679 New Articles

Διονύσης Καλαματιανός: Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας για το άνοιγμα του τουρισμού

Όταν μιλάμε για τον τουρισμό, αναφερόμαστε σ’ έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ειδικά για την Ηλεία, μαζί με τον πρωτογενή τομέα στηρίζουν την τοπική οικονομία μας.

Επομένως, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, απαιτείται σχεδιασμός και υλοποίηση ενός ασφαλούς και στοχευμένου πλάνου για τον τουρισμό.

Ενός πλάνου που θα αποτελεί εχέγγυο της επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο μπορεί να μας κάνει να αισιοδοξούμε για βιώσιμη και ασφαλή επανεκκίνηση του κλάδου του τουρισμού; Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει.

Εξάλλου, μόνο τυχαίο δε μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ταξιδιωτική απαγόρευση προς τη χώρα μας, ενώ και η Αγγλία μας έχει «εκτός» πράσινης λίστας, στερώντας σημαντικό ποσοστό της τουριστικής αγοράς. Χαρακτηριστικό, δε, είναι το κλίμα αβεβαιότητας, όπως αυτό εκφράζεται από τους εκπροσώπους του κλάδου.

Κομβικής σημασίας απαιτήσεις, όπως είναι η υγειονομική θωράκιση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση, η στήριξη των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου, δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Πώς, λοιπόν, θα ανοίξει ο τουρισμός την επόμενη εβδομάδα; Με ποια προοπτική; Αναμφισβήτητα το άνοιγμα είναι απαραίτητο. Όμως, με πανηγυρικές φιέστες και ευχολόγια, δεν μπορεί να επανεκκινήσει ομαλά και λειτουργικά η τουριστική δραστηριότητα.

Το ζήσαμε το 2020, μια χρονιά που εξελίχθηκε πολύ αρνητικά για τον τουρισμό μας. Στην Ηλεία το ζήσαμε ιδιαίτερα έντονα και ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ολυμπία και το Κατάκολο.

Διαπιστώσαμε ότι το δυσμενές πλαίσιο που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, επιβαρύνθηκε έτι περαιτέρω από τις παλινωδίες, την ασυνεννοησία και την προχειρότητα στην περσινή προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν η τεράστια μείωση στις αφίξεις και στον τζίρο των επιχειρήσεων, ενώ και ο ντόπιος πληθυσμός δεν προστατεύθηκε. Αντί, λοιπόν, οι αρμόδιοι να διδαχθούν από τα λάθη και τις παραλείψεις τους, συνεχίζουν τους πειραματισμούς.

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρότεινε και συνεχίζει να το κάνει, μέτρα που έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην ομαλή επανεκκίνηση του κλάδου, όπως:

 • Επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού στους εργαζόμενους στον τουρισμό,
 • εκτεταμένη και επαναλαμβανόμενη διενέργεια συνταγογραφημένων διαγνωστικών τεστ στους χώρους εργασίας,
 • οικονομική στήριξη του συνόλου των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση αρνείται να χορηγήσει ρευστότητα στο σύνολο του κλάδου. Η στήριξή της είναι επιλεκτική και αφορά τη μειοψηφία των επιχειρήσεων.

Επίσης, αρνείται να ρυθμίσει το χρέος της πανδημίας με κούρεμα και μέρους της κύριας οφειλής. Αρνείται και την εφαρμογή ουσιαστικών έκτακτων και μόνιμων μέτρων μείωσης της φορολογίας και την επιδότηση του εσωτερικού τουρισμού.

Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε, ότι τουριστική ανάπτυξη και υποδομές είναι αλληλένδετες.

