Δελτίο τύπου - ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ - Στ. Καννής: «Οι οδηγίες είναι σαφείς. Προσοχή!!!»

Δελτίο τύπου - ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑ - Στ. Καννής: «Οι οδηγίες είναι σαφείς. Προσοχή!!!»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την εντατικοποίηση της προσοχής των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύργου για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών πυρκαγιάς,  ζήτησε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα (26.06.24) στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

 «Οι οδηγίες είναι σαφείς. Προσοχή!!!», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καννής επισημαίνοντας το μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει  από την οποιαδήποτε αμέλεια στην εφαρμογή των κανόνων πρόληψης κατά του πύρινου εφιάλτη που κάθε καλοκαίρι απειλεί τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Πύργου, τόνισε μεταξύ άλλων, τη  μεγάλη σημασία που έχει στην προσπάθεια αυτή η ενημέρωση των κατοίκων για το τι θα πρέπει να αποφεύγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και κυρίως τους δύο θερινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, που το θερμόμετρο χτυπά κόκκινο.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μοιράστηκαν έντυπα ενημερωτικά δελτία τα οποία θα αναρτηθούν στα καφενεία κάθε χωριού, προκειμένου όλοι να γνωρίζουν τι απαγορεύεται κατά το χρονικό διάστημα που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες.

Αγροτικές δουλειές με την χρήση καταστροφέα καθώς και οποιουδήποτε μέσου που είναι δυνατό να προκαλέσει σπινθήρα, η ρίψη τσιγάρου σε δασική έκταση ή σε χώρο με ξερά χόρτα είναι μερικά από αυτά που δεν επιτρέπονται την περίοδο αυτή.

Επίσης θα διοχετεύεται στους προέδρους το Δελτίο Επικινδυνότητας και Πρόγνωσης Καιρού που στέλνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε να ξέρουν τις συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τους ανά ημέρα. 

Έγινε εκτενή αναφορά στον καθαρισμό των οικοπέδων που είναι εντός ή κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και στη φύλαξη των δασικών εκτάσεων από εθελοντικές ομάδες που θα ενεργοποιηθούν σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Καταγραφή ζημιών στις  πυρόπληκτες περιοχές

Έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή  των ζημιών σε επιχειρήσεις, κατοικίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο  από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές του Δήμου στις  21/06/2024.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις για την αποζημίωση πυρόπληκτων επιχειρήσεων, οικιών, αγροκτημάτων καθώς και απώλειας φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου, θα πρέπει άμεσα να υποβληθούν στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου.

Νερό 

Στο περιθώριο της συζήτησης για την πυροπροστασία τέθηκε και το ζήτημα του πόσιμου νερού, του οποίου η κατανάλωση, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, πρέπει να γίνεται με φειδώ αφού υπάρχει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας.