιεί» τα ιδιωτικά κολέγια, αντίθετα από τις επιταγές του Συντάγματος.

Η Ν.Δ. συνεπής στην, διαχρονικά, καταστροφική επιλογή πολιτικών για τον νομό μας, επιλέγει να αναστείλει αδικαιολόγητα τη λειτουργία του θεσπισμένου για πρώτη φορά στην Ηλεία Πανεπιστημιακού Τμήματος. Ενός Τμήματος για το οποίο προβλεπόταν έναρξη λειτουργίας το 2020 και θα αποτελούσε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την πόλη του Πύργου, αλλά συνολικά για τον νομό μας. Η προβολή του, εξαιτίας της σύνδεσης του με την Αρχαία Ολυμπία, θα μπορούσε να τo καταστήσει φάρο παγκόσμιας προβολής και ανάδειξης του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η υποδοχή νέων εισακτέων και η δημιουργία νέων αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων, θα τόνωναν την τοπική οικονομία και θα αναβάθμιζαν την περιοχή μας.  

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, η παράταξη που ιστορικά αντιπροσωπεύει το ρουσφέτι και μοίραζε αφειδώς τμήματα σε πόλεις και χωριά χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό, αλλά «κατόπιν ενεργειών» των βουλευτών της, να επικαλείται τώρα δήθεν απουσία μελετών σκοπιμότητας και ακαδημαϊκών κριτηρίων για το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ότι έχτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ το γκρεμίζει η ΝΔ. Όμως, ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν «έχτιζε» τις βάσεις της γκρεμίζοντας τα έργα της προηγούμενης.

Ο λαός της Ηλείας, που βλέπει μια ακόμη δίκαιη κατάκτησή του να θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής μισαλλοδοξίας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα μείνει στο περιθώριο του χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αν η κυβέρνηση ΝΔ επιμείνει στην κατάργηση των τμημάτων. Θα πρέπει ακόμη να επιλέξει αν θα μείνει απλός θεατής ή αν θα αντιδράσει δυναμικά.

Καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο τρόπο την πολιτική αποδόμησης του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις την υλοποίηση και αυτής της εφιαλτικής απόφασης σε βάρος του λαού της Ηλείας.

Περισσότερα Άρθρα...

Join Radio

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.