357 New Articles

Δήμος Πύργου – Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Υ - Ο Δήμος Πύργου συμμετέχει στην διαδικτυακή ημερίδα «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

Με χαιρετισμό και σχολιασμό του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Πύργου στην διαδικτυακή ημερίδα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»  που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων,ως μέλος του ΕΔΔΥΠ και θα μεταδοθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 17.00-18.30 μέσα από το σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_-srOiyXgQzOCjcYkjLRQVg

Η Εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ.Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους.

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας

 

 

 Γενικός Συντονιστής:Παπαθανασοπούλου Νταίζη,

 Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του

Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

& Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα

 

 

17:00 - 17:15

Χαιρετισμοί

ü  Γεώργιος Τσιλιμουδός Αντιδήμαρχος Αργοστολίου

ü  Αθανασόπουλος Γεώργιος Δήμαρχος  Μεσσήνης

ü  Ιωάννης Τριανταφυλλάκης ,Δήμαρχος Ξηρομέρου

ü  Βλάσιος Τσιώτος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

ü  Αντωνακόπουλος Παναγιώτης , Δήμαρχος Πύργου

ü  Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ, Περιφερειάρχης Αττικής

ü  Μαρία Αϊδίνη, Γενική Διευθύντρια ΕΔΔΥΠΠΥ

 

 

17:15 - 17:30

Πανελλήνια Εκστρατεία του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  στα πλαίσια των εκστρατειών του  Π.Ο.Υ.

 

 

 

 

Παπαθανασοπούλου Νταίζη , Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. & Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα

 

 

17:30 – 18:10

Ερωτήσεις και απαντήσεις  για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια που απαντούν σε επίκαιρα ερωτήματα πολιτών.

 

 

Με τη συμμετοχή :

ü  Γώγος Χαράλαμπος ,Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Δ/ντης Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan General

ü  Μεταλλίδης Συμεών,  Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος  Α΄ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

 

Συντονιστές ερωτήσεων :

Δημουλιός Δημήτριος, ΜScΥποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου ΠανεπιστημίουΠροϊστάμενος Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Αργοστολίου

Κωστοπούλου Ελισσάβετ, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας -Συντονίστριατου Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Δήμου Πύργου

 

 

 

Παρουσίαση Παιδαγωγικού Υλικού

 

«Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European CenterDiseaseControl): e-bug»: Εκπαιδευτικό Υλικό. Παρουσίαση οδηγού εργασίας για τα παιδιά.

Παρουσίαση Παιδικού Παραμυθιού στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά»

 

 

Παρουσίαση:

ü  ΜενούνουΕλίνα , Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

ü  Σακουφάκη Μαρία, Δρ.Επισκέπτρια Υγείας –Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Δήμου Ξηρομέρου                 

 

 

 

18:20 – 18:30

 

 

 

Ερωτήσεις - Συζήτηση

 

 

 

 

 

 

Εξιχνιάστηκαν τρεις απάτες στην Ηλεία

Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά (19.000) ευρώ περίπου εξαπατώντας πολίτες

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ημεδαπών ατόμων

 

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Ήλιδας, τρεις απάτες, που διαπράχθηκαν στην  Αμαλιάδα, σε βάρος πολιτών.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απατών σε βάρος τριών ημεδαπών ατόμων (δυο άνδρες και μια γυναίκα), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας εξιχνίασαν τις παρακάτω περιπτώσεις :

 

  • Την 27/5/2021, η δράστιδα, επικοινώνησε με ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αμαλιάδα και προσποιούμενη την πελάτισσα, με το πρόσχημα προπληρωμής προϊόντων του καταστήματος, μέσω ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων, του απέσπασε τον κωδικό του τραπεζικού λογαριασμού του και μετέφερε από λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των 000 ευρώ.

 

  • Την 29/12/2021 ημεδαπός άνδρας - παθόντας επικοινώνησε με τον ημεδαπό δράστη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης αγροτικού μηχανήματος και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία. Ο παθόντας έπεισε τον δράστη και του κατέβαλε ως αντίτιμο 500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια επιχειρώντας να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσό, ο δράστης απέστειλε σε λογαριασμό του παθόντα, πλαστό φωτοαντίγραφο κατάθεσης 1.800 ευρώ, ζητώντας από τον τελευταίο, να του επιστρέψει το ποσό, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει.

 

  • Την 14/1/2022 ημεδαπός άνδρας (παθόντας) επικοινώνησε με δράστη ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης οχήματος και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία. Στη συνέχεια ο δράστης απέσπασε από τον παθόντα τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας και τον κωδικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο δράστης να μεταφέρει από λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμό τρίτου, το χρηματικό ποσό των 3.250 ευρώ. Μετά την διάπραξη της απάτης ο δράστης μετέβη σε ΑΤΜ για την ανάληψη του χρηματικού ποσού.

