409 New Articles

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός: «Εκτός αποζημίωσης σημαντικά φάρμακα»

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός: «Εκτός αποζημίωσης σημαντικά φάρμακα»

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη να υποβαθμίζει και να απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να πετύχει την πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Τελευταίο «κατόρθωμά» της, η απένταξη κρίσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων. Πρόκειται για σκευάσματα (Lonarid, Lonalgal), που απευθύνονται και σε ασθενείς που ανήκουν στους χρόνια πάσχοντες και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. οι νεοπλασματικοί ασθενείς.

Δυστυχώς, αυτή είναι η στρεβλή οπτική της κυβέρνησης και στον ευαίσθητο τομέα των φαρμάκων. Προφανώς τα θεωρεί ως πολυτέλεια, για τον λόγο αυτό δε διστάζει να μετακυλύει ολόκληρο το κόστος κρίσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων στους ίδιους τους πολίτες. Μάλιστα, προχωράει σε τέτοιου είδους ακραίες κινήσεις, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια να καλπάζουν, το στεγαστικό κόστος να έχει εκτοξευτεί και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών να συρρικνώνεται.

Με ερώτησή μας, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάμε εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, περί της απόφασης απένταξης αυτών των φαρμακευτικών προϊόντων από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων. Παράλληλα, τον καλούμε να επανεξετάσει το ζήτημα και να τα επανεντάξει στον ανωτέρω κατάλογο, ιδίως κατόπιν σχετικής παρότρυνσης εκ μέρους των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.   

Η υγεία αποτελεί δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Επομένως, είναι υποχρέωση της Πολιτείας η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Εμείς πιστεύουμε σε ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε μια αξιοπρεπή δημόσια υγεία. Για τον λόγο αυτό προβλέπουμε μεταξύ άλλων στο πρόγραμμά μας, ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, και μείωση της συμμετοχής στο κόστος φαρμάκων. Δυστυχώς, η κυβέρνηση «επενδύει» στην υγειονομική φτώχεια και στο ξήλωμα κεκτημένων, προκειμένου να παραδώσει πλήρως την υγεία στα χέρια ιδιωτών. Δεν την ενδιαφέρουν οι κοινωνικές ανάγκες. Ακόμα και στο λεπτό ζήτημα της υγείας, ουσιαστικά αυτό που λέει στην κοινωνική πλειοψηφία είναι: «αν έχεις να πληρώσεις, καλώς. Αν δεν έχεις, αυτό δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης.» Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις επικείμενες ευρωεκλογές θα δώσει την ηχηρή απάντησή του.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.