405 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Απολαυστικό Μουσικό Τριήμερο Μαθητικών Συναυλιών από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Απολαυστικό Μουσικό Τριήμερο Μαθητικών Συναυλιών από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο γνώριμο και οικείο περιβάλλον του Ελληνικού Ωδείου Παραρτήματος Πύργου, σπουδαστές όλων των επιπέδων παρουσίασαν στο κοινό την πρόοδό τους στο πιάνο, την κιθάρα, το φλάουτο, το βιολί, το μπουζούκι, τη βυζαντινή μουσική, το τραγούδι, αποδίδοντας κλασικά, παραδοσιακά και σύγχρονα έργα.

Οι συναυλίες δόθηκαν από την Τρίτη 25 ως και την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, κλείνοντας επιτυχημένα την αυλαία μιας ακόμη δημιουργικής χρονιάς στην πολύχρονη ιστορία του Ωδείου. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και καθηγητής κιθάρας Θοδωρής Παναγόπουλος και οι καθηγήτριες του Ωδείου Τζένη Λάγιου και Δώρα Ξένου παρουσίασαν στο πολυάριθμο κοινό τους σπουδαστές και το πρόγραμμα.

Την πρώτη ημέρα των συναυλιών ξεχωριστή νότα προσέδωσε η Παιδική - Εφηβική Χορωδία του Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Ασημακοπούλου - Ζεύκα, με τη συνοδεία της Κωνσταντίνας Αναστοπούλου στο πιάνο και της Φωτεινής Νικολοπούλου στα κρουστά, που ενθουσίασε το κοινό. Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη ήταν η εμφάνιση παιδιών από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων Πύργου, που ενσωματώθηκαν με τα παιδιά της χορωδίας και τραγούδησαν μαζί ένα κομμάτι αφρικανικού ρυθμού, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ήταν μια από τις πρωτοβουλίες του Ωδείου που αποδεικνύουν τον κοινωνικό του χαρακτήρα και την πεποίθηση των ανθρώπων του ότι η μουσική μπορεί να σπάσει τις όποιες διαχωριστικές γραμμές και να ενώσει τους ανθρώπους σε κοινές δημιουργικές δράσεις.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου Γιώργος Γεωργόπουλος εκ μέρους όλων μίλησε για τον ρόλο της μουσικής στη ζωή μας, τονίζοντας ότι η μουσική είναι πηγή έμπνευσης, σκέψης και τρόπος ζωής. Υπογράμμισε ακόμη ότι με την εκμάθηση της μουσικής τα παιδιά μυούνται σ’ έναν άλλο τρόπο σκέψης που τα προστατεύει από διάφορους κινδύνους και αρνητικές επιρροές στην εποχή μας. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η δύναμη του Ωδείου είναι τα μέλη του δηλαδή οι γονείς και οι ενήλικοι σπουδαστές, καθώς πρόκειται για σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μίλησε επίσης για την εμπιστοσύνη των γονέων στο Ωδείο και τον διαχρονικό ρόλο του Ωδείου στη μουσική εκπαίδευση της περιοχής μας. «Η πρόοδος και η εξέλιξη των σπουδαστών οφείλεται κύρια στην ποιότητα του Ωδείου, στο επίπεδο σπουδών και στους καθηγητές μας», τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε από καρδιάς τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, «τη ζωντανή μουσική ιστορία του Ωδείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και τους καθηγητές που είναι το καμάρι και το καύχημά του, μιας και χωρίς αυτούς δε θα ήταν δυνατό να παραχθεί αυτό το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο.

Κλείνοντας ευχήθηκε «να κρατήσουμε τη δροσιά της μουσικής στην καρδιά και την σκέψη μας για να μας ξεκουράζει όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι ώστε με δύναμη και όρεξη να ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβριο πάλι τις δημιουργικές μας δραστηριότητες και να συνεχίσουν τα παιδιά μας στο Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου τις μουσικές τους σπουδές».

Επίσης ευχαρίστησε το Διοικητικό Προσωπικό του Ωδείου για την άοκνη προσπάθεια και βοήθεια όλο τον χρόνο, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. και όσους συμβάλουν στο διαχρονικό έργο του Ωδείου, σε μια συλλογική και όχι ατομική προσπάθεια, χάρη στην οποία το Ωδείο έχει συνεχή παρουσία και προσφορά στον τόπο μας επί 92 χρόνια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε τέλος στους έμπρακτους υποστηρικτές του Ωδείου, σούπερ μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ (Γιάννη Τερζή) για την προσφορά νερών και αναψυκτικών, τη διαφημιστική εταιρία THREEG, το ανθοπωλείο ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, την Ηχοφωτιστική κάλυψη ADSound και τους Βασίλη Αγγελάκο - Γεωργία Μπούρου (φωτογραφίες – βίντεο).


ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΝΑΣΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ!