Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ‘’Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις με προτάσεις και λύσεις’’

Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ‘’Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις με προτάσεις και λύσεις’’

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις με προτάσεις και λύσεις’’

Η ηχηρή αποδοκιμασία του κ.Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας από τον κόσμο της αγοράς είναι το πρώτο μήνυμα.

Το δεύτερο μήνυμα είναι η ενίσχυση της στήριξης προς το ΠΑΣΟΚ από τους επαγγελματίες και τους εμπόρους.

Το ΠΑΣΟΚ χτίζει, πλέον, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες αλλά και τους μη προνομιούχους.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει τις συνέπειες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, όπως:

-Το άδικο φορολογικό σύστημα που στοχοποιεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 600 εκατ. ευρώ λόγω της τεκμαρτής φορολόγησης. Με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον Ιούλιο θα πρέπει να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 6,7 δις ευρώ από διάφορες πηγές φορολόγησης!

-Ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων από τη ρευστότητα και την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως στο Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Οι τράπεζες αποκλείουν πάνω από το 95% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εμπόρων από τον δανεισμό, ενώ τα επιτόκια των υφιστάμενων δανείων επιβαρύνουν υπέρμετρα τους δανειολήπτες και αποφέρουν υπερκέρδη στις τράπεζες.

-Το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ που είναι πλέον δυσθεώρητο και την εκτίναξη των ‘’κόκκινων’’ δανείων που απειλεί τις επιχειρήσεις με ‘’ξαφνικό θάνατο΄΄, με κατασχέσεις επαγγελματικής στέγης αλλά και της πρώτης κατοικίας.

-Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ ,χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ρεαλιστικών ρυθμίσεων. Οι επαγγελματίες και οι αγρότες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και φορτώνονται με νέα χρέη.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, έχει ταυτόχρονα και προτάσεις , όπως:

-Η προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της επαγγελματικής στέγης και της πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες

- Ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις, με κούρεμα 30% για όσους τηρούν τη ρύθμιση

- Καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.

- Μείωση των καταχρηστικών προμηθειών για τις τραπεζικές συναλλαγές και τις συναλλαγές μέσω POS

- Πρόσβαση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό με λογικά επιτόκια και στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ

- Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού με ενίσχυση της συνέργειας για αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο: να ασκούμε πραγματική και σκληρή αντιπολίτευση, να στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις, να καταθέτουμε προτάσεις και να προτείνουμε λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας.