Δελτίο τύπου - Στο γήπεδο Κρεστένων με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Με επιτυχία διεξήχθη 4η Ημιτελική Φάση «Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων»

Δελτίο τύπου - Στο γήπεδο Κρεστένων με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Με επιτυχία διεξήχθη 4η Ημιτελική Φάση «Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σάκης Μπαλιούκος : «Οι μαθητές μας αγωνίστηκαν με σεβασμό στο συναθλητή και στους δασκάλους που τους συνόδευαν»

 

 

Η 4η ημιτελική φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ηλείας, με συμμετοχή σχολείων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, διεξήχθη με επιτυχία την Παρασκευή 13/02/2024 στο στάδιο Κρεστένων.

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τη μέριμνα του δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου, είχε φροντίσει για την άψογη υλικοτεχνική υποδομή του γηπέδου, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε επίσημα το ταρτάν από τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν στους αγώνες.

Συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία Κρεστένων, Καλλικώμου και Μακρισίων και παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες υπήρξε ενθουσιασμός των μαθητών τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα του γηπέδου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα μεταξύ μαθητών/τριών, αναδεικνύοντας τα αθλητικά και ολυμπιακά ιδεώδη. Μέσω της βιωματικής μάθησης θα κατανοήσουν σε βάθος το νόημα των Ολυμπιακών αγώνων, όπως το είχαν οραματιστεί οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι προετοιμάζονταν στα Γυμνάσια (γυμναστήρια) για να συμμετάσχουν ως εκπρόσωποι της πόλης – κράτους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της εποχής, τους Πανελλήνιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δόξα και η τιμή του Ολυμπιονίκη τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή και οι τιμές που απολάμβανε από την πόλη του ήταν μεγάλες.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 09:30 π.μ. και τελείωσαν στις 11:30 π.μ. Οι μαθητές που είχαν επιλεγεί από τα σχολεία τους στην προκριματική φάση, αγωνίστηκαν στα 800μ, 60μ, άλμα σε μήκος (χωρίς φορά), ρίψη ελαστικής σφαίρας (2 κιλών) και ακοντίου (Vortex).

Ο/Η πρώτος/τη μαθητής/τρια από κάθε αγώνισμα προκρίνονται στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία στις 4 Απριλίου 2024, εκπροσωπώντας τους Δήμους τους, όπως στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές εκπροσωπούσαν τις πόλεις-κράτη τους.

Στους αγώνες από την πλευρά του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Κουσκουρή Αθανασία, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Καρνάρος Αναστάσιος και ο εκπρόσωπος από το γραφείο Δημάρχου κ. Χρονόπουλος Γιώργος.

Από την πλευρά των σχολικών μονάδων παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι: Ο Δ/ντής του ΔΣ Κρεστενων κ. Μπατζάκας Δημήτρης, ο οποίος φρόντισε τόσο για την μικροφωνική κάλυψη των αγώνων όσο και για την κατασκευή των στεφανιών για τις απονομές, η Δ/ντρια του ΔΣ Καλλικώμου κα. Τουμπέκη Κατερίνα, και ο Δ/ντής του ΔΣ Μακρισίων κ. Φουρκαλίδης Στέργιος.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Τσάμης Βασίλης του ΔΣ Κρεστένων, Διονυσία Μιχαλοπούλου του ΔΣ Καλλικόμου και ο Φουρκαλίδης Στέργιος του ΔΣ Μακρισίων

 

Την αγωνόδικο επιτροπή συγκρότησαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής:

Γεωργακόπουλος Ιωάννης (Υπεύθ. ΦΑΣΧΑ),

Στεφανίδης Νικόλαος,

Κουτσαύτης Γιώργος

Τεφάνη Βασιλική

Κουτσούνη Χαρά,

Καραμουσαντάς Φώτιος,

Χρυσανθόπουλος Νικόλαος,

Πικέα Χαραλαμπία.

