416 New Articles

Δελτίο τύπου - Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλος για τη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τους Δημάρχους της Ηλείας «Ρεαλιστική και βιώσιμη η πρόταση για έναν Οργανισμό Ύδρευσης στο νομό»

Δελτίο τύπου - Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Α. Νικολακόπουλος για τη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τους Δημάρχους της Ηλείας «Ρεαλιστική και βιώσιμη η πρόταση για έναν Οργανισμό Ύδρευσης στο νομό»

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Κρίσιμα ζητήματα τέθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη, με τη συμμετοχή του  Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου και των επτά Δημάρχων της Ηλείας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Νικολακόπουλου, για να συζητηθεί το θέμα των οφειλών των Οργανισμών Ύδρευση των δήμων προς τη ΔΕΗ, με τον κ. Σκυλακάκη να προτείνει το μοντέλο της δημιουργίας ενός Οργανισμού Ύδρευσης σε επίπεδο νομού, για όλους τους δήμους, καθώς και γενναίες ρυθμίσεις των οφειλών δήμων και δημοτών.

Επιπλέον, τέθηκε και το θέμα προγράμματος πυροπροστασίας, καθώς έχουν εξασφαλιστεί 30 εκ. ευρω από το Υπουργείο για ολόκληρη τη χώρα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε:

 «Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε μία πολύ σοβαρή πρόταση για τη δημιουργία ενός Οργανισμού Ύδρευσης στην Ηλεία, που θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες. Για εμάς το ζητούμενο είναι να έχουμε ισχυρούς και αξιόπιστους Οργανισμούς ύδρευσης, βιώσιμους που θα παράσχουν ουσιαστικές υπηρεσίες στους δημότες και θα εξασφαλίζεται η ανταποδοτικότητα. Ταυτόχρονα, ζητούμενο είναι μία γενναία ρύθμιση για τις οφειλές των δημοτών, μέσω των 120 δόσεων, όπως και γενναία ρύθμιση για τους δήμους ώστε να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ. Μέχρι σήμερα, έχουμε διαπιστώσει ότι το μοντέλο λειτουργίας των Οργανισμών Ύδρευσης έχει πολλά προβλήματα και δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών. Όλο το σύστημα συνεπώς χρειάζεται εξυγίανση και σε αυτή την κατεύθυνση επικεντρώνεται η πρόταση του Υπουργού, με στόχο να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλους τους νομούς της χώρας. Πιστεύουμε ότι είναι μία ρεαλιστική πρόταση, σε σωστή βάση που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ακούστηκαν οι απόψεις των Δημάρχων και πρέπει να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Σε ότι αφορά το δεύτερο μεγάλο θέμα που συζητήσαμε, το πρόγραμμα πυροπροστασίας, έχει εξασφαλιστεί γενναία χρηματοδότηση από το Υπουργείο για τη δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας και είναι κρίσιμο να ανταποκριθούν άμεσα οι Δήμοι, υποβάλλοντας τα αιτήματά τους και τα τεχνικά δελτία, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα προβλεπόμενα έργα. Είμαστε ένας νομός που έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από πυρκαγιές και θα επιδιώξουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξασφάλιση κονδυλίων, από τα 30 εκ. ευρώ που προορίζονται για ολόκληρη τη χώρα».

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.