95 New Articles

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ - Στον Δήμο Ήλιδας το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας!

-Καλά νέα για το Παρά θιν’ αλός και τα λουτρά Καϊάφα μετά την παρέμβαση του Ηλείου βουλευτή

 

Στον Δήμο Ήλιδας και τους δημότες παραχωρείται για την θερινή περίοδο το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας, με την υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.  Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την  επίσκεψή του στην Αμαλιάδα, να γίνεται πράξη.

Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Παναγιώτη Μπαλωμένο. Η βραχυχρόνια παραχώρηση θα γίνει στην βάση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΤΑΔ  και σε κλίμα συνεργασίας και συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η δέσμευση έγινε πράξη

Το θέμα είχε τεθεί απευθείας στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα στις αρχές Μαΐου και είχε δεσμευθεί να διερευνήσει  το ζήτημα, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Άμεσα, τόσο ο κ. Νικολακόπουλος όσο και ο κ. Λυμπέρης προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες προς την ΕΤΑΔ, επαναδιατυπώνοντας το σχετικό αίτημα, η διαδικασία κύλησε ομαλά και επήλθε συμφωνία. Ως εκ τούτου, το αμέσως επόμενο διάστημα το Δημοτικό κάμπινγκ στην Κουρούτα ανοίγει από τον δήμο Ήλιδας για τους δημότες, καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής σεζόν.

Προχωρούν οι διαδικασίες

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην ΕΤΑΔ ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα, επιτυγχάνοντας επίσης θετικές εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, προχωρούν οι διαδικασίες και το προσεχές διάστημα θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την μίσθωση του Παρά θιν’ αλός στην Ζαχάρω ενώ παράλληλα θα εξεταστεί από την ΕΤΑΔ και το αίτημα που αφορά στην παράταση λειτουργίας για τα Ιαματικά λουτρά στον Καϊάφα. Το εν λόγο αίτημα θα αξιολογηθεί ανάλογα της επισκεψιμότητας στην Επιχειρηματική Μονάδα .Οι ημερομηνίες λειτουργίας της Ι.Π. Καϊάφα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα έτη, μετά από παρεμβάσεις του κ. Νικολακόπουλου είχε δοθεί παράταση στην λειτουργία των λουτρών κατά ένα μήνα, για την κάλυψη των αναγκών.

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες»

Η απελθούσα κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να υπονομεύσει και τη δημόσια περίθαλψη.

Η τελευταία «επιτυχία» της είναι ότι από την 1η Ιουνίου, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα αντιμετωπίσουν τον άμεσο κίνδυνο να μείνουν δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Όπως προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, όποιος μη μισθωτός δεν αποπληρώσει ή δεν ρυθμίσει τις οφειλές του, δεν θα έχει πλέον ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτή η δυσμενής εξέλιξη περιλαμβάνει και τα μέλη της οικογένειάς του. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι, αντί η απελθούσα κυβέρνηση να έχει μεριμνήσει για την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας, όλων όσων έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να φορτώσει σε χιλιάδες συμπολίτες μας ένα ακόμη βάρος, ένα ακόμη πρόβλημα.

Μετά την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, αλλά και τον εμπαιγμό με την αύξηση 9,6% στις ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, οι ανεύθυνοι και αδιάφοροι κυβερνώντες έθεσαν σε κίνδυνο και το αγαθό της υγείας για τον αγροτικό κόσμο και τους ανθρώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Μέσα, λοιπόν, σε μια δύσκολη συγκυρία, με την πλειοψηφία των πολιτών να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει ακόμα και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, πολλές οικογένειες απειλούνται με αποκλεισμό από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Τον Μάιο του 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες να διευθετήσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές και να αποπληρώσουν τα χρέη τους με πολύ ευνοϊκούς όρους. Αντίθετα, η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα, μη λαμβάνοντας υπόψη τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για την ανάγκη παρέμβασης και διευθέτησης αυτής της στρεβλής κατάστασης. 

Τι πρέπει να γίνει τώρα; Έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να υπάρξει λύση για να μην απειληθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για χιλιάδες συμπολίτες μας. Η ρύθμιση των οφειλών με 120 δόσεις είναι απαραίτητη ξανά. 

 

Από σήμερα ξεκινά και πάλι ο αγώνας. - Το ΠΑΣΟΚ της νίκης και της μεγάλης αλλαγής, επιστρέφει

Ο κ.Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Από σήμερα ξεκινά και πάλι ο αγώνας.

Στις 25 Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναδειχθεί ακόμα πιο ισχυρό.

Να αποτελέσει τη σοβαρή, συγκροτημένη και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στον κ.Μητσοτάκη.