Δυστυχώς, στην Ηλεία, ό,τι ξεκίνησε να υλοποιείται ή δρομολογήθηκε στον τομέα των υποδομών, τα τελευταία δύο χρόνια έχει ακυρωθεί ή ανασταλεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

 • Ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος», που εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., ξεκίνησε να κατασκευάζεται και τον σταμάτησαν,
 • η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Ηλεία, που έχει αναβληθεί επ’ αόριστον,
 • ο οδικός άξονας Ολυμπίας-Βυτίνας-Τρίπολης, που ενώ υπήρξαν μελέτες και δέσμευση οικονομικών κονδυλίων για την κατασκευή του, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει η χώρα μας και κατά συνέπεια ο νομός Ηλείας να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους ανθρώπους που θα θελήσουν να μας επιλέξουν.

Πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό ότι η υγειονομικά ασφαλής επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων και η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων συνδέονται άμεσα και ουσιαστικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

Η προσοχή και το ενδιαφέρον για τον κλάδο πρέπει να αποδεικνύεται με αποτελεσματικές πράξεις και πρωτοβουλίες, όχι με πρόχειρες και ατελέσφορες εξαγγελίες.

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Επιτακτική η λήψη μέτρων ενίσχυσης του κλάδου των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ’’

Ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές αναφορικά με την ανάγκη στήριξης των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.

Πέραν των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ ειδικά στην Περιφέρεια και τις νησιωτικές, τουριστικές περιοχές της χώρας, καλούνται να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα του κλάδου. Είναι γεγονός ότι ο εν λόγω κλάδος επιτελεί κοινωνικό έργο, καθώς η δραστηριότητα αυτή αφορά στη μεταφορά και εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων της κοινωνίας που ενίοτε αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο.

Παρά τις διεκδικήσεις των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ για ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, δυστυχώς δεν τους αποδόθηκε η ενίσχυση ειδικού σκοπού που έχει θεσμοθετηθεί για τις επιβατικές μεταφορές και αφορά Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ, Τουριστικά και ΕΡΓΟΣΕ, ενώ οι περισσότεροι δε μπορούν να συμμετέχουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή λόγω των προϋποθέσεων που τίθενται.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής τουριστικής σεζόν, αλλά και τους αυστηρούς περιορισμούς λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις πληρότητες των επιβατών, είναι προφανές ότι η επιβίωση του κλάδου καθίσταται επισφαλής.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να διευκρινίσει εάν προτίθεται να λάβει μια σειρά γενναίων μέτρα για την ενίσχυση και συνολική αναβάθμιση του κλάδου των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί, όπως, μεταξύ άλλων, να δώσει τις απαραίτητες επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για τις κενές θέσεις εξαιτίας του περιορισμού του ανώτατου αριθμού επιβατών για υγειονομικούς λόγους και για τα σχολικά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών βάσει των συμβάσεων με τις οικείες Περιφέρειες που δεν εκτελέστηκαν λόγω της πανδημίας. Να ξεκαθαρίσει επίσης εάν σκοπεύει να θεσπίσει μια σειρά κινήτρων για την περιβαλλοντική προσαρμογή των οχημάτων του κλάδου όπως η επιδότηση αγοράς αυτοκινήτου σύγχρονου περιβαλλοντικού προτύπου εκπομπής καυσαερίων, η αύξηση της επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αλλά και η δημιουργία των απαραίτητων θέσεων ηλεκτρικής φόρτισης υβριδικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να επιληφθεί, τέλος, της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών που σχετίζεται με τα εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό, ώστε να διαφυλάξει το μεταφορικό έργο του κλάδου.

Μ. Μπαλαούρας: Μετατρέπουν τη Δομή LM Μυρσίνης σε ..Μόρια

Προχθές μεταφέρθηκαν από την Καλαμάτα 182 πρόσφυγες και μετανάστες, μετά από βλάβη πλοιαρίου στον Μεσσηνιακό κόλπο. Μεταξύ των οποίων είναι 45 ασυνόδευτα παιδιά και μόνο 8 γυναίκες, ενώ, ήδη έχουν διαπιστωθεί, 18 κρούσματα κορονοϊού.

