614 New Articles
Vasilopoulos 1180X300 NewsHome

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ - Επανέρχεται το επίδομα αφορολόγητο και ακατάσχετο

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΡΕΙΝΕΣ - ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

 

 

ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

 

 

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει τέλος στην αγωνία χιλιάδων δικαιούχων του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και ξεκινά τη διαδικασία καταβολής του. Παράλληλα έχει ήδη μεριμνήσει για τη δίκαιη χορήγησή του χωρίς προβλήματα αφού το συγκεκριμένο επίδομα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

 

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος προσθέτοντας ότι αφορά σε μία ενίσχυση κατοίκων με χαμηλά εισοδήματα και η οποία έρχεται μετά την καθυστέρηση δύο (2) ετών για την καταβολή του από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έδειξε δυστυχώς παροιμιώδη αναλγησία απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

 

ΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ

ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Ο κ. Νικολακόπουλος μετά και από τη σχετική ενημέρωση από το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει ότι έχει πλέον δεσμευθεί το ποσό στον Κρατικό Προϋπολογισμό ενώ επισημαίνει ότι αίρεται και ο παραλογισμός που ίσχυε μέχρι τώρα, δηλαδή, από τη μία πλευρά το κράτος να αναγνωρίζει ότι οι κοινωνικές ομάδες που βιώνουν τις δυσμενείς συνθήκες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης λόγω πρόσθετων εξόδων διαβίωσης και από την άλλη να το φορολογεί ή να το κατάσχει.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, δίνεται μία φορά τον χρόνο, κυμαίνεται από 300 έως και 600 ευρώ και στοχεύει στην αποτροπή κινδύνου ερήμωσης των χωριών μας.

 

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

Ειδικότερα όσον αφορά στην Ηλεία θα τύχουν της ενίσχυσης αυτής οι κάτοικοι 85 περιοχών που αναλυτικά έχουν ως εξής:

 

Επαρχία Ηλείας

Αγ. Άννης, Αγ. Κυριακής, Αγ. Τριάδος, Αγ. Απoστόλων,  Αγνάντων, Αντρωνίου, Αστρά, Αχλαδινής, Βουλιαγμένης, Γερακίου, Γουμέρου, Δαφνιωτίσσης, Δούκα, Κακοταρίου, Κομένης, Καρυάς (Οικ. Σιτοχωρίου), Καυκωνίας, Κλαδέου, Κλινδιάς, Κορυφής, Κούμανη, Κουτσοχέρας, Κρυόβρυσης, Κρυονερίου, Κρυονέρου Πηνείας, Λάλα, Λαμπείας, Λουκά, Μάγειρα, Μαζαρακίου, Μηλεών, Νεμούτας, Νεράιδας, Ξηροκάμπου, Χελιδονίου Ορεινής, Περιστερίου, Περσαίνης, Πεύκης, Πευκών, Σκλίβας, Τσιπιάνων, Φολόης,  Ωλένης.

 

Επαρχία Ολυμπίας

Ανδριτσαινας

Ανήλιου, Αγ. Ηλία, Αλιφείρας, Αμυγδαλεών, Αρήνης, Βρεστού, Βρίνας, Γραίκα, Δραγωγίου, Θεισόας, Καλιδόνης, Καλλιθέας, Νέας Φιγαλείας Κουμουθέκρα, Κουφοπούλου, Κρυονερίου, Λεπρέου, Λιβαδακίου, Λινισταίνης, Μακίστου, Ματεσίου, Μηλέας, Μίνθης, Μυρωνίων, Ξηροχωρίου, Περιβολίων, Πετραλώνων, Πλατιάνας Πρασιδακίου, Ροβιών, Ροδινών, Σμέρνας, Στομίου, Ταξιαρχών, Χρυσοχωρίου Φαναριού, Φιγαλείας, Φρίξης, Διασέλλων, Τρυπητής.

