362 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Η περιοχή Καλίτσα Αμαλιάδας γιόρτασε με λαμπρότητα τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Η περιοχή Καλίτσα Αμαλιάδας γιόρτασε με λαμπρότητα τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με κάθε επισημότητα και με την μεγαλύτερη συμμετοχή πιστών εδώ και πολλά χρόνια, ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Καλίτσα Αμαλιάδας τίμησε τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου, πραγματοποιώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’, ο οποίο πλαισιωνόταν από ιερείς εκκλησιών της Αμαλιάδας.

Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τόσο το εσωτερικό, όσο και τον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής εικόνας σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής Καλίτσα.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στους φετινούς εορτασμούς με σύσσωμα τα μέλη της δημοτικής του αρχής, επεσήμανε -μεταξύ άλλων- κατά τη δήλωσή του: «Εύχομαι ο Άγιος Γεώργιος, ο προστάτης της περιοχής του Καλίτσα Αμαλιάδας και των κατοίκων του, να είναι αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια και να μας χαρίζει υγεία και δύναμη και όλος ο κόσμος κάθε χρόνο να έρχεται την ημέρα αυτή που γιορτάζουμε και να παίρνει την ευλογία του Αγίου».

Στους φετινούς εορτασμούς το «παρών» έδωσαν: ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός και κ. Μιχάλης Κατρίνης, η Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια κα Έλενα Κουντουρά, η επίσης υποψήφια Ευρωβουλευτής με καταγωγή από την Ηλεία κα Μαρινίκη Θεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Νίκος Θεοδώρου, ο πρώην βουλευτής και διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και Μαρία Μπαχού, καθώς και πλήθος εκπροσώπων αρχών, φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας.


Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.