ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μ. Κατρίνης - ‘’Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις πολιτικές πρωτοβουλίες για μια πλειοψηφική δημοκρατική παράταξη’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μ. Κατρίνης - ‘’Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις πολιτικές πρωτοβουλίες για μια πλειοψηφική δημοκρατική παράταξη’’

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο Talk radio και στον Τάκη Χατζή.

Αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που δοκίμασαν την Ηλεία ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Για ακόμη μία φορά η Ηλεία δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές και υπέστη πλήγμα από τις καταστροφές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις πυροσβεστικές δυνάμεις γιατί παρά τα πολλά μέτωπα έκαναν το καλύτερο δυνατό, αλλά τώρα είναι η ώρα της πολιτείας να δράσει άμεσα και να δείξει εμπράκτως ότι θα στηρίξει τους πληγέντες με γρήγορη αποκατάσταση χωρίς γραφειοκρατίες.Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.

Όσον αφορά τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε:

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει η μήτρα μίας ενιαίας και μεγάλης παράταξης που θα μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα και να δώσει διέξοδο στους πολίτες.

Εμείς λέμε ναι σε ένα ευρύ κάλεσμα, πάνω σε προγραμματικές θέσεις και όχι σε συμφωνίες κορυφής. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να συγκεντρώσει ευρύτερη στήριξη. Αυτό το πέτυχε με την κατάθεση της προτάσεως δυσπιστίας, την ώρα μάλιστα που κανείς δεν πίστευε ότι κάτω από το ίδιο κείμενο θα συσπειρωθεί ένα ευρύ πολιτικό προοδευτικό τόξο δυνάμεων. Αυτή η πρωτοβουλία οδήγησε στην αποπομπή 2 υπουργών της Κυβέρνησης και λίγες εβδομάδες αργότερα η Νέα Δημοκρατία έχασε 12,5 μονάδες στις εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πάλι να πάρει την πρωτοβουλία και να απευθύνει την πρόσκληση για να διεξαχθεί μία προγραμματική συζήτηση με στόχο μία παράταξη αρχών με πρόγραμμα και συμμετοχικές διαδικασίες, με τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτό το εγχείρημα από την αρχή.

Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει τα μηνύματα των πολιτών που λένε ότι έχουν κουραστεί από την κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και τους ίδιους υπουργούς που απλά αλλάζουν θώκους. Ζητούν μία μεγάλη παράταξη και πρόσωπα που θα μπορούν να κερδίσουν εκλογές, υλοποιώντας μια άλλη πολιτική για την ακρίβεια, τις επιχειρήσεις, το ρόλο του τραπεζικού συστήματος, τη δημόσια υγεία, τα εργασιακά, τα εθνικά θέματα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, να το αγκαλιάσουμε και να το ενισχύσουμε.

Αναφερθείς στο θέμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Σε ένα έντονο αλλά και ζωντανό πολιτικό συμβούλιο δείξαμε ότι υπάρχουν απόψεις, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά έχουμε το θάρρος να μιλάμε ευθέως και να συζητάμε τα προβλήματα. Το μείζον είναι οι επιλογές πολιτικής και να να αποφασίσουμε αν θα πάμε μπροστά με πολιτικές συμμαχίες.

Θέλω να πιστεύω ότι στην κεντρική επιτροπή θα υπάρξει πρόταση για χρονοδιάγραμμα που θα βάζει πρώτα την πολιτική και τη στρατηγική μας και μετά τα οργανωτικά ή εκλογικά θέματα. Γιατί δεν αλλάζει ο ρους της πολιτικής ιστορίας μόνο με τις αλλαγές προσώπων, χωρίς να υποτιμώ τη σημασία των προσώπων. Πρέπει να γίνει μία σοβαρή πολιτική συζήτηση για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, για το τι δεν πήγε καλά, για το ποιους εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, σε ποιους απευθύνεται, με ποιους δεν είναι.

Αφού συμφωνήσουμε σε αυτά θα πρέπει να δούμε και τα πρόσωπα της ηγεσίας τα οποία θα πρέπει την υπηρετούν αυτές τις επιλογές, αλλά κυρίως να τις πιστεύουν, γιατί μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες να επιδοκιμάσουν και να ενισχύσουν μία τέτοια προσπάθεια.