 Άμεσα γεννούνται ερωτήματα:

Πρώτο: Γιατί δε διαχώρισαν άμεσα τους φορείς από Covid-19 με τους «καθαρούς»;

Δεύτερο: Γιατί δε μετέφεραν άμεσα τους φορείς Covid-19, όπως επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε χώρους καραντίνας, ξενοδοχεία ή μεμονωμένες κατοικίες, όπως γίνεται και στους ερχόμενους από το εξωτερικό;

Τρίτο: Γιατί, απνευστί, τους μετέφεραν, αντίθετα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στοιβαγμένους και ανακατεμένους όλους μαζί στην ακατάλληλη, αλλά εύκολη και χωρίς αντιστάσεις, Δομή της Μυρσίνης;  

Τέταρτο: Γιατί δεν διαβουλεύτηκαν με τον οικείο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αντίθετα τον αγνόησαν, όταν γνωρίζουν ότι υποχρεούται να δίνει εξηγήσεις στους δημότες του, ότι είναι ιδιοκτήτης, ότι με τη βοήθεια του στήθηκε το εξαιρετικό παράδειγμα δομής φιλοξενίας;

 Είναι πιά σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ξανά τις σφοδρές αντιδράσεις προσκείμενων στη ΝΔ, Δημάρχων και Περιφερειαρχών, βρίσκει «εύκολες» λύσεις, στοιβάζοντας και ανακατεύοντας τους πρόσφυγες όπως να’ ναι και όπου να΄ ναι…

Πλήγματα στην ομαλή διαβίωση και συμβίωση με τοπική κοινωνία

  Είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις στην πλήρη κάλυψη της χωρητικότητας των 312 ανθρώπων. Όμως οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης επιφέρουν πλήγματα στην ισορροπία ομαλής διαβίωσης των προσφύγων και αποδοχής-συμβίωσης με την τοπική κοινωνία, μη σεβόμενη τα κεκτημένα που δημιουργήθηκαν από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, μετά από συμφωνία με εμπλεκόμενους φορείς και αιρετούς. Δηλαδή:

 1. Της στέγασης μόνο οικογενειών
 2. Της ίδιας εθνικότητας
 3. Της ίδιας θρησκείας
 4. Την ίδια ποιότητα κατοικίας, όχι άλλοι στα μπανγκαλόους και άλλοι σε τέντες
 5. Από ανοιχτή δομή μετατρέπεται (αναποτελεσματικά) σε κλειστή-φυλασσόμενη
 6. Από δομή φιλοξενίας προσφύγων μετατρέπεται σε (ακατάλληλη) δομή καραντίνας

  Δε πέρασε 1,5 μήνας από την παρέμβαση-προειδοποίηση μου για την επιχειρούμενη μετατροπή του LM Μυρσίνης από τη κυβέρνηση.  Με τα τετελεσμένα της ΝΔ το LM Μυρσίνης θα πάψει να αποτελεί το (μοναδικό) ευρωπαϊκό παράδειγμα ανθρώπινης διαβίωσης. Αντίθετα, ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, περιβαλλοντικά, ύδρευσης, αποχέτευσης και, κυρίως, ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ τους και μεταξύ των ντόπιων.

 Ας μην αφήσουμε να μετατραπεί το κόσμημα ανθρωπισμού σε φυλακή τύπου Μόριας….

 

  

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Ο Δήμαρχος Πύργου τίμησε τη Νίκη Γιαννάρου για τη Γιορτή της Μητέρας - "Ένα ζωντανό παράδειγμα δύναμης και πίστης"

Μια γυναίκα που έχει συνδυάσει το όνομά της με τη δύναμη ψυχής, την συμπολίτισσά μας Νίκη Γιαννάρου, τίμησε ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Σε μια λιτή τελετή και με συμβολικά δώρα, ο κ. Αντωνακόπουλος στο πρόσωπο της κ. Γιαννάρου είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες τις μανούλες που γιορτάζουν, στις μανούλες που έχουν στηρίξει με όλες τις δυνάμεις τους τα παιδιά τους, σε όλες τις μανούλες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια και δεν το βάζουν ποτέ κάτω!

