650 New Articles

Διονύσης Καλαματιανός: Προσλήψεις ΤΩΡΑ για τις Νοσηλευτικές Μονάδες και το ΕΚΑΒ της Ηλείας

Στη Βουλή έφερε το μείζον θέμα της ενίσχυσης των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ ο αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Διονύσης Καλαματιανός, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υγείας.

Στην αρχή της πρωτολογίας του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών για τη δημόσια υγεία, τονίζοντας πως: «Η χώρα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση με χιλιάδες θανάτους, διασωληνομένους και κρούσματα».

Απευθυνόμενος στον Yφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, ενώ του περιέγραψε χαρακτηριστικά τις επικρατούσες συνθήκες στις Νοσηλευτικές Μονάδες. Χαρακτηριστικά, επεσήμανε ότι: «Θα πρέπει να μας εξηγήσετε κ. Υφυπουργέ, πως γίνεται με 609 διασωληνωμένους να υπάρχουν συνάνθρωποί μας με COVID, που είναι στις λίστες του ΕΚΑΒ και ψάχνουν για κρεβάτι ΜΕΘ. Εσείς λέτε ότι έχετε 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ή αυτά τα κρεβάτια δεν υπάρχουν ή δεν έχετε το προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές για να τα λειτουργήσετε. Αυτό συμβαίνει και στην Ηλεία. Η διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων ανοίγει πτέρυγες για νοσηλεία του κορονοϊού,  όμως, δεν τους έχετε εξασφαλίσει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν. Μεταφέρονται γιατροί και νοσηλευτές από άλλα τμήματα και άλλες μονάδες».

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαματιανός εξήρε το υγειονομικό προσωπικό για τη συγκινητική προσπάθεια που κάνει, τονίζοντας τα εξής: «Με μπαλώματα προσπαθούν οι υγειονομικοί να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση. Οι ίδιοι το καταγγέλλουν. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν προσλάβατε με επάρκεια γιατρούς και νοσηλευτές για να δώσουν τη μάχη κατά του ιού. Στην Ηλεία δεν ήλθε εξειδικευμένος γιατρός, παρά το γεγονός ότι ήμασταν από τους πρώτους νομούς που χτύπησε ο ιός. Τώρα που έπρεπε να λειτουργούν όλες οι Νοσηλευτικές Μονάδες μας οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών είναι τραγικές.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στις δημόσιες δομές υγείας της Ηλείας για τις συγκινητικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά για να σώσουν ζωές.

Πολύ δικός μου άνθρωπος νοσηλεύθηκε τις προηγούμενες μέρες, όχι με κορονοϊό, με άλλο νόσημα και επιβεβαίωσα από πολύ κοντά με πόση αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, αλλά και υπό αντίξοες συνθήκες προσφέρουν οι υγειονομικοί μας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους».

Σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ της Ηλείας, ο βουλευτής επεσήμανε: «Ο τομέας του ΕΚΑΒ στην Ηλεία από τον Σεπτέμβριο του 2019, εξυπηρετείται από την Πάτρα και το κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας. Καταγγέλλεται, ότι οι επικοινωνίες γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μέσω ασυρμάτου στην Ηλεία. Επιπλέον, διασώστες από την Ηλεία εκτελούν, συμπληρωματικά, χρέη τηλεφωνητή στο τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας. Υπάρχει έλλειψη πληρωμάτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ΕΚΑΒ να επιτελέσει το έργο του με την απαραίτητη επάρκεια. Σε αυτές τις ελλείψεις προστίθενται υποχρεωτικές απουσίες λόγω εμφάνισης  κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ. Και η κατάσταση των ασθενοφόρων είναι απελπιστική. Τα 6 ασθενοφόρα της Ηλείας δεν λειτουργούν και είναι για επισκευές. Λειτουργούν μόνο 3 ασθενοφόρα που δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της Ηλείας».

