462 New Articles

Πύργος και Τρίκαλα σε στενή επαφή

  Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, της λεγόμενης και "Εξυπνης " πόλης της Ελλάδας, τα Τρίκαλα.

 

Ο κ. Παπαστεργίου που βρέθηκε στην Πάτρα ως ομιλητής στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την εφημερίδα "Πελοπόννησος", δεν έχασε την ευκαιρία να "πεταχτεί" μέχρι τον Πύργο για μια φιλική επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ανταποδίδοντας και την επίσκεψη του κου Αντωνακόπουλου με συνεργάτες του προ καιρού στον Δήμο Τρικκαίων όπου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να δουν από κοντά τους τρόπους και την εφαρμογή  πολιτικών με τους οποίους ο Δήμαρχος Τρικκαίων και οι συνεργάτες του έχουν επιτύχει το "θαύμα" των Τρικάλων.

  Ο Δήμος που έχει καταφέρει να είναι άκρως ψηφιακός, καθώς εφαρμόζονται  έξι εφαρμογές, μέσω της τεχνολογίας, που αποτελούν τμήμα του Smart Trikala και που κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πολιτών σε ζητήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα.

  Επίσης τα Τρίκαλα είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που εφάρμοσε την κυκλοφορία στους δρόμους λεωφορείων χωρίς οδηγό καθώς και το e-kep (αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη) που πρόκειται για μηχανήματα ΑΤΜ όπου παρέχουν τη δυνατότητα νυχθημερόν στον πολίτη τη δυνατότητα να εκτυπώσει δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου και άλλα έγγραφα εύκολα και γρήγορα...

  Ακόμη εφαρμόζεται και το mobile check App όπου οι πολίτες αποστέλλουν τα αιτήματά τους προς το Δήμο μέσω της εφαρμογής check App για κινητά τηλέφωνα.

  Τον κο Παπαστεργίου υποδέχθηκε στο Λάστειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν σε καλό και φιλικό κλίμα διάφορα θέματα που αφορούν τους δύο Δήμους , αντάλλαξαν δώρα ενώ παρέστησαν μαζί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας στην Αμαλιάδα που συζητούσε το φλέγον ζήτημα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης των έργων στις εργολαβίες ώστε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

 

Ο κος Παπαστεργίου συμφώνησε  με τον κ. Τάκη Αντωνακόπουλο πως στην Ελλάδα ισχύει ότι διοικούμαστε και από το παράδειγμα. Και ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό βοήθησε η προσπάθεια του δήμου να μεταφέρει κάποια μηνύματα στην κοινωνία. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να βοηθάει την κοινωνία και να την οδηγεί εκεί που πρέπει.  Βγάλαμε από μέσα μας -και το πιστεύω αυτό- την τοξικότητα της μικροπολιτικής. Δεν τσακωνόμαστε άνευ λόγου, υπάρχει σεβασμός και αυτό περνάει στην κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Δήμο του ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Για την αλλαγή της νοοτροπίας, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, έθεσε όμως το παράδειγμα και ο δήμος όπως με τον αντικαπνιστικό νόμο, ή την προσπάθεια,να μειωθεί το παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους  όπου εκτός από τα αυστηρά πρόστιμα που επέβαλε ο Δήμος, προσπάθησε να επιστρατευτεί και το… φιλότιμο.

Μοίρασε λοιπόν προειδοποιητικές «κλήσεις», με το εξής μήνυμα: «Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο, θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα. Δήμος Τρικκαίων».

 

Συνεργασία Δήμου Πύργου με Ν.Ε ΤΕΕ Ηλείας

Συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνκόπουλος πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και τον Εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Αργυρόπουλο του Παναγιώτη. Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε τη βούληση της νέας Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξη του Δήμου Πύργου ενώ ζήτησε τη συνδρομή του στην κατάρτιση ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης γνώμης για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου. Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» επισημαίνοντας ότι οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του νομού θα πρέπει να είναι αρωγοί στην πρωτοβουλία των δήμων του νομού για συνέχιση των εργασιών  και έγκαιρη υλοποίηση του έργου. 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Αργυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Θα  δώσουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και βέβαια στα έργα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου Πύργου. Το ΤΕΕ έχει ιδιαίτερο ρόλο αφού ουσιαστικά είναι σύμβουλος των Δήμων και γι’ αυτό επιθυμούμε τη συνεργασία, το πλαίσιο της οποίας θα εξειδικεύσουμε σε επόμενες συναντήσεις μας»

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ξεκινά μια νέα περίοδος στις σχέσεις του Επιμελητηρίου με το δήμο Πύργου και παρέδωσε υπόμνημα με μια σειρά αιτημάτων αλλά και προτάσεων για τη συνεργασία των δύο θεσμών με σκοπό τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ Ηλείας για την ΑΠΕΡΓΙΑ της 24/09/2019