 

Την επιστροφή βοηθητικού πυροσβεστικού οχήματος στην ΠΥ Πύργου ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κ. Τζαβάρας: «Να αποκασταθεί η αδικία εις βάρος των πυροσβεστών και των δωρητών της Ηλείας»

Tην επιστροφή του βοηθητικού πυροσβεστικού οχήματος που μεταφέρθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τριπόλεως ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο αποτελείται από τράκτορα και επικαθήμενη πλατφόρμα, επισκευάστηκε και συναρμολογήθηκε χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες του Γραφείου Κίνησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής  κατά τη διετία 2016-17, αξιοποιώντας τις χορηγίες και τις δωρεές των Ηλείων επαγγελματιών και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, οι οποίοι κατά κοινή ομολογία είναι αρωγοί στις επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος.

 

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι η απόφαση μετακίνησης ελήφθη στις 9 Οκτωβρίου του 2018 από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με μοναδική –και αόριστη- αιτιολόγηση «τις ανάγκες της ΠΥ Τρίπολης σε βοηθητικά οχήματα», παργνωρίζοντας το ότι η Ηλεία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, είναι ο νομός στον οποίο εκδηλώνονται οι περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές (797 το 2017, 582 το 2018) και χρήζει αυξημένης πολιτικής προστασίας.

 

Ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε ότι στόχος της Υπηρεσίας ήταν  με το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα να εξυπηρετεί τη μεταφορά του ειδικού ερπυστριοφόρου οχήματος που διαθέτει, προκειμένου να επεμβαίνει τάχιστα στην ορεινή ζώνη της Ηλείας (Δίβρη, Ανδρίτσαινα, κ.ά.) και να αποτρέπει τον αποκλεισμό του οδικού δικτύου από τις χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Επιπλέον, το όχημα προοριζόταν να διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών της Ηλείας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς είχε προβλεφθεί η απόκτηση βυτίου νερού είκοσι τόνων, το οποίο θα τοποθετούνταν επάνω στην πλατφόρμα ώστε να τροφοδοτεί τα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η επιστροφή του οχήματος στην ΠΥ Πύργου καθίσταται επιβεβλημένη και για τον λόγο ότι επιτρέπει τη δυνατότητα άμεσης μεταφοράς οποιουδήποτε πυροσβεστικού οχήματος ακινητοποιείται λόγω βλάβης, ώστε να επιδιορθωθεί άμεσα και να επανέλθει το ταχύτερο δυνατόν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

 

Ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι η επιστροφή του οχήματος αποτελεί πρωτίστως ζήτημα σεβασμού προς τους Ηλείους δωρητές που με το υστέρημά τους βοήθησαν στην επισκευή ενός σύγχρονου και πολύτιμου οχήματος, και αποκαθιστά το περί δικαίου αίσθημα, καθώς η Ηλεία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας και δικαιούται αυξημένη θωράκιση από τα φυσικά φαινόμενα.

 

«Η πολιτεία οφείλει να επιδείξει τον ελάχιστο σεβασμό προς τους πυροσβέστες και τους δωρητές που συνέβαλαν στο να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ένα πολύτιμο όχημα για τη θωράκιση του νομού. Η Ηλεία ήταν ο πρώτος νομός σε αγροτοδασικές πυρκαγιές το 2017 και το 2018, επομένως είναι αναγκαία η θωράκισή της για να μην ξαναβιώσει την τραγωδία του 2007», ανέφερε.

 

 

Μιχάλης Κατρίνης: Ποια τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό στο Κατάκολο, για τα κρουαζιερόπλοια από Ιταλία;

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια κατέθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης σχετικά με τα μέτρα ελέγχου για το κορονοϊό στο λιμάνι του Κατακόλου, την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων και τα μέτρα θωράκισης του υγιεινομικού συστήματος.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις, υπάρχει εύλογη ανησυχία για μετάδοση του κοροναϊού από τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το Κατάκολο προερχόμενοι από την Ιταλία, υπογραμμίζοντας ότι και στις υπόλοιπες χώρες εφαρμόστηκαν αυστηρά μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στους επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοια για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου

Αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον Πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο πρόβλημα και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια εκ μέρους του κ. Κικίλια, στην οποία αναφέρεται ότι έχουν ληφθεί «όλα τα αναγκαία μέτρα και η χώρα είναι θωρακισμένη», ο Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει σε τρία κρίσιμα ερωτήματα:

  • Ποια μέτρα έχει λάβει σχετικά με τον έλεγχο της υγείας των επιβατών που προέρχονται από το εξωτερικό-κυρίως από την Ιταλία- και αποβιβάζονται από κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο,
  • Εάν θα λάβει προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής, που αποτελεί πύλη εισόδου για τη χώρα, των επαγγελματιών στο χώρο του τουρισμού και των εργαζομένων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,
  • Εάν προτίθεται να στελεχώσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη ΜΕΘ του ΓΝ Πύργου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων που χρήζουν ανάλογης νοσηλείας.

Όπως τονίζει ο βουλευτής, το τελευταίο διάστημα επικρατεί διάχυτη ανησυχία στη χώρα μας, καθώς στη γειτονική Ιταλία παρουσιάζεται ταχύτατη διάδοση του κορονοϊού και έχουν ήδη καταγραφεί θανατηφόρα κρούσματα. Η ανησυχία αυτή, βεβαίως, είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους κατοίκους περιοχών, όπως το Κατάκολο, που είναι μία από τις πύλες εισόδου στη χώρα μας, καθώς αποτελεί ένα σημείο αρχικού ή ενδιάμεσου προορισμού κρουαζιερόπλοιων που έχουν ως προηγούμενο σταθμό επιβίβασης λιμάνια της Ιταλίας όπως το Μπάρι, η Γένοβα και η Βενετία και τα οποία αποβιβάζουν τουρίστες που επισκέπτονται, συνήθως, την Αρχαία Ολυμπία και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του τόπου μας.

 

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Ορίστε το έργο που … "δεν έχει ξεκινήσει"!

Το εργοτάξιο της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου κατασκευάζεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας - Πύργου, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 24/2 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Σαϊτάς και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους του εργοταξίου και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών.

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες προχωρούν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων σε όλη την έκταση της εργολαβίας, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί το Υπουργείο Υποδομών με την καθυστέρηση των πληρωμών για τις εκτελεσθείσες εργασίες. Όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του εργοταξίου, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απολύτως και το έργο θα ολοκληρωθεί πολλούς μήνες πριν από τη συμβατική προθεσμία, που είναι ο Νοέμβρης του 2022.

Το έργο, λοιπόν, έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2019, εξελίσσεται κανονικά και, αν το Υπουργείο σταματήσει να δημιουργεί εμπόδια, μπορεί να ολοκληρωθεί στο 1ο εξάμηνο του 2022, δηλαδή σε δύο χρόνια από σήμερα! Εύλογα είναι, επομένως, τα ερωτήματα που απευθύνουν προς τον Υπουργό Υποδομών οι πολίτες της Ηλείας αλλά και των γειτονικών νομών:

ü  Γιατί, κ. Καραμανλή, εμποδίζετε την ομαλή εξέλιξη των 5 συμβάσεων που ήδη εκτελούνται;

ü  Γιατί δεν υπογράφετε τις συμβάσεις με τον δεύτερο μειοδότη, στις 2 "ορφανές" εργολαβίες, ώστε να ξεκινήσουν και εκεί τα έργα;

ü  Γιατί επιδιώκετε να δώσετε το έργο πάση θυσία στους "εθνικούς εργολάβους" της Ολυμπίας Οδού;

ü  Γιατί θέλετε να "χαρίσετε" το έργο όχι με διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση;

ü  Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι ως αποζημιώσεις στους τωρινούς κατασκευαστές του έργου;

ü  Γιατί θέτετε σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρηματοδότηση που με πολύ κόπο εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

ü  Γιατί θέλετε να επιβάλετε τσουχτερά διόδια για τους πολίτες;

ü  Γιατί παραπέμπετε την ολοκλήρωση του έργου στο μακρινό μέλλον;

ü  Εν τέλει, πόσο θα μας στοιχίσει το γινάτι σας σε χρόνο, σε χρήμα, αλλά κυρίως σε ανθρώπινες ζωές;

Οι πολίτες, οι φορείς της περιοχής μας δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την κωλυσιεργία σας. Κινητοποιούνται και απαιτούν: Εγκαταλείψτε, επιτέλους, την παρελκυστική τακτική που ακολουθείτε επί 7,5 μήνες. Αφήστε, επιτέλους, να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου!