Ολοκληρώνοντας την πρώτη τοποθέτησή του, απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Υφυπουργό, ζητώντας του να απαντήσει για ποιο λόγο ο στόλος των ασθενοφόρων του τομέα του νομού Ηλείας βρίσκεται παροπλισμένος, και αν γίνεται η αναγκαία συντήρηση στα ασθενοφόρα που επιχειρούν. Επίσης, τον ρώτησε για ποιους λόγους εκτελείται υπηρεσία τηλεφωνητή σε καθημερινή βάση από το προσωπικό της Ηλείας στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ της Πάτρας, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί αν υφίσταται προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού για τις μονάδες υγείας της Ηλείας και το ΕΚΑΒ. Τέλος, τον ρώτησε αν υπάρχει πλήρης κάλυψη προστατευτικού και υγειονομικού υλικού σε όλους τους εργαζομένους.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κοντοζαμάνης, δεν μπόρεσε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Βουλευτή. Τη στιγμή που καταγγέλλονται σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα, ο Υφυπουργός «είδε» ενίσχυση στο ΕΚΑΒ της Ηλείας. Μάλιστα, σε ότι αφορά τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου Ηλείας στην Πάτρα, υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, με το επιχείρημα ότι οι διασώστες από την Ηλεία είναι καλύτεροι γνώστες της περιοχής και αυτό βοηθάει στους επιχειρησιακούς σκοπούς!

Οι αοριστολογίες και οι γενικολογίες του Υφυπουργού, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Καλαματιανού, ο οποίος ανέφερε ότι: «Αντί η κυβέρνηση να προσλάβει μόνιμο ιατρικό προσωπικό, αρκείται στις μετακινήσεις του ήδη υπάρχοντος». Εστιάζοντας στο ΕΚΑΒ της Ηλείας, υπενθύμισε τον διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2018 για την προμήθεια δέκα ασθενοφόρων, τριών κινητών μονάδων και ενός ασθενοφόρου επειγόντων, ο οποίος αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια, μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, επανέλαβε το ερώτημά του προς τον Υφυπουργό, για την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στις νοσηλευτικές μονάδες και στο ΕΚΑΒ της Ηλείας, καλώντας τον παράλληλα να απαντήσει ευθέως γιατί μέχρι στιγμής αυτές δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Δυστυχώς, και στην δευτερολογία του, ο κ. Κοντοζαμάνης μίλησε με γενικούς όρους μέλλοντος, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σε ότι αφορά την ενίσχυση των νοσηλευτικών μονάδων και του ΕΚΑΒ του νομού. Γεγονός που, σε καιρό πανδημίας, είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί το δυνατόν συντομότερα, δεδομένης της, μέχρι στιγμής, κυβερνητικής ολιγωρίας.

 

 

Μ. Κατρίνης: Κίνδυνος για τις επενδύσεις αλλά και τη μικροϊδιοκτησία στην Ηλεία από τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης

Τα σοβαρά προβλήματα που θα προκληθούν σε υφιστάμενες επιχειρήσεις αλλά και σε 40, τουλάχιστον, επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν εγκριθεί στο νομό Ηλείας ανέδειξε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Περιβάλλοντος στην αρμόδια επιτροπή.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 138 που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, θα απαγορεύεται πλέον η δόμηση σε ακίνητα εντός αγροτικών εκτάσεων που θεωρούνται υψηλής παραγωγικότητας, όπως θα απαγορεύεται και ο εκσυγχρονισμός, η επέκταση, ακόμα και η διατήρηση υφιστάμενων επιχειρήσεων (τουριστικά καταλύματα, συνεργεία, βιοτεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια κ.α.)

Με δεδομένο ότι στην Ηλεία το 80% σχεδόν των αξιοποιήσιμων εκτάσεων εκτός σχεδίου θεωρούνται ή μπορούν να θεωρηθούν ‘’γη υψηλής παραγωγικότητας’’, είναι προφανές ότι από εδώ και πέρα η μόνη επιτρεπόμενη χρήση δόμησης θα αφορά αμιγώς αγροτική χρήση, αφού η όποια χωροθέτηση βιοτεχνικού πάρκου ή τουριστικού οικισμού θα απαιτήσει αρκετά χρόνια.

