442 New Articles

Δελτίο τύπου Δήμου Ήλιδας για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Έπειτα από το νέο «εντέλλεσθε» του διοικητή των Νοσηλευτικών Μονάδων Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, που ουσιαστικά κλείνει την παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας προς όφελος του Νοσοκομείου του Πύργου, η θέση του Δήμου μας είναι μία και αποτελεί μονόδρομο:

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΥΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑ!

Στο πλαίσιο αυτό:

Καλούμε τον κύριο Διαμαντόπουλο να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφασή του, την ώρα που ο ίδιος δεν έχει σε καμία περίπτωση τη σύμφωνη γνώμη της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αντιθέτως κι αυτούς τους εκθέτει και προσπαθεί να τους φέρει προ τετελεσμένων.

Καλούμε το νέο Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια να λάβει άμεσα τα μέτρα του, σχετικά με αυτά τα φαινόμενα που μόνο κακό κάνουν στον ίδιο και τους εδώ εκπροσώπους της κυβερνητικής παράταξης.

Καλούμε τους δημάρχους, τους εκπροσώπους φορέων και τους συμπολίτες μας της Βόρειας Ηλείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα, διότι τίποτα δεν μπορεί να πάει κόντρα στη λαϊκή βούληση και να αντισταθεί στο κοινό μας αίτημα για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και των παρεχόμενων σε αυτό υπηρεσιών υγείας.  

Η απόφαση του Διοικητή εκφράζει μόνο τον εαυτό του και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου που την υπερψήφισαν κι αν άμεσα δεν την αποσύρει ο ίδιος θα φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα επακολουθήσουν, διότι οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και οι κινητοποιήσεις δυναμικές.

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Ήλιδας – Χρήσιμες συμβουλές για τους πολίτες για τον “Αντίνοο”

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές & κατά τόπους καταιγίδες, μαζί με ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους), σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Ε.Μ.Υ., ο Δήμος Ήλιδας και οι υπηρεσίες του θα βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 16/07/2019 μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07/2019.

Ο Δήμος Ήλιδας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

 • Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.
 • Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
 • Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.
 • Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

 • Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.
 • Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
 • Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
 • Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

 • Να ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Να ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
 • Να αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
 • Να αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Αυθαίρετη η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βάρδας - Δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα

Με αιφνιδιαστική κίνηση, εν μέσω νυκτός, η προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογίου Αμαλιάδας κ. Ρούσσου μετέφερε το αρχείο Βάρδας στα Λεχαινά. Από δημοσιεύματα πριν μερικές μέρες είχε διαρρεύσει τις προθέσεις της. Στην προεκλογική μου επίσκεψη στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, ενώπιον των εκεί εργαζομένων, απευθύνθηκα στη κ. Ρούσσου και της είπα ότι οι σκέψεις της είναι αυθαίρετες, μη στηριζόμενες  πουθενά και να μη σκέφτεται να τις υλοποιήσει. Σιώπησε, ως να αποδεχόταν τη θέση μου. 

Τελικά προχώρησε! Σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι εφαρμόζει το Προεδρικό Διάταγμα 116/2017.

Ουδέν αναληθέστερο. Το ΠΔ, που προνοεί για τη μετατροπή  των άμισθων Υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα, που με μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια καταφέραμε, αναφέρεται ότι τα δύο υποθηκοφυλακεία Βάρδας και Λεχαινών θα υπαχθούν διοικητικά στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, χωρίς να μιλά για συγχώνευση τους στην Αμαλιάδα. Είναι, όπως το ΙΕΚ Λεχαινών και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βάρδα, που προκειμένου να λειτουργήσουν, έπρεπε να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος και επομένως η διοίκηση τους θα υπάγεται σε αντίστοιχους φορείς Αμαλιάδας και Πάτρας, αντιστοίχως, αλλά η λειτουργία τους θα πραγματοποιείται σε Λεχαινά και Βάρδα. 

