160 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Με τη «ροζ» παρέλαση Αμαλιάδας την ερχόμενη Παρασκευή, ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο καρκίνο του μαστού»

Στις δράσεις που διεξάγονται σε όλη τη χώρα το μήνα Οκτώβριο για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Ήλιδας, διοργανώνοντας μια μεγάλη «ροζ» παρέλαση στην Αμαλιάδα, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Η «ροζ» παρέλαση θα ξεκινήσει στις 18:30 από την πλατεία Ανεμομύλου, με όσες και όσους συμμετέχουν να κατευθύνονται στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, μέσω της οδού Αρχαίας Ήλιδας.

Εκεί, στο κεντρικότερο σημείο της Αμαλιάδας θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που περιλαμβάνει από δωρεά μαλλιών μέχρι εξετάσεις πρόληψης, ενώ θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις για δωρεάν μαστογραφίες, χορευτικά, μουσική και πολλά «ροζ» μπλουζάκια που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εκστρατείας ως δώρα.

Για την επιτυχία της διοργάνωσης συμβάλλουν ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», το Δίκτυο Μαιών Νομού Ηλείας, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου Αναφορά στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή ζημιών λόγω ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς

Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή του δήμου Ζαχάρως, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της ανομβρίας. Η κ. Αυγερινοπούλου, καταθέτοντας μαζί με την αναφορά της την σχετική επιστολή του Δημάρχου Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, τόνισε την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών στην καλλιέργεια της ελιάς και της καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις φετινές ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όπως υπογράμμισε η Βουλευτής στην αναφορά της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, παρότι η φετινή παραγωγή προμηνυόταν ιδιαίτερα αυξημένη και είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες εσόδων στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, η πολύμηνη ανομβρία και κυρίως ο παρατεταμένος καύσωνας επηρέασαν την απόδοση του καρπού, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην περιοχή της Ζαχάρως όσο και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νομού, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου το πόρισμα είναι δύσκολο.

Η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία η διαβλεπόμενη μειωμένη παραγωγή, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης και των απότομων καιρικών μεταβολών και ζήτησε το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν και την αποζημίωση των πληγέντων σε όλες τις περιοχές του νομού που παρουσιάζεται ανάλογο πρόβλημα.


Δελτίο τύπου - Δωρεά laptop Νηπιαγωγείο Πελοπίου

ΔΩΡΕΑ LAPTOP ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ

 

Στην παράδοση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο Πελοπίου προέβη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, με σκοπό να συμπληρώσει ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Ύστερα από αίτημα του Δήμου στην ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε., η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και την ευχαριστούμε, πλέον ενισχύεται ο εξοπλισμός της σχολικής μονάδας του Νηπιαγωγείου Πελοπίου και επιλύει πρακτικά προβλήματα καθημερινών αναγκών.

 

Η παραλαβή του υπολογιστή έγινε από την κα Ιφιγένεια Μιχαήλ, η οποία αναπλήρωσε την διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Παναγοπούλου.

 

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, θέλοντας να προσφέρει μια σύγχρονη εκπαίδευση στους μαθητές του, συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά (eTwinning) Προγράμματα, έχοντας αποκτήσει Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε στα παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες του 21ου αιώνα και να τα προετοιμάσουμε να γίνουν οι ευρωπαίοι πολίτες της αυριανής κοινωνίας.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: paradosi_laptop_xrisanthakopoulos


Δελτίο τύπου - Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δήμου Ήλιδας

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δήμου Ήλιδας, στο εργατικό κέντρο της Αμαλιάδας. Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
1. Διαδικασίες προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα γίνει στις 8 -10 Νοεμβρίου 2024.
2. Εγγραφή μελών, λειτουργία γραφείων κόμματος έως τις 24/10/2024.
3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις εκλογές αντιπροσώπων στο Συνέδριο του Νοεμβρίου.
4. Άλλα τρέχοντα οργανωτικά θέματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι και παραμείνει η ελπίδα για αλλαγή, το κόμμα που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για πρόοδο και αξιοπρέπεια. Όλες και όλοι μαζί για μια νέα σελίδα για την Αριστερά και την πατρίδα.
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δ. ΗΛΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου - Link για τη συμμετοχή στην 1η συνοπτική παρουσίαση των κειμένων του Προσυνεδριακού Διαλόγου

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,
όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, αύριο Τρίτη 22/10/2024, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η 1η συνοπτική παρουσίαση των κειμένων που σας έχουν σταλεί (19/10/24) και θα ακολουθήσει συζήτηση, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου, ενόψει του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς στις 7-10/11/2024 στο Σ.Ε.Φ.
Εισηγητής θα είναι ο Οργανωτικός μας Υπεύθυνος και Μέλος της Επιτροπής Καταστατικού Σύντροφος Γιώργος Μπουγελέκας.
 
Για να συμμετάσχετε στη σύσκεψη μέσω του Google Meet, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο:
 
Εναλλακτικά, ανοίξτε το Meet και εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό: nnp-obic-jvf 
 
Όσοι/ες επιθυμούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα για σύνεδροι παρακαλούμε να ενημερώσουν, για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Σύνεδροι μπορούν να είναι μόνο μέλη του κόμματος.
Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συνελεύσεις, με φυσική παρουσία, μετά το πέρας των οποίων θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για τους συνέδρους.
 
Συντροφικά και Φιλικά
Βίκυ Βασιλοπούλου

Δελτίο τύπου Δήμου Πύργου - Δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Κοινότητα Πύργου, σας προσκαλούν στη δράση ενημέρωσης που θα υλοποιηθεί το Σάββατο 26/10/2024 ,με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς, ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Πύργου στις 11:00 π.μ.(έμπροσθεν της Ε.Τ.Ε), η οποία θα ξεκινήσει με ομιλίες από εξειδικευμένους ιατρούς της πόλης μας, την Κα Aγαλιανού Μαρία Ιατρό Ακτινοδιαγνώστρια, την Κα Βασιλοπούλου Ελένη Ιατρό Μαιευτήρα- Χειρουργό Γυναικολόγο-Χειρουργό Μαστού και την Κα Μπόκιου Κωνσταντίνα Ιατρό Ακτινοδιαγνώστρια.

Θα ακολουθήσει περίπατος επί των οδών Ερμού-Γερμανού-Πατρών και Μανωλοπούλου, ώστε να διαχυθεί το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Κατά την διάρκεια της δράσης, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, ενώ οι ιατροί θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού ώστε να ενημερώσουν σχετικά με την αναγκαιότητα του προληπτικού ελέγχου.

Σας περιμένουμε όλους να συμμετέχετε και να στηρίξουμε μαζί τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση μπορούν να σώσουν ζωές!

Σχόλιο - Αδιάλειπτο το ενδιαφέρον της Δ. Αυγερινοπούλου για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στην Ηλεία

ΣΧΟΛΙΟ

Αδιάλειπτο ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον της για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στην Ηλεία και την εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εκπαίδευσης για τους μαθητές είναι αδιάλειπτο. Ο λόγος για την Βουλευτή του νομού, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, που θέτει πάντοτε ως προτεραιότητα ανάλογα ζητήματα, τόσο στο υπ. Παιδείας όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πρόσφατα, σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Τ. Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αθ. Γιάνναρη και τον Γ. Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού, Θ. Κυριαζόπουλο, με την συμμετοχή του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γ. Λέντζα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Δ. Κεκάτου, εξετάσθηκε η πορεία των έργων συντήρησης και κατασκευής των σχολικών κτιρίων του Γυμνασίου Βάρδας και Λεχαινών καθώς και του εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της κάλυψης των υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Νομού Ηλείας ενώ τόνισε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.