379 New Articles

Δελτίο τύπου - Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ξυστρή η παιδική θεατρική παράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Μάγεψε «το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στον Πύργο!

Δελτίο τύπου - Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ξυστρή η παιδική θεατρική παράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Μάγεψε «το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στον Πύργο!

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με επιτυχία συνεχίστηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο την Τετάρτη 3 Ιουλίου «το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» από το «Επίκεντρο+ 2023» υπό την οργάνωση της Ίλιας Ράγκου, μια εκδήλωση που υλοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαδρομών Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη, με την υποστήριξη της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια παιδική θεατρική παράσταση που συνδύασε πηγαίο χιούμορ, υψηλή αισθητική και κοινωνικά μηνύματα για την παιδική κι εφηβική ηλικία, μέσα από την όμορφη ιστορία του μικρού ψαριού που ζει στον βυθό, την οποία παρουσίασαν μοναδικά οι δύο πρωταγωνίστριες Φρατζέσκα Πολλάτου και Αλίκη Οικονομοπούλου.

Οι μικροί θεατές μαγεύτηκαν και διδάχθηκαν από τη Ραλλού και τοΝ Ντούντου, τον «φύλακα άγγελό της», που ήταν δίπλα της στο μεγάλο ταξίδι προς το νησάκι και τη βοήθησε να ανακαλύψει τις πραγματικές δυνάμεις της και τι έχει τελικά σημασία για αυτήν.

Η Φρατζέσκα Πολλάτου και Αλίκη Οικονομοπούλου μαζί με όλους τους συντελεστές της όμορφης παράστασης, Δήμητρα Λαρεντζάκη (κείμενο), Κατερίνα Τασσύ (σκηνοθεσία-κίνηση/χορογραφίες), Μαρία Βασιλάκη (σκηνικά /κοστούμια), Φώτης Στεργίου (κατασκευή σκηνικών), Διονύσης Μπάστας (μουσική επιμέλεια), Γιάννης Αναστασόπουλος (φωτισμοί) και Εύα Βλαχάκη (video-graphic design), καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος, στον σύντομο χαιρετισμό του, μαζί με την πρόεδρο της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου, Έλενα Μπαγιώργου-Κλωνάρη, τόνισε πως οι παιδικές παραστάσεις αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια, καθώς συνδυάζουν την ψυχαγωγική με την εκπαιδευτική διάσταση, και επισήμανε πως θα συνεχίσει μελλοντικά με ανάλογες πρωτοβουλίες που θα μυούν τον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό της Ηλείας στην τέχνη.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.