Ο Ηλείος βουλευτής ζήτησε να προβλεφθεί ικανό μεταβατικό διάστημα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης (όπως προβλέπεται και σε άλλες διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου) χωρίς να αιφνιδιαστούν οι ιδιοκτήτες και όλοι όσοι έχουν προγραμματίσει επενδύσεις με βάση τα ως τώρα δεδομένα

Επίσης, ο κ. Κατρίνης ζήτησε να αναφερθεί ρητά  ότι δεν τροποποιούνται οι διοικητικές πράξεις που έχουν ήδη εκδοθεί για τα συγκεκριμένα ακίνητα και αφορούν στην άδεια δόμησης για επέκταση, τροποποίηση και εκσυγχρονισμό κτιρίων και εγκαταστάσεων, τη μεταβίβαση επιχειρήσεων αλλά και την ανανέωση περιβαλλοντικών όρων.

Ο κ. Κατρίνης ζήτησε να κατοχυρωθούν, για εύλογο χρονικό διάστημα, τα ίδια δικαιώματα με αυτά των ιδιοκτητών που μπορούν να δομήσουν με παρεκκλίσεις σήμερα, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος εμπλοκής στην πορεία έκδοσης αυτών των αδειών το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι συμφωνεί να μπει τάξη στην εκτός σχεδίου δόμηση, αλλά όχι αυτό να γίνει εις βάρος της μικροϊδιοκτησίας.

 

 

 

Το ΚΔΑΠ μεΑ Πύργου “Ηλίανθος” επισκέφτηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος - “Πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος”

Στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ μεΑ Πύργου “Ηλίανθος” στον Κούβελο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/11) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Ανδρέα Βγενόπουλο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της Δομής, να ενημερωθεί για τις δράσεις  και να ξεναγηθεί στο νεοσύστατο χώρο, που εδώ και λίγες μέρες της λειτουργίας του αποτελεί μια “όαση” για τα άτομα με αναπηρία αλλά και τις οικογένειές τους.

Το ΚΔΑΠ μεΑ διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό (15 ατόμων) όπως και τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε τα παιδιά που θα έρχονται σε αυτό να μπορούν να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. 

Στόχος είναι μέσα από τις κατάλληλες υποδομές, να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των ατόμων με Αναπηρία και να οδηγηθούν βαθμιαία στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη, έτσι ώστε να νιώσουν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειες τους. Ήδη λειτουργούν δύο τμήματα - πρωί και απόγευμα - με 25 άτομα σε κάθε τμήμα ηλικίας από 5 έως 55 ετών!

“Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Δήμο και για μένα προσωπικά, γιατί λειτουργούμε μια δομή που ουσιαστικά είναι δομή ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, και στηρίζεται στην κινητοποίηση κυρίως των τοπικών κοινωνικών δυνάμεων. Δύο νέα παιδιά, με έναν πολύ  φιλόδοξο σχεδιασμό συνεργάστηκαν με άλλους νέους επιστήμονες, και το αποτέλεσμα είναι ένα παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας. Οι δομές του Δήμου και μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ)  συνεργάστηκαν στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη σχέση αυτοδιοίκησης και κοινωνίας, με την ευτυχή κατάληξη αυτού του ΚΔΑΠ μεΑ” τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, προσθέτοντας ότι: “Εμείς χωρίς δεύτερη σκέψη αγκαλιάσαμε άμεσα αυτή την προσπάθεια του κ. Γιάννη Κολοβού και της συζύγου του Ερμιόνης Ζανταρίδου. Μια προσπάθεια  η οποία φυσικά θα πρέπει αναπτυχθεί κι άλλο, γιατί τα προβλήματα στην περιοχή μας είναι πολλά. Παράλληλα δώσαμε ζωή στο χώρο και δεν είναι τυχαίο που δίπλα ακριβώς στεγάζεται το ΕΚΑΒ που σώζει ζωές και εδώ είναι το ΚΔΑΠ μεΑ που σώζει ψυχές!”.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου που ήδη υλοποιούνται, αλλά και σε άλλες που προγραμματίζονται το προσεχές διάστημα.

