416 New Articles

Δελτίο τύπου - «Αίτημα του Δήμου Ήλιδας για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή της Πηνείας»

Δελτίο τύπου - «Αίτημα του Δήμου Ήλιδας για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή της Πηνείας»

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων 20 ετών συνεχίζει να καίει στη Δημοτική Ενότητα Πηνείας, αν και πλέον έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου, το προσωπικό πολιτικής προστασίας, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, σύσσωμο το προσωπικό και η πολιτική ηγεσία, όπως και οι πρόεδροι των κοινοτήτων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Πηνείας, όταν η φωτιά πέρασε από τα σύνορα της Αχαΐας.

Οι πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, τα εναέρια μέσα και τα μηχανήματα έργου και υδροφόρες να καταφέρνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο, έπειτα από 24 ώρες.

Από την πρώτη στιγμή, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν στα σημεία που επλήγησαν, συμβάλλοντας στο συντονισμό από κοινού με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους εθελοντές των κοινοτήτων και την πολιτική προστασία της Περιφέρειας.

Ο Δήμος Ήλιδας κατά τη διάρκεια των συμβάντων και αφού φάνηκε και το μέγεθος της ζημιάς στις κοινότητες της Πηνείας, ζήτησε επισήμως την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με έγγραφο που εστάλη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κοινοποιήθηκε στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.