Κυριότερες Ειδήσεις

Grid List

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Πηνειού, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου οι δύο κατηγορούμενοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, απέρριψαν στο έδαφος μια συσκευασία, που περιείχε 4,3 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, ενώ επιπλέον η οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Πηνειού, από τις μεικτές περιπολίες των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πηνειού και Βουπρασίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε προαύλιο χώρο της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κλεμμένη μπετονιέρα με κινητήρα.

 

Η μπετονιέρα κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Από Οκτώβριο υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα οχήματα

Ελλάδα

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των οδηγών

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με αντιολισθητικά μέσα, με στόχο την προστασία των οδηγών όταν κυκλοφορούν σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/24/greece/apo-oktovrio-ypoxreotikes-oi-alysides-sta-oximata/

Προσωπικός γιατρός: Ερχονται δωρεάν εξετάσεις για χρόνια νοσήματα

Ελλάδα

Οσοι έχουν ενταχθεί στον θεσμό θα έχουν τη δυνατότητα να ελεγχθούν για διαβήτη και για καρδιαγγειακά νοσήματα

Σε ένα πακέτο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν άμεσα τέσσερα εκατομμύρια πολίτες που έχουν ήδη «κλειδώσει» τον προσωπικό γιατρό τους. Ετσι, στο μικροσκόπιο μπαίνουν χρόνια νοσήματα, όπως είναι τα καρδιαγγειακά και ο διαβήτης, ώστε παράλληλα με τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να ξεκινήσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα screening στον γενικό πληθυσμό.

Πηγ'η, περισσότερα στο https://www.in.gr/2022/09/24/health/health-news/prosopikos-giatros-erxontai-dorean-eksetaseis-gia-xronia-nosimata/

ΕΛΜΕ Ηλείας - Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών

Ηλεία

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

Ηλεία

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής στο Νομό μας υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα χορηγείται άδεια ιδρύσεως υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την Ηλεία, καθώς η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών της Ηλείας και με τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί κοινό τουριστικό προϊόν. Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη που δεν διαθέτει κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών. 

Τα έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο, που αναγνώρισαν την ανάγκη κατασκευής του υδατοδρομίου και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενέκριναν την πιστοποίηση άδειας ίδρυσής του. Στα επόμενα βήματα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου είναι η κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και εν συνέχεια η υποβολή αιτήματος για άδεια λειτουργίας». 

Ο Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ - Ενα ακόμη βήμα τουριστικής ανάπτυξης για την Ηλεία!

Ηλεία

 

“Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το διεκδικήσαμε με συντονισμένες ενέργειες, ήταν ένα δίκαιο αίτημα που τελεσφόρησε και η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία”.

Με τα ανωτέρω λόγια, χωρίς να  μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του, σχολίασε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος την σημαντική εξέλιξη που αφορά στην χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

Ουσιαστικά το Υπουργείο Υποδομών έδωσε το ‘πράσινο φως’ για την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος γα τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πλέον το ‘Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης’ μπορεί να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

 

Συντονισμένη προσπάθεια

Ο κ. Νικολακόπουλος από το 2019, σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και τις υπηρεσίες του δήμου, είχε προχωρήσει σε σειρά επαφών για την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη αλλά και σε άλλα τρία σημεία του νομού.

Από τις πρώτες συναντήσεις που είχε κάνει ως νέος βουλευτής το έτος 2019 ήταν με τα στελέχη των Ελληνικών Υδατοδρομίων, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για την λειτουργία των υδατοδρομίων,  μεταφέροντας παράλληλα το αίτημα των αυτοδιοικητικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού.

Ακολούθησε τον Δεκέμβριο του 2019, με πρωτοβουλία του, σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη με την συμμετοχή και των Δημάρχων Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Ζαχάρως, για την προώθηση των διαδικασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2020 ο κ. Νικολακόπουλος είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στην σημασία της λειτουργίας των υδατοδρομίων κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή και μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλές επαφές και συναντήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για την προώθηση του θέματος.

 

Διεκδικήσεων συνέχεια…

Η χορήγηση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Κυλλήνης έρχεται να προστεθεί στις άδειες ίδρυσης που έχουν χορηγηθεί στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου και Καλαμάτας, ενώ άδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου διαθέτουν η Κέρκυρα και οι Παξοί και δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.

Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει άλλα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος ουσιαστικά έγινε το πρώτο βήμα