453 New Articles

Του Μάκη Μπαλαούρα

Την ερχόμενη Κυριακή, οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να στείλουν τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και τις Περιφέρειες,με συνεργασίες, συγκροτημένες στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμματικών συγκλίσεων.

Παράλληλα, όμως έχουμε τις Ευρωεκλογές, όπου οι πολίτες ψηφίζουν πολιτικές αντιλήψεις για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η επιλογή εδώ είναι είτε υπέρ των πολιτικών του Βέμπερ- Μητσοτάκη, που ευνοούν τις ελίτ και έχουν οδηγήσει σε υπονόμευση των ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους. Είτε υπέρ των προοδευτικών πολιτικών, που επιδιώκουν τη μείωση των ανισοτήτων, τη ριζική στροφή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής από τη λιτότητα στις επενδύσεις, τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με όφελος για τους πολλούς.

Προοδευτικές πλειοψηφίες για την Ευρώπη

Με δεδομένο το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ευρώπη, επείγει η στήριξη προοδευτικών πλειοψηφιών που θα δώσει τη μάχη υπέρ της μείωσης των ανισοτήτων με συγκεκριμένους στόχους. Από την Ελλάδα η δύναμη αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία και αυτό ο ελληνικός λαός, πιστεύουμε το γνωρίζει γιατί ως κυβέρνηση δώσαμε ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής μας βούλησης υπέρ της μείωσης της φτώχειας, της ενίσχυσης των εργαζομένων, της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.

Ως κόμμα της Αριστεράς, παρ΄ότι αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε και να εφαρμόσουμε μνημόνιο, νιώθουμε ανακούφιση που καταφέραμε πέρσι, να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτό και να αποκτήσουμε δυνατότητες για να  πάρουμε μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ήταν δίκαια έγιναν πράξη

Σήμερα πια, κάνοντας τον απολογισμό, μπορούμε να λέμε ότι αμέσως μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τον Σεπτέμβριο 2018, επαναφέραμε σε ισχύ τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που οδήγησαν σε αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους σε πολλούς κλάδους. Ότι τα τρία τελευταία χρόνια αποδώσαμε ξανά το ποσό της υπεραπόδοσης ως κοινωνικό μέρισμα στους πολλούς. Ότι από τον  Ιανουάριο 2019 εφαρμόζουμε τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό εδώ και 10 χρόνια, που μας επέτρεψε να περάσουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, με προτεραιότητα στη λαϊκή κατοικία, την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών ειδικά για τους νέους, τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ότι τον Φεβρουάριο 2019, κάναμε μια ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% στα 650 ευρώ, με παράλληλα αύξηση του υποκατώτατου για τους νέους,επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Θυμίζουμε τα ανατρεπτικά για την Ελλάδα, όπως Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα παιδιού-βρεφονηπιακοί σταθμοί-σχολικά γεύματα.Πριν λίγες μέρες περάσαμε τη ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ, με πρόσθετο όφελος για τους πολίτες την απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις. Και ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίσαμε τη μείωση του ΦΠΑ στη εστίαση, τα τρόφιμα από το 24% στο 13%, στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από το 13% στο 6% καθώς και την απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.

Μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς

Μιλάμε για μέτρα ελάφρυνσης, που αφορούν το κόστος της καθημερινής ζωής, το «καλάθι» των πολιτών, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τους συνταξιούχους. Μιλάμε για μόνιμα μέτρα δικαιοσύνης για τους πολλούς, που ήρθε η ώρα να αισθανθούν τις θετικές συνέπειες της εξόδου από τα μνημόνια.

Ο  στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βέμπερ, βγήκε και καταφέρθηκε εναντίον αυτών των μέτρων. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πως αν εκλεγεί Πρόεδρος της Κομισιόν, το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να σαμποτάρει αυτά τα μέτρα.

Μιλάμε για μέτρα που αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού, τον οποίο υλοποιήσαμε με πολλή δουλειά και τα οποία θα επιφέρουν πρόσθετη ανάπτυξη, δίνοντας δυνατότητες για επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου: για αυτά τα μέτρα ζητάμε, στις 26 του Μάη, την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και φυσικά, την οριστική έγκρισή του να τα υλοποιήσουμε στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει με τα fakenews, τη λάσπη, τη μαύρη προπαγάνδα και τα σχέδια για την κατάργηση του 8ωρου, την επταήμερη εργασία, το κόψιμο των επιδομάτων και την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους.

