376 New Articles

Δελτίο τύπου - Προχωράει με σταθερά βήματα η ανακύκλωση στον Δήμο Πύργου

Δελτίο τύπου - Προχωράει με σταθερά βήματα η ανακύκλωση στον Δήμο Πύργου

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με σταθερά βήματα προχωρά το πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Δήμο Πύργου, σύμφωνα με την κοινή διαπίστωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Βασίλη Φάμελου και του κ. Γιώργου Καραμάλη, Υπεύθυνου Έργων της Ε.Ε.Α.Α. στο Κ.Δ.Α.Υ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Πάτρα.

Αυτό απορρέει και από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμος Πύργου για την μεταφορά των ποσοτήτων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, από τα μέσα Μαΐου που ξεκίνησε το πρόγραμμα έως και σήμερα.

Ειδικότερα το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου μετέφερε 9 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στο Κ.Δ.Α.Υ Πατρών, τον Ιούνιο 40 και τον Ιούλιο εως και σήμερα 9 τόνους.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του κ. Φάμελου και με τον κ. Καραμάλη έγινε ένας απολογισμός των ενεργειών που έχουν γίνει έως και σήμερα για την επανεκκίνηση της ανακύκλωσης στον Δήμο και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα πρώτα συμπεράσματα γίνεται αντιληπτό πως οι πολίτες συνεχίζουν να κάνουν ανακύκλωση μολονότι το πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια έχει αδρανοποιηθεί.

Επίσης τέθηκε το θέμα των οχημάτων και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται καθώς και ο αν ο αριθμός τους είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Δήμου.

Το θέμα του δικτύου των κάδων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και εξετάστηκαν οι τρόποι και η δυνατότητα προμήθειας από τον Δήμο για την εξυπηρέτηση των δημοτών και την αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών που θα μεταφέρονται στο Κ.Δ.Α.Υ. στην Πάτρα.

Στην συνάντηση εξετάστηκε και η αξιοποίηση των διαθέσιμων προγραμμάτων για την επανεκκίνηση της ανακύκλωσης μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού διαφόρων event όπως φεστιβάλ και άλλα.

Ο κ. Φάμελος μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Πέμπτη θα μεταβεί στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον κ Δημήτρη Παπασωτηρίου Υπεύθυνο Μάρκετινκ και Επικοινωνίας Ο.Τ.Α της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.