370 New Articles

Δελτίο τύπου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κατέπληξε το κοινό η παιδική - εφηβική Θεατρική Ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου!

Δελτίο τύπου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κατέπληξε το κοινό η παιδική - εφηβική Θεατρική Ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου!

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

-Παρουσίασε την παράσταση «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ» στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 το βράδυ, στο κατάμεστο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ η παράσταση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ του Ευγένιου Τριβυζά, σε διασκευή Σταύρου Ρομποτή, από την Παιδική Θεατρική Ομάδα του Παραρτήματος Πύργου του Ελληνικού Ωδείου.

Οι γονείς, οι σπουδαστές οι καθηγητές και οι φίλοι του Ωδείου είχαν τη χαρά να απολαύσουν μία εξαιρετική παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και καταχειροκροτήθηκε. Δικαιώνεται έτσι η επιλογή της Διοίκησης του Ωδείου να εντάξει το θέατρο στο εκπαιδευτικό του έργο, καθώς αποτελεί τέχνη υψηλής πνευματικής αξίας που καλλιεργεί τον άνθρωπο όπως και η μουσική.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» 1932 και Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γεώργιος Γεωργόπουλος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε την παιδική θεατρική ομάδα του Ωδείου για την προσπάθεια όλης της χρονιάς καθώς και όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της παράστασης, ιδίως δε τον Σταύρο Ρομποτή. «Τα παιδιά με μεγάλη ευκολία αλλάζουν την πραγματικότητα και διασκεδάζοντας επινοούν νέες συνθήκες δημιουργώντας νέους κόσμους που χωράνε όλες οι πιθανές και απίθανες εκδοχές του κόσμου που ζούμε» , τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος, προσθέτοντας:

«Μέσα από την δημιουργική τέχνη του θεάτρου, τα παιδιά μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την φαντασία τους. Μπορούν να παίξουν με τις επιθυμίες και τους φόβους τους, τις "καλές" και τις "λιγότερο καλές" πλευρές του εαυτού τους. Μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τον πολύπλοκο κόσμο των μεγάλων, φέρνοντάς τον στα μέτρα των μικρών».

Πρόκειται για την τέταρτη συνολικά από τις προσπάθειες του θεατρικού εργαστηρίου με υπεύθυνο τον Σταύρο Ρομποτή - ψυχή όχι μόνο της θεατρικής ομάδας του Ωδείου αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης μας - ο οποίος έκανε την διασκευή - προσαρμογή του κειμένου αλλά και τη σκηνοθεσία του έργου.

Ο Σταύρος Ρομποτής, στο κλείσιμο της παράστασης, ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς, όπως επίσης και το Ελληνικό Ωδείο που τον ενισχύει στο έργο του και προσωπικά τον Πρόεδρο που είναι δίπλα στην παιδική θεατρική ομάδα του Σωματείου – Ωδείου με όλες του τις δυνάμεις . «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα τεράστιο μπράβο σε αυτά τα μικρά παιδιά που απόψε έμοιαζαν στα μάτια μου τόσο μεγάλα που τρύπησαν το ταβάνι του θεάτρου. Το σκιάχτρο μας κατάφερε και πέταξε ψηλά αφού μας έδωσε μαθήματα ζωής. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς για την εμπιστοσύνη», τόνισε. Αναφερόμενος στο έργο, πρόσθεσε ότι με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα και η ελευθερία, δείχνοντάς μας ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να ακολουθήσει τα όνειρά του, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο.

Οι μικροί πρωταγωνιστές συγκίνησαν με την εκφραστικότητά τους, το ταλέντο τους και κατάφεραν να ταξιδέψουν το κοινό με έναν μοναδικό τρόπο, μεταφέροντας ένα μήνυμα ζωής σε όλους μας!

Αλφαβητικά οι μικροί πρωταγωνιστές ήταν:

Αθανασόπουλος Γιώργος, Αθανάτου Αλεξάνδρα, Αθανάτου Ευγενία, Δέλγα Μαρία-Σοφία, Κουζή Βαλέρια, Κουκουριτάκη Γεωργία, Μπενέτση Ηλιάνα, Ραδαίος Χαράλαμπος, Τσαμπουρλής Κωνσταντίνος, Χολή Ευφροσύνη – Νεκταρία.

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου – Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Παναγιώτη Μπράμο για την συνδιοργάνωση της παράστασης και τη διαρκή στήριξή του. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Πύργου, τον Πολιτιστικό του Οργανισμό και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Κάρδαρη για την παραχώρηση του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ .

Ευχαριστεί ακόμα όλους τους υποστηριχτές αλλά και όσους συνέβαλαν με την πολύτιμη συνεισφορά τους: τον Πάνο Μοσχόπουλο (ανθοπωλείο ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ) που στολίζει με άνθη τις εκδηλώσεις του Ωδείου, τον Γιάννη Τερζή (σούπερ μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ) για την διαρκή συμβολή του, τον Βασίλη Αγγελάκο & την Γεωργία Μπούρου με το Φωτογραφείο τους, τη Διαφημιστική THREEG, τους ανθρώπους του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας & ενημέρωσης της πόλης μας που πρόβαλλαν με τον καλύτερο τρόπο την παράσταση και πάντα υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, καθώς και την Ηχοφωτιστική κάλυψη ADSound.

Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν εμπράκτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» 1932/ Ελληνικό Ωδείο Πύργου.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας και Παλαιών Προσκόπων Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.α.

Το Παιδικό – Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου ξεκινά τις πρόβες του για την νέα σχολική χρονιά 2024-2025, τον Σεπτέμβριο και μπορούν όλα τα παιδιά ηλικίας 8-17 να συμμετέχουν και να γνωρίσουν την μαγεία του θεάτρου!

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.