Αυτό είναι και το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΩΝ

Αξιότιμε , κ. Υπουργέ

1) Εδώ και δύο  μήνες περίπου η περιοχή μας ταλαιπωρείται από δεκάδες σεισμικές δονήσεις , και δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα ακόμα θα διαρκέσει ,γεγονός που αναστατώνει τους μαθητές , τους  φοβίζει    και δεν τους  αφήνει να ξεκουραστούν κατά τις νυχτερινές ώρες ή τους διακόπτει στη διάρκεια  της  μέρας από την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Επίσης σας είναι ήδη γνωστό ότι τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά από τις 15 Μαΐου 2019 μέχρι και σήμερα λόγω  της ιδιαίτερης  έντονης σεισμικής δραστηριότητας  και της πιθανής επικινδυνότητας  και επιπλέον δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει από τις 28 Μαΐου που κανονικά θα ανοίξουν εφ όσον συνεχίζονται τα σεισμικά φαινόμενα .Ήδη τρία σχολικά συγκροτήματα έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς(Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας ,Γυμνάσιο Ανδραβίδας και Γυμνάσιο Νεοχωρίου)και αρκετά άλλα έχουν ζημιές.

  Ήδη έχω υποβάλλει αίτημα για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρίως για την αποκατάσταση των καταστροφών οι οποίες υπερβαίνουν τις οικονομικές και υλικοτεχνικές δυνατότητες του Δήμου αλλά και για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων δημοτών μας με την αποστολή σκηνών.

Υπό αυτές τις συνθήκες και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία σας σε ότι  αφορά την βιολογική και   ψυχολογική ισορροπία των μαθητών , το ενδιαφέρον σας για την πρόοδο τους καθώς επίσης και την ανάλογη αντιμετώπιση σε Λευκάδα και  Μύτικα , Κω, Χίο, Λέσβο, Κεφαλονιά και πιο πρόσφατα στη Ζάκυνθο σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου    4264/2014 ζητάμε την μοριοδότηση των μαθητών της Γ΄ Τάξης  ΓΕΛ ,  που κατοικούν στον  Δήμο μας.

 2)Επίσης λόγω όλων των παραπάνω λόγων σας ζητάμε την ματαίωση των γραπτών εξετάσεων των μαθητών Α,Β,Γ Γυμνασίου και Α, Β Λυκείου , προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές και οι οικογένειες τους ,μέχρι να επανέλθει η ζωή μας στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Ως Δημαρχος  εκφράζω την ελπίδα και συγχρόνως τη βεβαιότητα , ότι θα ληφθούν υπόψη οι προβληματισμοί και τα αιτήματα  μας , δεδομένης της ιδιότητας του πανεπιστημιακού δασκάλου, του υπουργού Παιδείας και της εκπεφρασμένης ευαισθησίας σας σχετικά με τη νεολαία

     

 Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας –Κυλλήνης

 

Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ

 

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος συνεχάρη την ομάδα του για την παραμονή της στην Α2 Εθνική Κατηγορία και για τα όσα έχει προσφέρει εδώ και δεκαετίες στον αθλητισμό του δήμου μας

Σε γραπτή δήλωση, αμέσως μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας μπάσκετ του ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, προχώρησε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Όπως τόνισε ο κύριος Χροστοδουλόπουλος: «Νοιώθω βαθιά μέσα μου την ανάγκη να απευθύνω δημόσια συγχαρητήρια στην ομάδα καλαθόσφαιρας του ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ για την μεγάλη του νίκη επί της ιστορικής ομάδας του Αμαρουσίου, που ισοδυναμεί με την παραμονή και ανανέωση της παρουσίας του στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Το τμήμα του μπάσκετ του ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ κρατά ψηλά την σημαία του αθλητισμού της πόλης μας, εδώ και πολλές δεκαετίες, δίνοντας μεγάλες χαρές ,τεράστια προβολή και εξωστρέφεια στον τόπο μας.
Υποχρέωση μας είναι να σταθούμε δίπλα του και να το βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Δεσμεύομαι εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου ο Κόροιβος να συνεχίσει να μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, να βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο και γιατί όχι και πάλι στο υψηλότερο σε εύλογο χρόνο.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στην διοίκηση, στο προπονητικό τιμ και στους παίκτες της ομάδας μας για τις χαρές που δίνει στο φίλαθλο κόσμο της πόλης και της περιοχής».