Η αυτοδυναμία και η πολιτική κυριαρχία του κ.Μητσοτάκη ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στο ρόλο της αντιπολίτευσης και να πείσει ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, αδυναμία που αποτυπώθηκε στην εκλογική του κατάρρευση και την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαφορά από το πρώτο κόμμα.

Η χώρα όμως δεν μπορεί να μένει χωρίς προοπτική, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ελπίδα για το παρόν και το μέλλον.

Οι άνθρωποι που σπρώχνονται στο περιθώριο από τις νεοσυντηρητικές επιλογές του κ.Μητσοτάκη δεν μπορεί να μην έχουν πολιτική έκφραση, δεν πρέπει να είναι ανυπεράσπιστοι.

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται για να καλύψει αυτό το κενό.

Να ασκήσει ουσιαστική προγραμματική αντιπολίτευση, να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να παραμείνει το πραγματικό πολιτικό αντίβαρο στις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που το κάναμε την προηγούμενη περίοδο.

Και θα το κάνουμε, πλέον, και στη νέα Βουλή, με μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη, τη δύναμη που θα μας δώσουν οι πολίτες στις εκλογές του Ιουνίου.

Σε αυτή τη νέα μάχη που δίνουμε, η Ηλεία βγαίνει μπροστά.

Στις 21 Μαΐου, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του, πανελλαδικά, στην Ηλεία.

Το μήνυμα αυτό της ανατροπής πρέπει να γίνει ακόμα πιο ισχυρό στις 25 Ιουνίου.

Σε αυτή τη μάχη ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι επιστρέφουν στο σπίτι τους, στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Υπάρχει μία και μόνο επιλογή: Το ΠΑΣΟΚ της νίκης, η δημοκρατική παράταξη που επιστρέφει.’’

Το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε στις εξετάσεις

Την έντονη ανησυχία του για τη δυνατότητα της πολιτείας να διεξαγάγει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα τις πανελλήνιες εξετάσεις, εκφράζει με δήλωση του ο Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή της κατάρρευση της πλατφόρμας για την τράπεζα θεμάτων που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις των μαθητών στα Λύκεια.

Ο κ.Κατρίνης , στη δήλωση του, επισημαίνει:

‘’ Η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε κάθε πρόβλημα για το οποίο έχει την ευθύνη, αναζητεί πάντα μια δικαιολογία.

Μόνο που οι δικαιολογίες στερεύουν όταν αφορούν ζητήματα που επηρεάζουν χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους.

Η κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις των μαθητών στα Λύκεια όλης της χώρας.

Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι ότι φταίνε οι χάκερς αλλά και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που ορκίστηκε πριν από τρεις ημέρες.

Οι μόνοι, δηλαδή, που δεν φταίνε είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας που είχαν-εδώ και αρκετούς μήνες-την ευθύνη προετοιμασίας των εξετάσεων!

Υπάρχουν ‘’ενοχλητικά’’ ερωτήματα στα οποία δεν μπορεί να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως:

1) Ποιος επέλεξε την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ασφαλής; Επί ποιας κυβέρνησης έγινε η επιλογή και ποιος ήταν ο αρμόδιος υπουργός;

2) Υπήρχαν συστήματα προστασίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας για κάθε είδους κυβερνοεπιθέσεις και από ποιους αξιολογήθηκαν; Έχει θωρακιστεί κατάλληλα η κρατική μηχανή ώστε να προστατευθεί σε ενδεχόμενο ανάλογων επιθέσεων;

Το εξαιρετικά δυσάρεστο είναι ότι πλέον δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες και φόβοι για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Δημιουργούνται,επίσης, ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες για την ασφάλεια των εθνικών ψηφιακών  υποδομών και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Υπενθυμίζω ότι στις 28 Μαρτίου του 2022 είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών της χώρας, με αφορμή  περιστατικό σοβαρής παραβίασης της ασφάλειας των δεδομένων στο μηχανογραφικό κέντρο των ΕΛΤΑ

Το επιτελικό και ψηφιακό Κράτος του κ.Μητσοτάκη, για το οποίο τόσες θριαμβικές αναφορές έχουν γίνει, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη φούσκα, αποκαλύπτοντας το επιτελικό χάος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το πιο σημαντικό,όμως, είναι ότι εξελίσσεται σε πηγή κινδύνων για τη χώρα και τους πολίτες, όσο και αν προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας να μας πείσει για το αντίθετο’’

 

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος με αφορμή την ορκωμοσία της Βουλής των Ελλήνων: «Στις 25 Ιουνίου ζητάμε εντολή για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ»

«Συνεχίζουμε τη μάχη για μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση»  τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή την ορκωμοσία της Βουλής των Ελλήνων, που προέκυψε  στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Νικολακόπουλος  επεσήμανε πως ο μεγάλος αγώνας θα συνεχιστεί ενόψει και των εκλογών της 25ης Ιουνίου, προκειμένου  η χώρα να αποκτήσει την κυβερνητική  σταθερότητα που χρειάζεται, για  να πορευτεί η Ν.Δ. με ευθύνη και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της προς όφελος όλων των Ελλήνων.

«Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή που για μια ακόμα φορά οι πολίτες της Ηλείας,  έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Θα πορευτώ  με ευθύνη απέναντι στα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν  τους κατοίκους του Νομού μας. Δεν σταματάμε τον αγώνα μας  αλλά  συνεχίζουμε μαζί δυνατά, με μεγαλύτερη πλέον εμπειρία . Στις 25 Ιουνίου διεκδικούμε ξανά την ψήφο των πολιτών. Ζητάμε εντολή για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο  βουλευτής Ηλείας.

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Βασική προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η στήριξη των επιχειρήσεων»

Τη συρρίκνωση των εισοδημάτων ανέδειξε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή "Συνδέσεις" στην ΕΡΤ, ο Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας πως η εαρινή πρόβλεψη της Κομισιόν αναφέρει ότι εντός του 2022 υπήρξε μείωση 6,7% του πραγματικού μισθού, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 2,3%. Δυστυχώς, αυτή η διαφορά οφείλεται σε λανθασμένες πολιτικές και πρακτικές της απελθούσας κυβέρνησης της ΝΔ.

«Αυτή είναι η σταθερότητα που ευαγγελίζονται τα στελέχη της ΝΔ;»

Παράλληλα, ο Ηλείος Βουλευτής υποστήριξε, πως, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να πείσει ότι βρίσκεται απέναντι από τη ΝΔ, στελέχη του εμφανίζονται διατεθειμένα να συνεργαστούν μαζί της. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέλεξε να αφήσει εκτός κοινοβουλίου τον κ. Καστανίδη, ο όποιος από την αρχή είχε αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με τη Δεξιά.

Σε ότι αφορά τη νέα εκλογική μάχη, υπογράμμισε πως η συζήτηση πρέπει να περιστραφεί γύρω από τα προγράμματα των κομμάτων, ώστε να βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπεράσματά του για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επιχειρηματικότητα, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως:

 • ενίσχυση της ρευστότητας, με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα και δυνατότητα πρόσβασης νέων και παλιών επιχειρήσεων σε δανειοδότηση με δίκαιους όρους,
 • κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,
 • θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού,
 • αύξηση του αφορολογήτου στα 10.000 ευρώ, για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς, εργαζόμενους με μπλοκάκι, συνταξιούχους,
 • ρύθμιση ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, με δικαίωμα ένταξης στο σχήμα όλων όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019,
 • προστασία επαγγελματικής στέγης, με την αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα που ψήφισε η απελθούσα κυβέρνηση με έναν νέο, που εγγυάται και την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης.

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως χρειάζεται ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ως αντίβαρο της ΝΔ και εκφραστής αντίθετης προγραμματική πρότασης.

«Ζητάμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν το πλήρως ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των αγροτών και των ευάλωτων ομάδων.»

 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!
Στη συνεδρίαση του Σαββάτου 27/5/23.
Μαζί μας, κεντρικός ομιλητής, ο σ. Νίκος Παππάς!
Ο Συντονιστής, τα μέλη της Ν.Ε, όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές, οι Συντονιστές και τα μέλη των Συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών του νομού, παρούσες και παρόντες στη συνεδρίαση.
Το μήνυμα του λαού μας από την κάλπη της 21ης του Μάη, ελήφθη!
Συλλογικοί, συντροφικοί, αλληλέγγυοι και σοβαροί, ενωμένοι προχωράμε για να αλλάξουμε, να διορθώσουμε τη στρατηγική μας, να ανασυγκροτηθούμε και ό,τι άλλο χρειάζεται γιατί έχουμε ευθύνη για την κοινωνία.
Μέτωπό μας η Δεξιά και η πολιτική της.
Δημοκρατική πανστρατιά έναντι της Δεξιάς, που αν δεν αποτραπεί στη δεύτερη κάλπη, θα είναι ανεξέλεγκτη, εκδικητική!
Στις 25 του Ιούνη πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά, να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα  να νικήσουμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας!