Ο δήμαρχος Πύργου υποδέχτηκε στο γραφείο του το πρωί της Κυριακής (9/5) τη Νίκη Γιαννάρου και την κόρη της Χριστίνα. Με ένα όμορφο λουλούδι, ένα αγαλματίδιο της ελιάς και μια εικόνα της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, τίμησε μητέρα αλλά και κόρη, σε μια εκδήλωση που η χαρά αλλά και η συγκίνηση περίσσευε.

«Στο πρόσωπο της Νίκης Γιαννάρου τιμούμε σήμερα όλες τις ηρωίδες μητέρες, αυτές που δίνουν έναν μικρό καθημερινό αγώνα. Ο ηρωισμός μπορεί να είναι μια στιγμιαία πράξη παραλογισμού με βάση τη λογική των υπολοίπων. Η συνειδητή όμως επαναλαμβανόμενη ηρωική πράξη είναι το χαρακτηριστικό του ήρωα. Η Νίκη είναι ένας ήρωας που καθημερινά κάνει ηρωικές πράξεις. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Χριστίνα, που πρωταγωνιστεί μαζί με τη Νίκη στο να διατηρήσουμε το Πανεπιστήμιο στον Πύργο, καθώς η Χριστίνα είναι από τις πιο επιμελείς φοιτήτριες στο Τμήμα Μουσειολογίας, όπως και παράδειγμα μιας κοινωνίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος. «Η Νίκη και η Χριστίνα αποτελούν ένα «αχτύπητο δίδυμο». Έχει εκπλαγεί όλος ο κόσμος από τη δυναμικότητα αυτών των δύο γυναικών και των εμποδίων που έχουν ξεπεράσει εμπόδια».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε η κ. Γιαννάρου, που με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου. Μίλησε για την ίδια και την κόρη της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν και έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις μητέρες που κάποια στιγμή ίσως νιώσουν τις δυνάμεις τους να τις εγκαταλείπουν. «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Αντωνακόπουλο για την τιμή που μου κάνει. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η βράβευση για μένα. Θεωρώ τον εαυτό μου την πιο τυχερή μητέρα στον κόσμο που έχω παιδί την Χριστίνα. Είχα την τύχη και την ευλογία να έχω μια μητέρα που μας έμαθε πώς είναι η ανιδιοτελής αγάπη, η αγάπη άνευ όρων και τι σημαίνει ενσυναίσθηση. Αυτά είναι τα εφόδιά μου για την ανατροφή της Χριστίνας. Η Χριστίνα είναι η δύναμή μου, η δύναμη όλων μας. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα αν δεν είχα στήριγμα την αδερφή μου και τη δική της οικογένεια. Είναι δύσκολο να μεγαλώνει μια μητέρα μόνη της ένα παιδί χωρίς να εργάζεται και χωρίς να έχει βοήθεια από τους γονείς της. Παρόλα αυτά, νιώθουμε σπουδαία όταν πηγαίνουμε με τη Χριστίνα στη σχολή της. Μας σταματούν άνθρωποι και μας δίνουν συγχαρητήρια. Παίρνουν δύναμη από μας και τους δίνουμε χαμόγελα. Εύχομαι σε όλες τις μανούλες να είναι καλά, να έχουν τα παιδιά τους σαν τα πιο πολύτιμα δώρα, να είναι πάντα δίπλα τους και αν εμείς μπορούμε να αποτελούμε ένα μικρό παράδειγμα για άλλες μητέρες που θεωρούν δεν τα καταφέρνουν ή δεν αντέχουν, να γνωρίζουν ότι είμαστε ένα ζωντανό παράδειγμα, ότι όποιος έχει δύναμη αγάπη και πίστη μπορεί να καταφέρει πράγματα που ούτε και ο ίδιος θα πίστευε ποτέ!».

 

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα στην πλατεία Αγίου Αθανασίου

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρες  9 το πρωί με 2  το μεσημέρι ,στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα,  θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε πολίτες της περιοχής  στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.

Οι δειγματοληψίες θα σταματούν 15λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου, δηλαδή μέχρι τις 13. 45μ.μ.