Επί, σχεδόν δύο χρόνια τα  υποθηκοφυλακεία Βάρδας και Λεχαινών, με τεράστια προσωπική προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτά, λειτουργούσαν ικανοποιητικά. Για αυτό άλλωστε υποδεχτήκαμε με ικανοποίηση τη τοποθέτηση της  κ. Ρούσσου, για να βοηθήσει σε έμψυχο υλικό προκειμένου να δουλέψουν ακόμα καλύτερα τα υποθηκοφυλακεία.  Φαίνεται όμως, ότι η κ. Ρούσσου, βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να εφαρμόσει το σχέδιο της μετά τις εκλογές και με νέα κυβέρνηση. Καλώ τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνηςνα εκφράσει δημόσια τη γνώμη της, μη κρυπτόμενη πίσω από αυθαιρετούντες υπαλλήλους.   Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης δε θα ανεχθούν τετελεσμένα και προφανώς θα αντιδράσουν.

Δήλωση της Διονυσίας - Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την Πατρών - Πύργου

Εδώ και χρόνια η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού καθυστέρησε εξαιτίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η Ηλεία έμεινε χωρίς επαρκή και άρτια πρόσβαση με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ανάπτυξής της λόγω μειωμένης προσβασιμότητας στους τουριστικούς της προορισμούς, μειωμένης εμπορικής κίνησης και δυνατότητες εξαγωγών της, ενώ τα τροχαία δεν αποφεύχθηκαν και οικογένειες θρήνησαν απώλειες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου "Ολυμπία Οδός." Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο αυτοκινητόδρομος επί της δικής μας Κυβέρνησης επιτέλους θα ξεκινήσει.

Τα δημοσιεύματα στον τύπο απλά καταδεικνύουν μια "φοβική" στάση προς την κυβέρνηση και μια επιφυλακτικότητα, την οποία ενδεχομένως καλλιέργησε στην κοινή γνώμη η προηγούμενη κακή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η διάψευση προσδοκιών των πολιτών. Με την δική μας κυβέρνηση αυτό δεν θα γίνει. Θα ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας και θα προχωρήσουμε σε μια καλή διακυβέρνηση για τη χώρα μας. Το έργο Πάτρα - Πύργος θα γίνει και θα γίνει και με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές από τον αρμόδιο υπουργό μεταφορών, κ Κώστα Καραμανλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις σε λίγες ημέρες στη Βουλή.

Δελτίο τύπου Δήμου Πύργου - Οδηγίες για έντονα καιρικά φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Οδηγίες - Καταστροφές

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

 • Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 • Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100,

Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

 • Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν.
 • Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.
 • Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.
 • Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.
 • Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

 

 

Μόλις περάσει η κακοκαιρία

 • Παρακολουθείτε συνεχώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση τις επίσημες προειδοποιήσεις ή συμβουλές.
 • Ελέγξτε το σπίτι και τα λοιπά περιουσιακά σας στοιχεία για να καταγράψετε πιθανές ζημιές.

 

 

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε

 

 • Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
 • Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).
 • Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 • Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.

 

 • Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
 • Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
 • Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.
 • Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά,

ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

 • Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζή.
 • Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.
 • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.
 • Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.
 • Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.

Δείτε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ προστασίας

 Τηλεοπτικό σποτ "Κάνε το δικό σου Σχέδιο"

 Τηλεοπτικό σποτ "Ταξιδεύεις το Χειμώνα - Προετοιμάσου"

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

 

 • ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

 • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
 • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

 

 • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
 • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να

πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 

 

 

 • ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

 

Πώς να εκτιμήσετε την απόσταση από μια καταιγίδα

 • Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να

υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.

 • Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

 • Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
 • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

 

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

 • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
 • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
 • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
 • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 

 • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
 • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
 • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
 • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
 • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
 • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
 • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
 • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
 • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα

εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα

πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε

επάνω σας.

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης

 • Προφυλαχθείτε αμέσως. Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

 Τηλεοπτικό σποτ "Διασταύρωση δρόμου με χείμαρρο - Ιρλανδικές Διαβάσεις"

 

 • ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

 

Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις

 • Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
 • Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

 • Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
 • Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
 • Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

 

 • Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
 • Αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
 • Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
 • Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 • Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
 • Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
 • Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.
 • Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
 • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.