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο τύπου

--

Διονύσης Καλαματιανός: «Θρήνος και οργή για την απώλεια νέων συμπολιτών μας»

Η άδικη απώλεια δύο νέων ανθρώπων από το νομό μας αυξάνει την οργή όλων μας. Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή ενώνουμε την οδύνη μας και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τις δυο οικογένειες, που βυθίστηκαν τόσο απρόσμενα στο πένθος.

Η καθημερινότητα σε αυτό το δρόμο-καρμανιόλα εξελίσσεται σε τραγωδία. Ανθρώπινες ζωές συνεχίζουν να χάνονται, ενώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Κυβέρνηση συνολικά συνεχίζουν να «κωφεύουν».

Σε ένα έργο που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει χρηματοδοτηθεί και παρά τα εμπόδια, κατασκευάζεται, οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες. Πέρα από κάθε λογική, ο Υπουργός αρνείται, επιμόνως, να συνεχίσει το έργο, προσπαθώντας να επιβάλλει «λύσεις» που στερούνται σαφήνειας και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Η επιμονή του να παραχωρηθεί το έργο στην κοινοπραξία της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, από όπου απεντάχθηκε το 2013, κάνει το μέλλον του αβέβαιο και σκοτεινό. Η αναμονή νέων εγκρίσεων από την Ε.Ε. επιφέρουν ήδη μεγάλες καθυστερήσεις. Το κόστος κατασκευής και διέλευσης διογκώνεται με αυτές τις επιλογές. Επιτέλους, ας σταματήσει αυτός ο παραλογισμός και ας επικρατήσει η σύνεση. Ο νομός μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά ένα δρόμο, που είναι συνώνυμο του θανάτου, της καταστροφής και της υπανάπτυξης.

Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας και απαιτούμε τη συνέχιση του έργου, την κατασκευή του με το ισχύον χρονοδιάγραμμα έως το 2023, χωρίς διόδια και επιπλέον κόστη. Φτάνει πια η εξαπάτηση και ο εμπαιγμός. Δεν περιμένουμε ούτε μια μέρα. Δεν δεχόμαστε καθυστερήσεις και αναβολές. Δεν ανεχόμαστε την απώλεια νέων θυμάτων.

Οργανώνουν την εκδήλωση οι Δήμος Ήλιδας, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ΕΒΕ Ηλείας - «Επιστρέφει» στην Αμαλιάδα, μετά από 5 χρόνια το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Το τριήμερο 13-15 Μαρτίου 200 σεφ θα παρουσιάζουν γεύσεις από τον τόπο μας

 

Η προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, είναι ο βασικός στόχος της επιστροφής του Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα 2020 που θα πραγματοποιηθεί το τριμήμερο 13-15 Μαρτίου στο Κλειστό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.

Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα 2020, κινούμενο στο δίπτυχο Ηλεία – Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, για το νομό μας και στο πλαίσιο της σωστής οργάνωσής του το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων μεταξύ των συνδιοργανωτών που είναι ο Δήμος Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας. Όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνουν εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά την τοπική οικονομία, ανθρώπους και προϊόντα και αναδεικνύουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης φυσιογνωμίας του. Η προβολή και η αξιοποίηση της τοπικής και περιφερειακής γαστρονομικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής αποτελεί το εργαλείο για την αποτελεσματική ανάδειξη των παραγωγικών πλεονεκτημάτων του αγροτικού τομέα της περιοχής μας και των αγαθών της τοπικής παραγωγής.  

 

 

Γ. Λυμπέρης : «Ζητούμενο η αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα της Ηλείας»

Η συνάντηση της Δευτέρας, έγινε στη «σκιά» του τραγικού περιστατικού το βράδυ της Κυριακής όπου έχασαν τη ζωή τους, δυο συνάνθρωποί μας στο δρόμο – καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, αναφερόμενος στη τραγωδία που έπληξε τις δυο οικογένειες είπε : «Για άλλη μια φορά είμαστε συντετριμμένοι και είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε συλλυπητήρια σε οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Μετά το πρόσφατο τραγικό γεγονός με τους δυο καθηγητές, ακόμα δυο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο – καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου. Το χθεσινοβραδινό τραγικό γεγονός μας καθιστά όλους υπεύθυνους να παλέψουμε με κυρίαρχο στόχο να προστατευθεί η ζωή του καθενός μας και εντός του συγκεκριμένου πλαισίου θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας ώστε εντός αυτής της τετραετίας να έχει κατασκευαστεί ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος που δικαιούται ο νομό μας».

Σε ότι αφορά το Φεστιβάλ που μετά από 5 χρόνια επιστρέφει στην πόλη, ο Δήμαρχος ανέφερε : «Το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ είναι μια εκδήλωση που στο παρελθόν έχει δώσει επιτυχημένα δείγματα. Δηλαδή λειτουργεί στο πλαίσιο της προσπάθειας που όλοι κάνουμε για την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα της Ηλείας,  ώστε παραγωγοί και μεταποιητές να μπορούν μέσω της δουλειάς τους να έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Οι  παραγωγοί και οι επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, θα έρθουν με τη σκέψη και λογική πως βοηθούν την τοπική παραγωγικότητα. Ο Δήμος Ήλιδας και οι εταίροι του, δηλαδή το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βαδίζουν στην ίδια κατεύθυνση και είμαι βέβαιος πως θα δικαιώσουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Βασικός μας στόχος είναι το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ να μετατραπεί σε θεσμό για την περιοχή μας».

 

 

Θοδωρής Βασιλόπουλος : «Τα προϊόντας μας να «βγουν» εκτός Ηλείας»

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης κ Θοδωρής Βασιλόπουλος είπε : «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Επιμελητήριο Ηλείας και τον Δήμο Ήλιδας, πήραμε την απόφαση να φέρουμε το Κερνάμε Ελλάδα ξανά στην Αμαλιάδας. Για τρία χρόνια, - από το 2013 έως και το 2015 – η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε να επιδείξει σημαντική επιτυχία αλλά «κάποιοι» αποφάσισαν πως δεν ταιριάζει για την Αμαλιάδα.

Ο πρωτογενής τομέας είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκεί θα πρέπει να δώσουμε όλοι βάρος. Πρέπει να δώσουμε σημασία στη γαστρονομία, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη κάνουν γνωστά τα προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας. Υπάρχουν, το τελευταίο διάστημα πολλές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών που πασχίζουν για την εξωστρέφεια των προϊόντων τους. Βασική προϋπόθεση, για να «βγουν» από τα στενά όρια της Ηλείας ένα προϊόν είναι να το μάθουν πρώτα οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό το κενό καλύπτει το Κερνάμε Ελλάδα. Μαθαίνουμε όλοι τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας. Οπότε καλώ όλους τους Ηλείας από τις 13 έως και τις 15 Μαρτίου στην Αμαλιάδα να δουν από κοντά να μάθουν περισσότερα και να γευτούν τα προϊόντα της περιοχής στην οποία ζουν».

