357 New Articles

Σε τροχιά κατασκευής τα δίκτυα φυσικού αερίου σε Πύργο και Αγρίνιο

Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει η  διαδικασία ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, καθώς  η ΔΕΠΑ Υποδομών (Όμιλος Italgas), μετά την Πάτρα, προχώρησε σε νέα σύμβαση για τον Πύργο και το Αγρίνιο. Τα έργα αφορούν στην κατασκευή δικτύων χαμηλής και μέσης πίεσης, στα οποία θα μεταφέρεται υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τη Ρεβυθούσα.

To έργο έχει τίτλο «εργασίες κατασκευής δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, συνδέσεων παροχετευτικών αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού (σταθμών μέτρησης και ρύθμισης, βανών κ.τ.λ.) Αγρίνιο-Πύργος», είναι συνολικού προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ,  αναθέτουσα αρχή είναι η ΔΕΔΑ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έργα αφορούν στη μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης, εγκατάσταση σταθμών διανομής οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν δίκτυο χαμηλής πίεσης, την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργου είναι 22 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή αναμένεται οι δυο πόλεις να ενεργοποιηθούν εντός του 2024.

Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης που θα κατασκευαστούν 16km (Χαμηλής και Μέσης Πίεσης) στον Πύργο και 72Km (Χαμηλής και Μέσης Πίεσης) στο Αγρίνιο. Η τροφοδοσία θα γίνεται μέσω εγκατάστασης σταθμών αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τόσο για την πόλη του Πύργου όσο και για την πόλη του Αγρινίου Μέσω του δικτύου, θα τροφοδοτηθούν, περισσότεροι από 560 πελάτες σε Πύργο και  2.700 σε Αγρίνιο όλων των κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο συμβασιοποιήθηκε και το έργο κατασκευής των τοπικών δικτύων φυσικού αερίου στην Πάτρα ύψους 18 εκατ. ευρώ που συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή 120 χλμ. δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Πάτρας, το οποίο θα τροφοδοτείται από κρυογενικές δεξαμενές και εξοπλισμό επαναεριοποίησης LNG που θα κατασκευαστούν στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑ, είχε επιτευχθεί σημαντική αύξηση στον προβλεπόμενο αριθμό οικιακών συνδέσεων για κάθε πόλη. Για την πόλη της Πάτρας προβλέπεται η σύνδεση 5.747 οικιακών χρηστών αντί για 3.747 του αρχικού προγράμματος, για την πόλη του Αγρινίου προβλέπεται η σύνδεση 2.824 οικιακών χρηστών αντί για 724, καθώς επίσης 232 εμπορικών και 3 βιομηχανικών χρηστών, ενώ για την πόλη του Πύργου προβλέπεται η σύνδεση 607 οικιακών χρηστών αντί για 347, καθώς επίσης 51 εμπορικών χρηστών.

«Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδρομή, έφτασε η εποχή του πραγματικού έργου και για το φυσικό αέριο στον τόπο μας. Πρόκειται για μία εξέλιξη που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και δικαιώνει τις  προσπάθειες που κάναμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι μόνο να μην χαθεί το συγκεκριμένο έργο, αλλά και να γίνει πολύ πιο σημαντικό και ωφέλιμο για όλους. Η Περιφέρεια έκανε το καθήκον της, ώστε να ανατείλει μία νέα ενεργειακή εποχή στη Δυτική Ελλάδα. Η προσπάθεια όμως πρέπει να συνεχιστεί. Το φυσικό αέριο πρέπει να φτάσει παντού, αλλά και νέα έργα πράσινης μετάβασης να εμπλουτίσουν το ενεργειακό μείγμα της περιοχής μας» δήλωσε με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης ο κ. Φαρμάκης.

Παρέμενε κλειστό και λεηλατημένο πάνω από 12 χρόνια! Κολυμβητήριο ξανά! - Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ένα πάγιο και καθολικό αίτημα της κοινωνίας γίνεται πράξη»

* Με εντατικούς ρυθμούς το έργο ανακατασκευής προϋπολογισμού 785.000 ευρώ

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πολυαναμενόμενοκαι απαιτούμενο Κολυμβητήριο του Πύργου, οι εργασίες ανακατασκευής του οποίου εκτελούνται με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να παραδοθεί προς χρήση στη νέα γενιά της πόλης και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και τον προϊστάμενο  μελετών του Δήμου Άρη Φιλιππόπουλο, επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης (13/9) το Κολυμβητήριο, έκαναν αυτοψία στο έργο και ενημερώθηκαν για την εξέλιξή του από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Διάσταση ΑΤΕ» Κώστα Δηλάρη.

