446 New Articles

Παν. Σκαρτσιάρης - Όταν «λιθοβολούνται» αδίκως οι Δήμαρχοι για τις θέσεις εργασίας από προγράμματα ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ)

Παν. Σκαρτσιάρης - Όταν «λιθοβολούνται» αδίκως οι Δήμαρχοι για τις θέσεις εργασίας από προγράμματα ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ)

Απόψεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αρκετά προγράμματα ανέργων κατά καιρούς προκύπτουν για απασχόληση και εργασιακή εμπειρία σε διάφορους φορείς, Δήμους, Περιφέρειες, επιχειρήσεις κ.α. Τα προγράμματα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και αναγκαία για τις διάφορες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, λόγω ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαίτερα για την απασχόληση ανέργων συμπολιτών μας.

Ωστόσο τα κριτήρια και οι κατηγορίες πρόσληψης ανέργων ποικίλουν ανά τρέχον πρόγραμμα, το οποίο δημοσιοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διεκδικούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας από το Υπουργείο, προσπαθώντας έστω και με αυτόν τον τρόπο να καλύψουν τα μεγάλα κενά και τις ανάγκες που έχουν για την εύρυθμη λειτουργία τους και πολύ περισσότερο για την απασχόληση των πολιτών μας.

Παράλληλα εκφράζονται μεγάλα παράπονα και πικρίες από αρκετούς ανέργους, όταν από την αυτόματη ηλεκτρονική διαδικασία μοριοδότησης του Υπουργείου δεν προκύπτουν στους πίνακες πρόσληψης, διότι ο αριθμός των θέσεων είναι μικρός και συγκεκριμένος.

Συνάμα στην διαδικασία αυτή δεν χωράει καμία παρέμβαση για διαφοροποίηση της εκάστοτε μοριοδότησης.

            Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται αδίκως δέκτες παραπόνων, Δήμαρχοι, Περιφεριάρχες, Αντιπεριφεριάρχες κλπ, διότι αρκετοί άνεργοι συμπολίτες μας, έχουν άγνοια ή παραπληροφόρηση της όλης διαδικασίας, πιστεύοντας ότι εξυπηρέτησαν δικούς τους φίλους κλπ.

            Γι’ αυτό τα παράπονα είναι πολλές φορές ασταμάτητα, όπου βρεθούμε ακούγονται κατηγορίες αυτής της μορφής.

            Το πρόβλημα της ανεργίας είναι υπαρκτό, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται απ’ όλους μας με σεβασμό και αλήθεια, ενώ η καλύτερη βοήθεια είναι η σωστή ενημέρωση.

 

Παν. Σκαρτσιάρης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με την παράταξη ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.