“Εμείς δίνουμε λύση σε κοινωνικά προβλήματα. Υπηρετούμε την κοινωνία. Πρώτα είναι ο άνθρωπος, μετά ο πολιτισμός και μετά τα...τσιμέντα. Πάνω από τα χρήματα είναι οι άνθρωποι! Ο πολιτισμός μας φαίνεται από το πόσο δίνουμε προτεραιότητα στα άτομα με αναπηρία, πόσο τα υπολογίζουμε αλλά και πόσο τα βοηθάμε εμπράκτως. Μιλάμε με έργα, όπως με την συγκεκριμένη δομή.

Σύντομα θα λειτουργήσει και το Κοινωνικό Μαγειρείο για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα σίτισης.

Επίσης σε λίγο θα λειτουργήσουν και άλλες δομές, σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ιεράρχη σε όλη τη χώρα με την οικονομική του συνδρομή σ’ αυτές τις προσπάθειές μας χωρίς καμία προβολή”

Ερωτώμενος για την παραμονή του ΕΚΑΒ στο χώρο δήλωσε ότι παραμένει μέχρι νεοτέρας ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο για ελλείψεις που ευθύνεται η πολιτεία. “Όταν εκδιώχθηκε το ΕΚΑΒ  από το νοσοκομείο, κάπου έπρεπε να πάει. Εμείς δίνουμε λύσεις. Εκτιμώ πως αντί να γκρινιάζουν κάποιοι και να καταγράφονται ως οι …περίεργες ελάχιστες εξαιρέσεις σ’ αυτή την συνολική αντίληψη ευαισθησίας που υπάρχει για τα παιδιά και τις οικογένειες που βιώνουν τέτοιες δυσκολίες, καλό θα ήταν να δώσουν ένα χέρι συνεργασίας να ενδυναμώσουμε και άλλο αυτές τις δομές. Η μιζέρια που έχει έρθει από παρελθόν σ’ αυτή την πόλη, η λογική της ελάχιστης προσπάθειας και η λογική της δόλιας σκέψης για κάθε οικονομική πράξη, οδήγησε σε μια πόλη τελευταία στην Ελλάδα! Βγαίνουν κάποιοι ανόητοι και ρίχνουν ευθύνες για όλα στον Δήμαρχο, όπως και στο θέμα με τα τάμπλετ που εμείς δώσαμε στα παιδιά. Εμείς παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύσεις γιατί υπάρχει ένα κεντρικό κράτος που δεν επαρκεί στο να δώσει λύσεις. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα γίνουμε παρατηρητές; Τον πολίτη δεν τον σκέφτονται; Τα λέω όλα αυτά για κάποιους που επίσης είναι πολύ …βιαστικοί ξεχνώντας ότι ήταν στο τιμόνι του Δήμου για 20 χρόνια. Εμείς παραλάβαμε το απόλυτο μηδέν! Όπως εδώ στον Κούβελο που έγινε το έργο και μετά εγκαταλείφθηκε….”.

Το λόγο αμέσως μετά πήρε πήρε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: “Μια κοινωνία κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και ο Δήμος Πύργου έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται αρωγός σε κάθε δράση με κοινωνικό πρόσημο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φοίτηση των παιδιών και γενικά των ΑμεΑ, καθώς και με μεταφορά τους από και προς το ΚΔΑΠ μεΑ είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν επιβαρύνονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, αφού η δράση επιχορηγείται από την Πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Τα ΚΔΑΠμεΑ αποτελούν μονάδες απασχόλησης παιδιών και εφήβων με αναπηρία (νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία, κλπ.) και στόχο έχουν τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την κοινωνική ένταξή τους και τη στήριξη των οικογενειών τους. Θα εξυπηρετούν περιπτώσεις όπως: σύνδρομο Down, νοητική υστέρηση όλων των βαθμίδων, εγκεφαλική παράλυση, ημιπληγία, αυτισμό, ψυχιατρικές παθήσεις με ποσοστό αναπηρίας, κινητική αναπηρία και διαφόρων ειδών σύνδρομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