Ν.Φαρμάκης: «Στόχος μας η διασύνδεση του Αγροδιατροφικού τομέα με τον Τουρισμό» - Θεσμός με θερμούς υποστηρικτές το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα

Ραντεβού για το 6ο Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” έδωσαν οι διοργανωτές - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμος Ήλιδας και Επιμελητήριο Ηλείας - μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση το τριήμερο 26,27& 28 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.  Το Φεστιβάλ  γίνεται  πλέον θεσμός  με αξιοπρόσεκτες συμμετοχές  στον αγροδιατροφικό τομέα  από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως συνηγόρησαν στις τοποθετήσεις τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης,  ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος

 Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε τα εξής: «Εστιάζουμε στην ενίσχυση της πιστοποίησης των αγροδιατροφικών προϊόντων μας και υποστηρίζουμε τη δυναμική παρουσία τους στις διεθνείς αγορές αξιοποιώντας παράλληλα τους άξονες της στρατηγικής ”Από το αγρόκτημα στο πιάτο”.  Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι μία βάση πάνω στην οποία πιστεύουμε ότι ανοίγονται πολλές και μεγάλες ευκαιρίες και σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και τα επόμενα χρόνια, είτε για να αναδείξουμε τα προϊόντα της γης μας, είτε για να ενισχύσουμε τη δύναμη των αγροτών μας. Στόχος μας είναι η διασύνδεση του Αγροδιατροφικού Τομέα με τον Τουρισμό, με παράδειγμα το «Ολυμπιακό Πρωινό».  Ζητούμε τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης, ώστε να προωθούμε και να κάνουμε πιο γνωστά τα τοπικά προϊόντα, κάτω από το παγκόσμιο έμβλημα της Ολυμπίας και της Ολυμπιακής Γης.» 

Η φετινή διοργάνωση είχε  την ιδιαιτερότητα  να  φιλοξενήσει  ταυτόχρονα και το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς μαζί με το πανελλήνιο συνέδριο με  βασικό θέμα τις εξελίξεις  στον ελαιοκομικό τομέα της χώρας ενώ  απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε επιχειρηματίες που έχουν ασχοληθεί με το εξοπλιστικό κομμάτι του ελαιολάδου.

 

 

 

 

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε μετά τις εκλογές της 21η Μαΐου

«Συνεχίζουμε τη μάχη για την τελική νίκη στις 25 Ιουνίου! Για μια αυτοδύναμη και ισχυρή Κυβέρνηση!»

«Οι πολίτες, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έδωσαν ξεκάθαρη εντολή στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να κάνουμε ακόμη πιο τολμηρά και αποφασιστικά βήματα προς τα μπρος στο δρόμο της σιγουριάς και της ανάπτυξης. Μια εντολή που θα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες του Ιουνίου, για να οδηγηθεί η χώρα μας σε μια σταθερή πορεία με μια σταθερή Κυβέρνηση που θα φέρει πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μου δώσατε την δύναμη να συνεχίσω να εργάζομαι για τον τόπο μας. Με την ψήφο σας δείξατε πως αναγνωρίζετε τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια. Οι Έλληνες ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβραβεύοντας τις επιλογές που κάνει για την χώρα μας. Τον Πρωθυπουργό που μπορεί να κάνει πράξη το όραμα όλων μας για μια Ελλάδα σύγχρονη, με νέες θέσεις εργασίας, με νέες επενδύσεις, με μέτρα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με φροντίδα για όλους. σε μια χώρα που αλλάζει, του γίνεται σύγχρονη, ελκυστική. Οι Ηλείοι ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη και έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσει η ατζέντα για τον Νομό μας, με σημαντικά έργα στις υποδομές, στις μεταφορές, στον αγροτικό τομέα, στην πράσινη ανάπτυξη, στον χώρο της υγείας, στην βελτίωση της καθημερινότητας. Έργα αναπτυξιακά για την επόμενη ημέρα, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Οι εκλογές της 25ηςΙουνίου είναι το ίδιο σημαντικές με αυτές του Μαΐου. Όλοι μαζί συνεχίζουμε δυναμικά τη μάχη για την τελική νίκη, για μια αυτοδύναμη και ισχυρή Κυβέρνηση. Η μονοκομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα, ξεκάθαρα δεδομένα για το τι θα κάνει όταν κυβερνήσει, και μπορεί να κυβερνήσει με σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια».

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου - «Η αντιπολίτευση προ των ευθυνών της»

Είναι πλέον πάγια τακτική ορισμένοι κύκλοι της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πύργου να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με συνέπεια να μην συμπληρώνεται η απαιτούμενη απαρτία των 17 συμβούλων και να ματαιώνονται οι συνεδριάσεις.

