434 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανασχηματισμός παραλυτικών ισορροπιών. - Ποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση των 62 μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης:

 

‘’Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε για να κάνει ανασχηματισμό τη Δευτέρα μετά την εκκωφαντική αποδοκιμασία που υπέστη στις ευρωεκλογές. Διαπίστωσε ότι ήταν δύσκολο να μετακινήσει υπουργούς οι οποίοι προφανώς του έστειλαν σαφή μηνύματα και ανακοίνωσε ότι θα γίνει Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή με τη σύνθεση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου που υποτίθεται ότι θα άλλαζε.

Σήμερα το πρωί άλλαξε εκ νέου γνώμη, ανέβαλε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προχώρησε σε ανασχηματισμό παραλυτικών και εσωκομματικών ισορροπιών. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες. Είναι όμως εμφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποσταθεροποιηθεί και βρίσκεται μεταξύ σύγχυσης και πανικού.

Πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση του αριθμού-ρεκόρ των 62 υπουργών και υφυπουργών, μπορεί να πάει μακριά; Μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα όπως η ακρίβεια;

Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημα είναι η πολιτική που ασκεί αυτή η κυβέρνηση εναντίον των νοικοκυριών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και των νέων .

Αυτή η πολιτική δεν αλλάζει επειδή αλλάζουν κάποια πρόσωπα.

Αλλάζει όμως και ανατρέπεται μέσα στην κοινωνία, από μια κοινωνική αντιπολίτευση που δυναμώνει.

Αλλάζει και ανατρέπεται από μια νέα και μεγάλη κοινωνική και δημοκρατική πλειοψηφία, από μια νέα, ισχυρή και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.’’

 

 

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: «Πανελλαδικές Εξετάσεις σε αίθουσες "καμίνια"»

Σημεία από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις σχολικές αίθουσες, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, έχετε αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή, μαθητές και μαθήτριες δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε συνθήκες απάνθρωπες; Ότι δίνουν τις πιο κρίσιμες εξετάσεις της ζωής τους σε συνθήκες καύσωνα και αγωνίζονται να περάσουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, μέσα σε σχολικές αίθουσες-καμίνια; Αντιλαμβάνεστε σε τι βασανιστήρια υπόκεινται; Είδαμε και τις εικόνες με γονείς να φέρνουν ανεμιστήρες από τα σπίτια τους, μήπως και καταφέρουν οι άνθρωποι να κάνουν λίγο καλύτερες τις συνθήκες. Που είναι η μέριμνα της Πολιτείας; Γιατί αφήνετε απροστάτευτα τα παιδιά μας; Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο φέρεστε. Πρόκειται για κατάντια.»

Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες ευρωεκλογές έστειλε πολλαπλά μηνύματα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση.

«Μέσα σε έναν χρόνο, σας ψήφισαν ένα εκατομμύριο λιγότεροι ψηφοφόροι. Είναι προφανές ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν τις κυβερνητικές επιλογές σας και τα αποτελέσματα των πολιτικών σας. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τα τραγικά αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών σας, από το γεγονός ότι η Ελλάδα -σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat- είναι στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι αφορά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό; Και πως να μην συμβαίνει αυτό, όταν η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια σαρώνουν τα πάντα και εξανεμίζουν τα εισοδήματα; Πως να μην ισχύει αυτή η δραματική κατάσταση, όταν η στεγαστική κρίση είναι παρούσα; Όταν τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, με τους ασθενείς να ψάχνουν να βρουν γιατρό και να μη βρίσκουν ή να αναγκάζονται να πληρώσουν 1.000 και 2.000 ευρώ για μια επέμβαση σε απογευματινό χειρουργείο, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν 2 και 3 χρόνια για να μπορέσουν να χειρουργηθούν;»

Επιπλέον, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την κοινωνική αποδοκιμασία, που αποτύπωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Προφανώς, δεν λάβατε το μήνυμα, γιατί αν το είχατε λάβει, ο Πρωθυπουργός δεν θα μιλούσε μόνο για αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το ζήτημα είναι η αλλαγή πολιτικής σε όλα όσα επισημαίνουμε: στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, στην ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων και της δημόσιας παιδείας. Εκεί χρειάζονται παρεμβάσεις και δεν είστε διατεθειμένοι να τις κάνετε. Άρα, μην περιμένετε ανάκαμψη με αλλαγή προσώπων. Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται, τώρα. Εσείς, όμως, δεν μπορείτε να κάνετε στροφή για να δώσετε λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτικό πρόγραμμα, μπορεί.»


Δελτίο τύπου - Ο δήμος Πύργου διοργανώνει την Τρίτη 18 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία μαθητικό πάρτι με τον Σταν

Ο Δήμος Πύργου με αφορμή την τελετή λήξης των μαθημάτων διοργανώνει την Τρίτη (18/06/24) στις 9:00 μ.μ στην κεντρική πλατεία, Σάκη Καράγιωργα, μαθητικό πάρτι με τον γνωστό τραγουδιστή Σταν, ενώ τη συναυλία θα ανοίξει ο γνωστός dj Marios Tsipolitis.

«Άγχος στρες και αγωνία σου τη στήνουν στη γωνία....." τραγούδησε το 1992 ο αείμνηστος τραγουδιστής-ηθοποιός Σάκης Μπουλάς και 32 χρόνια μετά, παρόλο που ζούμε σε διαφορετικές εποχές ,τα αισθήματα αυτά κυριαρχούν στην καθημερινότητα!

Συνοδεύουν το συνεχή μας αγώνα για μάθηση , καταξίωση στην κοινωνία και επιβίωση!

Οι αγωνίες αυτές διακατέχουν μαθήτριες και μαθητές που καταβάλλουν κοπιώδη προσπάθεια για να τελειώσει επιτυχημένα η σχολική χρονιά και πολύ περισσότερο αυτούς που μέσω των πανελληνίων εξετάσεων προσδοκούν να διασφαλίσουν μία θέση στα πανεπιστήμια!

Μην ξεχνάμε βέβαια και τους γονείς που πασχίζουν να παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά τους ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!

Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς καλά αποτελέσματα σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις ή στα τελικά διαγωνίσματα για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη!

Θέλοντας να βοηθήσουμε στη συναισθηματική αποφόρτιση της περιόδου, ο Δήμος Πύργου διοργανώνει ένα μεγάλο μαθητικό πάρτι την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας !

Σας προσκαλούμε όλους, μαθητές και γονείς, να περάσουμε όμορφα ,να διασκεδάσουμε, να χαρούμε!

Μαζί μας θα είναι ο STAN και η μπάντα του για μια live συναυλία ,με ένα πλούσιο και όμορφο πρόγραμμα!!

Tη συναυλία θα ανοίξει με τις μουσικές του επιλογές ο γνωστός σε όλο το νεανικό κοινό dj Marios Tsipolitis!!», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κάρδαρης.

Δελτίο τύπου - Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή στον Εμμανουήλ Καραλή - Όλο και πιο ψηλά...

Με αφορμή την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Εμμανουήλ Καραλή. «Για ακόμα μια φορά μας έκανες όλους υπερήφανους κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη. Εμείς, ως συμπολίτες σου, χαιρόμαστε να σε βλέπουμε να «πετάς» όλο και πιο ψηλά κατακτώντας τους στόχους σου. Θερμά συγχαρητήρια σ΄ εσένα για τη μεγάλη σου αυτή επίδοση καθώς και στον πατέρα σου προπονητή Χάρη Καραλή. Σου ευχόμαστε να είσαι υγιής και καλή δύναμη για τις επόμενες διοργανώσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πύργου. 


 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.