Δελτίο τύπου - «Ο Δήμαρχος Ήλιδας βρέθηκε στην Γαλλική πρεσβεία, προσκεκλημένος της πρέσβειρας της χώρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Δελτίο τύπου - «Ο Δήμαρχος Ήλιδας βρέθηκε στην Γαλλική πρεσβεία, προσκεκλημένος της πρέσβειρας της χώρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στη Γαλλική πρεσβείας της Αθήνας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Λοράνς Αουέρ, προσκάλεσε στην Γαλλική πρεσβεία όλες όσες και όσους βοήθησαν στην επιτυχία της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και το ξεκίνημα του ταξιδιού της με το τρικάταρτο ιστιοφόρο «Belem» από το λιμάνι του Πειραιά, ευχαριστώντας τους έναν έναν.

Η Γαλλίδα διπλωμάτις μίλησε για τις ιδιαίτερες σχέσεις  της χώρας της με την Ελλάδα και τόνισε ότι, στη συνομιλία της με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024» παραδέχτηκαν άπαντες ότι «...χωρίς την συνδρομή  της Ελλάδας δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία».

Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε μέσα στην Ελλάδα, από μέρη, σημεία και πόλεις που έχουν μεγάλη σύνδεση με την ιστορία, ανάμεσά τους και η Αρχαία Ήλιδα, η γενέτειρα γη του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας κατά την Αρχαιότητα.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πρόσκληση της Γαλλικής πρεσβείας και βρέθηκε στους πανέμορφους χώρους της στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΑΡΙΣΙ 2024», όσο και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο, συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής.

Παράλληλα, συνεχάρη προσωπικά την χορογράφο της Τελετής Αφής κα Άρτεμης Ιγνατίου, για την εικόνα που παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες στην Αρχαία Ολυμπία.