416 New Articles

Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ''Να σταθεί η Κυβέρνηση δίπλα στους πολίτες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ηλεία''

Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ''Να σταθεί η Κυβέρνηση δίπλα στους πολίτες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ηλεία''

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

’Η Αχαΐα και η Ηλεία δοκιμάστηκαν, για μία ακόμα φορά, από καταστροφικές πυρκαγιές, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Η δοκιμασία αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές, με την κλιματική αλλαγή να παράγει επώδυνα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, έμπρακτα και ουσιαστικά, οφείλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες που είδαν να καταστρέφεται η περιουσία τους, οι σταβλικές εγκαταστάσεις,  οι κόποι μιας ζωής.

Να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων για όλους, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Πέρα από το αυτονόητο, ότι θα πρέπει άμεσα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Ερυμάνθου, θα πρέπει να υπάρξει και έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους από την κεντρική κυβέρνηση.

Οι επισημάνσεις αυτές είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες, αφού τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δεν είναι θετικά.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών  της Ηλείας που είχε εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης το 2021 έμεινε στα λόγια και αγνοείται η τύχη του.

Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.

 

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.