Ντιουκ Έλινγκτον 1899 – 1974

Ο Ντιουκ Έλινγκτον υπήρξε κορυφαίος συνθέτης της τζαζ κι ένας από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα. Για μισό αιώνα υπήρξε επικεφαλής μιας ορχήστρας, που παραμένει ενεργή και μετά το θάνατό του. Χρησιμοποίησε την ορχήστρα του ως μουσικό εργαστήριο για τις συνθέσεις του, ενώ προσάρμοσε το γράψιμό του για να αναδείξει το ταλέντο πολλών μελών της ορχήστρας, που έμειναν μαζί του για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο Έλινγκτον συνέθεσε μουσική για τον κινηματογράφο και το μιούζικαλ. Το έργο του μεγάλο σε όγκο αξιολογείται ακόμη και σήμερα, αν κι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το θάνατό του.

Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1899 στην Ουάσιγκτον, ως Έντουαρντ Κένεντι Έλινγκτον (Edward Kennedy Ellington). Ο πατέρας του Τζέιμς Έντουαρντ Έλινγκτον ήταν οικονόμος στον Λευκό Οίκο και ο μικρός Ντιουκ (Δούκας), όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά, μεγάλωσε σε άνετο περιβάλλον. Άρχισε νωρίς μαθήματα πιάνου και στην εφηβική του ηλικία έγραψε τις πρώτες του συνθέσεις. Στα 17 του εγκατέλειψε το σχολείο και αφιερώθηκε στη μουσική. Αρχικά έπαιξε σε τοπικά κλαμπ της Ουάσιγκτον με το πενταμελές σχήμα «Washingtonians» και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Ο Έλινγκτον ανέλαβε τα ηνία του σχήματος, το οποίο άρχισε να μεγαλώνει, για να καταλήξει να γίνει η περίφημη Duke Ellington Band.

Στις 4 Δεκεμβρίου 1927, μετά από μακροχρόνια παραμονή στο «Club Kentucky», η μπάντα του Ντιουκ Έλινγκτον μετακομίζει στο περίφημο Cotton Club, ένα από τα λίγα κέντρα του Χάρλεμ με πελατεία αποτελούμενη αποκλειστικά από λευκούς. Ήταν το διαβατήριο για την επιτυχία και την ευρύτερη καταξίωση. Το ύφος του κλαμπ, που προοριζόταν για τουρίστες, θύμιζε εξωτική ζούγκλα. Ο Ντιουκ ανταποκρίθηκε, ενορχηστρώνοντας κομμάτια με τρομπέτες να τσιρίζουν, τρομπόνια να βρυχώνται και σαξόφωνα να ουρλιάζουν. Όλα αυτά τα εφέ παρουσιάζονταν με καταπληκτική μαστοριά και συνδυάζονταν με αυτοσχεδιαζόμενα σόλο των μουσικών του. Χαρακτηριστικό δείγμα, η σύνθεση «East St. Louis Toodle-oo», που αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ντιουκ Έλινγκτον. Το στυλ αυτό ονομάστηκε jungle.

Στις αρχές της δεκαετίας του '30 ο Έλινγκτον ήταν ένας φτασμένος τζαζίστας με ένα γαλαξία μουσικών αστεριών στην ορχήστρα του, όπως τους τρομπετίστες Μπάμπερ Μίλεϊ, Ρεξ Στιούαρτ και Κούτι Γουίλιαμς, τους τρομπονίστες Τρίκι Σαμ Νάντον, Χουάν Τιζόλ και Λόρενς Μπράουντον, τον κλαρινετίστα Μπάρνεϊ Μπίγκαρντ, τον κοντραμπασίστα Γουέλμαν Μπροντ και τους σπουδαίους σαξοφωνίστες Τζόνι Χότζες και Μπεν Γουέμπστερ. Με τις ενορχηστρώσεις του κατάφερνε να παρουσιάζει καταπληκτικά πρωτότυπους μουσικούς στο κοινό, με έναν τρόπο που ανέπτυσσε και αξιοποιούσε την προσωπικότητά τους.