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων

Προβλέπονται επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός, εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Στην ενότητα και στην κοινή δράση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκεται η δύναμή μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία

την Τρίτη 24/9/2019


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο 2ο Λύκειο Πύργου στις 10:00 π.μ. και στη συνέχεια ενώνουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού στην πλατεία ΟΤΕ στις 10:30π.μ.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

 

Κώστας Τζαβάρας: «Να βγει η “θηλιά” από τους πυρόπληκτους δανειολήπτες»

Την ουσιαστική και αποτελεσματική επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των δανείων που δόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 ζητά με Ερώτησή του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει ότι τα γνωστά και ως «πυροδάνεια» χορηγήθηκαν με προνοιακό χαρακτήρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι πληγείσες επιχειρήσεις την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που ακολούθησε, επιδείνωσε την ήδη δυσχερή τους θέση και δεν τους επέτρεψε να αντεπεξέλθουν στην έγκαιρη αποπληρωμή των δανείων.

Το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίστηκε προσωρινά με υπουργικές αποφάσεις που προέβλεπαν την παράταση της αποπληρωμής των δανείων. Η απροθυμία όμως της κυβέρνησης Τσίπρα να αναλάβει εξειδικευμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη – από τα δημοσιευμένα στοιχεία – αναποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του ν. 4469/2017, έχουν οδηγήσει τους δανειολήπτες στα πρόθυρα της οικονομικής ασφυξίας, καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να επιδεικνύουν απροθυμία συνεργασίας, εκμεταλλευόμενες την «ασφάλεια» της εγγύησης του Δημοσίου.

Ο Κώστας Τζαβάρας ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ειδικούς προνοιακούς όρους για τα «πυροδάνεια», ισότιμους και αντίστοιχους με αντίστοιχες κατηγορίες δανείων όπως τα στεγαστικά του πρώην ΟΕΚ ή τα αγροτικά δάνεια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν τη ρύθμιση των «πυροδανείων» από τις τράπεζες, αξιοποιώντας το πλαίσιο της πρότασης των έξι σημείων που έχει καταθέσει με επιστολή του στα συναρμόδια υπουργεία το Επιμελητήριο Ηλείας από τις 14.11.2017.

«Τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν αποκλειστικά προνοιακό χαρακτήρα και δόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι χορηγήθηκαν σε πολίτες και επιχειρήσεις που ζημιώθηκαν από τις πυρκαγιές του 2007 αλλά και τους σεισμούς του 2008. Υπό αυτή την έννοια, είναι αδιανόητο οι τράπεζες να μη συνεργάζονται με τους δανειολήπτες της Ηλείας, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από τέτοια δάνεια. Η κυβέρνηση Τσίπρα και οι τράπεζες προσπάθησαν να το επιβάλουν ως τραπεζικό πρόβλημα, παραβλέποντας την κοινωνική του διάσταση. Πλέον είναι αναγκαία μια νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη κριτήρια ίδια με αυτά που ελήφθησαν κατά τη χορήγηση των δανείων, απεγκλωβίζοντας τους πυρόπληκτους δανειολήπτες από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν ακουσίως περιέλθει», υπογράμμισε ο Κώστας Τζαβ

Έναρξη εργασιών της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων: Βασικές Προτεραιότητες και Άνοιγμα προς τους Πολίτες για Υποβολή Αναφορών

Εργασίες ξεκίνησε η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων ορίζοντας την θεματολογία της. Η Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρουσίασε τους θεματικούς κύκλους εργασίας με βασικές προτεραιότητες τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και των μικροπλαστικών για τη προστασία του θαλάσσιου ύδατος και της δημόσιας υγείας, τη διαχείριση των πλημμυρών και των υγρών αποβλήτων, την ορθή χρήση του νερού σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, τη διασύνδεση του νερού με τη διατροφική αλυσίδα και τη παραγωγή ενέργειας, καθώς και τις λίμνες, ώστε να εξετασθεί η οικολογική τους κατάστασης. Ακολούθως, κατατέθηκαν σειρά προτάσεων από τους Βουλευτές αναφορικά με τη θεματολογία, θέτοντας σε προτεραιότητα τη διαχείριση των λιμνών και των ποταμιών.

Η Πρόεδρος σημείωσε, περαιτέρω, ότι η θεματολογία παραμένει ανοιχτή και θα διαμορφωθεί αντίστοιχα με θέματα επικαιρότητας, ενώ θα δεχθεί και καταγγελίες, τόσο από τα μέλη της Επιτροπής όσο και από  πολίτες σε σχέση με περιπτώσεις ρύπανσης υδάτων. Το «άνοιγμα» προς τους πολίτες μέσω καταγγελιών και αναφορών είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα στα Μέλη της Επιτροπής να γίνονται άμεσα κοινωνοί των περιπτώσεων ρύπανσης των υδάτων. Το Προεδρείο της Επιτροπής θα δέχεται αναφορές στο  ακόλουθο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων θα εξετάσει, ακόμη, το ενδεχόμενο αξιοποίησης των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως μέσω της από κοινού κατάθεσης κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, για ορισμένες θεματικές που έχουν ήδη εξεταστεί σε προηγούμενες Συνεδριάσεις.