 

 • ΠΑΓΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
  • Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών

 • Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
 • Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
 • Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ.
 • Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
 • Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κ.λπ.).
 • Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
 • Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

 

 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ

 

Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης

 • Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε

υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.

 • Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.
 • Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.

Οι παραπάνω οδηγίες είναι γενικές. Για επιπλέον οδηγίες μπορείτε να απευθύνεστε στους κατά τόπους φορείς ύδρευσης (ΔΕΥΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ).

 Τηλεοπτικό σποτ "Πρόληψη για χιόνια και παγετό"

 

 • KAYΣΩNAΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού.

Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ,

προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το

θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.

 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Aν έχετε νεογνά βρέφη

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
 • Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει

επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.

 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Κατολισθήσεις /

Καθιζήσεις

Οδηγίες - Καταστροφές

 

 

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Περιοχές που ο κίνδυνος εκδήλωσης κατολίσθησης είναι αυξημένος

 

 • Σε περιοχές υφιστάμενων παλαιότερων κατολισθήσεων.
 • Πάνω ή στη βάση απότομων πρανών ή κλιτύων.
 • Στη βάση ή την κορυφή επιχωμάτων και εκσκαφών.
 • Η ισχυρή ανατάραξη του εδάφους που προκαλείται από τους σεισμούς μπορεί να προκαλέσει κατολισθήσεις ή να εντείνει τις συνέπειες τους.

 

Ενέργειες πριν την εκδήλωση της κατολίσθησης

 

 • Οι κατολισθήσεις συμβαίνουν συνήθως σε περιοχές που έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Ζητήστε πληροφορίες για τις κατολισθήσεις στην περιοχή σας, και ενδεχομένως ζητήστε μια λεπτομερή πραγματογνωμοσύνη της

περιοχής του ακινήτου σας.

 • Εάν η κατοικία σας βρίσκεται εντός περιοχής με αυξημένο κίνδυνο για την εκδήλωση κατολίσθησης ελαχιστοποιείστε τον κίνδυνο πραγματοποιώντας φύτευση των πρανών που βρίσκονται εντός της ιδιοκτησίας σας και κατασκευάζοντας τοίχους αντιστήριξης.

 

Τι να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατολισθήσεων

 

 • Επικοινωνήστε με τις τοπικές Αρχές, Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Οι τοπικοί φορείς είναι οι πλέον κατάλληλοι να εκτιμήσουν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο.
 • Ενημερώστε τους γείτονές σας. Ενδέχεται να μην έχουν επίγνωση των πιθανών κινδύνων.
 • Αν βρίσκεστε σε περιοχές επικίνδυνες για κατολισθήσεις και λασποροές, ενημερωθείτε για τις πιθανές οδούς διαφυγής. Θυμηθείτε παρόλα αυτά ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης είναι πολύ επικίνδυνη.
 • Ενημερωθείτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο για προειδοποιήσεις σχετικές με φαινόμενα έντονων ή παρατεταμένων

βροχοπτώσεων. Μετά από περιόδους παρατεταμένων βροχοπτώσεων αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης κατολισθήσεων.

 

Ενέργειες κατά την διάρκεια εκδήλωσης κατολισθήσεων

 • Απομακρυνθείτε το ταχύτερο δυνατό από την περιοχή εκδήλωσης της κατολίσθησης.
 • Αν παραμείνετε στο σπίτι, μετακινηθείτε σε ψηλότερους ορόφους.
 • Εάν είναι αδύνατο να απομακρυνθείτε καθίστε στο πάτωμα σε εμβρυακή στάση και προστατέψτε το κεφάλι σας.
 • Να είστε έτοιμοι να μετακινηθείτε γρήγορα. Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια του εαυτού σας και όχι των υπαρχόντων σας.
 • Μείνετε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όταν οδηγείτε. Τα κράσπεδα κατά μήκος των οδών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Παρατηρείτε με προσοχή το δρόμο για πιθανά σημάδια καθίζησης, κατάρρευσης, καταπτώσεις βράχων κλπ.

