416 New Articles

Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ‘’Αυτοί που υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία στην Ηλεία, πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα και ένα μάθημα’’

Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ‘’Αυτοί που υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία στην Ηλεία, πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα και ένα μάθημα’’

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνά με τα ψέματα, να παραπλανά και να υφαρπάζει την ψήφο των πολιτών.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εικόνα της δημόσιας υγείας σε όλη τη χώρα αλλά και ειδικά  στην Ηλεία, δεν είναι αυτή που βιώνει καθημερινά κάθε πολίτης και κάθε οικογένεια που πηγαίνει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή σε μια δομή υγείας.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ.

Βάζει από το παράθυρο ιδιωτικά συμφέροντα στο ΕΣΥ και στέλνει τον λογαριασμό να πληρωθεί από τους πολίτες.

Με ένα ΕΣΥ που θα παρέχει βασικές υπηρεσίες υγείας προνοιακού χαρακτήρα και τους πολίτες να πρέπει να πληρώσουν, εντός και εκτός του ΕΣΥ.

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συντηρεί την υποστελέχωση των δομών δημόσιας υγείας και μεγεθύνει, χρόνο με το χρόνο, τα κενά για να παραδώσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε ιδιώτες.

Ειδικά στην Ηλεία, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση της δημόσιας υγείας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που έχουν απομείνει και του προσωπικού που εργάζεται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Ηλείας.

-Από τις 139 οργανικές θέσεις ιατρών στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας οι 79 παραμένουν κενές. Οι κλινικές καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών εκτός και εντός Ηλείας στο νοσοκομείο του Πύργου που εναλλάσσονται καθημερινά, με ό,τι αυτό σημαίνει για την περίθαλψη των ασθενών που καθημερινά εξετάζονται από διαφορετικό ιατρό.

-Η κυβέρνηση, μετά από σχετικό ερώτημά μου στη Βουλή, αρνήθηκε να δεσμευτεί αν θα προχωρήσει σε προκήρυξη όλων ανεξαιρέτως των οργανικών θέσεων που παραμένουν ακάλυπτες.

-Αρνούνται να κάνουν ακόμα και το αυτονόητο: να εντάξει στις άγονες περιοχές τις δομές δημόσιας υγείας της Ηλείας, προκειμένου να υπάρχουν αυξημένα κίνητρα για τους γιατρούς που θα έρθουν στο νομό.

Οι περισσότερες από τις προκηρύξεις για θέσεις μόνιμων ιατρών αποβαίνουν άκαρπες, αφού δεν υπάρχουν μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα ώστε να προσελκύσουν νέους ιατρούς.

Αρνούνται ακόμα και να ανανεώσουν  τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν εντός του έτους, αλλά είναι πολύτιμοι για την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων της Ηλείας.

 Είναι όλοι αυτοί που ‘’χόρτασαν’’ χειροκροτήματα και υποσχέσεις εν μέσω πανδημίας από τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, χωρίς όμως να αναγνωριστεί εμπράκτως η προσφορά τους.

Για όλα αυτά υπάρχουν ευθύνες.

Στις 9 Ιουνίου, οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά δεσμευμένο στην αναγέννηση του ΕΣΥ , στην αύξηση των προσλήψεων  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με αύξηση των μισθών και ένταξή των εργαζόμενων στις δημόσιες δομές υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως έχει εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή και προτείνει το ΠΑΣΟΚ 14 φορές στη Βουλή, με πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Με πλήρεις , καθολικές και δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας υγείας για όλους τους πολίτες, όπως ήταν πάντα το όραμα του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το δημόσιο σύστημα υγείας και πιστεύει στην αξία του.

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.