425 New Articles

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: «Πανελλαδικές Εξετάσεις σε αίθουσες "καμίνια"»

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: «Πανελλαδικές Εξετάσεις σε αίθουσες "καμίνια"»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σημεία από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις σχολικές αίθουσες, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, έχετε αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή, μαθητές και μαθήτριες δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε συνθήκες απάνθρωπες; Ότι δίνουν τις πιο κρίσιμες εξετάσεις της ζωής τους σε συνθήκες καύσωνα και αγωνίζονται να περάσουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, μέσα σε σχολικές αίθουσες-καμίνια; Αντιλαμβάνεστε σε τι βασανιστήρια υπόκεινται; Είδαμε και τις εικόνες με γονείς να φέρνουν ανεμιστήρες από τα σπίτια τους, μήπως και καταφέρουν οι άνθρωποι να κάνουν λίγο καλύτερες τις συνθήκες. Που είναι η μέριμνα της Πολιτείας; Γιατί αφήνετε απροστάτευτα τα παιδιά μας; Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο φέρεστε. Πρόκειται για κατάντια.»

Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες ευρωεκλογές έστειλε πολλαπλά μηνύματα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση.

«Μέσα σε έναν χρόνο, σας ψήφισαν ένα εκατομμύριο λιγότεροι ψηφοφόροι. Είναι προφανές ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν τις κυβερνητικές επιλογές σας και τα αποτελέσματα των πολιτικών σας. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τα τραγικά αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών σας, από το γεγονός ότι η Ελλάδα -σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat- είναι στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι αφορά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό; Και πως να μην συμβαίνει αυτό, όταν η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια σαρώνουν τα πάντα και εξανεμίζουν τα εισοδήματα; Πως να μην ισχύει αυτή η δραματική κατάσταση, όταν η στεγαστική κρίση είναι παρούσα; Όταν τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, με τους ασθενείς να ψάχνουν να βρουν γιατρό και να μη βρίσκουν ή να αναγκάζονται να πληρώσουν 1.000 και 2.000 ευρώ για μια επέμβαση σε απογευματινό χειρουργείο, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν 2 και 3 χρόνια για να μπορέσουν να χειρουργηθούν;»

Επιπλέον, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την κοινωνική αποδοκιμασία, που αποτύπωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Προφανώς, δεν λάβατε το μήνυμα, γιατί αν το είχατε λάβει, ο Πρωθυπουργός δεν θα μιλούσε μόνο για αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το ζήτημα είναι η αλλαγή πολιτικής σε όλα όσα επισημαίνουμε: στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, στην ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων και της δημόσιας παιδείας. Εκεί χρειάζονται παρεμβάσεις και δεν είστε διατεθειμένοι να τις κάνετε. Άρα, μην περιμένετε ανάκαμψη με αλλαγή προσώπων. Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται, τώρα. Εσείς, όμως, δεν μπορείτε να κάνετε στροφή για να δώσετε λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτικό πρόγραμμα, μπορεί.»


Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.