685 New Articles

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Π. Αντωνακόπουλος “Το Νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει ούτε μία ημέρα!»

Για άλλη μια φορά, και μετά τις τρέχουσες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Πύργου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπερθεματίζει στην τοποθέτησή του να χαρακτηριστεί αυτό ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α ώστε να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς. Επιπλέον με δηλώσεις του, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της πολιτικής μηχανής να πράξει ότι είναι απαραίτητο ώστε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο και να σταματήσουν πλέον οι διαγωνισμοί να καταλήγουν άγονοι.

Συγκεκριμένα  ο κ. Αντωνακόπουλος δηλώνει: «Οι εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου δυστυχώς μας δικαιώνουν για άλλη μια φορά. Η μόνη λύση, την οποία υποστηρίζουμε εδώ και πολύ καιρό, είναι το Νοσοκομείο να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α. Τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί.

Με την υφιστάμενη διοικητική κατάσταση – όχι μόνο της διοίκησης του προσωπικού αλλά και των χαρακτηριστικών που έχει η μονάδα του Πύργου - έχει αποδειχθεί ότι οι διαγωνισμοί είναι όλοι άγονοι. Δεν θα αλλάξει κάτι με έναν διαγωνισμό επιπλέον. Άρα το να επαναλαμβάνουμε μια αποτυχημένη διαδικασία δεν έχει νόημα!

Το πολιτικό προσωπικό μπορεί να πάρει πρωτοβουλία νομοθετικής ρύθμισης και τακτοποίησης. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανακύκλωση του …τίποτα με κέντρο το …πουθενά!

Εμείς ως Δήμος επανειλημμένα έχουμε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε εκδώσει ψηφίσματα, έχουμε κάνει συσκέψεις, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες πλήρους ανάδειξης του τεράστιου αυτού θέματος, ακόμα κι ως δήμαρχος έχω τοποθετηθεί δημόσια και συγκεκριμένα πολλές φορές, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου το έχει εισηγηθεί, οι γιατροί συμφωνούν όπως και συνδικαλιστικά όργανα της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας. Γιατί συνεχίζει να κωφεύει η πολιτεία;

Αποδεικνύεται τελικά ότι είναι δυστυχώς πολιτική επιλογή να μην εξαντλήσουμε τις δυνατότητες βοήθειας και να υποκρινόμαστε ότι βοηθάμε εγκρίνοντας προσωπικό ενώ γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα έρθει!  Με φόντο  αυτό το  θέατρο του παραλόγου παίζονται τραγωδίες, πεθαίνει κόσμος!

Όταν χαρακτηριστεί Άγονης Ζώνης Τύπου Α το Νοσοκομείο Πύργου, επιτρέπεται ο Δήμος να συνδράμει οικονομικά στο κόστος διαβίωσης των γιατρών με 300 ευρώ το μήνα, κάτι που όπως έχουμε δηλώσει είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, ώστε να προκληθεί ενδιαφέρον από ιατρούς και επιστήμονες. Η πολιτεία δεν έχει κάνει όσα μπορεί για να μας βοηθήσει. Ας μην υποκρίνονται λοιπόν σε ανακοίνωση, εκ των προτέρων, άγονων διαγωνισμών. Είναι σα να μας ειρωνεύονται! Το Νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει ούτε μία ημέρα!».

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Απάντηση Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου σε δημοσίευμα σχετικά με τη σύσταση Αναπτυξιακού φορέα στην Ηλεία

“Εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει μια συζήτηση, θεωρητικού επιπέδου κυρίως, σε σχέση με την σύσταση ενός Αναπτυξιακού φορέα στην Ηλεία που ανταποκρίνεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Έχουμε συζητήσει και με τον Γιάννη Λυμπέρη, και με τον Γιώργο Γεωργιόπουλο και με τον Σάκη Μπαλιούκο. Υπάρχει βεβαίως η ΑΝΟΛ, αλλά εξετάζουμε και με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο τι θα κάνουμε. Ο Nόμος δεν είναι περιοριστικός, σε πόσους συνδέσμους θα συμμετέχει ένας Δήμος, εάν είναι εντός ή εκτός Nομού. Δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί.  

Σε σχέση με το δημοσίευμα που θέλει τους τρεις δημάρχους να συμπράττουν σε Αναπτυξιακό φορέα, συζήτησα μαζί τους και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και μορφοποιημένο. Το δημοσίευμα είναι πολύ πιο «μπροστά» από την πραγματικότητα που υπάρχει και δεν ξέρω από πού αντλούνται αυτές οι πληροφορίες ή αν έχουν κάποια σκοπιμότητα ή είναι παρελκυστικά τα στοιχεία που τους έχουν δώσει. Σημασία έχει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Εμείς συμμετέχουμε σε όλες τις συλλογικές δράσεις στο Νομό Ηλείας. Είμαστε από τους πρώτους που μιλάμε για Αναπτυξιακό Σύνδεσμο και θα συμμετέχουμε σε δράσεις εκτός Νομού γιατί υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά τα οποία εξυπηρετούνται απ’ αυτή την συμμετοχή μας σε συνδέσμους στην Αττική ή οπουδήποτε.

