405 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Εγκρίθηκε από το “Πράσινο Ταμείο” ποσό 250.000 ευρώ για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Ήλιδας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Εγκρίθηκε από το “Πράσινο Ταμείο” ποσό 250.000 ευρώ για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Ήλιδας»

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ εξασφάλισε από το «Πράσινο Ταμείο» ο Δήμος Ήλιδας, στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών σε Δήμους με Περιαστικά Δάση».

Ήδη, ο Δήμος Ήλιδας, με εντολή του Δημάρχου κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλου «έτρεξε» τις διαδικασίες λαμβάνοντας της απαραίτητες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και έχοντας έτοιμες τις μελέτες που απαιτούνται.

Το πρόγραμμα αφορά σε χρηματοδότηση για δημιουργία περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Μέσω της ενίσχυσης, ο Δήμος Ήλιδας θα προχωρήσει άμεσα τα έργα πυροπροστασίας και αντιπυρικής θωράκισης περιοχών του Δήμου μας, τα οποία έχουν μπει σε πρώτη προτεραιότητα, λόγω και των προβλημάτων που δημιούργησε η μεγάλη πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η ένταξη των δήμων της Ηλείας, είχε τεθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, παρουσία του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Όπως τόνισε μετά την ολοκλήρωση της ένταξης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Η ενίσχυση τη δεδομένη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο Δήμος μα επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και ήδη υπάρχει έτοιμη μελέτη, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αμαλιάδας. Παράλληλα, έγινε αποδοχή της χρηματοδότησης, αναμόρφωση προϋπολογισμού για άμεση ένταξή της, καθώς και αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσει η έγκριση της μελέτης και του τρόπου δημοπράτησης, προκειμένου να “τρέξει” άμεσα η μελέτη και να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα 15 χωριά, που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων ή γειτνιάζουν με δάση.

Ο δήμος μας δυστυχώς λόγω της πυρκαγιάς της 21ης Ιουνίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που δίνει ένα λόγο παραπάνω για να προχωρήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες, έτσι ώστε να κερδίσουμε χρόνο και να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε, καθώς το καλοκαίρι είναι όλο μπροστά μας».



Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.