403 New Articles

Δελτίο τύπου - ΕΛΜΕ Ηλείας - Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου - ΕΛΜΕ Ηλείας - Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Συνάδελφοι-ισσες,

 

Όπως ενημερωθήκαμε, το ΠΥΣΔΕ Ηλείας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 και 2021 που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης (νόμος 4831/21).

Η ΕΛΜΕ Ηλείας, από την πρώτη στιγμή με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αντιτάχθηκε σθεναρά στο νόμο αυτό. Εξέφρασε την αντίθεση της να συνδεθεί η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την ατομική αξιολόγηση, μέτρο καταδικασμένο στη συνείδηση του συνόλου των εκπαιδευτικών με τη μαζική συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή ενάντια στην Ατομική Αξιολόγηση.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την προκλητική του στάση απέναντι στους νεοδιόριστους συναδέλφους επαναφέρει τον επιθεωρητισμό και παρατείνει την κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας την οποία το ίδιο έχει δημιουργήσει και που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκβιασμό και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της μονιμοποίησής τους.

Η στάση αυτή του υπουργείου προκαλεί πραγματικά ντροπή αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο για πάνω από 15 χρόνια, έχουν αλωνίσει από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως αναπληρωτές, και σε πολύ δύσκολες συνθήκες κράτησαν το δημόσιο σχολείο όρθιο. Είναι αυτοί που έχουν εξεταστεί και αξιολογηθεί αποδεδειγμένα, αλλά επίσης αναγκάστηκαν με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου να συγκεντρώνουν αενάως πρόσθετα πτυχία και μόρια, που ποτέ δεν είναι επαρκή, και εξακολουθούν να αναγκάζονται να κυνηγούν προσόντα πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ. Είναι αυτοί, που μένουν για δύο χρόνια στον τόπο διορισμού, μακριά από τις οικογένειές τους, για 735 ευρώ. Αυτή η πρόκληση, αυτή η ομηρία των δεκάδων χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών πρέπει να σταματήσει τώρα! Μας αφορά όλους και όλες!

Τονίζουμε ακόμα ότι ο υπαλληλικός κώδικας (Ν.3528/2007) που προβλέπει την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση στη λήξη της διετίας παραμένει σε ισχύ, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διάταξη του διαβόητου νόμου 4823/2021, για την αξιολόγηση και η υποχρέωση για διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης στη λήξη της διετίας παραμένει. Είναι γνωστό σε όλους ότι το νομικό πλαίσιο που ισχύει δίνει τη δυνατότητα για μονιμοποίηση των νεοδιόριστων· αυτό άλλωστε έχει εφαρμοστεί από ορισμένες Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχαν ήδη προχωρήσει στην έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης. Επομένως Διοίκηση, Διευθυντής Εκπαίδευσης, «ΠΥΣΔΕ» επέλεξαν να συστρατευτούν με την πολιτική γραμμή του ΥΠΑΙΘΑ και της Κυβέρνησης, που εκβιάζει τους νεοδιόριστους με την αξιολόγηση, για να προωθήσει την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων, για να υποτάξει τους εκπαιδευτικούς και να σταματήσει τις διεκδικήσεις τους! Έτσι η συνεχής επίκληση της νομιμότητας καταντάει τουλάχιστον αστεία, όταν καταστρατηγούνται βασικές συνταγματικές διατάξεις.

 

Καλούμε για άλλη μια φορά το «ΠΥΣΔΕ» και τον Διευθυντή ΔΕ Ηλείας

να υπογράψουν εδώ και τώρα τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης

όλων των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

 

Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών

με την αξιολόγηση:

 

Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρία!

 

Πύργος, 27/06/2024

 

 


 

 

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.