Το 1931 αφήνει το Cotton Club και πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη. Από τότε, η ορχήστρα του θα βρίσκεται συνεχώς «στο δρόμο». Αυτή την εποχή κυκλοφορεί μία ακόμη επιτυχία, το κλασσικό «Mood Indigo» και αργότερα το εξωτικό «Caravan» (1937). Το 1939 ο Έλιγκτον προσλαμβάνει ένα νεαρό μουσικό, τον Μπίλι Στρέιχορν, που δεν εμφανίζεται συχνά με την ορχήστρα του, αλλά γίνεται ο άμεσος συνεργάτης στον συνθετικό και ενορχηστρωτικό τομέα. Η κορύφωση της συνεργασίας τους έρχεται το 1941 με τη μεγάλη επιτυχία «Take the A Τrain», που αποτελεί ένα κλασσικό κομμάτι της εποχής του σουίνγκ.

Μετά τον πόλεμο, το σουίνγκ έφυγε από τη μόδα και οι μεγάλες ορχήστρες άρχισαν να διαλύονται. Η τζαζ βρισκόταν στον αστερισμό του μπι-μποπ κι έπαψε να απασχολεί το μεγάλο κοινό. Ήταν η εποχή των τραγουδιστών, όπως ο Φρανκ Σινάτρα. Ο Ντιουκ Έλινγκτον, κόντρα στο συρμό, διατήρησε την ορχήστρα του χάρις στα πνευματικά δικαιώματα που εισέπραττε από τα τραγούδια του, ενώ έγραφε μουσική για μιούζικαλ και τον κινηματογράφο («Η ζούγκλα της ασφάλτου»).

Το πρώτο μισό της δεκαετίας του '50 ήταν μία δύσκολη περίοδος για τον Έλινγκτον, καθώς η ορχήστρα του υπέστη αφαίμαξη από τις πολλές αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών της. Ο Ντιουκ αποζημιώθηκε με τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ του Νιούπορτ το 1956 και την ηχογράφηση ενός «ζωντανού» άλμπουμ («Ellington at Newport»), που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία για τον ίδιο. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με μουσικούς της νέας γενιάς, όπως οι Τσαρλς Μίνγκους και Μαξ Ρόουτς («Money Jungle», 1962) και Τζον Κολτρέιν (Duke Ellington & John Coltrane, 1962).

Ο Ντιουκ Έλινγκτον συνέχισε να συνθέτει και να περιοδεύει με την ορχήστρα του, μέχρις ότου καταβλήθηκε από καρκίνο των πνευμόνων και πέθανε στις 24 Μαΐου του 1974. Η Ορχήστρα του συνεχίζει να παίζει και να διαδίδει τη μουσική του, πρώτα υπό την καθοδήγηση του γιου του Μέρσερ Έλινγκτον και μετά το θάνατό του το 1996 από τον εγγονό του Πολ Έλινγκτον.

Πηγή: https://www.sansimera.gr

 

Δελτίο τύπου – Ανακοίνωση Δήμου Πηνειού για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο

 

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΣΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡ. 110 Ν.4611/19 (ΦΕΚ 73/17/5/2019 τεύχος Α’)

 

Ο Δήμος Πηνειού, στα πλαίσια του ν.4611/19 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α’) Ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και του Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», ανακοινώνει τη ρύθμιση για τις οφειλές προς τον Δήμο.

1. Οφειλές στο Δήμο που έχουν ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ή θα ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου (ημερ. Έναρξης ισχύος 17.05.2019), δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής του τέλους, ως εξής:

Α) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό 100% από τις κατά Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Β) Από 2 έως και 24 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).

Γ) Από είκοσι πέντε (25) έως και σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%).

Δ) Από σαράντα εννέα (49) έως και εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%).

Ε) Από εβδομήντα τρεις (73) έως και εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

 

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι ευρώ (20).

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δηλώσεων για υπαγωγή στην ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών έως 17.09.2019 στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου (αρμόδιος υπάλληλος: Παναγιώτα Γιαννικοπούλου, τηλ: 2623360759).

 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

 

Βασίλειος Γ. Κασσιανός

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.