Συνέπεια αυτής της στάσης είναι, ζητήματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκκρεμούν και να κινδυνεύει ο Δήμος να υποστεί ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις . Στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης (23/5)  η οποία ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας εκτός των άλλων θεμάτων προς ψήφιση ήταν και το θέμα πρόσληψης προσωπικού στην πολιτική προστασία για την αντιπυρική προστασία για το 2023. Γνωρίζουμε όλοι ότι από τις αρχές Μαΐου ξεκινά η περίοδος της πυροπροστασίας σε όλους τους Δήμους.

   Η άρνηση εμφάνισης στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα προκαλεί δικαιολογημένα αγανάκτηση,  δείχνει παντελή έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες και προσβάλει κατάφωρα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου . Μάλιστα την επόμενη μέρα της ματαιωθείσας συνεδρίασης,  δηλαδή την Τετάρτη (24/5) επείγοντα θέματα μπήκαν προς συζήτηση σε δια περιφοράς συνεδρίαση όπου και πάλι δεν συμπληρώθηκε η απαρτία.

Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης,  εάν πιστεύετε ότι με αυτή τη στάση σας προκαλείτε φθορά στη Δημοτική Αρχή είστε πικρά γελασμένοι . Το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στα μάτια των συμπολιτών μας και να πλήττετε με τραγικό τρόπο το κύρος σας ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου . Ο νομοθέτης προέβλεψε και για τέτοιου είδους " δημοκρατικές " συμπεριφορές ώστε εάν σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία, τα θέματα παραπέμπονται προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.

Κύριοι συνάδελφοι, σας καλώ προ των ευθυνών σας και σας προτρέπω να επιδείξετε έστω και την ύστατη στιγμή την ελάχιστη υπευθυνότητα σεβόμενοι πρώτα και πάνω από όλα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμπολίτες μας.

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να αντιμετωπίσει τη ΝΔ. Η νέα εκλογική μάχη θα είναι διαφορετική»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έλαβε το μήνυμα της κάλπης, το μήνυμα των πολιτών και προχωρά σε αλλαγές και τροποποιήσεις, εν κινήσει, εντός της νέας εκλογικής μάχης. Κάνουμε αυτά που χρειάζονται, ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας στους πολίτες, με καθαρή στρατηγική και σαφές πολιτικό αφήγημα» υπογράμμισε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή "Τώρα μαζί" στο OPEN TV, ο Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ηλείος Βουλευτής, στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έγιναν λάθη στον σχεδιασμό και στη διαχείριση. Αυτή, όμως, η εκλογική μάχη θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. 

«Πλέον, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής προχωράμε σε μία συγκεκριμένη πρόταση. Κοιτάμε στα μάτια όλους τους πολίτες, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και τους ζητάμε να εμπιστευτούν το κυβερνητικό πρόγραμμα, την πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που μπορεί να πείσει και να δώσει λύσεις απέναντι:

 • στην τεράστια ακρίβεια και αισχροκέρδεια,
 • στα κόκκινα δάνεια και στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας που ήδη πραγματοποιούνται και θα αυξηθούν δραματικά το επόμενο διάστημα, αν δεν υπάρξει προστασία,
 • στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας,
 • στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων,
 • στο αναποτελεσματικό, κομματικό και πελατειακό κράτος.

Όλα αυτά πρέπει να μπουν στον προεκλογικό διάλογο. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο συζητούσαμε με ποιον θα συνεργαστούμε. Τώρα, πρέπει να συζητήσουμε για το πρόγραμμα. Προχωράμε, λοιπόν, σε συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης η οποία και θα τεθεί σε διαβούλευση.

Η κάλπη είναι άδεια, ένας νέος γύρος αρχίζει. Αναγνωρίζουμε πως ξεκινάμε από δυσμενή θέση, διαμορφώνουμε, όμως, μία νέα πρόταση, μία νέα πολιτική και προσέγγιση και απευθυνόμαστε με καθαρό πρόσωπο στους πολίτες.»

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν πρόκειται να πάει στην επόμενη εκλογική μάχη για να χάσει, αλλά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί που έχουν δημιουργηθεί.   

«Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας και θα δώσουμε τον νέο αγώνα με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά την ισοπεδωτική πολιτική της ΝΔ. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα κρίνει και θα αποφασίσει αν θέλει μια ανεξέλεγκτη ΝΔ, καθώς στελέχη της μιλούν αλαζονικά για 180 βουλευτές, ώστε να προχωρήσουν μόνοι τους σε αλλαγή του Συντάγματος.»

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.