 

Για την διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκε μεθοδική και ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

 

 

 

 

Πρωταγωνίστρια η Αρχαία Ολυμπία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Συνεργασία Γαλλικής Πρεσβείας με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Τους προβολείς στην Αρχαία Ολυμπία θέλει να στρέψει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2004» και το Γαλλικό κράτος, σχεδιάζοντας δράσεις και εκδηλώσεις τόσο για την Αφή της Φλόγας αλλά και σε άλλες χρονικές περιόδους.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου επισκέφθηκετο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας ηΑκόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας και σύνδεσμος αθλητικών δράσεων της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα Veronique Bruez,συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, Γεωργία Πετροπούλου –Conan και τη διερμηνέα κα Χριστίνα Πανά και είχαν συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Ολυμπιακών θεμάτων κ. Δημήτρη Κωσταριά.

Ο κ. Κωσταριάς, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο οποίος δεν μπορούσε να παραβρεθεί καθώς βρισκόταν στην έκτακτη συνάντηση Δημάρχων της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, τόνισε ότι τη στιγμή που η κοινωνία προσπαθεί να αναρρώσει από την υγειονομική κρίση, ακολουθεί μια νέα περίοδος ανασφάλειας και σκεπτικισμού λόγω της  εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η παγκόσμια ειρήνη:«Στον τόπο αυτό, στον οποίο γεννήθηκαν ο Αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι υψηλές αξίες του Ολυμπισμού: της αλληλεγγύης, της συμφιλίωσης, της συναδέλφωσης, της ιερής εκεχειρίας και της ειρήνης είναι επίκαιρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Επεσήμανε ακόμα ότι «η Ελλάδα και η Γαλλία, δυο χώρες με ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς, απολαμβάνουν μέχρι σήμερα εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις και, στα πλαίσια αυτά, νομίζω η σημερινή μας συνεργασία, θα προσπαθήσει να αναδείξει και να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για την προβολή και ανάδειξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024».

Η κα Bruezενημέρωσε τον κ. Κωσταριά για την πρόθεση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2004» κ. Tony Estanguetνα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, πιθανότατα μέσα στον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να εξετάσει κάθε δυνατότητα σύνδεσης του λίκνου των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ολυμπιάδα του 2024. «Η Οργανωτική Επιτροπή, από την ίδρυσή της, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε ιδιαίτερη προβολή και συνεργασία με την Αρχαία Ολυμπία», τόνισε η κα Bruez. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία για μια σκυταλοδρομία γύρω από τη γη που θα ενώσει συμβολικά πενήντα χώρες,καθώς επίσης και στη δυνατότητα ανάδειξης του Μαραθώνιου της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και σε μια ευρύτερη συνεργασία για άλλες παρεμφερείς δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πρεσβείας επισκέφθηκε επίσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας όπου είχε αντίστοιχη συνεργασία με την Διευθύντρια κα Ερωφίλη Κόλλια.

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, με μεταφορείς μαθητών, για την αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων

   Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στο έργο της μεταφοράς μαθητών η ανατίμηση των υγρών καυσίμων, κυρίως στο θέμα της αποζημίωσης των μεταφορέων, τέθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, με τους εκπροσώπους των Σωματείων Ταξί από όλη την Ηλεία.

   Κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των εταιρειών «Αριστοτέλης ΕΠΕ» και «Ολυμπιακή Ένωση», της Κοινοπραξίας Αυτοκινητιστών Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του Μεταφορικού Τουριστικού Συνεταιρισμού «ΛΑΠΙΘΑΣ» και του Σωματείου Ταξί Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος Τμ. Παιδείας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Ηλείας Δημήτρης Παπαδημητρίου,  ο κ. Γιαννόπουλος, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την ανατίμηση, καθώς και την οικονομική πίεση που δημιουργεί στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, πλην όμως, εξήγησε πως, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών με ταξί - οι όροι των οποίων καθορίζονται από το κεντρικό Κράτος - δεν δίνει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του ποσού αποζημίωσης σε τέτοιες περιπτώσεις. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι στις τελευταίες προσκλήσεις για τις παρατάσεις του έργου μεταφοράς, έχει υπάρξει αναπροσαρμογή στην τιμή, σε σύγκριση με την αρχική προκήρυξη. Παράλληλα, γνωστοποίησε την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, στον σχεδιασμό του  νέου έργου μεταφοράς, για την επόμενη σχολική χρονιά, να υπάρξει διαφορετικός προγραμματισμός και αναπροσαρμογή του ύψους της αποζημίωσης, ανάλογα και με την διαμορφωθείσα τιμή των καυσίμων.

   Επιπρόσθετα, κατά την συζήτηση και άλλων θεμάτων που αφορούν στη μεταφορά, από την πλευρά των αυτοκινητιστών, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στη μη εκτέλεση δρομολογίων, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημά τους για την προσθήκη επιμέρους όρων στις συμβάσεις, για καταβολή του μισθώματος σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ καταλήψεις σχολείων) και δεσμεύτηκε, με τη συνεργασία και των αρμόδιων υπηρεσιών,  να εξεταστούν οι δυνατότητες  που μπορεί να υπάρξουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό και άλλα θέματα, θα αποτελέσουν αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του καλοκαιριού, για το σχεδιασμό των νέων μαθητικών δρομολογίων, με τη συμμετοχή και συνεργασία και των ιδίων των αυτοκινητιστών. Άλλωστε, κοινός στόχος – όπως επισημάνθηκε – είναι η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών, με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.