 

Επίσκεψη Ανδρέα Νικολακόπουλου στο εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 

Οι Έλληνες κερδίζουν την Ελευθερία τους

 

*Εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

και συζήτηση με διοίκηση, ιατρικό

και νοσηλευτικό προσωπικό

 

Βήμα- βήμα οι Έλληνες έρχονται καθημερινά πιο κοντά στην ‘Ελευθερία’ τους, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και τα μηνύματα που έρχονται και από την Ηλεία είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Την πρόοδο του εμβολιασμού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, όπου εμβολιάστηκε και ο ίδιος το μεσημέρι του Σαββάτου, διαπιστώνοντας την άρτια οργάνωση και λειτουργία του.

Ήδη οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχουν αγγίξει τους 7.000 σε αριθμό και το πρόγραμμα εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς τόσο στο Νομό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, με τους εμβολιασμούς στην χώρα να έχουν ξεπεράσει τα 3,5 εκ., ενώ σε καθημερινή βάση είναι περισσότεροι από 100.000!

Η ‘Επιχείρηση- Ελευθερία’ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην χώρα μας και το ίδιο ισχύει και για την Ηλεία τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος εξήρε την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

 

 

Ενεργειακή αναβάθμιση και ενίσχυση

με προσωπικό και εξοπλισμό

 

Ο Ηλείος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την διοικήτρια κα Ειρήνη Αγγελάκου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε όλες τις γραμμές εμβολιασμού και συνομίλησε με το προσωπικό για την  εξέλιξη της διαδικασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ένταξη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων, των Η/Μ εγκαταστάσεων και στην αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με προϋπολογισμό 1.205.924,85 ευρώ. Μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και οι συνεχείς πιέσεις, και από τον ίδιο τον βουλευτή, απέδωσαν καρπούς με το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενώς και τα θέματα της ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και με εξοπλισμό. Ο κ. Νικολακόπουλος, ειδικά για το θέμα της ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, έχει κάνει το τελευταίο διάστημα δύο σημαντικές παρεμβάσεις προς τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια μέσω του Κοινοβουλευτικού έργου.

Παρεμβάσεις που θα έχουν και συνέχεια, σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να είναι ξεκάθαρη η επόμενη ημέρα για τα Νοσοκομεία της Ηλείας, μετά το πέρας της πανδημίας.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Για την Γιορτή της Μητέρας - Ο δήμαρχος Πύργου μοίρασε συμβολικά δώρα σε μητέρες

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε πολλές μητέρες όλων των ηλικιών το πρωί της Κυριακής. Ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας ο δήμαρχος Πύργου δώρισε πανέμορφα γλαστράκια με λεβάντες σε μητέρες που βρίσκονταν είτε μόνες τους είτε με τα παιδιά τους στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Η Αγάπη, η Προστασία, η Ευσπλαχνία και η Ευτυχία είναι λίγοι μόνο από τους συμβολισμούς αυτού του πανέμορφου φυτού με το ξεχωριστό άρωμα. Και αυτοί ήταν οι λόγοι που μια τόσο σημαντική ημέρα για όλους τους ανθρώπους, επιλέχθηκε αυτό το φυτό να δωριστεί  από τον δήμαρχο Πύργου με ευχές σε μητέρες της πόλης. Το κάθε γλαστράκι «στόλιζε» το μήνυμα του Λιβανέζου ποιητή, φιλόσοφου και καλλιτέχνη,  Kahlif Gibran «Μητέρα: Η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας» με τις ευχές του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υλοποίηση του όλου εγχειρήματος είχε «άρωμα γυναίκας» καθώς συνέβαλαν τα μέγιστα οι συνεργάτιδες του κ. Αντωνακόπουλου, με επικεφαλής την άμισθη σύμβουλό του Φλώρα Παπαγιαννάκη, Μαρία Φίλη και Βάσω Μάρκου, ενώ τα γλαστράκια όπως και το μήνυμα επιμελήθηκε η διευθύντρια του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» Ερμίνα Ζανταρίδου.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.