376 New Articles

Δελτίο τύπου - «Με μεγάλη επιτυχία και υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας, συνεχίζεται στην Αμαλιάδα το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο - Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή»

Δελτίο τύπου - «Με μεγάλη επιτυχία και υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας, συνεχίζεται στην Αμαλιάδα το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο - Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με τεράστια επιτυχία και με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, συνεχίζεται στους χώρους του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας το 4ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών, που διοργανώνει το παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τα παιδιά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος τους τόνισε την χρησιμότητα των μαθηματικών στο σύνολο της καθημερινότητάς μας, ιδιαίτερα με τον τρόπο που διδάσκονται -ως παιχνίδι- μέσω του θερινού σχολείου.

Ο θεσμός ξεκίνησε από το παράρτημα της ΕΜΕ «Ιππίας ο Ηλείος» το 2019 και συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα τις δράσεις του σε Πύργο και Αμαλιάδας κάθε καλοκαίρι, με εξαίρεση τα χρόνια του κορονοϊού.

Στο θερινό μαθηματικό σχολείο, τα παιδιά διδάσκονται μαθηματικά αλλά και μαθήματα ή παιχνίδια που σχετίζονται με αυτά και στόχος του είναι να φέρει ακόμα πιο κοντά τα παιδιά στο μάθημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εφέτος μόνο στην Αμαλιάδα τα παιδιά που συμμετέχουν στο σχολείο ξεπερνούν τα 60, με τους σχολικούς συμβούλους και τους καθηγητές των μαθηματικών να συμβάλλουν στις δράσεις αφιλοκερδώς.

Οι εκδηλώσει του 4ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Αμαλιάδας ολοκληρώνονται την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.


Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.