  - Το έργο, προϋπολογισμού 785.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ. Ο κ. Αντωνακόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε: «Ένα καθολικό, πάγιο αίτημα της κοινωνίας παίρνει σάρκα και οστά. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Οι εργασίες εκτελούνται πλέον με εντατικούς ρυθμούς, ενώ η αξιοπιστία και η συνέπεια της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, αποτελεί για μας ένα ακόμη στοιχείο σιγουριάς για την ποιότητα και το χρόνο ολοκλήρωσής του».

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον άρτιο συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αργυρόπουλου και των Τεχνικών Υπηρεσιών, χάρη στις οποίες το Κολυμβητήριο μετά από 12 σχεδόν χρόνια θα λειτουργήσει ξανά. «Η κοινωνία του Πύργου έχει στερηθεί το Κολυμβητήριο για σχεδόν 12 χρόνια! Είχε γίνει στο παρελθόν μια προσπάθεια κατασκευής του έργου, αλλά με μια μελέτη σαφώς υπολειπόμενης της πραγματικότητας και των αναγκών. Εκπονήθηκε στη συνέχεια σωστή μελέτη, σε γρήγορο χρόνο, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, βρέθηκε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ, έγινε ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κι έπειτα ανακηρύχθηκε ανάδοχος, μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία από τον Πύργο».

 

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Παραδίδουμε στη νέα γενιά έργα ουσίας»

Το συνολικό έργο, όπως ενημερώνει ο κ. Αργυρόπουλος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, βελτίωση και στεγανοποίηση της πισίνας, πλήρη ανακατασκευή και βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο υφιστάμενο κτίριο, ανέγερση νέου κτιρίου για τις ανάγκες των αποδυτηρίων (ανδρικών και γυναικείων) καθώς και διαμόρφωση κι αισθητική βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που το περιμένουν χρόνια τώρα οι νέοι μας, αλλά και όλοι οι συνδημότες μας. Με την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, τις εργασίες που εκτελούνται στο Αθλητικό-Πολιτιστικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας και στο Κολυμβητήριο, παραδίδουμε μια σειρά αθλητικών εγκαταστάσεων σύγχρονων για τη νέα γενιά της πόλης μας-και όχι μόνο- που θα μπορούν να αξιοποιηθούν και με τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην πόλη μας.  Συνεχίζουμε με έργα που απαντούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην αισθητική αναβάθμιση του δήμου. Για την επόμενη θητεία ήδη προετοιμάζουμε μελέτες  για ένα εκτεταμένο «λίφτινγκ» στο Δημοτικό Στάδιο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» όπως και για την επαναλειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου στον Κούβελο».

 

 

