323 New Articles

Δελτίο τύπου - «Ο Δήμος Ήλιδας βράβευσε τους 17 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας που η ταινία μικρού μήκους τους διακρίθηκε σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου»

Δελτίο τύπου - «Ο Δήμος Ήλιδας βράβευσε τους 17 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας που η ταινία μικρού μήκους τους διακρίθηκε σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τους 17 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας που η ταινία τους διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια της Ισπανίας, βράβευσε ο Δήμος Ήλιδας σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου.

Στην όμορφη εκδήλωση παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, τιμήθηκαν τα παιδιά τα οποία με πολύ μεράκι δημιούργησαν το δικό τους ξεχωριστό φιλμ, το οποίο αρχικά διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και αμέσως μετά έλαβε το βραβείο του πιο καινοτόμου έργου στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια της Ισπανίας.

Η ταινία μικρού μήκους γυρίστηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας, ενώ ο Δήμος Ήλιδας αγκάλιασε τη συμμετοχή τους και στο διεθνές Ισπανικό Φεστιβάλ, συμβάλλοντας οικονομικά προκειμένου να ταξιδέψει η αποστολή παιδιών και συνοδών – καθηγητών στην απονομή του βραβείου τον περασμένο Απρίλιο.

Η ταινία του 3ου Γυμνασίου επιλέχθηκε ανάμεσα σε 350 συμμετοχές από 35 χώρες να διαγωνιστεί στην τελική φάση, κατορθώνοντας να αποσπάσει ένα από τα βραβεία.

Στην λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας και το 3ο Γυμνάσιο, στο πλαίσιο ημερίδας του σχολείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους 17 μαθητές που δημιούργησαν την ταινία, οδηγώντας της στην σημαντική διάκριση.

Τους επαίνους απένειμαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και μέλη της Δημοτικής Αρχής που βρέθηκαν σύσσωμα στο χώρο.