Ενέργειες μετά την εκδήλωση κατολισθήσεων

 

 • Μείνετε μακριά από την περιοχή της κατολίσθησης. Μπορεί να υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης νέας κατολίσθησης.
 • Παρακολουθείτε τους τοπικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση της κατολίσθησης.
 • Ελέγξτε για τραυματίες και παγιδευμένα άτομα περιμετρικά του χώρου

εκδήλωσης της κατολίσθησης, χωρίς να εισέλθετε σε αυτόν. Κατευθύνεται τα σωστικά συνεργεία στις θέσεις των παγιδευμένων.

 • Ελέγξτε για βλάβες σε δίκτυα κοινής ωφέλειας, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και αναφέρεται τις βλάβες στις αρμόδιες Αρχές.

Ελέγξτε για ζημιές τα κρίσιμα σημεία

Πλημμύρες

Οδηγίες - Καταστροφές

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

 

Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες

Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:

 

 • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
 • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

 

Αν είστε μέσα σε κτίριο

 

 • Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

 

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

 

 • Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο.
 • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
 • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

 

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

 

 • Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.
  • η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων

 

περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.

 • εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
 • τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.
 • Προσέξτε να μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
 • Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.

 

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει

 

 • Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
 • Αποφύγετε νερά που ρέουν.
 • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
 • Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά. Ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
 • Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

 

Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης

 

 • Θυμηθείτε ότι οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την απόσυρση των υδάτων.
 • Βεβαιωθείτε από τις Αρχές ότι η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας είναι πλέον ασφαλής και κατόπιν επιστρέψτε σε αυτήν ειδικά αν έχει προηγηθεί εκκένωση.
 • Κλείστε την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Κλείστε την παροχή νερού, για το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

 

Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει

 

 • Φορέστε κλειστά παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβουν τα νερά.
 • Εξετάστε τους τοίχους, τις πόρτες, τις σκάλες και τα παράθυρα.
 • Εξετάστε τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης.

Δήλωση Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής είναι απολύτως ενταγμένη στο πλαίσιο της απόφασης του ΔΣ του περασμένου Ιανουάριου σύμφωνα με την οποία η Παθολογική κλινική του Πύργου θα εφημερεύει καθημερινά. Εκείνη την απόφαση την είχε στηρίξει και ο σημερινός Αναπληρωτής Διοικητής της Αμαλιάδας.

Η ΝΜ Πύργου παρά τα προβλήματα της αποτελεί τη μοναδική δομή στο νομό που μπορεί να υποστηρίζει με αξιοπιστία και ασφάλεια εφημερίες σε επίπεδο νομού. Διαθέτει αξονικό τομογράφο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Εμφραγμάτων και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής Κάθαρσης 24ωρης λειτουργίας.Η μείωση των διακομιδών στην Πάτρα (-18%, Ιανουάριος – Μάιος 2019 ) είναι πραγματικό γεγονός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Η απόφαση της Παρασκευής είναι συμβατή με την απόφαση του Υπουργού Υγείας η οποία κοινοποιήθηκε την ίδια μέρα και επιτρέπει τις μετακινήσεις για κάλυψη εφημεριακών αναγκών .

Παράλληλα η σύγκλιση του ΔΣ είναι απόλυτα νόμιμη σύμφωνα με το άρθρο 60 του Νόμου 4342/2015 που προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας μετά την περίοδο του τριμήνου από την παραίτηση Αν. Διοικητή, εφ’ όσον υπάρχει Διοικητής.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις (4) μόνιμοι Παθολόγοι στις ΝΜ του νομού, ένας αριθμός απελπιστικά μικρός για να υποστηρίζουν με ασφάλεια και τις δύο κλινικές.