Γιάννης Λυμπέρης - Πρωταθλητής στα έργα ο Δήμος Ήλιδας

Κώστας Καρπέτας από την Πύργο: Ο λαός της Ηλείας δεν αξίζει την περιφρόνηση Φαρμάκη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις επαφές του με τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου τον Πύργο της Ηλείας, όπου συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης, είχε συναντήσεις με πολίτες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου στο ισόγειο του Διοικητηρίου, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού του για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
«Οι πολίτες της Ηλείας δεν αξίζουν την περιφρόνηση της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη», τόνισε ο κ. Καρπέτας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: "Ο Δημοκρατικός, ο Προοδευτικός λαός της Ηλείας δεν αξίζει την περιφρόνηση που δέχθηκε, αντί υποσχέσεων, από τον κύριο Φαρμάκη. Γιατί σε όλα όσα έταξε, το μόνο στο οποίο ήταν συνεπής, ήταν το ΟΛΑ να Πάνε στην Αρχή. Στασιμότητα και έλλειψη σχεδίου και Οπισθοχώρηση σε βασικά κεκτημένα του νομού Ηλείας.
Εμείς λέμε ότι μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε.
"Επιλέξαμε να δώσουμε την πρώτη συνέντευξη τύπου της παράταξης μας εδώ, στο Νομό Ηλείας, μιας και αποτελεί το κατ’ εξοχήν παράδειγμα εμπαιγμού από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη.
Άλλωστε, σε ημέρες σαν αυτές όπου βλέπουμε την ολική καταστροφή από τις φωτιές στον Έβρο και από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, δεν γίνεται να μην σκεφτόμαστε με θυμό και έντονο προβληματισμό τα σχέδια ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας που είχαν υποσχεθεί ότι ΘΑ κατέστρωναν Κυβέρνηση και Περιφέρεια και ακόμη περιμένουμε να δούμε έστω και ένα υποτυπώδες σχέδιο. Ο απόλυτος εμπαιγμός. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για την κατάσταση στην Ηλεία, ο κ. Καρπέτας ανέφερε: "Κανονικά, ερχόμενοι στον Πύργο θα έπρεπε να διαβούμε την Ολυμπία Οδό αλλά και αυτή όπως και πολλά άλλα έργα, μετά από παλινωδίες πολλών χρόνων παραμένει ως ένα έργο υπό εκτέλεση το οποίο για να μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο του θα πρέπει να συνδέσει τον Πύργο με την Τσακώνα και την Τσακώνα με την Καλαμάτα, και βέβαια για να συμβεί το τελευταίο θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να επιταχύνει τη μελέτη για διέλευση του δρόμου από τη λίμνη Καϊάφα και προφανώς ο περιφερειάρχης να σταματήσει να είναι αμέτοχος σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.
Κανονικά, επίσης, θα έπρεπε  στην είσοδο του Πύργου να δούμε έργα ανάπλασης, αλλά με αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Φαρμάκη τα λεφτά που είχαν δεσμευθεί και τα βρήκε έτοιμα,  του έφτασαν μόνο για την Πάτρα και το Αγρίνιο, ενώ η ανάπλαση της εισόδου του Πύργου παραπέμπεται, σιωπηρά, στο μέλλον.
Κανονικά, επίσης, στο πλαίσιο των περιοδειών μας θα έπρεπε να πάμε και στα πανεπιστημιακά τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας αλλά και αυτά με ευθύνη της Κυβέρνησης καταργήθηκαν. Ο Νόμος Ηλείας είναι ο μοναδικός της χώρας στον οποίο ενώ υπήρχαν και υπάρχουν υποδομές ακριβοπληρωμένες από τον Έλληνα φορολογούμενο, δεν έχει ούτε ένα πανεπιστημιακό τμήμα.  Για εμάς η επανένταξη του Νομού Ηλείας στον Ακαδημαϊκό Χάρτη αλλά και η ίδρυση σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Πρωτογενή τομέα, τη Μεταποίηση, τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό, όχι μόνο αποτελούν βαθιά πεποίθηση ότι πρέπει να γίνουν πράξη αλλά και ισχυρή δέσμευση ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβούν. Με διεκδίκηση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια".
"Σε οριακή κατάσταση η Υγεία"
Νωρίτερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Πύργου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Σπύρο Πολίτη, τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων Γιάννη Γεωργίου και τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ Σωκράτη Σωτηρόπουλο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, την οποία ο κ. Καρπέτας χαρακτήρισε ως οριακή. Μιλώντας για το θέμα της Δημόσιας Υγείας στην Ηλεία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής: "Η Ηλεία δεν είναι σίγουρα ο μόνος Νομός στην Ελλάδα που έχει δύο Νοσοκομεία, μιας και έχει χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού και χρειάζεται αντίστοιχη κάλυψη μονάδων Υγείας, αλλά είναι σίγουρα από τους λίγους αν όχι μοναδικός Νομός που και τα δύο λειτουργούν οριακά ή υπολειτουργούν, δοκιμάζοντας καθημερινά την υγεία και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Για εμάς η επαναθεμελίωση της Δευτεροβάθμιας Υγείας στο Νομό Ηλείας και η λειτουργία πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως η συγκρότηση κοινοτικών δικτύων ολοκληρωμένης κατ’ οίκον φροντίδας για άτομα ευάλωτα, δικτύων που μορφοποιούνται σε κοινές ομάδες μέσα από συνέργειες των κοινωνικών υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της Ψυχικής υγείας. Με διεκδίκηση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Να προχωρήσουμε, επιτέλους, την ενταγμένη ήδη Ενεργειακή Αναβάθμιση των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίες, μετά βεβαιότητας, μετατίθενται στην επόμενη προγραμματική περίοδο, και να δώσουμε τις μάχες που χρειάζονται για τη στελέχωση των Νοσοκομείων."
Οι δεσμεύσεις Καρπέτα
Παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις της παράταξης  "Μαζί αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα", ο Κώστας Καρπέτας ανέφερε τα εξής:
"Στον Πρωτογενή Τομέα
Διασφαλίζουμε την συντήρηση και αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων.
Στηρίζουμε τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών (αγροτική οδοποιία, παράλληλα έργα αναδασμού, αντιπλημμυρικά έργα)
Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών
Στηρίζουμε τις βιολογικές καλλιέργειες και τη γεωργία ακριβείας
Ενθαρρύνουμε τη δημιουργία φορέα πιστοποίησης για τα αγροτικά προϊόντα και προωθούμε πρωτοβουλίες που συνδέουν τη γεωργία με τον τουρισμό
Προάγουμε την κατασκευή προτύπων κτηνοτροφικών πάρκων στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία
Προωθούμε την εφαρμογή της Γεωργίας Ακριβείας
Προωθούμε την ίδρυση Τράπεζας Σπόρων για τη φυτική παραγωγή
Στις Υποδομές
Διεκδικούμε την αναβάθμιση και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο Ηλείας με δυνατότητα και εμπορευματικού έργου σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που το μεταθέτει στο αβέβαιο μέλλον. Η Ηλεία πρέπει να συνδεθεί σιδηροδρομικά με την Αχαΐα επιβατικά και εμπορικά, η Αρχαία Ολυμπία πρέπει να αποκτήσει σοβαρή και λειτουργική σύνδεση με το Κατάκολο και την Πάτρα.
Προωθούμε
Τις αναπλάσεις της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατάκολου και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου
Την επιτάχυνση των έργων στο λιμένα Κυλλήνης
Τη διεκδίκηση για τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Τρίπολη
Την Κατασκευή οδού Λαστέικα - παράκαμψη Αγίου Ιωάννη -Κατάκολο
Τη βελτίωση της Εθνικής Οδού 111 από τη Δροσιά έως την Εφύρα
Τη βελτίωση της Επαρχιακής Οδού από την Αρχαία Πίσσα έως του Λάλα.
Αλλά  και τα έργα ανάπλασης στο Καϊάφα που έχουν οδηγηθεί στην εγκατάλειψη και στην απαξίωση.
Έργα τα οποία βάλτωσαν από την Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη και τα έχει ανάγκη ο Νομός".
Συνάντηση με εργαζόμενους της Π.Ε. Ηλείας
Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας επισκέφθηκε τα γραφεία του συλλόγου υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Ηλείας, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του συνδικαλιστικού φορέα και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Ανδρέα Ασημακόπουλο για τα προβλήματα των υπαλλήλων, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού.