Άρα λοιπόν είμαστε σε συζητήσεις, δεν υπάρχει κατάληξη ή συμφωνία ούτε στην έδρα του Συνδέσμου, ούτε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έλεος πια με αυτά τα Ηλειακά φαινόμενα του «διαίρει και βασίλευε»!

Στέλνω λοιπόν και εγώ ένα μήνυμα: Εμείς λαμβάνουμε μόνο τα μηνύματα του γενικού συλλογικού λαϊκού συμφέροντος! Μηνύματα άλλων συμφερόντων δεν τα λαμβάνουμε εμείς, δεν έχουμε τέτοιους δέκτες! «Κόβονται» στα αφτιά μας…”

 

Δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα στη πλατεία Αγίου Αθανασίου την Τετάρτη 12 Μαΐου

Την Τετάρτη 12  Μαΐου και ώρες  9 το πρωί με 2 το μεσημέρι ,στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα,  θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής  στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του rapid test.

Οι δειγματοληψίες θα σταματούν 15 λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου, δλδ στις 13.45.

Διονύσης Καλαματιανός: Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας για το άνοιγμα του τουρισμού

Όταν μιλάμε για τον τουρισμό, αναφερόμαστε σ’ έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ειδικά για την Ηλεία, μαζί με τον πρωτογενή τομέα στηρίζουν την τοπική οικονομία μας.

Επομένως, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, απαιτείται σχεδιασμός και υλοποίηση ενός ασφαλούς και στοχευμένου πλάνου για τον τουρισμό.

Ενός πλάνου που θα αποτελεί εχέγγυο της επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο μπορεί να μας κάνει να αισιοδοξούμε για βιώσιμη και ασφαλή επανεκκίνηση του κλάδου του τουρισμού; Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει.

Εξάλλου, μόνο τυχαίο δε μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ταξιδιωτική απαγόρευση προς τη χώρα μας, ενώ και η Αγγλία μας έχει «εκτός» πράσινης λίστας, στερώντας σημαντικό ποσοστό της τουριστικής αγοράς. Χαρακτηριστικό, δε, είναι το κλίμα αβεβαιότητας, όπως αυτό εκφράζεται από τους εκπροσώπους του κλάδου.

Κομβικής σημασίας απαιτήσεις, όπως είναι η υγειονομική θωράκιση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση, η στήριξη των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου, δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Πώς, λοιπόν, θα ανοίξει ο τουρισμός την επόμενη εβδομάδα; Με ποια προοπτική; Αναμφισβήτητα το άνοιγμα είναι απαραίτητο. Όμως, με πανηγυρικές φιέστες και ευχολόγια, δεν μπορεί να επανεκκινήσει ομαλά και λειτουργικά η τουριστική δραστηριότητα.

Το ζήσαμε το 2020, μια χρονιά που εξελίχθηκε πολύ αρνητικά για τον τουρισμό μας. Στην Ηλεία το ζήσαμε ιδιαίτερα έντονα και ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ολυμπία και το Κατάκολο.

Διαπιστώσαμε ότι το δυσμενές πλαίσιο που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, επιβαρύνθηκε έτι περαιτέρω από τις παλινωδίες, την ασυνεννοησία και την προχειρότητα στην περσινή προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν η τεράστια μείωση στις αφίξεις και στον τζίρο των επιχειρήσεων, ενώ και ο ντόπιος πληθυσμός δεν προστατεύθηκε. Αντί, λοιπόν, οι αρμόδιοι να διδαχθούν από τα λάθη και τις παραλείψεις τους, συνεχίζουν τους πειραματισμούς.

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρότεινε και συνεχίζει να το κάνει, μέτρα που έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην ομαλή επανεκκίνηση του κλάδου, όπως:

  • Επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού στους εργαζόμενους στον τουρισμό,
  • εκτεταμένη και επαναλαμβανόμενη διενέργεια συνταγογραφημένων διαγνωστικών τεστ στους χώρους εργασίας,
  • οικονομική στήριξη του συνόλου των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση αρνείται να χορηγήσει ρευστότητα στο σύνολο του κλάδου. Η στήριξή της είναι επιλεκτική και αφορά τη μειοψηφία των επιχειρήσεων.