Μιχάλης Κατρίνης - Δανειολήπτες δύο ταχυτήτων στη διαχείριση των κόκκινων δανείων

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα για την άνιση μεταχείριση των δανειοληπτών των συνεταιριστικών τραπεζών σε σχέση με τους δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

 

Το υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο για τη ρύθμιση οφειλών σήμερα, είναι δυσμενέστερο για τους δανειολήπτες των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών, αφού υποχρεώνονται σε μέγιστο χρόνο αποπληρωμής του δανείου τους τα 8 έτη, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων τους, σε αντίθεση με το ισχύον πλαίσιο των συστημικών τραπεζών που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής έως και 20 έτη, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες του κάθε δανειολήπτη.

 

Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο καθεστώς “τιμωρίας” των επιχειρηματιών που στη σημερινή, δύσκολη οικονομική συγκυρία με τη χρονίζουσα έλλειψη ρευστότητας στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, έρχονται αντιμέτωποι με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και δυσμενέστερους όρους. Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται ακόμα πιο εμφανές, αν συνυπολογίζουμε το πολύ υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (55%) των συνεταιριστικών τραπεζών, συγκριτικά με το μέσο όρο του τραπεζικού συστήματος.

 

Ο κ. Κατρίνης ζητά από τον κ. Σταϊκούρα τη δημιουργία ενός ενιαίου κανονιστικού πλαισίου ρυθμίσεων των οφειλών, ώστε να μην υπάρχουν δανειολήπτες δύο ταχυτήτων, αλλά να μην στιγματιστούν και οι συνεταιριστικές τράπεζες που, παρά την προβληματική κατάληξη ορισμένων, διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα ειδικά για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

 

*Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: “ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ”

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αλλά και της αντιμετώπισης των δανειοληπτών, πρέπει να διέπεται από ενιαίους κανόνες για όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και στις οποίες το ποσοστό των  μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο του συστήματος (πάνω από το 55% του συνόλου των δανείων).

Οι συστημικές τράπεζες χαρακτηρίζονται από σχετική ευελιξία στο ζήτημα της ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, δίνοντας περιθώριο αποπληρωμής που φτάνει έως και τα 20 έτη, ανάλογα με  τις ειδικές συνθήκες του κάθε δανειολήπτη.

Από την άλλη πλευρά, όσοι πήραν δάνειο από συνεταιριστική τράπεζα που τελεί υπό εκκαθάριση, υποχρεώνονται από τον εκκαθαριστή να ενταχθούν σε ρύθμιση η οποία προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών τους σε 8 μόνο έτη, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων τους.

Είναι σαφές ότι στην περίπτωση δανείου από συνεταιριστική τράπεζα, καθίσταται  εξαιρετικά δύσκολη η αποπληρωμή του από τον επιχειρηματία σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη οικονομική συγκυρία και τη δυστοκία στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι με αυτή τη διαφορετική μεταχείριση, δημιουργούνται δανειολήπτες δύο ταχυτήτων:  Όσοι πήραν δάνεια από τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις που είναι υπό εκκαθάριση, αντιμετωπίζουν δυσμενέστερους όρους και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

Ουσιαστικά, οι δανειολήπτες των συνεταιριστικών τραπεζών τιμωρούνται, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη για το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες συνεταιριστικές τράπεζες οδηγήθηκαν σε εκκαθάριση.

Επειδή οι κανόνες αντιμετώπισης των δανειοληπτών θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από τη λογική της ισότιμης αντιμετώπισης

Επειδή πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας συνεργάστηκαν με συνεταιριστικές τράπεζες για τη χρηματοδότησή τους

Επειδή οι συνεταιριστικές τράπεζες, παρά την προβληματική κατάληξη συγκεκριμένων περιπτώσεων, διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα όταν επικεντρωθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της τοπικής οικονομίας.

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν έχει εκτιμήσει σωστά τις διαστάσεις του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το διαφορετικό κανονιστικό πλαίσιο ρύθμισης των δανείων στις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες και πόσες επιχειρήσεις αφορά αυτό.
  2. Τι προτίθεται να κάνει για την εφαρμογή ενιαίων κανόνων στην αντιμετώπιση των δανειοληπτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μιχάλης Κατρίνης

Βουλευτής Ηλείας

 

Ορισμός Άμισθων Αντιδημάρχων στον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων - Παναγιώτης Γριβάκης, Κων/νος Καούκης, Αναστάσιος Καρνάρος και Δέσποινα Σκούφη - Μπουρνελά

Περισσότερα Άρθρα...

Join Radio

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.