 

 

Δηλώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή

των «Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων»

 

MPALIOYKOS

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος ανέφερε:

«Στο Νομό του Ευ Αγωνίζεσθαι της ευγενούς άμιλλας, πρωτοβουλίες που οδηγούν τους νέους μας κοντά σε αυτές τις αξίες, είναι ότι το καλύτερο. Υποδεχτήκαμε τους μαθητές μας που αγωνίστηκαν με σεβασμό στο συναθλητή και στους δασκάλους που τους συνόδευαν. Οι εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν από το δήμο για την εκτέλεση αυτών των αθλημάτων, θα είναι πάντα στη διάθεση της μαθητικής κοινότητας αλλά και όποιων Ηλείων έχουν την έφεση και την αγάπη του αθλητισμού. Και βέβαια να συγχαρώ τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και αυτούς οι οποίοι διακρίθηκαν να τους ευχηθώ να είναι ακόμα μεγαλύτερες οι διακρίσεις και να μας κάνουν υπερήφανους σε πανελλαδικό και γιατί όχι σε ανώτερο επίπεδο άθλησης».

 

 

AGONES KRESTENA3

Ο αντιδήμαρχος κ. Αναστ. Καρνάρος επεσήμανε:

 

«Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων λειτουργεί πάντα ως αρωγός σε αθλητικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά σχολικής ηλικίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, προάγει το ολυμπιακό ιδεώδες και ταυτόχρονα εκπαιδεύει τα παιδιά μας, στην ευγενή άμιλλα. Δέσμευσή μας είναι η συνεχής συνδρομή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις».

 

 

AGONES KRESTENA4

Η αντιδήμαρχος κ. Κουσκουρή Αθανασία δήλωσε:

 

«Οι αγώνες αυτοί προάγουν ιδιαίτερα το αθλητικό πνεύμα, τη δύναμη της συλλογικότητας και το Ευ Αγωνίζεσθαι. Η αθλητική εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και άρτια οργανωμένη, με την καθολική συμμετοχή των σχολείων μας και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου μας, που πάντα ενθαρρύνει και υποστηρίζει τέτοιες αξιόλογες δράσεις, μέσα από τις οποίες καλλιεργείται και αναδεικνύεται το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΩΝ

 

800μ.

1ος

ΚΟΥΣΚΟΥΡΗΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ

3.04

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2ος

ΔΟΥΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ

3.07

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

3ος

ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3.11

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

 

60μ

1ος

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

914

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2ος

ΨΕΥΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

932

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

3ος

ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

940

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

 

 

ΑΚΟΝΤΙΟ (VORTEX)

1ος

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

30.50μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2ος

ΚΡΙΑΡΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ

28.50μ.

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

3ος

ΚΑΡΝΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

27μ

ΔΣ ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ

 

ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ (2 κιλών)

1ος

ΑΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΟΣ

8.70μ.

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

2ος

ΤΟΤΣΙ ΕΡΙΟΝ

7.90μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

3ος

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

7.75μ.

ΔΣ ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ

 

ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΑ)

1ος

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤ.

2.44μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2ος

ΣΤΑΣΙΜΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2.29μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

3ος

ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

2.04μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

 

800μ.

1η

ΚΑΣΚΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ

3.48

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

2η

ΜΠΡΕΝΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

3.50

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

3η

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

3.52

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

 

60μ

1η

ΤΖΙΒΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

941

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2η

ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

978

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

3η

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

1059

ΔΣ ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ

3η

ΣΑΓΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

1059

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

 

ΑΚΟΝΤΙΟ (VORTEX)

1η

ΤΣΑΜΠΑΣΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

19μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2η

ΠΕΠΑ ΕΡΙΣΑ

15μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

3η

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

13μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

 

ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ (2 κιλών)

1η

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

7.85μ

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2η

ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

6.50μ

ΔΣ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟΥ

3η

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

6.40μ

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

 

ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΑ)

1η

ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

2.00μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

2η

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

1.89μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

3η

ΚΟΥΗ ΜΑΡΙΑ

1.78μ.

ΔΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