 

Επιμελητήριο Ηλείας: Συνάντηση επιχειρηματικών αγγέλων και νεοφυών επιχειρήσεων (startups)

Στο πλαίσιο του έργου: «Incuba – Cross border agrifood incubators (Διασυνοριακές Αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες)» Interreg V-A Πρόγραμμα Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020

Το Επιμελητήριο Ηλείας έχει την τιμή να φιλοξενήσει ως κεντρικό ομιλητή, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χαρίλαο Λαμπρόπουλο, στη διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ επιχειρηματικών αγγέλων και νεοφυών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθεί τη

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, 13:00-15:00, με θέμα:

«Τρέχουσες επενδυτικές τάσεις και πρότυπα επιχειρηματικότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα»

Τη συνάντηση θα προλογίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, κ.  Φωκίων Ζαΐμης, ενώ στο διαδικτυακό πάνελ θα συμμετέχουν επίσης οι:

  • κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας
  • κ. Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, Υπεύθυνος Έργου INCUBA, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • κ. Οδυσσέας Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος E-TRIKALA Α.Ε.
  • κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου
  • κ. Διονύσιος Μπριντζίκης, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ
  • κ. Γιώργος Χρυσόμαλλος, HIPPOCRATES FARM

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom και στοχεύει στην ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και δυναμικής της ελληνικής startup βιομηχανίας καθώς και στην παρουσίαση καλών πρακτικών αναφορικά με την ανάπτυξη και χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών νεοφυών επιχειρήσεων.

Κοινό καθώς και (δυνητικές) νεοφυείς επιχειρήσεις  μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να συμμετέχουν στο διάλογο, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://us02web.zoom.us/j/81859479430?pwd=Qmd3LzRzNWFyNkhnR1dVWS9lWlFHdz09

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο μπορείτε να αναζητήσετε στον ακόλουθο ιστότοπο:

https://incubaproject.eu/

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΥΤ. ΗΛΕΙΑΣ - Μαρίνος: «Στηρίζουμε τον πυλώνα Τουρισμού του Δήμου Πηνειού»

Εποικοδομητική συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας είχε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος. Στη συνάντηση, που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή σε άριστο κλίμα και φυσικά τηρουμένων όλων των μέτρων προφύλαξης, τα μέλη της Ένωσης έθεσαν σειρά αιτημάτων ενόψει της νέας θερινής περιόδου, αιτήματα που δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα ο δήμαρχος ο οποίος στηρίζει έμπρακτα και μέσω των ξενοδόχων την Τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.

Μετά την συνάντηση ο κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συνάντησα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων, του κλάδου ο οποίος επλήγη όσο κανένας άλλος από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υφήλιος. Με κατανόηση θα κοιτάξω τα προβλήματα και τα αιτήματα τα οποία διατυπώθηκαν και για μία ακόμη φορά λέω στους ξενοδόχους μας, ότι ο Δήμος Πηνειού θα είναι πάντα δίπλα τους.

Τους ευχαριστούμε που διατυπώνουν τις ανησυχίες τους νωρίς έτσι ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να ανταποκριθούμε στα ζητήματα εκείνα που μας έθεσαν και που έχουν απόλυτο δίκιο.

