376 New Articles

Δελτίο τύπου - Τι ζήτησε ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Αν. Νικολακόπουλος από τον αρμόδιο Υφ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλο Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Ενισχύουμε άμεσα τους πυρόπληκτους Δήμους της Ηλείας»

Δελτίο τύπου - Τι ζήτησε ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Αν. Νικολακόπουλος από τον αρμόδιο Υφ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλο Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Ενισχύουμε άμεσα τους πυρόπληκτους Δήμους της Ηλείας»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

-Αίτημα για κάλυψη αναγκών σε όλους τους Δήμους της Ηλείας

Οι ανάγκες και τα προβλήματα όλων των Δήμων της Ηλείας, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τέθηκαν συνολικά από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, σε συνάντηση που δρομολογήθηκε και πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νομό.

Η συνεργασία των δύο Υφυπουργών είναι συνεχής, για την προώθηση και επίλυση ζητημάτων του νομού, και η νέα συνάντηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προέκυψαν από τις πυρκαγιές.

Δήμοι Πύργου και Ήλιδας

Σε προτεραιότητα τέθηκαν οι πυρόπληκτοι Δήμοι Πύργου και Ήλιδας, με τον κ. Νικολακόπουλο να ζητά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από το Υπουργείο, για την καταβολή αποζημιώσεων για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι προηγουμένως, ο κ. Νικολακόπουλος είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων για το ζωϊκό κεφάλαιο που επλήγη, ενώ προωθούνται ήδη οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η καταβολή αποζημιώσεων και για το φυτικό κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε από τον κ. Τριαντόπουλο την ενίσχυση των δήμων που επλήγησαν, στο σκέλος που αφορά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση και βάσει των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί, εξασφαλίζεται ποσό ύψους 300.000 ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση για το Δήμο Ήλιδας, για την αποκατάσταση κύριων και αγροτικών οδών, καθώς και για τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης. Σχετικά με τα αιτήματα που αφορούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, ο κ. Νικολακόπουλος σε συνεργασία με τον Δήμο, θα τα θέσει το επόμενο διάστημα στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όσον αφορά το Δήμο Πύργου, ήδη ο κ. Υφυπουργός είναι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να διατυπωθούν επ’ ακριβώς τα αιτήματα για ενίσχυση, στη βάση των πραγματικών αναγκών και του ακριβούς μεγέθους των ζημιών, και να τεθούν εκ νέου.


Δήμος Πηνειού

Πέραν των πυρόπληκτων περιοχών, ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε και ζητήματα που αφορούν τους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν με τον Δήμαρχο Πηνειού στο Υπουργείο Εσωτερικών, και την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για σχετικό αίτημα του Δήμου, προωθείται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης η έγκριση ποσού ύψους 200.000 ευρώ, ως αποζημίωση για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, που είχαν πλήξει παλαιότερα το Δήμο.

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σε ό,τι αφορά το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και σε συνέχεια της συνεργασίας και της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί με τον Δήμαρχο, κατά την επίσκεψη των δύο Υφυπουργών στο Δημαρχείο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, για το γνωστό θέμα που αφορά την αποκατάσταση και τη διαμόρφωση της γέφυρας στο Πλουτοχώρι, για το οποίο αμέσως μετά τη συνάντηση είχε εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 900.000 ευρώ, ο κ. Νικολακόπουλος από κοινού με τον Δήμαρχο, έκαναν λόγο για την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ (σύνολο 1.200.000 ευρώ), προκειμένου να εκτελεστεί άρτια το έργο. Επιπλέον, τέθηκαν υπόψιν του κ. Τριαντόπουλου και τα υπόλοιπα αναγκαία έργα που αφορούν τον συγκεκριμένο Δήμο, για τα οποία θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση στο μέλλον.

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προχωρά η διαδικασία χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του δρόμου που έχει υποστεί ζημιά στο Κάστρο (όπως είχε τεθεί το σχετικό αίτημα από την δημοτική αρχή). Ο κ. Νικολακόπουλος πέραν του αρχικού ποσού 1.150.000 ευρώ, που εκτιμήθηκε από τις υπηρεσίες ότι θα χρειαστεί για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου, ζήτησε να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση της τάξης των 500.000 ευρώ, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή.

Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως

Αναφορικά με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, προχωρούν οι παρεμβάσεις μετά τη γενναία έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκ. ευρώ, ενώ τέθηκαν και οι υπόλοιπες ανάγκες της περιοχής.

Για τον Δήμο Ζαχάρως, συζητήθηκε εκ νέου το θέμα της αποκατάστασης του γηπέδου Ζαχάρως, τα προβλήματα του οποίου είχε δει από κοντά ο κ. Τριαντόπουλος σε επίσκεψή του στην περιοχή, και θα προχωρήσει η διαδικασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Εκκρεμείς αποζημιώσεις από το 2021

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε εκ νέου το θέμα της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων καταβολής αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του 2021, όσον αφορά τις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου, καθώς και για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Ηλείας, ενημερώθηκε για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία και ζήτησε επίσπευση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, προς όφελος τελικά των ίδιων των πολιτών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.


Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.