 

Τάκης Δημητρουλόπουλος - Υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων

 

 

Νίκος Κοροβέσης - Πέμπτη βράδυ στην Αμαλιάδα ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και στο δήμο Ήλιδας

ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ και ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ

-έργα 21 εκ, ευρώ στο δήμο Ήλιδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών

- Έργα υποδομών, περιμετρική ανατολικού τμήματος Αμαλιάδας, ανάπλασης, ενεργειακής αναβάθμισης – Δημοτικό Μέγαρο- Βιβλιοθήκη- Νοσοκομείο Αμαλιάδας- και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του δήμου Ήλιδας

 - Ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας του μεγάλου έργου «Αντιρρύπανσης, παράκτιας προστασίας και ανάπλασης της Κουρούτας προϋπολογισμού 3.820.464,04 ευρώ που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την περιοχή σε τόπο τουριστικού προορισμού

 -Δημιουργία υπαίθριων χώρων αναψυχής και άθλησης σε 13 χωριά και οικισμούς του δήμου Ήλιδας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 - «Φλόγα Πολιτισμού»- Δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα , δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Ήλιδας με ταυτόχρονη στήριξη των τοπικών συλλόγων, της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επαγγελματιών.

 - «Κερνάμε Ελλάδα» η μεγαλύτερη εκδήλωση εξωστρέφειας και προβολής των τοπικών παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και των επαγγελματιών της περιοχής. - «Λευκή Νύχτα»- η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αρωγός του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας και της τοπικής αγοράς. - Διεκδικούμε επιπλέον πόρους 2 εκ ευρώ για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - Μετά από συνεννόηση με την Διαχειριστική Αρχή η Π.Δ.Ε ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ και ΕΠΕΤΥΧΕ ποσόν 5 εκ. ευρώ για την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων που η ίδια Περιφερειακή Αρχή κατάφερε για πρώτη – επίσης – φορά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΆ- ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 5ΕΤΙΑ! - ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με τον Νεκτάριο Φαρμάκη και στο δήμο Ήλιδας!

Σας περιμένω ΟΛΟΥΣ Πέμπτη βράδυ στην πλατεία Λαζαράκη στην Αμαλιάδα - Για να ακούσω τη δική σας φωνή- Για να ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Η «Πυργιώτικη» πρεμιέρα της παράστασης «Οιδίπους τύραννος» στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». -Από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου -Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες παραστάσεις στο θέατρο «Ολύμπια» στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, και τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε, ο «Οιδίπους τύραννος»με το Νίκο Λαϊνόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανεβαίνει  στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.15 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για τη μεγαλειώδη παραγωγή του Δήμου Πύργου, με τη συμμετοχή της Ομάδας θεάτρου «Προσκήνιο», σε ευρηματική σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και  πρωτότυπη μουσική του κορυφαίου Ηλία Ανδριόπουλου με μια πλειάδα ηθοποιών που ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στην απαιτητική τραγωδία του Σοφοκλή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν- Η απόδοση βασίστηκε στη μετάφραση του Φώτου Πολίτη.

Μουσική: Ηλίας Ανδριόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας
Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Ζάγκλη
Φωτογραφία - Σχεδιασμός εντύπων: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Soundediting and mastering:DIMITRIOS DOULIAS
Μακιγιάζ: Ερατώ Αργυρίου
Κομμώσεις: Βίκυ Παπαδημητρίου
Προβολή και επικοινωνία: Δημήτρης Παπαϊωάννου


ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφανίσεως):
Οιδίπους: Νίκος Λαϊνόπουλος

Ιερέας: Άγγελος Γκοτσίνας, Κώστας Ντεβενέζος

Κορυφαίες Χορού: Δώρα Λοΐζου, Γεωργία Καράμπελα, ΜαρίσιαΝεοφωτίστου,

Κρέων: Ευάγγελος Κωνσταντίνου
Τειρεσίας: Μαρία Μαντά
Ιοκάστη: Παναγιώτα Τόκα
Άγγελος: Φανή Ζάγκλη

Θεράπων Λάιου: Σοφιανός Δημόπουλος

Εξάγγελος: Κώστας Μπιλάλης
Αντιγόνη: ΡαφαέλαΒουργουτζή
Ισμήνη: Ανδριάνα Γιατρά
Χορός: ο θίασος

 

 

 

 

 

Mε πλάνο και όραμα για την «Ολυμπιακή Γη» • Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης για το νέο σχέδιο προβολής της περιφέρειας

Κανένας πλέον δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι ο τουρισμός έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δυναμικούς κλάδους που συμβάλουν στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και αύξησης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας. Ο δυναμικός χαρακτήρας του τουρισμού στην Ελλάδα αποδεικνύεται και από ένα πρόσθετο στοιχείο, που δεν είναι άλλο από την αύξηση των επενδύσεων.

Κατά συνέπεια, η συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών, μπορεί κάτω από προϋποθέσεις, να είναι πραγματικά σημαντική, αφού εξασφαλίζει σε αυτή συναλλαγματικούς πόρους, δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης, αυξάνει ή συμπληρώνει τα εισοδήματα τουπληθυσμού των αστικών κέντρων και της περιφέρειας, προκαλεί αξιόλογες οικονομικές εισροές στους τόπους της τουριστικής ανάπτυξης κλπ. Αυτό ισχύει σε εθνικό επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει μια ιδιομορφία που έχει να κάνει με το γεγονός ότι διοικητικά υπάγονται σε αυτή τρεις σημαντικά, ως προς τα οικονομικά και γεωγραφικά τους χαρακτηριστικά, ανομοιογενείς περιφερειακές ενότητες, η Ηλεία, η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία.

Τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για να αναδείξει την τουριστική αξία της περιοχής, δημιουργώντας μία διακριτή ταυτότητα, το «Olympian Land», δηλαδή την «Ολυμπιακή Γη».

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες για να ενισχυθεί περαιτέρω το νέο brand, να προσελκυσθούν περισσότεροι επισκέπτες και να ενταχθεί σε νέες τουριστικές αγορές. Για όλα τα παραπάνω, κρίνεται απαραίτητη η προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ενδυναμωθεί με ένα νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, στη βάση της προηγούμενης στρατηγικής προώθησης και προβολής και επεκτείνοντάς την με νέες δράσεις και επικοινωνιακές ενέργειες.

Η Περιφερειακή μας αρχή σχεδιάζει ένα Σχέδιο δράσης Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2024-2026, δηλαδή 36 μηνών με συνολικό προϋπολογισμό 9 εκατομμύρια ευρώ το οποίο περιλαμβάνει δράσειςγια την τουριστική προβολή της Περιφέρειας και την δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DestinationManagement Organization-DMO).

Το νέο Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής, αφορά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του σχεδιασμού συγκεκριμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, χρησιμοποιώντας στοχευμένα εργαλεία marketing τα οποία θα συνδράμουν στην ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας, μέσω της ανάδειξης του Πολιτισμού και του Βιώσιμου Τουρισμού.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει ως στόχο να επεκτείνει την αναγνωσιμότητα και την ελκυστικότητα της Δυτικής Ελλάδας ως διακριτού προορισμού, που συνδυάζει τη μοναδική ιστορία, τη φυσική ομορφιά με τη γαστρονομία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Για την επίτευξη του στόχου αυτού εντάσσεται για πρώτη φορά ειδικευμένο υποέργο τουριστικής προβολής με τίτλο «Φεστιβάλ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά μεταξύ τους, αλληλοσυμπληρούμενα και χρονικά διαδεχόμενα θεματικά φεστιβάλ και κύκλους εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα μέρη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια με θέληση, αποφασιστικότητα,προγραμματισμό και πρωτίστως με αγάπη για τον τόπο μας με ένα στόχο: Να πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Θερμή υποδοχή στον Κώστα Καρπέτα

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα γίνεται δεκτός από τους πολίτες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, περιόδευσε στα Ψηλαλώνια και την πλατεία Βουδ το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Καρπέτας συνομίλησε με τους κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκε, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άκουσε τις προτάσεις τους και συζήτησε για τις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα».

«Η ανταπόκριση των πολιτών κατά τις επισκέψεις μας στις γειτονιές της Πάτρας, μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την Δυτική Ελλάδα. Κάθε ημέρα ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, από όλη τη Δυτική Ελλάδα, έρχονται μαζί μας δημιουργώντας μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, η οποία θα αποτυπωθεί και στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, για μια Περιφέρεια ανθρωποκεντρική, δημιουργική, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, με προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων αυτού του τόπου», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας.

Να σημειωθεί ότι, ο κ. Καρπέτας συνεχίζοντας τις επαφές του με τους πολίτες και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου τον Πύργο. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα», συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού στην Π.Ε. Ηλείας, στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί το νοσοκομείο της πόλης, στις 11 θα έχει συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στις 11.45 θα περιοδεύσει στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας και στις 13.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στο ισόγειο του Διοικητηρίου.

Alfeios Eco Festival στον Πύργο: Έρχεται και είναι green!

16 (Σάββατο) και 17 (Κυριακή) Σεπτεμβρίου στο λόφο του Επαρχείου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το πιο ξεχωριστό event του φετινού Φθινοπώρου στον Πύργο. Οι ημέρες μετρούν αντίστροφα, πλέον, για το Alfeios Eco Festival, που θα φιλοξενηθεί στο λόφο του Επαρχείου στις 16 (Σάββατο) και 17 (Κυριακή) Σεπτεμβρίου 2023 που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο θεσμό στην περιοχή! 

Ένα θεσμό που συνδυάζει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πολίτη, γύρω από την κουλτούρα του eco living, μαζί με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση! 