Παράλληλα οι ροές των ασθενών  όπως αυτές καταγράφονται από τον Ιανουάριο μέχρι Μάιο (1957 εισαγωγές στην Παθολογική του Πύργου, 135 στην Παθολογική της Αμαλιάδας, 42360 ασθενείς σε ΤΕΠ και Εξωτερικά Ιατρεία στον Πύργο, 22927 στην Αμαλιάδα), επιβάλλουν την αυξημένη παρουσία τους στη ΝΜ Πύργου.

Έχουμε ενημερώσει έγκαιρα την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για τις δυσκολίες κάλυψης της ΝΜ Αμαλιάδας και έχουμε προτείνει συγκεκριμένες διευθετήσεις οι οποίες θα καλύψουν κατά προτεραιότητα το εφημεριακό πρόγραμμα της ΝΜ Πύργου.

Ο συγκεκριμένος αριθμός (των 4 Παθολόγων)δεν αρκεί για την κάλυψη μιας κλινικής δεδομένου του όγκου των ασθενών στη θερινή περίοδο και των καθηκόντων τους που δεν περιορίζονται μόνο στη διαχείριση των νοσηλευομένων, αλλά επεκτείνονται  στο ΤΕΠ και τις άλλες κλινικές, όταν ζητηθεί η συνδρομή τους.

Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά ότι οι αποφάσεις μας υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα ασφαλούς διαχείρισης των νοσηλευομένων ασθενών και των επειγόντων περιστατικών. Αυτό είναι το απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο μας.

Κατανοώ τη μεταβατική περίοδο που διανύουμε. Είναι όμως αναγκαία η παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μη διαταραχθεί η ασφαλής λειτουργία μιας τουλάχιστον Παθολογικής κλινικής στο νομό. Οι ΝΜ είναι οργανισμοί που η λειτουργία τους είναι ανεξάρτητη των πολιτικών αλλαγών.

Σε προσωπικό επίπεδο θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο για την εύρεση βιώσιμων λύσεων.

Δεν πρόκειται να εγκλωβιστώ σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε δημόσιο ξεκατίνιασμα. Δε συμμετέχω σε ευκαιριακές και ετερόκλητες συμμαχίες. Δε θα απαντήσω σε πεζοδρομιακού χαρακτήρα απειλές ότι «θα το μετανιώσω». Δε θα επιτρέψω σε υφισταμένους μου να απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις προσωπικό που βρίσκεται στο όριο της φυσικής εξάντλησης!Κουτσαβακισμούς από κατέχοντες θέσεις ευθύνης και στις τρεις Νοσηλευτικές Μονάδες δε θα ανεχτώ!

Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας είναι η μοναδική μας προτεραιότητα!

Επιστολή Επιμελητηρίου Ηλείας προς Υπουργό Υποδομών για την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου

      Κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Ηλείας από το 2012, πρώτο από όλους τους φορείς της Ηλείας, εξέφρασε την άποψη του για την αδήριτη ανάγκη κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος της Ν.Ε.Ο. Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσάκωνα.

Τα χρόνια που πέρασαν, μέσα από διάφορες πολιτικές επιλογές, φτάσαμε στο σημείο να δημοπρατηθεί το έργο κατατετμημένο σε οκτώ υποέργα, επιλογή με την όποια διαφωνήσαμε απολύτως.

Αν και η πρώτη δημοπράτηση με τη συγκεκριμένη μορφή έγινε το 2016, φτάσαμε τώρα το 2019 το έργο να μην έχει ακόμα πλήρως συμβασιοποιηθεί, επιβεβαιώνοντας τις αντιρρήσεις μας για την επιλεγείσα μέθοδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η νέα κυβέρνηση έχει επιλέξει την ακύρωση των μέχρι τώρα διαδικασιών και την επαναδημοπράτηση ως ενιαίο έργο.

Άποψή μας είναι ότι οποιαδήποτε πολιτική επιλογή, πρέπει να συνοδεύεται και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι πέραν του ισχύοντος.

            Πιστεύουμε, ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα ως κορυφαία προτεραιότητα στις υποδομές και θα δεσμευτεί για τον χρόνο περαίωσης.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.