416 New Articles

Δελτίο τύπου - Δ. Καλαματιανός - Πόσες ακόμη απώλειες και καταστροφές;

Δελτίο τύπου - Δ. Καλαματιανός - Πόσες ακόμη απώλειες και καταστροφές;

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Δήλωση του Διονύση Καλαματιανού, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Τομεάρχη Παιδείας και Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία.

Δυστυχώς, κάτοικοι της Ηλείας βιώνουν, για μια φορά ακόμα, την καταστροφή της πύρινης λαίλαπας. Η φωτιά κατέκαψε και πάλι τα πάντα στο πέρασμά της. Αφήνει πίσω της απώλειες, θλίψη, οδύνη, πόνο και απόγνωση. Αφήνει πίσω της πληγές που δεν επουλώνονται.

Ο απολογισμός θλιβερός. Χάθηκε ένας άνθρωπος. Έγιναν αποκαΐδια το βιός και οι κόποι μιας ζωής. Την ίδια στιγμή ξανά καταγγελίες για την ανεπάρκεια της Πολιτείας. Ξανά καταγγελίες για καθυστερήσεις και ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό. Ξανά καταγγελίες για ελλείψεις σε προετοιμασία, σχεδιασμό και αντιμετώπιση.

Στο ίδιο μακάβριο έργο θεατές οι κάτοικοι, νιώθουν ότι είναι μόνοι τους και ξεχασμένοι. Φοβούνται και πάλι, ότι μετά το κακό, η αποκατάσταση και οι αποζημιώσεις θα καθυστερήσουν ή δεν θα δοθούν. Βεβαίως, θα ακούσουν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να λένε τα ίδια, εδώ και 5 χρόνια: «μην ανησυχείτε, όλα θα τακτοποιηθούν». Δεν τους πιστεύουν, όμως, γιατί οι ελπίδες τους επανειλημμένα έχουν διαψευσθεί.

Είμαστε στην αρχή μιας επικίνδυνης περιόδου και τα πρώτα σημάδια σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τον πύρινο εφιάλτη είναι τουλάχιστον ανησυχητικά και συνάμα απογοητευτικά. Τελικά, τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα για την κυβέρνηση και αυτό το πληρώνουν με τραγικές συνέπειες πολύ ακριβά οι πολίτες, ειδικά κατ’ επανάληψη οι Ηλείες και οι Ηλείοι.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.