Στο χώρο διεξαγωγής του Alfeios Eco Festival, στο πιο «πράσινο» σημείο της πόλης του Πύργου θα υπάρχουν περίπτερα (Ανακύκλωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ηλεκτροκίνηση, Περιβάλλον, Βιοκαλλιεργητές, Πολιτισμός, Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, Παραδοσιακοί Σπόροι, κ.α.), ομιλίες ανοιχτές στο κοινό (Κυκλική Οικονομία), ενώ ξεχωριστή θα είναι η ενότητα του του Eco-μαγειρέματος με vegan συνταγές και κεράσματα!

Φυσικά από το Alfeios Eco Festival δεν θα μπορούσε να λείψει η ψυχαγωγία που αποτελεί μεγάλο «κομμάτι» της διοργάνωσης με συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών και τοπικών μουσικών σχημάτων, που θα αποτελούν το καλύτερο φινάλε στις δυο βραδιές της διοργάνωσης! 

Παράλληλα με πολλές εικόνες που δεν θα σταματήσουν να περνούν από το χώρο της διοργάνωσης το φεστιβάλ θα μας «υπενθυμίζει» τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του ευαισθητοποιώντας το κοινό… 

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Alfeios Eco Festival:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

6-6:30μμ: Προσέλευση 

6:30-7μμ: Χαιρετισμοί – Ομιλίες 

7-8μμ: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα την Κυκλική Οικονομία και ομιλητές τους:

-Γιάννη Τσιρώνη, πρ, αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος 

-Δημήτρη Πολιτόπουλο, πρ. πρόεδρο Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.)

- Διονύσιο Παναγιωτάρα, Επίκ. Καθηγητή Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου

8-9μμ: Ο γνωστός σεφ Κωνσταντίνος Δημουλάς και το εργαστήριο μαγειρικής του ετοιμάζει συνταγές και κερνά τους επισκέπτες του φεστιβάλ ενώ μιλά και για τον vegan τρόπο ζωής! 

LIVE: 

-Συναυλία «Ελεύθερη Πτώση», η «θρυλική» ροκ μπάντα από τον Πύργο σε μια μοναδική εμφάνιση που αναμένεται να.. ξεσηκώσει το κοινό! 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

6-6:30μμ: Προσέλευση 

6:30-8:30μμ:

-Εργαστήριο παρασκευής σαπουνιών (επαναχρησιμοποίηση ελαιόλαδου) από το ΚΕΠΕΑ Κρεστένων

-Παρουσίαση δημιουργίας seed balls (σβόλοι σπόρων)

-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

LIVE: 

-Γιάννης Κουγιανός σε ένα πρωτότυπο live act με ήχους από το hand pan! Μαζί του και ο Άρης Γιατράς!

-Bronza Banda, το μουσικό σχήμα (πνευστά) και τον Balkan-παραδοσιακό ήχο έρχεται να κλείσει με πολύ κέφι και ασταμάτητο ρυθμό το Alfeios Eco Festival

 

Ποιοι στηρίζουν, ποιοι συμμετέχουν 

 

Tο διήμερο eco - event υποστηρίζουν Φορείς όπως η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., οι εταιρείες “Σιδηροκαστρίτης Ζώης – Olympic Engineering & Consulting” (Φωτοβολταικά), Βασιλόπουλος (Συσκευασία - Υλικά Καθαρισμού – Χαρτικά), «AGROTAX», “Τσιπολίτης Αντώνης – Ηλειακό Κέντρο Ανακύκλωσης”,  «Nissan - Τσιώρης», «Νέκταρ & Αμβροσία» και Artisti Cafe

Συμμετέχουν ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Ηλείας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κρεστένων, η Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας (Όλγα Βενιζέλου – Ρουβά), η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, η Ομάδα Τέχνης “Hetteronymous” , ο κινηματογραφιστής/φωτογράφος Martin Mc Darren

 

Διοργάνωση  

 

Το Alfeios Eco Festival διοργανώνεται από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ψηφιακό Άλμα» σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο (στο πλαίσιο του προγράμματος “Εξωστρεφείς Δράσεις, Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2022”) και το δήμο Πύργου.  

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ως εξής:  

e–mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

FbAlfeios Eco Festival  

Κινητά: 6944744954 & 6932741401 

& στο www.alfeiosecofestival.gr

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.