446 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «”Πλημμύρισε” από κόσμο η Αμαλιάδα την ημέρα εγκαινίων της 22ης Πανηλειακής Ανθοκομικής Έκθεσης – “Μάγεψαν” το κοινό οι παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «”Πλημμύρισε” από κόσμο η Αμαλιάδα την ημέρα εγκαινίων της 22ης Πανηλειακής Ανθοκομικής Έκθεσης – “Μάγεψαν” το κοινό οι παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας»

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην Αμαλιάδα χτυπά η καρδία ολόκληρης της Ηλείας από την περασμένη Πέμπτη, λόγω της 22ης Πανηλειακής Ανθοκομικής Έκθεσης που άνοιξε τις πύλες της και θα παραμείνει στον ξεχωριστό χώρο του πάρκου Μπελογιάννη μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Παρασκευής όπου ήταν και τα επίσημα εγκαίνια του μεγάλου θεσμού, ο χώρος κατακλύστηκε από κόσμο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπολογίζεται ότι στην Ανθοκομική Έκθεση βρέθηκαν πάνω από 3 χιλιάδες συμπολίτες μας από κάθε σημείο της Ηλείας.

Το πάρκο Μπελογιάννη έχει μετατραπεί σε έναν «επίγειο παράδεισο» με τα μοναδικά χρώματα και αρώματα της Άνοιξης να δίνουν έναν διαφορετικό τόνο και να ανεβάζουν τη διάθεση των επισκεπτών.

Το βράδυ των εγκαινίων, τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β’, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο Ήλιδας, εκτιμώντας ότι εκδηλώσεις ανάλογες με της Ανθοκομικής φέρνουν «ζωντάνια» στην Ηλείας, προσφέροντας αισιοδοξία και ελπίδα στην κοινωνία.

Την κορδέλα τον εγκαινίων έκοψε ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε κάθε έναν και κάθε μια που παραβρέθηκε στην Έκθεση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για όλους όσοι συνέβαλαν, προκειμένου να αποκτήσει το πάρκο την χρωματιστή και πανέμορφη εικόνα που έχει.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, χόρεψαν για τον κόσμο παραδοσιακούς χώρους τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Δήμου Ήλιδας, αλλά και το τμήμα ανηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος», ενώ στο χώρος προσφέροντας δωρεάν γλυκά και αλμυρά εδέσματα που έφτιαξαν με μεράκι μέλη συλλόγων από το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.  

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με μεγάλη συναυλία από το συγκρότημα της Ιφιγένειας Χατζηγιάννη και του Χρήστου Πυλαρινού.

Το «παρών» στην ημέρα των εγκαινίων έδωσαν σύσσωμα τα μέλη της Δημοτικής αρχής Ήλιδας, ο Ηλείος πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο -επίσης- πρώην υπουργός και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Φίλιππος Σαχινίδης, η Υποψήφια Ευρωβουλευτής Μαρινίκη Θεοδώρου, οι βουλευτές κ. Διονύσης Καλαματιανός και κ. Μιχάλης Κατρίνης, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από το σύνολο των Δήμων της Ηλείας, η διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού και πλήθος εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Η 22η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεσης διοργανώνεται από το Δήμο Ήλιδας και τη Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας.

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.