Επίσης, αρνείται να ρυθμίσει το χρέος της πανδημίας με κούρεμα και μέρους της κύριας οφειλής. Αρνείται και την εφαρμογή ουσιαστικών έκτακτων και μόνιμων μέτρων μείωσης της φορολογίας και την επιδότηση του εσωτερικού τουρισμού.

Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε, ότι τουριστική ανάπτυξη και υποδομές είναι αλληλένδετες.

Δυστυχώς, στην Ηλεία, ό,τι ξεκίνησε να υλοποιείται ή δρομολογήθηκε στον τομέα των υποδομών, τα τελευταία δύο χρόνια έχει ακυρωθεί ή ανασταλεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος», που εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., ξεκίνησε να κατασκευάζεται και τον σταμάτησαν,
  • η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Ηλεία, που έχει αναβληθεί επ’ αόριστον,
  • ο οδικός άξονας Ολυμπίας-Βυτίνας-Τρίπολης, που ενώ υπήρξαν μελέτες και δέσμευση οικονομικών κονδυλίων για την κατασκευή του, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει η χώρα μας και κατά συνέπεια ο νομός Ηλείας να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους ανθρώπους που θα θελήσουν να μας επιλέξουν.

Πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό ότι η υγειονομικά ασφαλής επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων και η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων συνδέονται άμεσα και ουσιαστικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

Η προσοχή και το ενδιαφέρον για τον κλάδο πρέπει να αποδεικνύεται με αποτελεσματικές πράξεις και πρωτοβουλίες, όχι με πρόχειρες και ατελέσφορες εξαγγελίες.

Rapid test στο Επιτάλιο την Τετάρτη 12/5

Ο Δήμος Πύργου ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα διενεργηθούν δωρεάν rapid test στο Επιτάλιο την Τετάρτη 12/5 και ώρες 14.30 – 17.30 μ.μ. στο Ιατρείο.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματoς με προσωπικό sms.

Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή νερού την Τρίτη 11/5

Ανακοινώνεται εκ της ΔΕΥΑΠ ότι στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ» θα υπάρχει γενική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου την Τρίτη  11 Mαϊου του 2021 από ώρα 8.00 π.μ. έως 15.00 μμ.

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Επιτακτική η λήψη μέτρων ενίσχυσης του κλάδου των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ’’

Ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές αναφορικά με την ανάγκη στήριξης των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.

Πέραν των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ ειδικά στην Περιφέρεια και τις νησιωτικές, τουριστικές περιοχές της χώρας, καλούνται να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα του κλάδου. Είναι γεγονός ότι ο εν λόγω κλάδος επιτελεί κοινωνικό έργο, καθώς η δραστηριότητα αυτή αφορά στη μεταφορά και εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων της κοινωνίας που ενίοτε αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο.

Παρά τις διεκδικήσεις των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ για ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, δυστυχώς δεν τους αποδόθηκε η ενίσχυση ειδικού σκοπού που έχει θεσμοθετηθεί για τις επιβατικές μεταφορές και αφορά Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ, Τουριστικά και ΕΡΓΟΣΕ, ενώ οι περισσότεροι δε μπορούν να συμμετέχουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή λόγω των προϋποθέσεων που τίθενται.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής τουριστικής σεζόν, αλλά και τους αυστηρούς περιορισμούς λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις πληρότητες των επιβατών, είναι προφανές ότι η επιβίωση του κλάδου καθίσταται επισφαλής.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να διευκρινίσει εάν προτίθεται να λάβει μια σειρά γενναίων μέτρα για την ενίσχυση και συνολική αναβάθμιση του κλάδου των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί, όπως, μεταξύ άλλων, να δώσει τις απαραίτητες επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για τις κενές θέσεις εξαιτίας του περιορισμού του ανώτατου αριθμού επιβατών για υγειονομικούς λόγους και για τα σχολικά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών βάσει των συμβάσεων με τις οικείες Περιφέρειες που δεν εκτελέστηκαν λόγω της πανδημίας. Να ξεκαθαρίσει επίσης εάν σκοπεύει να θεσπίσει μια σειρά κινήτρων για την περιβαλλοντική προσαρμογή των οχημάτων του κλάδου όπως η επιδότηση αγοράς αυτοκινήτου σύγχρονου περιβαλλοντικού προτύπου εκπομπής καυσαερίων, η αύξηση της επιδότησης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αλλά και η δημιουργία των απαραίτητων θέσεων ηλεκτρικής φόρτισης υβριδικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να επιληφθεί, τέλος, της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών που σχετίζεται με τα εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό, ώστε να διαφυλάξει το μεταφορικό έργο του κλάδου.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.