Όπως γνωρίζετε, ο δήμος Πηνειού έχει τρεις Γαλάζιες σημαίες αλλά υπέροχα καταλύματα. Πιστεύω, με τη βοήθεια του Θεού, όταν ανταπεξέλθουμε αυτή τη δοκιμασία, από τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού του 2021, θα πετύχουμε να φιλοξενήσουμε επισκέπτες, τουρίστες πολλοί περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό προσδοκούμε και αυτό ευχόμαστε. Άλλωστε αυτός θα είναι και ο στόχος του γραφείου που ιδρύουμε. Και πάλι ευχαριστώ τους ξενοδόχους για την διατύπωση των αιτημάτων τους. Η σημερινή συνάντηση θα είναι η συνέχεια πάρα πολλών συναντήσεων και βεβαίως γόνιμη ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων για την πρόοδο του τόπου».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας κ. Αντώνης Μαυρόπουλος δήλωσε:

«Το αντικείμενο της συνάντησης με τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν στην περιοχή της Γλύφας και του Αρκουδίου. Ο Δήμαρχος μας υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει  κάποιες ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων».

Παρόντες στη συνάντηση οι αντιδήμαρχοι κ.Σοφία Μαρινοπούλου και κ. Σπύρος Βασιλείου.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δήμος Πύργου - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ του σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού"

Σύμφωνα με το άρθρο 4 της υπ’ αριθ. 41179/23-10-2014 (ΦΕΚ Β/2970/4-11-2014) απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. και την απόφαση 257/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου περί: «Έγκριση του σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού» του επιχειρησιακού προγράμματος 2020-2023 Δήμου Πύργου (ΑΔΑ: 62ΙΒΩ17-ΡΘΩ) τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το εγκεκριμένο κείμενο επί δύο (2) εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο Δήμος Πύργου, καλεί τους πολίτες, ενώσεις πολιτών, τους τοπικούς κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς του Πύργου, για την υποβολή προτάσεων:

Εγγράφως στη διεύθυνση: Δήμος Πύργου Δ/νση Προγραμματισμού , Μανωλοπούλου 71

Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26210 27362

(έχει αναρτηθεί ολόκληρο στην ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου “cityofpyrgos.gr)

Μ. Κατρίνης - Εκτός επιστρεπτέας και χωρίς αναστολή υποχρεώσεων αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις

Tην εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αγρότες και κτηνοτρόφοι λόγω του αποκλεισμού τους από τη συντριπτική πλειονότητα των μέτρων στήριξης, αναδεικνύει με παρέμβασή του ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Ιδιαίτερα έντονο, επισημαίνει ο Μιχάλης Κατρίνης είναι το πρόβλημα του αποκλεισμού  από το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής χιλιάδων αγροτών  που  έτυχε να κόψουν τιμολόγια το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2020 (ενδεικτικά στην Ηλεία όσοι καλλιεργούν καλαμπόκι-τριφύλλι και κτηνοτρόφοι), με αποτέλεσμα να μην εμφανίζουν πτώση τζίρου σε σχέση με το 2019, ενώ ο ετήσιος τζίρος τους το 2020 είναι αισθητά μειωμένος.

 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, τονίζει ο Ηλείος βουλευτής, όχι μόνο δεν συμπεριλήφθηκαν στις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όπως άλλοι επαγγελματίες, αλλά ακόμα δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που είχαν ανακοινωθεί (κτηνοτρόφοι, καρπουζοπαραγωγοί, πατατοπαραγωγοί, παραγωγοί λαϊκών αγορών). Εκτός αυτού, καμία  άλλη ενίσχυση δεν έχει δοθεί στον πρωτογενή τομέα και άγνωστο παραμένει αν τελικά εντάχθηκαν (και πόσοι) αγρότες στο Ταμείο Εγγυοδοσίας.

 

Ο  χρόνος πιέζει, σημειώνει, ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς οι αγρότες δεν μπορούν λόγω των παραπάνω να προγραμματίσουν τις καλλιέργειες τους, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί μια ακόμα χρονιά, και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να προχωρήσει στην αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων, αλλά και στην αναθεώρηση της απόφασης που αφορά στον υπολογισμό της πτώσης του τζίρου των αγροτών, ώστε να λάβουν και αυτοί, ως πληττόμενος κλάδος, επιστρεπτέα προκαταβολή.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Join Radio

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.