446 New Articles

Δελτίο τύπου - Η εφαρμογή της 20/2024 Πυροσβεστικής διάταξης στη συνεδρίαση της Δ.Ε. δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τέλος για αυτεπάγγελτο καθαρισμό οικοπέδων

Δελτίο τύπου - Η εφαρμογή της 20/2024 Πυροσβεστικής διάταξης στη συνεδρίαση της Δ.Ε. δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τέλος για αυτεπάγγελτο καθαρισμό οικοπέδων

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο καθορισμός τέλους αυτεπάγγελτου καθαρισμού οικοπέδων και απομάκρυνσης των υλικών, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Το ζήτημα  αυτό συζητήθηκε  στα πλαίσια εφαρμογής της 20/2024 Πυροσβεστικής διάταξης με θέμα «Καθορισμός Προληπτικών Μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός των ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας από τα 100 μ. από τα όρια τα των ανωτέρων περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα».

Κατά την συνεδρίαση  ελήφθη απόφαση για την επιβολή τέλους 0,70 ευρώ ανά τ.μ. για την δαπάνη καθαρισμού οικοπέδων, όσων ιδιοκτητών αγνόησαν την υποχρέωσή τους.

Ταυτόχρονα στους εν λόγω ιδιοκτήτες επιβάλλεται και  το ισχύον πρόστιμο από την πλευρά της πολιτείας που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά τ.μ., ενώ και τα δύο (πρόστιμα) βεβαιώνονται από τον οικείο δήμο.

Ήδη από το δήμο ξεκίνησε η αποστολή επιστολών στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοπέδων, ενόψει της άμεσης έναρξης της  διαδικασίας που προβλέπεται από την ανωτέρω Πυροσβεστική διάταξη.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής εξάλλου συζητήθηκαν και τα θέματα της πρόσληψης προσωπικού για δράσεις πυρασφάλειας 2024, του καθορισμού τροφείων βρεφών και νηπίων, της συμμετοχής του δήμου στο θεσμό Μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος –Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ για την περίοδο 2024-25 κ.α.

 

 

.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.