 

 

Κώστας Νικολούτσος : «Το ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ενισχύει τις συνέργειες»

Με της σειρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ Κώστας Νικολούτσος επεσήμανε : «Γεγονότα όπως τα χθεσινά όπου χάθηκαν δυο νέοι άνθρωποι μας συγκλονίζουν και μας φέρνουν αντιμέτωπους με το μεγάλο πρόβλημα της Ηλείας που είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Η εκδήλωση ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ έχει μια επιτυχημένη διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια και μπροστά αλλά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα για τις συνέργειες που αναπτύχθηκαν μεταξύ των επιχειρήσεων της Ηλείας σε εξαγωγικό επίπεδο και υπεραξίας των προϊόντων του τόπου μας. Χαιρετίζω την παρουσία του Θ. Βασιλόπουλου πουν με νέο πνεύμα προσπαθεί να βάλει μπροστά αυτή την προσπάθεια. Το ΕΒΕ Ηλείας θα βοηθήσει ώστε να έρθουν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις στην εκδήλωση η οποία πρέπει να γίνει θεσμός για την περιοχή μας. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Τέλος ο κ Θωμάς Λαζανάς, Πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και υπεύθυνος των γαστρονομικών επιδείξεων του Κερνάμε Ελλάδα ανέφερε «Για τέταρτη φορά καλούμαστε να παρουσιάσουμε γεύσεις από όλη την Ελλάδα και φυσικά την περιοχή μας. 200 σεφ από όλη την Ελλάδα θα είναι το τριήμερο 13 – 15 Μαρτίου στην Αμαλιάδα και θα αναδείξουμε τα υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα του τόπου μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι η πρώτη ύλη είναι το βασικό συστατικό για να παρουσιάσουμε ένα γευστικό πιάτο. Ο Κάμπος της Ηλείας μπορεί να μας δώσει προϊόντα που θα συντελέσουμε στην δημιουργία ενός τέτοιου αποτελέσματος. Εκπαιδευτήκαμε και είμαστε έτοιμοι ώστε το συγκεκριμένο τριήμερο του Μαρτίου να παρουσιάσουμε κάτι ξεχωριστό. Έχουμε παράλληλα, σχεδιάσει και θα παρουσιάσουμε στους επισκέπτες πολλές γευστικές εκπλήξεις. Παράλληλα θα λειτουργήσει και το εργοστάσιο καραμέλας για τους μικρούς μας φίλους».

Δήμος Πηνειού - Συμμετοχή στην Πανηλειακή απεργία της 26ης Φεβρουαρίου

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

  Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη Γενική Συγκέντρωση της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, ημέρα Πανηλειακής Απεργίας  (κλείσιμο της εθνικής οδού Πύργου -Πατρών στα όρια Ηλείας και Αχαΐας.(Βουπράσιο) - ώρα 12μ.μ) . Παρακαλούμε να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Κοινότητά τους για την συμμετοχή τους. Η μετάβαση στο χώρο της συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία που θα διαθέσει ο Δήμος μας. Ώρα αναχώρησης 10:00 π.μ. , κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο της Κοινότητας σας.

Τηλ. Επικοινωνίας:

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΙΟΓΚΑ

ΜΑΡΙΑ

Πρόεδρος  Κοιν. Γαστούνης

6981066431

ΠΟΥΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Βαρθολομιού

6979049222

ΤΣΑΚΩΝΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Τραγανού

6944730081

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πρόεδρος Κοιν.  Αγίας Μαύρας

6976500019

ΓΙΑΤΡΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Δήμητρας

6932646120

ΒΑΓΓΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Πρόεδρος Κοιν. Καβασίλων

6948525745

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Καρδιακαυτίου

6977475013

ΣΠΥΡΙΛΙΩΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Καλυβίων Μυρτουντίων

6937388162

ΛΑΛΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ

Πρόεδρος  Κοιν. Κοροίβου

6934393471

ΔΡΟΥΛΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πρόεδρος  Κοιν. Λευκοχωρίου

6974719610

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Λυγιάς

6974315114

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Μάχου

6977430120

ΤΣΑΤΣΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Παλαιοχωρίου

6977429645

ΡΕΓΚΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Ρουπακίου

6974702941

ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

Πρόεδρος Κοιν. Σιμίζας

6933385581

 

         

 

                     

 

Περισσότερα Άρθρα...

Join Radio

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.