425 New Articles

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός: «Συγκλίσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση»

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός: «Συγκλίσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση»

Ελλάδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Εκφράζουμε τον σεβασμό και την εκτίμησή μας στα μέλη μας, που συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια, ενεργητικότητα και ψυχή στον εκλογικό αγώνα καθώς και στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας εντός και εκτός κοινοβουλίου, με ακόμα περισσότερη ένταση και πίστη, με προγραμματικό λόγο και προτάσεις για την πολιτική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καταδεικνύει την έντονη κοινωνική αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής. Μόλις σε έναν χρόνο τα ποσοστά της ΝΔ μειώθηκαν πάνω από 12%.

Η ίδια ηχηρή αποδοκιμασία υπήρξε και στην Ηλεία, όπου οι πολίτες τιμώρησαν με την ψήφο τους την κυβέρνηση, για όσα έχει επιφέρει με τις πολιτικές της στον τόπο μας: την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, τις ακυρώσεις ή καθυστερήσεις κρίσιμων έργων υποδομής, την οικονομική ασφυξία των μισθωτών και των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών και του αγροτικού κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρότι δεν έπιασε τους εκλογικούς του στόχους, άντεξε σε αυτή την πολύμηνη περιδίνηση και επιβεβαίωσε τη θέση του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Οι πολίτες ζητούν όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, μια συνεκτική, προοδευτική, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, απέναντι στη δεξιά ισοπεδωτική κυβέρνηση της ΝΔ.

Ασφαλώς, όμως, η δεύτερη θέση δεν μας αρκεί. Η ψαλίδα έκλεισε σημαντικά σε έναν χρόνο, εμείς όμως επιδιώκουμε την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης για να απαλλάξουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως η μεγάλη δύναμη στον προοδευτικό χώρο, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πρωταγωνιστήσει στον διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο τη σύγκλιση και την κοινή πορεία. 

Έτσι μπορούμε να έχουμε μια αυξημένη δυναμική και προοπτική νίκης. 

Έχουμε ιστορική ευθύνη και χρέος να ενεργοποιηθούμε και να πράξουμε, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τους κινδύνους που γεννά η άνοδος της ακροδεξιάς και στη χώρα μας. 

Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος στην προσπάθεια αυτή, χωρίς ηγεμονισμούς και μικρομεγαλισμούς. Το βλέμμα μας πρέπει να είναι στην κοινωνία και στο μέλλον, όχι στο παρελθόν.

Είναι πλέον σαφές πως το προοδευτικό μέτωπο δημοκρατίας δεν μπορεί να περιμένει. Αυτό έκαναν διακριτό και οι πολίτες με την ψήφο τους, αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση.

Αυτό μας δείχνει και το τεράστιο ζήτημα της αποχής. Οι πολίτες και κυρίως η νέα γενιά νιώθουν απογοητευμένοι  και προφανώς πιστεύουν ότι η πολιτική δεν μπορεί να τους δώσει λύσεις και δεν μπορεί να τους προστατεύσει. Σε αυτά πρέπει να απαντήσουμε.  Είναι ευθύνη του προοδευτικού κόσμου να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το εκλογικό σώμα, ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά και να συμμετέχει στη διαδικασία που θα οδηγήσει στην πολιτική αλλαγή και στην προοδευτική διακυβέρνηση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στο αύριο, τις νέες και τους νέους μας. Μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και οφείλουμε να το διεκδικήσουμε.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.